Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    [size=3]ÖNCELIKLE HEPINIZE BOL BOL YARDIMLARINIZ IÇIN TESEKKÜR EDERIM! IKI AYDA EDINDIGIM TECRÜBEYI 3-4 SAATTE KAZANDIM SIZIN SAYENIZDE. UCUNDAN DA POPÜLER KONULARA GIRMISIZ
    SIMDIYE KADARKI BILGILERI HAFIFTEN TOPARLAMAYA BASLAYAYIM BURAYA, HERKESE FAYDASI DOKUNSUN SIZ BILDIKLERINIZI AKTARMAYA DEVAM EDIN

Arkadaslar mesele baslikta dedigim gibi. Ögrenciyim, babam 30 bin kredi çekecek kafe açmam için. Ortaköy'de 5bin kirali 90 m2 yer buldum. Maliyet - satis - kar hesabi yaptigimda en kötü aylik 10 15 bin karli çikiyorum. Daha önce kafede çalismis, isletmis kisilere sorum: satislar ne kadardi günde, ciro nasildi? 7 bin emlakçi nakit istiyor, onu düsürebilir miyiz? Müsteriyi nasil çekmem lazim, fiyatlari çok düsük tuttum ki ögrenci mekani olsun. Atladigim nokta var mi, elektrik su ne kadar gelir aylik tahmini... vs vs soru çok :) yardim edin pls

EDINDIGIM BILGILERE GELIRSEK:
    -----> Ortaköy gibi bir yerde ucuz demek, adi manasina gelebilir. Buna dikkat etmek lazim zaten gelen müsteri 70-100 lira hesap ödemeyi gözü alip geliyor, çaya 1 lira demek, o müsterinin mekani es geçmesi demektir.
    ------> Fiyatlary ucuz tutmam ama yanynda çerez, kuru pasta, lokum felan ikram edersem mü?teri kendini özel hisseder.
    -----> Dükkanin önüne boks makinesi, langirt felan koyarak hem daha ögrenci mekani havasi verebilirim hem de ek gelir elde ederim.
    -----> 30 bin lira Ortaköy için az bir sermaye ve çogu kisiye göre zararli çikarim ama ben zaten su an 400 lira bursla geçiniyorum. Ilk 6 ay-1 yil kar etmezsem pek bi zararim olmaz
    -----------> Mekanin arkasindaki kahveci dayiyla konustum, ben burada herkesi tanirim, emlakçiya para vermene, depozitoya felan gerek yok dedi. Oradan 7.250 + 5.000 sermaye karim olabilir.
    ------> Mekan biraz tenha sokakta kaliyor ama iyi reklamini yaparak, üniversitelere brosürle, promosyonlarla -brosürle gelene çayin yaninda muffin ikramimiz mesela- müsteri çekeegiz, bi nevi ayak aliskanligi kazandiracagiz.
    ------> 7/24 açik olacagiz, eleman masrafi çok olacak ama gece kapali mekanlarin aksine gece vakti sahile çay içmeye inenlere felan da servis edebilecegiz.
    ------> Kafenin içinde sigaraya müsaade etmeyecegim, kapi önünde 8-10 kisilik açik yer olacak.
    ------>>> Bu iste tecrübem olamamasi çok büyük sikinti benim için ama bi yerden baslamam gerek bu ise. Belki uzun süre kar etmem ama bana çok faydasi dokunacak. Cesaret ve risk olmadan hiç yol kat edemem.

KOSGEB
    -------> Devletin taze girisimciye -benim gibi- verdigi 50.000 hibe, 100.000 faizsiz kredi.
    --------> Kosulu: 70 saat girisimcilik egitimi al, isini kur, masrafini yap. Mekanini gelip begenirsek masrafini karsilayalim.
    ----------> Derse yazildim, sira bekliyorum. O da olursa 0 sermaye ile baslamis olacagim.

HALA CEVAP BEKLEYEN SORULAR
    ------> Adisyon sistemini kagit mi yapayim, Android yazilim alarak garsonlarin telinden mi siparis alalim? --Tek bilgisayar üzerinden garsonun giri?iyle sipari? alaca?ym, bi meydana, bi kasaya, bi oca?a olsa yeter---
    ------> Ramazan bizi nasil etkiler, özellikle kurulum döneminde Ramazan'in zarari olur mu? -- Ramazan'da i?letmeler kepenk kapatyyolarmy?, gelen pek olmaz diyolar. Sanyrym açyly?y ramazan sonrasy yapycaz--
    ------> Okey, 52, tavla koysam kiraathaneye mi döner yoksa pozitif etkisi çok mu olur? -- Bunlar yerine jenga, tabu felan koysam sanyrym daha elit bi tabaka geleek ve harcamalary da ona göre olacak-

MEKANIN RESIMLERI
     Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!!

