Şimdi Ara

gusül abdesti üzerine...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cenabet iken giyilen elbiseler gusül abdesti aldıktan sonra da giyilebilir mi?Bu soru kafama takılıyor.Giysinin temiz ya da menili olması bir şeyi değiştirir mi?

• Soru: Gusül abdesti aldıktan sonra elbiselerimi giydim. Fakat giydiğim pantolon cünüpken giydiğim pantolondu. Yıkanmasına fırsat olmadığı için gusül abdestinden sonra tekrar o pantolonu giydim. Acaba gusül abdestim kabul olur mu? Bununla namaz kılabilir miyim? Bu gibi durumlarda elbiselerimizin veya bulaşmışsa yatak çarşafının, yorganın komple yıkanması mı gerekir?
    Cevap:

Çarşafa veya yorgana meni gibi herhangi bir pislik bulaşmışsa onu temizlemek gerekir. Bunun için bütün çarşafı veya battaniyeyi yıkamak gerekmez. Bulaşan kısım kurumuşsa ovmak veya kazımak, ıslak ise yıkamak yeterlidir. Başka bir işleme gerek yoktur.
  • Hassasiyete bak
  • ben yıkamaya zaman olmamışsa veya illaki o giysiyi giymem gerekiyorsa giyiyorum ama namaz kılarken veya kuran okurken, kısacası ibadet ederken o giysilerle olmuyorum. necasetten taharet diye birşey var sonuçta

Soru: Necâsetten tahâret, temizlik nedir?

Cevap: Necâsetten temizlenmek namazın şartlarındandır. Ya'nî namaz kılanın bedeninde, elbisesinde ve namaz kılacağı yerde dirhem miktarından fazla necâseti, pisliği temizlemesi gerekir. Dirhem, katı necâsetlerde yaklaşık 5 gr.dır. Akıcı, sıvı necâsetlerde, açık el ayasındaki suyun yüzü genişliği kadar yüzeydir. Necâset, dirhem miktaından az ise namaz sahîh, geçerli olur ise de, yıkamak sünnettir. Dirhem miktarı bulunursa, tahrîmen mekrûh olur ve yıkamak vâcib olur. Dirhemden çok ise, yıkamak farzdır. Necâset miktarı, bulaştığı zaman değil, namaza dururken olan miktarıdır.
  • Kilotla gir banyoya. Oda abdest alsin. Bunu dusunmek bukadarmi zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

Kilotla gir banyoya. Oda abdest alsin. Bunu dusunmek bukadarmi zor.

Bunca yıldır Einsteinim.İşte zekanın kanıtı bu arkadaşa madalya takmam lazım

gusül abdesti üzerine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinBaran

quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

Kilotla gir banyoya. Oda abdest alsin. Bunu dusunmek bukadarmi zor.

Bunca yıldır Einsteinim.İşte zekanın kanıtı bu arkadaşa madalya takmam lazım

gusül abdesti üzerine...

• quote:

Orijinalden alıntı: Usain Bolt

spermli kilodunu giy abdest daha iyi olur

BU ne cıvık bir cevap
  • the cünup has been detected
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.