Şimdi Ara

[EFSANE BAŞLADI] GODZİLLA TÜRKİYE TOPRAKLARINA KAMP KURDU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.337
Cevap
79
Favori
190.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
276 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖNEMLİ NOT: KONU TAMAMEN DÜZENLENMİŞ VE DÜZENLENMEYE DEVAM EDİYOR. MODEL VE DİYAGRAM ANALTIMLARINI BASİT ŞEKİLDE ANLATTIM.BU SAYEDE MODELLERİ TAKİP ETMEKTEN DAHA ZEVK ALACAKSINIZ.BU ZEVK ÇOK LEZZETLİ BİR ZEVKTİR. HEPİNİZİN BU ZEVKTEN YARARLANMASINI İSTİYORUM.


    TARİH 7 OCAK 2016 ..

    BU GÜN TARİHİ BİR GÜN. BELKİ DE GÖMÜLMEDEN ÖNCE Kİ SON GÜNLERİMİZDEN SADECE BİRİ.

    SU ANDA MODELLER,ENDEKSELER O KADAR AYRI KAFADA Kİ VE HER AN OYLE BİR DEGİSİYOR Kİ MODELLER HER GUN DEGİSİYOR. AMA ŞU HERKES TARAFINDAN İYİ BİLİNMELİ Kİ GODZİLLA İŞİNİ TAM BİTİRDİ DİYEMEYİZ. SÜLALESİNE HABER VERMESİ DE BUNU GÖSTERİYOR.


    ARKADAŞLAR EFSANE Mİ KESTANE Mİ OLACAK. BU 4 5 GÜN İCİNDE NETLİK KAZANACAK. BU 4 5 GUNDEKİ TUM MODELLER,DİYAGRAMLAR,ENDEKSLER VE DİGER TUM VERİLER İN HER BİRİ AYRI ONEM TASİYOR. İNANCINIZ OLSUN Kİ GODZİLLANIN TUM AKRABALARI OLUMLU CEVAP VERİRSE İNANIN Kİ ORTALIK ANA BABA GÜNÜ GİBİ KARISACAK.





    ONEMLI NOT : BU
    4 5 GUN BOYUNCA SABAH SAAT 9
    DA ,OGLEN SAAT 12 DE VE AKSAM
    SAAT 6 VE 9 SON OLARAK ISE GECE
    SAAT 12 DE TARIHI GUNLER
    YASAYACAGIZ ;) HERKES TAKIPTE OLMAYA GAYRET ETSIN. O EFSANE GORUNTULERI GORMENIN TADI COK GUZELDIR.


    ANGARA İZMİR VE DİGER İLLERİN KULAGIDA KONUDA OLSUN ;)




    ECMWF,GFS,GEM MODELLERİ NASIL ANLAŞILIR. NE, NE ANLAMA GELİR.BUNLARI KISACA SİZLERE BU BAŞLIK ALTINDA ANLATMAK İSTİYORUM

    Modellere başlamadan önce sizlere bir kaç terimin anlamını açıklamak istiyorum.

    850 hPa sıcaklığı, denizden 1500 metre yükseklikte bulunan sıcaklığı gösterir.

    500 hpa ise deniz den yaklaşık 5500 metre yükseklikteki sıcaklık nem gibi belirli durumları gösterir.rüzgarıda aynı şekilde.

    300 hpa 100 hpa diye bu sıralanır ve bunlara bağlı yükselti de artar.

    Mesela 100 hpa denizden yaklaşık 30bin metrenin üstü yüksekliğindeki sıcaklık rüzgar gibi etmenler i anlatır gösterir modellerde.

    NOT: HER 200 METRE DE BİR SICAKLIK 1 DERECE ARTAR VEYA AZALIR. YÜKSELİRSEK AZALIR. ALÇAĞA İNERSEK ARTAR.


