Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belli masalarda olması gerek o.Köşedeki 3-5 masada falan.Yoksa kahvehane olur
  • internet parasına acıma bas parayı çok hızlı internetin olsun ayrıca şifreyi hergün değiştir kaçak kullanım olmasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla benim arkadaşlarım 13bin tl ye bir tane çiğköfteci aldılar. 3 ortak olarak.Adamlar çatır çatır para kırıyor şuan.Hemde bunu Kütahya gibi bir yerde yaptılar.Bu iş hem biraz şans hemde kısmet.İnsallah işin tutar kardeş
  • bir kaç tavsiyede ben vereyim. içerde sigara içilmemesi daha iyi olur. okey 52 falan koyarsan mekanın seviyesi düşer 4 tane çayla 2 saat rehin alırlar masayı canın sıkılır. birde öğlen 1-2ye kadar kahvaltı verebilirsin. domates, salatalık, peynir, zeytin, yumurta(haşlanmış,yağda), reçel vs. öğrencilere hitap etmek istiyorsan kahvaltı mantıklı olur. nargile işine girersen tecrüben yok seni yorar. nargilecin 1 gün gelmese müşteri kaybedersin. menüye meyveli soda eklemeyi unutma. umarım hayırlısıyla bu işin altından kalkarsın.
  • Bakiyorumda 2 3 kisi disinda kimsenin fikri yok. 90metre yere 2masa aticaksin tadilat yaptirmayacaksin bodozloma dalcaksin ayda o kadar para kazancaksin oyle mi? Senin nefes alman para vergin stopajim cart curt 30.000tl senin cebinde is yapamadigin zamanlarda guvenecegin para kalsin. Kisaca 30lirayla bu ise girme uzulursun para biriktir calis cabala once cok heveslisin ama bos

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence güzel bir girişimcilik örneği kardeşim eğer adresi verirsen açılışa gelir siftahını yaparım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bize eski fiyatlardan di mi :ddd

• masa sandalyelerin mekanın kalitesini belirler biraz sayıyı azaltıp daha kaliteli masa-sandalye alabilirsin bence dostum.Bu arada aldığın masalar 50 kişilik ama 40 sandalye hesaplamışsın.Ayrıca dükkan keşke biraz daha geniş olsaydı daha ferah olurdu.Başarılar
  • Orijinalden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 24 Ocak 2021; 0:46:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTunahanKK

hocam o fiyatlarla da başta müşteri çekmekte zorlanmaz mıyım? zaten benim bütçem belli, mekanımın durumu belli. Şişe su 1 çay 2 lira olsun kahve 4 yine. Menengiç 5 lira. Portakal 3 4 5 iyi değil mi bu şekilde. yanlarına çerezdir, dondurmadır zamanına göre. belki taze kuru pasta felan maksat çeşit olsun

Fiyatlar çok ucuz ortaköyden bahsediyorsun, eğer gelecek kesimin düzgün olmasını istiyorsan fiyatları çok aşağıda tutma bu sefer asıl etli müşterileri kaçırırsın. Tam optimum noktayı belirlemen lazım, eğer kâr odaklı düşünüyorsan su da öyle bir şey yapabilirsin ya da normal şişe su olarak masalara koyabilirsin. Bardak su koyma sakın bu ufak plastik şişeler oluyor onları tercih et. Bardak su esnaf lokantası gibi olur. Ama önce konsepti belirle sen. Direk balıklama girersen batma olasılığın yüksek olur. Konsept belirle sınırlarını çiz ve o alanda iyi şeyler sunmaya çalış...

• en büyük tavsiyem 3-5bin tl harca ve dekorasyon, duvar kağıdı/boyası değiştir. renkli insanın içini açan bir kafe yap. dekorasyon şuan çok boğucu aynı bizim lise kantine benziyor.

sandalyeler ve masalar değişmeli. çevredeki gençlerin takıldığı mekanlara git. onlardan taktik al. ayrıca o kadar çok kahve satılmaz.

Gençler elma/muz/kivi çayları, limonata, ice tea, cola/fanta/gazoz/meyveli soda, nescafe/sıcak çikolata/cappuccino/latte içer. latte ve cappuccino servisi, şekli güzel olmalı. mekana elit hava katar çok tutulur. bu ikisini içen az olur ama onların bıraktığı imaj için gelen çok olur.

patates kızartması ve sosis ekmek arası ayrıca tabakta sosis+patates çok gider. haliyle de fritoz lazım. patatesi ve sosisi bimden alırsın. patates kesinlikle bim.

nargile satarsan liseliler çok gelir. ucuz satarsan hep gelirler.

Eğer okey, batak oynatırsan kahve havasına bürünür. tavla, tabu, jenga iyidir.

mekanı 24 saat açık tutma. yazın 2ye kadar nargile içen olabilir. Kışın duruma göre ayarlarsın. sabah kimse gelmez 11den önce iş başlaması imkansız gibi.

Ayrıca swarmdan çekin yapana muffin hediye gibi bir kampanya yaparsan güzel reklam olur. çok tutar.

Ayrıca ıslak kek satarsın ama gerçekten bol çikolatalı 5tlden satsan tamamdır. vitrin tarzı bir rafa koyarsan kızlar alır.

3 eleman yeterli garsonluk için. sabah 1 kişi açılış. öğlen 14.00 gibi diğer eleman gelir. son elemanda 15.00 gibi gelip kapanış yapar. izinli kişiye sabah izin verirsin iş zaten az olacağından sen iade edersin 2. eleman gelene kadar.

