< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TTunahanKK -- 24 Mayıs 2016; 0:42:36 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TTunahanKK -- 24 Mayıs 2016; 0:42:36 > |
Bimden kahve alıp sat
|
Bak kardesim seni benden iyi anlayabilicek adam yok.Burda sert yazan beceremezsin diye adamlara siz görürsünüz size göstericem diyosun içinden ama öyle olmuyor.Üniversite 1.sınıftayım bende.Bi kafe işi denedim Mecidiyeköy'de.Kafe vardı bi tane adam 120 bin tl istiyordu.Gittim mekana içi 150 küsür m2 dışı 250m2.Giydim takım elbisemi.Adama dedim ki ben bu 120 bin tl yi bu mekandan 6-7 ayda kazanırım.Sende paranı alır çıkarsın.Adama kabul ettirdim başladık.Söylemesi ayıp baya da geniş çevrem var(Beşiktaş,Ortaköy,Bau,Marmara,Mecidiyeköy,Gülbağ,Gültepe,Taksim).Senin gibi hesaplar yaptım.Şu kadar çay şu kadar nargile.2-3 gün denedim cebimden malzeme aldım.Uzun planlarla girdim mekana.Bak ilk gün geldi millet sonraki gün gelen oldu.2-3 masa oldu 30ar lira çıkmadı masa başından.Öyle kafandan planlarla giremezsin kafeye.Ortaköy de kafem var demek ayrı bir hava kadar zenginlik katar ama bu iş öyle kolay değil.Kimse Ortaköy'de 5 bin tl ye mekan vermez.Deniz kenarındakileri bilirsin.Nasıl iş yapar nasıl eder.Öyle ara da bi yerde mekan yürütmek dediğin gibi olsa adam devretmez zaten.Bak bu işin rajonunu yazıyım sana;
1-Babanı katmıcaksın,adama kredi çektirip ömrünü riske atmıcaksın. 2-Sermayen olucak,okulunu bitirip çalışıcaksın para biriktiriceksin. 3-Kafende çalışıcaksın 1 sene.Öyle işçi alırım falan geç o işleri.Masraflar inan dükkanın kirasını bile kurtaramazsın. Bak zaman ayırdım yazdım,millet keriz arıyor bu işlere.Yazıp devredenin işini bozmak pek olmaz ama aynı hale sende geliceksin.Bu işi 1e 1 deniyen bi insan olarak sakın deneme.Tutmaz yürümez.Ama atıyorum Çanakkale'de olursun Üni yanı.O zaman olur ama şuanki durumlarda imkansız.Babanı borca sokma,aşırı yıpranırsınız ailecek.Bende 19 yaşında kendi büyük paralarımı kazanmak istemiştim.Aileme destek olmayı arkadaşlarıma iş vermeyi.Ama hayallerdeki gibi olmuyor herşey.Benim aklımda şuan başka bişey var.Mesaj at sana onu dmden anlatıyım.Bu işe sakın girme,çok yıpranır üzülürsün. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Gladius1 -- 23 Mayıs 2016; 21:32:40 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|