Şimdi Ara

Focus 1.6 Trend x Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
16.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır kullandığım Opel astra marka aracımı satıp yerine bir tanıdıktan Focus 1.6 trend x almayı düşünüyorum. Eski aracımda tüp yoktu uzun yolda yakıt tüketimi fena değildi,ama bu araçlarda benzinli çok yakar mı,turbo varsa yakıt tüketimini çok etkiler mi?
    Ayrıca almayı düşündüğüm araç 6600 km'de 56 bin TL'ye bırakacak bana.Tavsiyelerinizi öğrenebilirmiyim? Teşekkürler



  • merhaba. 2015 trend x kullanıyorum. daha önce forumda yazmıştım kendi aracımla ilgili.

    2015 temmuzda 0km aldığım benzinli focus trend x aldığım aracımı halen kullanmaktayım. 1750kmde iken BRC marka lpg taktırdım. şu anda 22bin kmyi geçtik. LPG ile kullanımda gayet ekonomik. 2 TLden gaz alıyorum. 18 kuruş civarı yakıyorum. şehir içi dışı karışık fazla trafiğe girmiyorum. uzun yolda daha da ekonomik oluyor 14-15 kuruşa geliyor.
    şimdi olumlu ve olumsuz özelliklerine gelecek olursak; olumlu sayılabilecek özellikleri:
    1. sınıfına göre kalitesi normal düzeyde ancak bu sınıfta iç mekan olarak daha kaliteli olanlar da var. mesela golf7
    2. ikinci elde tutulma düzeyi iyi diyebiliriz.
    3. donanım olarak en boş modeli bile yeterli seviyede özelliğe sahip. en boş trend x'te yokuş kalkış desteği, karartılmış arka camlar, sis farları, çelik jant, yol bilgisayarı, hız sabitleme, hız limitleme, usb girişli müzik sistemi, elektrik destekli direksiyon vs var.
    4. fordun her yerde servisi var. bakımları ucuz. ilk bakımı 350 TLye yaptırdım.
    5. Yol tutuşu arka bağımsız süspansiyon: başka araçlarla karşılaştıramadığım için bu konuda yorum yapamayacağım. focus çıktığından beri yol tutuşu ile ünlüdür. ama ben öyle üst düzey bulmuyorum açıkçası.

    olumsuz özellikleri:
    1. dış görüntüsüne göre dar iç mekan, özellikle arka diz ve baş mesafesi yetersiz.
    2. bagajı dar, yükleme ağzı dar, bagaj amortisörleri bagajın içine konan eşyalara çarpabildiği için kullanışsız oluyor. benzinli alıp lpg taktırılacaksa tabi daha da darlaşıyor. bagaja ihtiyaç duyanlara tavsiye etmem.
    3. benzinli alacaksanız performansı kötü değil ama yeni nesil dizel araçlara göre çok geride bir performansı var. dizelini tavsiye ederim.
    4. benzinli alınıp uzun kmler yapılacaksa lpg şart hale geliyor ve motor garanti dışı kalıyor. ancak lpgnin etkilemediği parçalar garantiye devam ediyor. benim araç lpgli olmasına rağmen soyulma problemi nedeniyle direksiyon garantiden değişti.
    5. Orta konsolda büyük ekran sadece titanium donanımda var. style ve trendx'teki ekran çok küçük. titanyumdaki kadar iyi olmasa da biraz daha büyük bir ekran alt donanımlarda da olabilirdi.




  • yukarda kendi aracımla ilgili deneyimlerimi yazdım. fiyat olarak uygun gibi tanıdıktan olması ve düşük km olması avantaj. araba turbolu değil düz atmosferik motora sahip. yakıt olayına gelirse kişiden kişiye ve kullanıma göre değişir ama benzinde bana fazla geldiği için LPG taktırdım ve oldukça ekonomik hale geldi.
    araba tanıdıktanda olsa kaporta boya kontrolü yaptırın. çok nadir de olsa sıfır araçlarda da boya çıkabiliyor.
  • Çok teşekkür ederim Osman bey, yazdıklarınızla çok yardımcı oldunuz. Daha önce belirttiğim gibi opel marka aracım var,senede yaklaşık 12 bin km yapıyorum ortalama.Önce arabamı sattıktan sonra yüksek ihtimalle bende ford sahibi olacağım.Tekrar teşekkür ederim.
  • 2013 focus povershift kullanıcısıyım. Benim ikinci aracım ondan dolayı sadece hafta sonları kullanıyorum. Yaklaşık ayda 750-800 km gibi bir yol yapıyorum. Geneli şehirler arası oluyor. Ortalama yakıtı 7,6 nın altına indiremedim. Araç gerçekten güzel performanslı bir araç. Buna bağlı olarakta iyi yakıyor. Az kullandığımdan dolayı tüp taktırmadım ama çevremde taktıran arkadaşlar çok memnun oldukları söylüyorlar. O eski algıyı kırmak gerek tüp motoru bitiriyor performansı düşürüyor gibi. Yeni nesil sıralı sistemler gerçekten çok iyi. Povershift motoroun tüpe son derece uyumlu olduğunu sorunsuz çalıştığını hem forumlarda hemde çevremdeki arkadaşlarımdan duydum, gördüm. Onun için bu araçta dizel almak yerine (20.000 tl fiyat farkı) benzinli alıp tüp taktırmak çok daha karlı bence tabi söylediğim yılda 20.000 km aşağısı yapanlar için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.