Şimdi Ara

Suriyeliler giderse cebinizde para kalmaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: 1
Giriş
  • Eve sucu çağırıyorum suriyeli, elektrikçi çağırıyorum suriyeli, sanayiye arabayı götüyorum suriyeli. Ve bu adamlar işi piyasanın altına yapıyor. İşçi sektörünün azımsanamayacak bir kısmını artık bu adamlar oluşturuyor. Ve bazı türklerden çok daha iyiler ve çok daha ucuza yapıyorlar.

Suriyeliler gitsin ama hepsi gitmesin yoksa sıkıntı çekeriz

• Suriyeliler ticarette hizmette iyi. Afganlar da tarimda iyi. Misal tarlaya adam lazim, ariyorsun afgan beyini bana 20 adam lazim diyorsun gonderiyor. Isin goruluyor. Burda yerli halk calismiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suriyeliler ucuza yaptığı için türkler iş bulamıyor. suriyelilerin afganlar tüm ucuz işçiler yallah ülkelerine.

• suriyelinin gitmesini zengin/patron kesim istemez..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DambıIdor kullanıcısına yanıt

Ben de istemiyorum aga depremde evimiz pert oldu türk usta hem seni umursamıyor hem 3 katı fiyat çekiyor suriyeliler iş olsun gelirler sıkıntı çıkartmazlar

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Hocam türk ustalar en ufak şeye ağzını 4k 5k dan açıyor suriyeliler öyle değil depremde ev yaptırdık duvar ördürdük su tesisati elektrik tesisati vs türk ustalar yapsa her şeyi 4 katı para verirdik

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    Aynen türkler iş bulamıyormuş. Kafaya bak yav

Ulann sen yeni nesli amele işci olarak çalıştırabilceğini mi sanıyorsun ?? Oynak beyi seni

Gençler 18 yaşında garson olarak 40k maaşı beğenmiyor. Bu da kalkmış diyor türkler iş bulamıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen öyle. Suriyelilerden önce ülkede ne elektrik vardı ne araba vardı ne de evlerde su vardı. Onlar geldi de ülke çağ atladı.

• bugün tv'de gördüm antepte 50 bine oto sanayisinde çalıştıracak kalfa bulamıyoruz diye dert yanıyordu ustalar. şimdiki nesil rahata alışmış vs diyorlardı. adamın biri kendi çocuğunu getirmiş o da okula başlayacak eylül'de. sadece bu değil çoğu sektörde ara eleman problemi var. ailelerde de var suç. herkesin çocuğu doktor avukat vs olamaz ki ondan sonra hukuk fakültelerine herkesi alıyorlar gereksiz sayıda öğrenci var diye bizim şehirdeki üni'de hukuk prof bir hoca şikayetçiydi geçen günlerde konuşmuştuk. iki taraftan da şikayet var kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 21 Ağustos 2025; 21:34:30 >
  • Suriye'li lives matter

• Türkiyeye katma değer üreten sığınmacılar kalmalı zaten ki gidenler çoktan gitti bile. Şu an gördüğün Suriyelilerin çoğu kalıcı artık. Hatta azımsanamayacak kadar Türkmen de var kalanların arasında.

Suriye Hükümeti, Kürt bakan atarken (Muhammed Turko) bir tane bile Türkmen bakan atamadı. Türkmenlere gereken önem verilmiyor yeni hükümet tarafından. Suriye milli marşını yazan adam Türkmen. Suphi Bereket ve Edib Çiçekli gibi önemli Türkmen liderler var. Yani büyük bir hata yapıyorlar. Suriye Türkmenlerinin en önemli lideri Halid Hoca (Alptekin Hocaoğlu) şu an Gelecek Partisi üyesi ve özel bir hastanede doktor.

Bir tane Suriyeli görmüştüm. O kadar iyi Türkçe konuşuyordu ki kendisini Türkmen sanmıştım ama Arapmış. Sonraları da birkaç tane daha benzer şeyler gördüm. Genelde Mersinli gibi konuşuyorlar. Şu anki nesilde olmasa da gelecek nesillerde bu insanlar kendilerini Türk olarak tanımlayabilecekler.

• Suriyeli güzellemeleri başlamış. Suriler çalışkan bir millet değil. Ucuza iş yapması geçici birşey. Doğudan gelenlerde önceden ucuza çalışırdı.

Sanayideki yüksek maaşlı kalfa bulamama konusu tamamen yalan. Çıraklara az para veriliyor. İş öğrenmesi ise istenmiyor. Garsona ise 40 bin maaş vermezler. Öyle mekanlarda tip vardır ve eşek gibi çalıştırırlar. Bahşiş kavgası olur çalışanlar arasında.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Suriyeliler gitse urfalılar var zaten. Ucuza çalıştırma suriyelilerle gelen bir şey değil asırlardır doğulular ülkemizde bunu yapıyordu mevsimlik işçi adıyla.

• Suriyelileri öven boşa yaşıyordur bu hayatta.Şu övücüleri keşke gerçek hayattada bloklayabilsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 21 Ağustos 2025; 23:14:47 >
  • Jamser kullanıcısına yanıt

Eskiden katma değer şaban vardı

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Önceden ucuzdu. Artık herkes kime ne kadar geçirirsem derdinde. Urfalı mardinli farketmiyor. Surilerde ucuza çalışmıyor ve artık kendi aralarında örgütlüler.

• Şu an çözülmesi çok zor şekilde çalışan dengesi bozulmuş oldu. Köylerde de kimse kalmadı.

• ....neyse.

Serseri olan tipler ülkeye hiç sokulmamalıydı,

bizim kendi serserimiz bile bize fazlaydı zaten.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Yav oğlum ömründe sanki bir işde çalışmışsın geliyorsun ciddi ciddi yazıyon.

İstanbulda herhangi bir espressolab cafesine git sor 18 yaş üstüne çalışanlara 40-50 arası para veriyorlar.
    İnanmıyorsan sorabilirsin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.