    Mesela 850 hpa 1500 metre dedik değilmi. Hani bazen modeller güncellenirken diyorum ya ''850HPA DA -14 ler GİRDİ GÖMÜLECEĞİZ FALAN'' DİYORUM YA işte şimdi hesap edin. 850 hpa 1500 metre yüksekteki durum olduğundan ve o -14 ler orada olduğundan ve her 200 metre de bir aşağıya indiğimizde sıcaklık 1 er 1 er azalınca yeryüzündeki sıcaklığımız artıyor. Yani 850 hpa da -14 ler girmişse bizim burada gündüz -3 ler gece ise -10 lara kadar inen bir sıcaklığın olduğu anlamına geliyor


    ECMWF MODELİ İLE BAŞLAYALIM.

    Arkadaşlar bu model bir çok ülkede meteorolojinin anlaştığı ve bu modelden aldığı verilere göre orta ve uzun vade tahminlerini gerçekleştirir ve düzenler.Uzun vadeyi tahmin etmekte oldukça başarılı bir model kendisi.

    BU Link ECMWF nin 500hpa linki.linke girişte yukarda 850 hpa ve animasyon seçenkleri de bulunuyor. AYRICA BURAYA KOYDUĞUM TÜM MODEL RESİMLERİNDE TÜRKİYE SAĞ ALT TARAFTA BULUNMAKTADIR.

    BU MODEL SABAH SAAT 8 VE AKŞAM SAAT 8DE GÜNCELLENMEKTEDİR. GÜNCELLEME 1 SAAT SÜRMEKTEDİR.
    BU GÜNCELLEMENİN DİYAGRAMLARI İSE ÖĞLEN 12:30 DA VE GECE YİNE 12:30 DA FIRINDAN ÇIKMAKTADIR.


    ECMWF 500 HPA İÇİN TIKLAYINIZ

    ECMWF 850 HPA İÇİN TIKLAYINIZ


    GFS MODELİNE GEÇELİM ARKADAŞLAR


    BU MODEL GÜNDE 4 KEZ GÜNCELLENMEKTEDİR.VE HER GÜNCELLEME 1.5 SAAT SÜRER.

    SABAH 05:30
    ÖĞLEN 11:30
    AKŞAM:17:30
    GECE:11:30 DA BAŞLAR.

    DİYAGRAMLAR İSE BU GÜNCELLENEN MODELLERDEN 45 DAKİKA SONRA FIRINDAN ÇIKAR


    Kısa Vade de çok iyi bir modeldir. Bu modelde bir çok ülkenin meteoroloji alanında resmi olarak kullanılan bir modeldir.

    GFS 500 HPA İÇİN TIKLAYINIZ

    GFS 850 HPA İÇİN TIKLAYINIZ.


    DİĞER BİR KAÇ ÖNEMLİ MODEL İ TAKİP İSTEYENLER

    UKMO MODELİ İÇİN TIKLAYINIZ



    GEM MODELİ İÇİN TIKLAYINIZ


















    8 OCAK 2016 SAAT 20:15 EDİT:

    Değerli Forum arkadaşlarım.Sevgili Misafirler.Ve Muhterem Kar Maşukları

    Sabrettik,Ümit ettik,Sebat ettik,Yılmadık,Yıkılmadık ayakta kaldık.O umut daima vardı.Onun gelmesini ve bizi gömmesini ama iyi,net ve temiz bir şekilde gömmesini çok ama çok özledik.Bugün günlerden 8 ocak Cuma.Çok ama çok önemli bir gün. Bugünün önemi ne diye soracaksınız? Öncelikle bugün Cuma. Bundan dolayı
    Hepinizin Cuması mübarek olsun. Bir diğer önemli yönü ise GODZİLLA dan önceki günlerden sadece biri. Godzilladan önceki tüm günler bizim için HAYIRLIDIR,GÜZELDİR VE ADETA AREFE NİTELİĞİ TAŞIMAKTADIR. GODZİLLA nın geldiği gün ise BAYRAMDIR.

