|
|

1 Mobil
|
|
Ford Fiesta araçlarında görülen EAC Fail uyarısı, Yakıt Hava Oranı (EAC) kontrol sistemindeki bir arızayı gösterir. Bu arıza, aracın motor performansını ve yakıt verimliliğini etkileyebilir.
EAC Fail ikazı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir:
EAC Fail İkazı Nasıl Giderilir?
EAC Fail uyarısını gidermek için aşağıdaki adımları atabilirsin:
EAC Fail ikazı, aracının performansını ve yakıt verimliliğini olumsuz etkileyebilen ciddi bir sorundur. Bu uyarıyı görürsen, sorunu teşhis etmek ve onarmak için aracını yetkili bir servise götürmeni tavsiye ederiz.
|
|
|
|
Lenovo Legion i7 11800H RTX 3060 17",HP OMEN i7 11800H RTX 3070 17", SAMSUNG JU7000 TX65" 3D 4K LCD, PANASONIC TXP50G20 PLASMA TV, LG 50PH670S 3D PLASMA TV, 2021 TOYOTA COROLLA 1.8 HYBRID GASOLINE DREAM E-CVT, 2019 PEUGEOT 3008 GT LINE 1.5 DIESEL EAT8
|
|
|
It's probably me
|
|
|
|
öncelikle bu EAC fail hatasını yaklaşık 1 hafta içerisinde birkaç kez yaşadığım için çözüldüğünde ya da çözüldüğünü düşündüğümde yaşadıklarımı paylaşma sözü verdim kendime. aracım 2006 fiesta 1.4 benzin lpg. ilk hatayı yokuşta kalkarken yaşadım, araç biraz geriye kaçmıştı gaza biraz yüklenmiştim. 2. hatayı ise yine dik bir rampada 2 kez dur kalk yaptığım esnada yaşadım. 3.sü ise hepsinden daha dik bi rampada yüksek devirli girdim bayılmayayım diye yokuşun ortasında tak diye arıza kodu vermesiyle yaşadım. bu sorunları yaşayıp kontak açıp kapatınca hata devre dışı kaldı, aracım rutin devam etti ancak aracı hata kodu gördüğüm durumlardaki gibi zorlamadım bir sonraki vakayı yaşayana dek. bu sorunları yaşadıktan birkaç gün sonra kurban bayramı tatili bitişi memleketim kastamonu bozkurttan istanbula yolcuğa çıktım. aracımda herhangi bir problem yaşamadım 180-190 gibi hızlara çıktım çatır çatır bmw'lere sellektör yaparak :) döndükten sonra bi kez daha yine aşırı dik bi rampada yaşadım EAC fail hatasını. sonrasında ise şu an akşamında yazmakta olduğum bugünün sabahı sanko sanayide tanıdığım ve güvendiğim özden ustaya (özden otogaz)'a teslim ettim. gün boyu ondaydı araç, öncelikle aküyü ve şarj dinamosunu kontrol ettirdim, sorunsuz çıktı. rutin kontrolleri yaptığını söyledi ilaveten gaz kelebeğimi (yanlış anlamadıysam gaz kelebeği gövdesi de olabilir) temizlikle günü tamamladığını, 1. vites yüksek devirde kullanıp en az 3-4 defa ayrı zamanlarda sorun yaşamadığını iletti. yarın sabah aracımı teslim alıp bir de ben deneyeceğim. inşallah sorun tamamen çözülmüştür. not: ben EAC fail sorununu sadece 1. viteste yüksek devirliyken rampa gibi alanlarda yaşadım. bazı arkadaşlar daha yüksek viteslerde makul devirlerde bile yaşadıklarını anlatmışlar. eğer bir sorun yaşarsam buraya ilave ederim. yardımcı olabileceğim bir konu olursa bana gunaydinfatiih instagram adresimden ulaşabilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|