Şimdi Ara

Ford fıestada eac fail ikazı nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
81.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2005 model ford fıesta(benzinli,manuel vites) aracım var ...Dün akşam aniden kadranda( EAC FAİL) diye bir yazı belirdi.Arabanın aynı anda gazı kestiğini hissettim sağa doğru yanaşırken motor durdu.Tekrar çalıştırmak istedim ama nafile Servisi aradım biraz bekletip tekrar deneyin dedi.Yaklaşık 10 dakika bekledim biraz zorlanarak çalıştı...Internetten baktım( elektronik hava kontrol arızası)yazıyor.Bilgi sahibi olan varmı?Tekrarlama durumu nedir?Servis masrafı ortalama ne çıkar?Teşekkür ederim.



  • Evet yaff. benim bi arkadaşında başına geldi bu durum. EAC FAIL yazıyor göstergede yanıp sönüyor, araç 2000 devir üstüne çıkmıyor. fiesta TDCI dizel 1.4. bilen varsa yardımcı olsun biz de işin püsisini öğrenelim.

    şimdi bi ton masraf yapmasın.
  • Elektronik Gaz kelebeği arızası sanırım. Ama bu arıza hakkında net bir bilgim yok malesef.
  • hocam gaz kelebeği değilmiş, bu araç dizel olduğundan gaz kelebeği yokmuş heralde.. bu hata kodu beraberinde bir sürü motorla ilgili arızayı işaret ediyormuş.

    su an buji ve enjektörlerin bulunduğu yerden bir kablo grubu değişecekmiş. 500 ytl fiyat vermişler. düzelmez ise enjektörlerden şüpheleneceklermiş.

    araç 50.000 km de sürekli opet'ten alınan eurodizel ile kullanılmış.
  • arcın beyni arızalıymış arkadaşlar yenisi 3.000 ytl.

    aluminyum bir kutudan koruma yapmışlar. altında soketleri var. motorun çalışma sistemini idare ediyormuş.

    yandık da ne yandık..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cevizkabugu

    arcın beyni arızalıymış arkadaşlar yenisi 3.000 ytl.

    aluminyum bir kutudan koruma yapmışlar. altında soketleri var. motorun çalışma sistemini idare ediyormuş.

    yandık da ne yandık..

    Çok kötü olmuş ya, Arkadaşınıza geçmiş olsun... Sadece Ford değil, bütün yeni araçlarda, elektronik aksamın artması nedeniyle pahalı arızalar ortaya çıkabiliyor.
  • eğer diselse citroen ile ortak parça kullanımı var yani citroenle aynı motor ama beyni değişmidir onu bilemem değilse belki citroende fiyat dah uygun olabilir
  • ayrıyeten servis söylediyse iyi bir beyincide tekrar baktır derim belkide hava akış sensöründendir beyin kolay kolay bozulmaz su girmedikten ve aküde şase yaptırmadıktan sonra çünkü aracın en korunaklı parçası beyindir
  • selam

    aracın beynini aynı model dizel bir fiestadan söküp arızalı araca taktık araç tıkır tıkır çalışıyor.

    kısacası beyin bozuk. hatta arızalı beyni sağlam araca taktık beyin bozuk olduğu için aynı tepkiyi, gördük.

    bu arada beyni tamir etmek için bu işleri yapan bir firmaya göndermişler. belki tamir şansımız güler.

    sonucu buraya yazarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cevizkabugu

    selam

    aracın beynini aynı model dizel bir fiestadan söküp arızalı araca taktık araç tıkır tıkır çalışıyor.

    kısacası beyin bozuk. hatta arızalı beyni sağlam araca taktık beyin bozuk olduğu için aynı tepkiyi, gördük.

    bu arada beyni tamir etmek için bu işleri yapan bir firmaya göndermişler. belki tamir şansımız güler.

    sonucu buraya yazarım.



    Selamlar,

    Maslak sanayide bu arızaları yapan bir iki firma vardır. Bunlarıda kontrol edin.




  • selam

    beyni gönderdiğimiz tamir edecek firma beynin sağlam olduğunu arızasının olmadığını söylüyor. ilginç olan ise biz bu arada pert olmuş aynı model bir aracın beynini 2. el fiyata alıp taktık. aracımız tıkır tıkır çalışıyor.