    Bugün modeller çok iyi idi. Gün geçtikçe modeller bize doğru sinyali yakmaya başladı. Bu ayın 16 ila 19 u arasında bir tarihte geleceğini düşündüğüm sistemin sinyalleri iyive kuvvetlendi. Önümüzde daha10 gün var. Bu 10 günün her günü ve her günün her 4 vakti güncellenen modellerle hop oturup hop kalkacağız. Özellikle ama özellikle son 5 güne girene kadarki modeller tarihi önem taşımaktadır. Bugünden başlayarak ayın 13 üne kadar çok önemli güncellemeler yaşayacağız. Bu 5 gün içinde modeller bir bozacak bir düzelecek. Şu an yüzde 50 lik bir şans bizim efsane yaşamamız yönünde. Yılbaşı sistemini nasıl çekip aldıysak ALLAHIN İZNİYLE BUNU DA SİZLERİN DUALARI,COŞKUSU VE AŞKIYLA ÇEKİP ALACAĞIZ.

    EYYYYYY KARDEŞLERİM. EYYYYY AHALİ. EYYYY FORUMDAŞLAR

    BU GODZİLLA SEVGİSİNİ YÜREĞİNİZDE TAŞIDIKÇA ODA GELECEK VE GÖMECEKTİR.BUNDAN KURTULUŞ YOKTUR. ALLAH BİZİ BUNA ERENLERDEN VE GÖMÜLENLERDEN EYLESİN İNŞALLAH. O GODZİLLA YI HZ MİKAİL ARACILIĞLA TÜRKİYENİN ÜZERİNE ÇÖKERTİP BİZİ GÖMMESİNİ SAĞLAYACAĞIN GÜNLERİ İPLE ÇEKİYORUZ. BİZİ O GÜNLERE ERİŞTİRENLERDEN EYLE .AMİN AMİN AMİN. VELHAMDÜLİLLAHİ RABBİL ALEMİN...









    13 OCAK SAAT 21:20 EDİT:



    ARKADAŞLAR SİZE NET BİR ŞEKİLDE ŞUNU SÖYLEYEYİM.

    CUMA SABAHI VEYA CUMA AKŞAMI BU SİSTEM EFSANE Mİ? KESTANE Mİ? ANLAYACAĞIZ.

    BU SİSTEM DE PAZAR GÜNÜ GELMESİNİ BEKLİYORUZ. YANİ DÜŞÜNÜN Kİ BU KADAR AZ ZAMAN KALMASINA RAĞMEN HALA KARAR VEREMEDİ MODELLER. NE OLACAKSA BU 2 GÜN İÇİNDEKİ MODELLER İÇİNDE OLACAK. BİR BAKMIŞSINIZ BU GECE MODELLER BİZİM LEHİMİZE GİDER.VEYA SABAH VEYA YARIN AKŞAM.

    AMA ŞUNU BİLİNİZ. 2004 E ÇOK YAKINIZ. 2 GÜN DURMADAN KAR YAĞIŞI ALDIĞINIZI DÜŞÜNSENİZE ARKADAŞLAR. VALLAHİ DE GÖMÜLMEKTEN BETER OLURUZ. ŞU ANDA OYNAK BİR ALÇAK BASINÇ VAR ORTADA.VE BUNUN NE YAPACAĞINI KİMSE BİLMİYOR.TEK TEMENNİMİZ HAFİF DOĞUYA KAYMASI VE BİZİ GÖMMESİ.LÜTFEN DUA EDİN. EĞER O DOĞUYA KAYMASSA BİZİM YERİMİZE TRAKYANIN BATISI VE BALKANLAR ETKİLENECEK.


    ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK KRİTİK BİR VİRAJ ÇOOOK

    ALLAHIM BİZE GÖMÜLMEYİ NASİP EYLE SANA YALVARIYORUZ.

    BİZİ EVİMİZDEN ÇIKARTTITMAYACAK BİR GODZİLLA GÖNDER.

    ÖYLE BİR KAR YAĞSIN Kİ MİLLET BALKONDAN DIŞARI ATLASIN

    ŞU GARİPLERİN,ŞU GARİBANLARIN DUASINI GERİ ÇEVİRME.














