Şimdi Ara

Sürekli yanan dijital bilgi ekranı !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
30.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Geçen hafta babama 2008 Focus Sedan TDCi 109BG Collection aldık.
    Gösterge panelinde yol bilgisayarı (yakıt tüketimi, km, vs) bilgilerini gösteren dijital ekran sürekli kırmızı renkte aydınlatılıyor.
    Belki çok az ama yine de akü harcıyor.
    Acaba kontağı kapatıp motoru durdurunca bu ekranın aydınlatmasının da sönmesi sağlanamıyor mu? Sürekli aydınlatmalı mı kalıyor?

    Ayrıca bu bilgi ekranının gösterdiği bilgileri değiştiren kolda SET / RESET fonsiyonu da var.
    Bu SET / RESET fonksiyonunun da ne işe yaradığını kısaca açıklarsanız çok makbule geçer.

    Yardımcı olacak değerli Ford kullanıcılarına peşinen teşekkürler...



  • emin değilim ama set ve reset tuşları "cruise control" yani hız sabitleyicinin kontrolleri olmalı...

    ayrıca çok küçük güç tüketen, led aydınlatmalı bir ekranın aküyü bitirebilmesi için aradan çook uzun yıllar geçmesi gerekir :)

    led ile aydınlatma sağlayan böyle bi sistemin güç harcaması, araçta kullanılan biçok aydınlatma tertibatından 100 hatta 1000 kat mertebesinde daha düşüktür :)
    bence rahatsız olduğunuz bu gereksiz durumu kafanızdan atın
  • Yol bilgisayarındaki SET/RESET tuşu ok gibi bişey.Hangi ayarı seçmek istiyosan üstüne gelince ona basarsan o seçeneği seçer.Yani direksiyon ayarlarına girmen içinde ona basarsın girdikten sonra modu seçersin konforu seçtin diyelim konfora gelince ona basarsın konfor modunun yanına ok gibi bi işaret gelir.O ayarlardan uyarı seslerinide açıp kapatabiliyosun.Bende o tuşa her basınca uyarı sesi veriyo.Bundaki amaç sürücü veya diğer kapılar açık kaldığı zaman ötmesi.Bu dediklerim bizim ghia da var.Collctionda da vardır sanırım...
  • Kendiliğinden sönmüyormu o 7dk sonra?
  • Bilsem hiç sorar mıydım
  • ben de anladım ki hız sabitleyicinin değilmiş :)

    hayır anlamadığım şey led aydınlatmalı bi ekranın sürekli yanmasının neden bu kadar canını sıktığı :)
    7 gün 24 saat yansa bile seni sıkıntıya sokacağını sanmıyorum :)
  • O ekran ışığı 15-20 dakika sonra sönüyor merak etmeyin. Benim 2006 model olan Ghia araçta aynısı oluyor. Bir süre sonra söndüğünü göreceksiniz. Niye 15-20 dakika yanıyor derseniz bende merak ediyorum, altında hangi mantık yatıyor anlaşılmaz bir durum. Ama sönüyor bir süre sonra.
  • Anlaşılan herkesde aynı durum söz konusu. Şahsen bunun sürekli açık kalması veya 15-20dk sonra sönmesi yerine, HONDA Civic'lerde olduğu gibi, radyo-teyp üzerinde kontağı kapatınca yanıp sönmeye başlayan ve içeride alarm varmış izlenimi veren küçük kırmızı led'i tercih ederdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 29 Kasım 2007; 13:32:12 >
  • Bence takma kafana. Aküne bişey olmaz
  • km yi gösteren ekran hiç sönmüyor ki.Sadece teyp kapıları kilitledikten sonra sönüyor.Yol bilgisayarı sönmüyor.Sabah arabayı çalıştırmaya gittiğimde yanıyo.Sabah dediğim 6 da yani hava karanlıkken...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdemdogan24

    km yi gösteren ekran hiç sönmüyor ki.Sadece teyp kapıları kilitledikten sonra sönüyor.Yol bilgisayarı sönmüyor.Sabah arabayı çalıştırmaya gittiğimde yanıyo.Sabah dediğim 6 da yani hava karanlıkken...


    Sabah baktığınızda kapıların kilidini açmış oluyor musunuz? Aracı kitledikten 10-15 dakika sonra söner ve aracın kilidini açtığınız zaman yanar. Geceleyin yanmasının bir mantığı olmadığı gibi hırsızların da dikkatini çekebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL
    Sabah baktığınızda kapıların kilidini açmış oluyor musunuz? Aracı kitledikten 10-15 dakika sonra söner ve aracın kilidini açtığınız zaman yanar. Geceleyin yanmasının bir mantığı olmadığı gibi hırsızların da dikkatini çekebilir.
    Yani....
  • Hırsız uğursuz çekiyor o yönden çok kötü.
  • Biraz sonra arabaya ineceğim bu arada ekranada bakıcam kapıları en son 22:00 de kilitlemiştim şuan saat 00:30 sömesi gerekiyodu sönmüşse veya sönmemişse yazıcam... :)
  • Sönüyo sönüyo.Kapıları açınca hemen yandı...
  • Güzel bir haber, teşekkürler
  • Selamlar,

    C-max lerde de kapıları kilitledikten 15-20 dk. sonra sönüyor.Dikkat çekmesi dışında sorun olacağını zannetmiyorum. Çektiği enerji akü için devede kulak bile değil.Hiç bir şey olmaz. Benim merak ettiğim yeni focusII ve c-max lerde YB de anlık tüketim değeri gözüküyor. Aslında YB test modundada bu paremetreyi görebiliyoruz.Bunu yazılım yükleyerek normal menü içindede görmek teorik olarak mümkün. Bu uygulama yapılabiliyormu bilen var mı.
  • Teorik olarak yapılabilmesi gerek. Anlık yakıt tüketimi ECU'ye ulaşan enjektör açık kalma süresi, motor devri ve araç hızı bilgilerinden kolayca hesaplanabilecek bir değer... Model yılı değişikliğinde ECU'de donanımsal (EEPROM hafıza genişliği gibi) bir değişiklik yaptılarsa bilemem tabi...
  • O dediğin focuslarda da var. Ayrıca dijital bilgi ekranı çok akü harcasaydı Ford mühendisleri bunu düşünüp böyle bir şey yapmazlardı herhalde. Bence büyütüp kafaya takılacak bir şey değil.

    quote:

    Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

    Anlaşılan herkesde aynı durum söz konusu. Şahsen bunun sürekli açık kalması veya 15-20dk sonra sönmesi yerine, HONDA Civic'lerde olduğu gibi, radyo-teyp üzerinde kontağı kapatınca yanıp sönmeye başlayan ve içeride alarm varmış izlenimi veren küçük kırmızı led'i tercih ederdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmusician -- 4 Aralık 2007; 23:27:52 >
  • Araç benim değil, babamın ve sadece 2 kez kullandım. Kullanım kaluvuzunu okuyacak fırsatım da olmadığından detyaları pek bilmiyorum.
    Şu kontağı kapatınca yanıp sönmeye başlayan küçük kırmızı led sanırım gösterge panelinin ortasında değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.