    tamirden gelen beyni tekrar denedik, güya sağlam yaa..! aracımız yine aynı hatayı verdi. kesinlikle beyin bozuk. neyse başka bir tamir eden firma bakacağız yaptırabilirsen bari elimizde yedek olur..
  • Benim araçta "yakıt basınç sensörü" arıza vermiş. Bu parçayı değiştirdim. Parça kodu; "55pp06" diye aratırsanız resmi ve güncel fiyatı google'da çıkıyor. (markası siemens). Gerçi peuguet, citroen, ford, renault da bazı modellerinde bu parçayı kullanıyor.
  • Arkadaşlar 2003 fort fiesta benzin lpg li araç aldım yeni. Araç bazen EAC FAİL hatası veriyo. Ve devir 2.500 geçmiyo.kendi kendine gaz verip duyo.hata nın detayını bilen varmı lütfen yardımcı olurmusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Bende 2005 model 1.4 TDCI (dizel) fiesta van var.
    Bir kaza sonucu yerde bulunan yükselti şanzumana çarptı ve hasar meydana geldi.
    Tamircide hasar düzeltildi fakat o günden sonra EAC FAIL yazısı ile "limb mode" dedikleri, (Limb=engelli) moda geçti. Araç kendini korumaya alarak 2.500 devirin üstüne geçmemi engelliyordu.
    4-5 ay boyunca aracı bu şekilde kullandım, çarpmadan sonra olunca şanzumanın alttan akünün altından geçen kablolara darbe vermiş olabileceğini düşündüm ve o kısmı komple sökerek oradaki kabloları tek tek inceledim. Herşey yolunda görünüyordu ama kablo bağını çekiştirince geçiyordu bazen. Sonra beyni söktüm ve kontaklarını komple spreyle temizledim. Yine nafile. Gaz pedalından yapar dediler, gaz pedalını değiştirdim o da işe yaramadı. Sonra elektrikçiye verdim ve öndeki tesisat komple söküldü ve kablolar tek tek kontrol edildi, yine yok. Kesinlikle beyinden dediler illaki beyinciye gidecekmiş ama benim oraya gidecek yerlerim ağrıyordu tabi. Geçtiğimiz hafta enjektörler arıza yaptı, enjektörcüye gittim, laf arasında çırağına bahsettim. Bilgisayar bağladı hataları okuttu. (Bende obd2 adaptörü ile araç sürekli cep telefonuma bağlı ve sürekli kızdırma bujisinin A devresinde hata bildiriyordu ama o arızanın önemli olmadığını söylüyordu canım tamircilerim.) Çıkan arızanın kızdırma bujisi değil ama devresinden kaynaklandığını söyledi çocuk, abi onun bi rölesi olur bence ona baktır dedi.
    Ben de arabayı aldığım anda kenara çektim ve röleyi incelemeye başladım (beyinin hemen arkasında vidalı bir röledir bu) röleyi söktüm ve arabayı çalıştırdım. EAC FAIL yazısı gitmişti kaç aydır bu yüzden sıkıntı çekiyordum...
    İncelemeler sdonucu rölenin sağlam olduğunu ama altına takılan fişlerde sıkıntı olduğunu anladım ve çözdüm. artık Beyin dendiği zaman aklıma sadece çorbası geliyor
    Umarım başka arkadaşların başına gelmişse bu deneyimim kendilerine ışık tutar..

    Bu arada başarabilirsem birkaç fotoğraf eklemeyi deneyeceğim, anlattığım röleyi tutucusundan çıkartmak için, tutucunun ön kısmında bulunan çekmece gibi gri parçayı dışarı çekiyorsunuz ve röle kendi kendine tutucudan yukarı itiliyor, zorlarsanız tırnaklarını kırarsınız ve fotoğraftaki gibi tutturmak için başka çözümler bulmak zorunda kalabilirsiniz.

     Ford fıestada eac fail ikazı nedir?
     Ford fıestada eac fail ikazı nedir?




  • Ben de aynı sorun var inşallah senin anlattığın gibi basit bir sorun dur
  • Yakıt müşürü arızası demek. Tecrübeyle öğrendim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabartay C kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl sorun vardı araçta aynı arıza şu an bende de var bi yardımcı olabilir misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle bu EAC fail hatasını yaklaşık 1 hafta içerisinde birkaç kez yaşadığım için çözüldüğünde ya da çözüldüğünü düşündüğümde yaşadıklarımı paylaşma sözü verdim kendime.

    aracım 2006 fiesta 1.4 benzin lpg.

    ilk hatayı yokuşta kalkarken yaşadım, araç biraz geriye kaçmıştı gaza biraz yüklenmiştim. 2. hatayı ise yine dik bir rampada 2 kez dur kalk yaptığım esnada yaşadım. 3.sü ise hepsinden daha dik bi rampada yüksek devirli girdim bayılmayayım diye yokuşun ortasında tak diye arıza kodu vermesiyle yaşadım.

    bu sorunları yaşayıp kontak açıp kapatınca hata devre dışı kaldı, aracım rutin devam etti ancak aracı hata kodu gördüğüm durumlardaki gibi zorlamadım bir sonraki vakayı yaşayana dek.

    bu sorunları yaşadıktan birkaç gün sonra kurban bayramı tatili bitişi memleketim kastamonu bozkurttan istanbula yolcuğa çıktım. aracımda herhangi bir problem yaşamadım 180-190 gibi hızlara çıktım çatır çatır bmw'lere sellektör yaparak :)

    döndükten sonra bi kez daha yine aşırı dik bi rampada yaşadım EAC fail hatasını. sonrasında ise şu an akşamında yazmakta olduğum bugünün sabahı sanko sanayide tanıdığım ve güvendiğim özden ustaya (özden otogaz)'a teslim ettim. gün boyu ondaydı araç, öncelikle aküyü ve şarj dinamosunu kontrol ettirdim, sorunsuz çıktı. rutin kontrolleri yaptığını söyledi ilaveten gaz kelebeğimi (yanlış anlamadıysam gaz kelebeği gövdesi de olabilir) temizlikle günü tamamladığını, 1. vites yüksek devirde kullanıp en az 3-4 defa ayrı zamanlarda sorun yaşamadığını iletti. yarın sabah aracımı teslim alıp bir de ben deneyeceğim. inşallah sorun tamamen çözülmüştür.


    not: ben EAC fail sorununu sadece 1. viteste yüksek devirliyken rampa gibi alanlarda yaşadım. bazı arkadaşlar daha yüksek viteslerde makul devirlerde bile yaşadıklarını anlatmışlar. eğer bir sorun yaşarsam buraya ilave ederim.

    yardımcı olabileceğim bir konu olursa bana gunaydinfatiih instagram adresimden ulaşabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.