    15 OCAK CUMA EDİT





    BU ALAN EN YENİ MODEL VE DİYAGRAM GÜNCELLEMELERİ İLE SÜREKLİ DÜZENLENECEKTİR




    SON ECMWF DİYAGRAMI


     [EFSANE BAŞLADI] GODZİLLA TÜRKİYE TOPRAKLARINA KAMP KURDU.



    SON GFS DİYAGRAMI


     [EFSANE BAŞLADI] GODZİLLA TÜRKİYE TOPRAKLARINA KAMP KURDU.





    ARKADAŞLAR BUGÜN Kİ (15 OCAK) GÜNCELLEMELER MUHTEŞEM ÇIKIYOR. GFS OLSUN ECMWF OLSUN.DİYAGRAMLAR OLSUN.

    Diyagramların ortalaması çok ciddi şekilde düşmüş. Çok uzun süreli kar kış için namlunun ucundayız. Godzilla bu sefer her zamankinden daha kararlı.

    SON DURUM

    Pazarı Pazartesi ye bağlayan gece geç saatlerden itibaren Avrupa yakasının batısında kar başlayacaktır. Saatler ilerledikçe doğuya kayacak tabi.Pazartesi çok ciddi yağış olacak. Siklonik sistem insanları esir alacak.Yolda kayanlar,kayıp bir yerini kıranlar olacaktır.Yağacak olan kar lapa lapa diye tabir ettiğimiz kar türünden olacaktır. Yani karın büyüklüğü küçük bir mandalina meyvesine benzetebiliriz. Salı günü kar hafiflemiş şekilde devam edecek

    Ha bu arada Hatırlatayım PAZARTESİ VE SALI GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLMA İHTİMALİ YÜZDE 70 DİR Yarın akşam net bilgi vereceğim bu konuda ;)

    Çarşamba perşembe istanbul durgun ama çok soğuk olabilir. Yer yer kar geçişleri olabilir. Cuma günü ise asıl kar kış ı bekliyorum.Azor ve sibirya buluşması sayesinde oluşacak blokaj sebebiyle GÖMÜLME diye tabir ettiğimiz durum ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır.Bu sistemi an be an takip ediyoruz. Şimdilik pazartesi,salı günkü sistemin tadını çıkarın ;) ASIL EFSANE İÇİN BEKLEYİNİZ .SABREDİNİZ.SEBAT EDİNİZ.VE GÖMÜLÜNÜZ.

    SAYGILAR










     [EFSANE BAŞLADI] GODZİLLA TÜRKİYE TOPRAKLARINA KAMP KURDU.


    15 OCAK SAAT 21:54 EDİT:

    Yarın ve pazar bahar havası olacak .Tadını iyi yasayın.Cunku SONU GOZUKMEYEN BİR YOLA GİRİYORUZ


    BURADAN ACIKLIYORUM DEGERLİ ARKADASLAR. İSTANBULA BASTA OLMAK UZERE TURKİYE BUYUK BİR TUFANIN ESİGİNDEDİR. BİZ KAR MASUKLARI İCİN UZUN BİR BAYRAM NİTELİGİ TASIYOR. CİDDİ SOYLUYORUM EGER DUSUNDUKLERİM OLURSA TURKİYE DE OLAGAN USTU HAL İLAN EDİLEBİLİR. İNSANLAR BU CİDDİ SOGUKTA YOLLARDA BUZ KESİLİP KARDAN ADAMA DONUSEBİLİR. FIRINLAR O SOGUKTAN DOLAYI YAKTIKLARI ATES YANMAYIP EKMEKLER YAPILMAYABİLİR . DURUM KRİTİK.GODZİLLA KENDİSİNE YILBASI YAPILAN HAKARETLERDEN CİDDİ SEKİLDE KIZGIN.VE BUNU ÖDETMEYE KARARLIDIR. SONUNA KADAR ARKASINDAYIM