• Sana nacizane tavsiyem her ne alirsan al, vadeli alip pesin satmaya calis buna ozen goster carii hesap defterini giderini her gun guzelce hesapla takip et, birazda dua et

Son tavsiyem isiklandirma cok onemlidir spot guzel isiklandirma yapmaya calis ayrica bir adet kapitone deri koltuk cok hava katar yer varsa.

Alacagin her malzemeninde ikinci eline bak, guzelde bi kahve makinasi al ama bunu zaten nescafeyle konusarakta cozebilirsin belki. Yapmaya calisacagin her sey en az maliyetle problem cozmek olmali, dolaplar makinalar icin firmalarla konus maliyetsiz kapatmaya calis sonucta sen coca colanin algidanin nescafenin urununu satacaksan o dolabi sana ucretsiz verecektir. Elemanlarinin basinda dur sabah en erken sen ac ve temizlige onem ver.

• açta gelelim, reklam olarak kendini pek kasmana gerek yok 4 yıl ortaköyde okudum orada 3 4 tane lise var (ortaköy zübeyde hnm. ziya kalkavan and meslek, beşiktaş atatürk anadolu vb) bu liselerden 10 15 kişi müşterin yap zaten arkadaş arkadaş derken mekan ismi yayılır gider, züb kız meslek kalkavan ise erkek meslek denebilir sırf görüşmeye yada kızlar/erkekler orada takılıyormuş diye oraya gelen çok olur kanaatindeyim, belki yazmışlardır bilmiyorum ama müşteri kitleniz öğrenci ise öğrenci adamın sevgilisi olur yanyana oturmak ister çiftli koltuk tarzında bir şey ayarlayın, daha resmi yada sadece öğle arasında çay içmeye gelenler için falan 2-3 masa, masabaşı 4 sandalye bu madodakilerden falan bence olur
  • Hocam bütce ortaköye çok az maalesef başka bir semtte dene mekan güzel değil dışarıya atacağın 2,3 sandalyeye de belesiye izin vermiyor genelde ve hep ceza ödüyorsun yani dükanın belirli bi noktası var oraya kadar koyabilirsin sadece ki gördüğüm kadarıylada dışarıya masa atmak zor biraz başka mekana bak derim ama oetaköy değilde başka güzel birsemt bak derim.

• Menü çok kısıtlı. millet latte falan içiyor, onlardan olması lazım.

tost çeşidini arttırmak lazım. tostun dışında soğuk sandviç koy mutlaka. patates kızartması, nugget, şinitzel, hamburger koy. donmuş pastalar oluyor. onlardan al üreticilerden. at buzluğa, müşteri istedikçe çıkar ver. nasıl çözdürürsün bilmiyorum ama. ileride makarna, fajita falan denersin. çiğköfte de koy.

çalışanlar önemli. alacağın adam hırsız mı çıkacak, saygısız mı çıkacak bilemezsin. iyi tartmak lazım.

fiyatları da iyi ayarlamak lazım. çok düşük olsa it, kopuk dolar, diğer müşterileri rahatsız eder. yüksek olsa tanıtımı kötü yaparsan 1 gelen 2. gelmez. başta fiyatları düşük tutup sonra yükseltirsen "burası da pahalı oldu artık" deyip gelmezler.

fourscuare'de mekanı paylaşana çay, çorba hediye diye kampanya yap.

eskiden olsa iyi kötü tutardı da şimdi cebinde 10 tl olan adam bile starbucks'a gidip 10 liralık kahve içiyor. o yüzden iyi çalışmak lazım.

• Yeter la kafe açmayın artık. 2 adımda bi kafe var. Özgün şeyler bulmaya çalışın. He yok illada kafe açıcam dersende en kötü senaryoya göre hesap yap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kalkışma bence iki ay sonra zarar edip kaparsın.bir tanıdık daha yeni zararına devretti tatlıcı dükkanını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 24 Mayıs 2016; 4:35:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

Kafe açmak girişimcilik mi oluyor

valla bende bunu anlamadım. girişimci demiş kosgeb demiş 50bin hibe demiş. kafe açtim diye devlet bana hibe mi yapıcak yani?

edit:ayrıca 30bin kredi çekip baslıcam diyorsun. ilk ay sadece işci ve kira giderin min. 10bin olucak. 5bin lira kira demişsin. 2 garsonun asgari ücretten sana maliyeti 4bin liraya yakın geliyor. ki 2 garsondan fazlasını calıstırmayı düşünüyorum diyorsun 24 saat açık durur diyorsun. sadece garson ve kira maliyeti ile elinde kredi parasının bitmesi 2 ay sürmez neredeyse. gerisinde cebinden yemek zorundasın bırak kâr etmeyi. fazla hayal kurmuşsun gibi geliyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 24 Mayıs 2016; 6:40:01 >

• Boks makinesi falan koymayın. Ben görüyorum hep apaçi kekolar toplanıyor başına. Ayrıca bam gum gürültü yapıyorlar. Hic hoş değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hiçlik Çekirgesi

LÜTFEN CAFE DEĞİL KAFE AÇ

Kelimenin orijinali de kullanimi da C ile yazildigi sekildedir yav niye zorluyorsunuz ki illa Kafe diye? Illa Turkce olsun istiyorsaniz da Kahvehane diye acsin isterseniz, Turkce'si de budur hosunuza giderse :)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.