Şimdi Ara

Suriyeliler ülkelerine tatile adeta 'depar' atarak gittiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
5.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suriyeliler ülkelerine tatile adeta "depar" atarak gittiler

Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan ülkelerine gidişleri sürerken, bu sabah itibariyle 8 bin Suriyeli’den, bazıları adete "Depar" atarak ülkelerine gittiler.

Video

Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, KilisValiliğinin online randevu sistemine kayıt yaptırdıktan sonra randevu günü geldiğinde ülkelerine geçiyor. Türkiye’nin dört bir tarafından randevu sistemine kayıt olan Suriyeliler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na geliyor. Suriyeliler, Kilis Valiliğinin izni ile 9 Ağustos tarihleri arasında Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab bölgeleri ile Suriye’nin diğer şehirlerine gidiyor. Gece saatlerinden itibaren kuyruğa giren Suriyelilerin izdiham oluşturmaması için polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Suriyelileri guruplar halinde ülkesine gönderiliyor. 40 dereceyi bulan sıcaklıkta ülkelerine gidiyorlar Kilis’te 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklığına rağmen Suriyeliler, kurban bayramını yakınlarının yanında geçirmek için ülkelerine gidiyor. Bazı Suriyeliler, ülkelerine giderken adete "Depar" atarak gittiler. Hediyelik eşya götürüyorlar Suriyeliler, Kurban bayramı için ülkelerine giderken yanlarında yakınlarına hediye olarak çeşitli eşyalar götürüyor. Bazı Suriyeliler, eşyaları taşımakta zorluk çektikleri gözlendi. Aşı kartı olmayanların aşıları yapılıyor. Suriyelilerin polis gözetiminde İl Göç İdaresi tarafından kayıtları yapılıyor. Pasaport polisinin son kontrolünden geçen Suriyeliler, gümrük görevlilerinin nezaretinde tahsis edilen otobüslerle ülkelerine gidiyor. Sağlık Müdürlüğü görevlileri de 15 yaş altı çocukların aşı kartlarını kontrol ederek, aşı kartı olmayanlara aşı yapıyor.
    quote:

https://www.gazetebir.com.tr/haber/suriyeliler-ulkelerine-adeta--depar---atarak--gittiler/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim amcam Danimarka da yaşıyor. Kendisi çalıştığı bir fabrikada yaralandı. Emekliliğine 2 yıl kala iş göremez raporu aldı. Ülkesine dinmek istediğinde Danimarka ne dedi biliyor musunuz?

Eğer ülkene dönecek sağlık durumun varsa erken emekli olamazsın. 2 yıl Danimarka da kalmak zorunda.

Bide bizim ülkeye bak
    İstediğiniz tepkiyi verin bunlar gitmez.
    Açık açık akpyi kaynağını bilmediğim bir büyük gücün yönlendirdiğini düşünüyorum. Adamların kendi seçmenini bile taktığı yok. Bunlara suriyeli, afgan al diyorlar alıyor, şuraya şunu yap bunu yap diyorlar maliyetine ve işe yarayıp yaramadığına bakmaksızın yapıyorlar.
    Oy aldığı seçmeni dinlemiyorsa gerisi boş. Ortada ne anlaşmalar var ne sözler var belli değil. Bakanlar çıkıp suriyelileri savunuyor, televizyon programlarından yalandan algı yapmak için suriyelileri savunan tartışmalar oluyor.
  • demekki savaş mavaş yok

valla trt de birde belgeselleri çıkıyor adam kampta 1 kilo muzu 1 öğünlük alıyor diğer yemeklerde cabası beleş...

haa üstüne ev, vatan edebiyatı yapıp sorulunca almanyaya gitmek istiyorum diyor
  • Yine mi dönüşte kapıyı kapatmayacağız

• Dünyadaki hiçbir mülteci veya sığınmacı tatillerde memleketlerine gidip tatil yapıp geri gelmez. Hele hele dolu valizlerle gidip, eli boş hiç gelmez.
  • Benim amcam Danimarka da yaşıyor. Kendisi çalıştığı bir fabrikada yaralandı. Emekliliğine 2 yıl kala iş göremez raporu aldı. Ülkesine dinmek istediğinde Danimarka ne dedi biliyor musunuz?

Eğer ülkene dönecek sağlık durumun varsa erken emekli olamazsın. 2 yıl Danimarka da kalmak zorunda.

Bide bizim ülkeye bak

• Ne zaman gidecek bunlar biz sustukca daha çok geliyorlar. 30 yıl sonrasını düşünemiyorum artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstediğiniz tepkiyi verin bunlar gitmez.
    Açık açık akpyi kaynağını bilmediğim bir büyük gücün yönlendirdiğini düşünüyorum. Adamların kendi seçmenini bile taktığı yok. Bunlara suriyeli, afgan al diyorlar alıyor, şuraya şunu yap bunu yap diyorlar maliyetine ve işe yarayıp yaramadığına bakmaksızın yapıyorlar.
    Oy aldığı seçmeni dinlemiyorsa gerisi boş. Ortada ne anlaşmalar var ne sözler var belli değil. Bakanlar çıkıp suriyelileri savunuyor, televizyon programlarından yalandan algı yapmak için suriyelileri savunan tartışmalar oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne kadar ilkel varlıklar şunlara bak yahu. İnsan demiyorum dikkat edin. Bunlar resmen varlık. Nefes alan organizmalar.

• İyide savaş yok mu.?
    Bize öyle diyorlar.

Şimdi asıl bombayı patlatıyorum.

Bu arkadaşlar ölüme mi koşuyor.?

• asspire A kullanıcısına yanıt
    30 yıl mı.
    Max. 10 sene. G. Doğu gitti.
    Batıyoda düşünmek istemiyorum.

Her şey planlı.

• Kendi vatandaşına tanınmayan haklar
    Mültecilere tanınıyor.

• Çadır kentlere koymak yerine şehirlere saldılar simdide bizden iyi yaşıyorlar. Birde kayıt altına almışlar ne güzel anca oy istemeye gelince türk milleti akıllarına geliyor birde soymaya gelince

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yediğiniz içtiğiniz haram zehir zıkım olsun boğazınızda kalsın başka bir şey demiyorum
  • Canım ülkemin %90'ı Suriyeli istemiyor. Duyun artık sesimizi. Adamlar tatile gidebildiklerine göre savaş kalmamış ülkelerinde. Biz hala neden besliyoruz bu adamları???
  • Heyt be nur yüzlüler ülkemizi terk etti yine geri dönün yine bekleriz savaş mağdurları melekler sizi
  • Suriler ülkesine bayram iznine gidip geliyor.Niye kalsın ki ? Türkiye'de sağlık hizmetleri beleş.Bir miktarda para yardımı da alıyor.Niye suriyede kalsın ?
  • 5 milyon içinde 10 bin kişi tartışmaya değmez bence.

• Bu gelenlerin çoğu vatansızmış Esad göçmen olduklarından ve halkından görmediğinden vatandaşlık. Vermemiş zaten geri dönenler Suriyeli ve az dikkat ederseniz ki çoğunluğunun Suriye'ye bile yararı yok hatta istenmeyen topluluklar bunların çoğuna birde vatandaşlık verme hevesinde baştakiler oy için şu ülkenin geleceğini mahvettiler gelecek nesiller lanet edecek şuanki öncüllerine

• Yemişim insan haklarını, çok sıkmaya başladı bu mevzu, sınırda durup tek tek vurucaksin bunları. Suriye devleti seni yakalamaya çalışamaz bile geçersin geri bizim tarafa

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.