    17 OCAK PAZAR EDİT:

    Modeller bozdu diyen gitsin göz
    doktoruna.ENFES OLDULAR.7
    OCAKTAN BERİ DUSUNDUGUM
    BLOLAJ OLACAK. 18 OCAK-1 SUBAT
    ARASI BU OLACAK DEDİK.İNSALLAH
    DA OLUR.
    SİMDİ İSTANBUL BU GECEDEN
    İTİBAREN KAR.SALI SABAHINA
    KADAR KAR.
    SALI AKSAMINA DOGRU YER YER
    KAR
    DUR DUR BİTMEDİ
    ASIL SENLİK CUMA CİVARI
    BASLIYOR. EGER BLOKAJ
    KESİNLESİRSE CUMA GUNKU YENİ
    SİSTEMİMİZİN HEMEN
    BİRLEDİMİNDE SİSTEMLER
    SİLSİLESİ.
    HAA SUNUDA SOYLİYİM.BU
    HAVALAR BUGUN BİTİYOR. SU AN
    LODOS VAR. YAGMUR YAGACAK
    BUGUN İSTANBULDA. BU GECEDEN
    İTİBAREN SICAKLIK BELKİ DE COK
    UZUN SURE BOYUNCA CİFT
    HANELİ POZİTİF SAYILARA
    CIKMAYACAK.
    SİMDİ TROLLERİ MEYDANDAN
    ALALIM.GODZİLLAYA MEYDANI
    BIRAKIYORUZ. YİYORSA
    MEYDANDAN
    CIKMASINLAR.GODZİLLA ORAYA
    GÖMER








    21 OCAK EDİT ACIKLAMA:

    ARKADASLAR. BU KONUYU 7 OCAKTA ACTIK. 18 OCAK-1 SUBAT ARASI COK SOGUK OLACAK DEDİK.BUNUNLA BERABER BLOKAJ İHTİMALİ OLDUGUNU VE SOGUK VE KARIN BİZİ HAPSEDECEGİNİ SOYLEDİK.

    NİTEKİM BU OLDU. SİMDİ SİZE KOTU HABERDEN BASLIYAYIM ARKADASLAR. KAR ASIKLARI BENİM GİBİ UZULECEK. İNANIN SON ANA KADAR UMUDUMU KORUDUM HALA DA KORUYORUM AMA BU NASIL İMTİHANKİ BİZ KAR ASIKLARI 2012DE KILPAYI KACIRDIGIMIZ EFSANEYİ YİNE KACIRUCAGIZ GİBİ.


    2012 DE NE OLMUSTU. SU OLMUSTU.

    31 OCAK -1 SUBAT 2012 SİSTEMİ KIL PAYI BALKAN TARIFINA KACMIS BİZİ 1987 DEN ETMİSTİ. SİMDİ DE BU 22 OCAK SİSTEMİNİ DE KILPAYI KACIRIP KARADENİZE KAPTURACAGIZ İSTANBUL OLARAK. ARKADASLAR BU KILPAYI DURUMLARINDA MUNECCİM DEGİLİM.YANİ KUCUCUK BİR FARK BİZE NELERE MAL OLDU.BİR KAR DELİSİ OLARAK İSYAN ETMEK İSTİYORUM AMA HER ZAMAN BUNA DA SUKUR EDİYORUM.İSYAN GUZEL BİR SEY DEGİL. DAHA 3 GUN ONCE TUM VERİLER YANIMIZDA İKEN BU DÖNEK MODELLER KILPAYI DOGUYA ATTI YAGISI . SOGUK ACISINDAN SIKINTIMIZ YOK AMA 500HPA NIN KILPAYI DOGUDA YER ALMASI BİZİ YİNE BUYUK EFSANEDEN EDECEK GİBİ. COK SOGUK 1 HAFTA YASAYACAGIZ. DAHA 3 4 GUN ONCE İSTANBUL İCİN EN AZ 70 CM LER GOZUKURKEN SU AN MALESEF EN FAZLA 20 CM GOZUKUYOR. BİR KAR ASIGI OLARAK BU DURUMDAN DOLAYI BUYUK BİR IZDIRAP İCERİSİNDEYİM. DUNYA BASIMA YIKILMIS HİSSEDYORUM. SİZLERE BU KONUDA MUTLU HABER VERMEK İCİN SON GUNE KADAR BEKLEDİM AMA BU KADER YAKAMIZI BIRAKMADI. KESKE HEMEN YANIBASIMIZDA GERCEKLESECEK BU EFSANEYİ SİZE CEKEBİLSEM. ELİMDEN BU KONUDA BİR SEY GELMİYOR. MUCİZELER HER ZAMAN OLUR.İNSALLAH OLUR NE DİYELİM.BU KONUDA BUNA SUKUR DİYİN.UZULMEYİN.İSYAN ETMEYİN.


    ARKADAS GUZEL HABERİM İSE SUDUR

    BU AY SONU CİVARI VEYA SUBAT İLK HAFTASI BİR EFSANE İHTİMALİ YİNE VAR.BU KONUDA SİZLERİ BİLGİLEMDİRECEGİM.BU KONUDA BUYUK SİNYALLER VAR. İNSALLAH ALLAH DAHA BUYUJ EFSANE NASİP EDER.

    SABRIN SONU SELAMETTİR ARKADASLAR. SAKIN İSYAN ETMEYİN. İNSALLAH O EFSANE BU SENE GELECEK. O GELECEK DİYE DİYE GETİRTECEGİZ.SİNYALLER COK İYİ.İNSALLAH BENİ ANLAYISLA KARSILARSINIZ.BU KADAR UZUN VADEDEN ANCAK BU.KILPAYI KACIRMAK DAHA DA UZUYOR.AMA İNANIYORUM COK YAKIDA GELECEK


    SU 3 4 GUN MODELLER ONEMLİ. MODELLERDE KIPIRDANMA VAR. EGER UZUN VADEYİ KISA VADEYE TASIRSAK EFSANEYE KAVUSACAGIZ.MODELLER HAKKINDA AN BE AN SİZLERİ BİLGİLEBDİRECEGİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nallart -- 21 Ocak 2016; 13:54:47 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >







  • Ya nallart yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlerden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • On taraf

    Edit: En ucuz BİM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khan Aitmatov -- 13 Ocak 2016; 23:06:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk mesajı eksilemek isteyenler bu ileti altında buluşuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shellder25 -- 7 Ocak 2016; 1:11:35 >
  • Üniversiteye gecince göreceğim seni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dua kısmı güldürdü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sana inaniyoruz xd
  • Nallart, sistemin tarihini söyle kanka
  • Önlerden yerimizi kapalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam godzillayla kafayı bozmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjarumBlack- -- 7 Ocak 2016; 1:20:44 >
  • Ulan sirf su kullandigin sacma sapan anlatim yuzunden seni sevmiyorum.
    Sanki kar yagmiyoda gokten altin yagiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 7 Ocak 2016; 1:19:26 >
  • Bu nallart liselinin teki
  • şöyle yerimizi alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzgünüm sevgilim anlaşamadık
    Siyah beyaz aşkı paylaşamadık
    İşte böyle birşey beşiktaşlılık
    deplasmanda dersin soran olursa...

    Edit: Olum ilk sayfaya yazabildim. Beşiktaşlar + manyağı yapar diye yazdım 1 + nedir ayıp be yokmu beşiktaşlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekalalli -- 9 Ocak 2016; 5:00:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su an yaz havasi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dawras

    Ulan sirf su kullandigin sacma sapan anlatim yuzunden seni sevmiyorum.
    Sanki kar yagmiyoda gokten altin yagiyor.

    Degerli ılıkçı kardeşim.Kar bir sevdadır ve bu sevda ile bizi birbirimizi ancak ve ancak ölüm ayırır ! Allah uzun ömürler versin ikimize de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.