KOYMAYI DÜSÜNDÜGÜM MASA - SANDALYE
    [size=5]ISTEK ÜZERINE MASA SANDALYE TAVSIYE ALIYORUM BUNLAR PEK TUTMADI

KAFE'NIN KONUMU

YAPTIGIM MALIYET-KAR-SERMAYE TABLOSU
    -----> Tabloda Coca-cola dolabi, soguk mesrubatlar, kek, pasta, muffin, çerez gelirleri yok.
    -----> Kira bedeli, stopaj ve diger vergiler, eleman ücreti -ki 24 saat'ten toplam 8 eleman felan lazim olacak x günlük 40 liradan- yok.

SU AN YARDIMLARINIZA EN ÇOK IHTIYACIM OLAN VAKITTEYIM, 3 5 BISEYLER KATIN SIZ DE :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TTunahanKK -- 24 Mayıs 2016; 0:42:36 >

• Bak kardesim seni benden iyi anlayabilicek adam yok.Burda sert yazan beceremezsin diye adamlara siz görürsünüz size göstericem diyosun içinden ama öyle olmuyor.Üniversite 1.sınıftayım bende.Bi kafe işi denedim Mecidiyeköy'de.Kafe vardı bi tane adam 120 bin tl istiyordu.Gittim mekana içi 150 küsür m2 dışı 250m2.Giydim takım elbisemi.Adama dedim ki ben bu 120 bin tl yi bu mekandan 6-7 ayda kazanırım.Sende paranı alır çıkarsın.Adama kabul ettirdim başladık.Söylemesi ayıp baya da geniş çevrem var(Beşiktaş,Ortaköy,Bau,Marmara,Mecidiyeköy,Gülbağ,Gültepe,Taksim).Senin gibi hesaplar yaptım.Şu kadar çay şu kadar nargile.2-3 gün denedim cebimden malzeme aldım.Uzun planlarla girdim mekana.Bak ilk gün geldi millet sonraki gün gelen oldu.2-3 masa oldu 30ar lira çıkmadı masa başından.Öyle kafandan planlarla giremezsin kafeye.Ortaköy de kafem var demek ayrı bir hava kadar zenginlik katar ama bu iş öyle kolay değil.Kimse Ortaköy'de 5 bin tl ye mekan vermez.Deniz kenarındakileri bilirsin.Nasıl iş yapar nasıl eder.Öyle ara da bi yerde mekan yürütmek dediğin gibi olsa adam devretmez zaten.Bak bu işin rajonunu yazıyım sana;

1-Babanı katmıcaksın,adama kredi çektirip ömrünü riske atmıcaksın.
    2-Sermayen olucak,okulunu bitirip çalışıcaksın para biriktiriceksin.
    3-Kafende çalışıcaksın 1 sene.Öyle işçi alırım falan geç o işleri.Masraflar inan dükkanın kirasını bile kurtaramazsın.

Bak zaman ayırdım yazdım,millet keriz arıyor bu işlere.Yazıp devredenin işini bozmak pek olmaz ama aynı hale sende geliceksin.Bu işi 1e 1 deniyen bi insan olarak sakın deneme.Tutmaz yürümez.Ama atıyorum Çanakkale'de olursun Üni yanı.O zaman olur ama şuanki durumlarda imkansız.Babanı borca sokma,aşırı yıpranırsınız ailecek.Bende 19 yaşında kendi büyük paralarımı kazanmak istemiştim.Aileme destek olmayı arkadaşlarıma iş vermeyi.Ama hayallerdeki gibi olmuyor herşey.Benim aklımda şuan başka bişey var.Mesaj at sana onu dmden anlatıyım.Bu işe sakın girme,çok yıpranır üzülürsün.
  • CAFE AÇMA

Edit< Yeni kafen hayırlı olsun bol kazanç kardeşim bize sormana gerek yoktu herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Gladius1 -- 23 Mayıs 2016; 21:32:40 >
  • Bimden kahve alıp sat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maurizio Sarri

Bimden kahve alıp sat
    tavla okey ve 52 olsun. bir de terası varsa masadaki küllüklerde iyiyse daha da bir şey istemem şahsen
  • quote:

Bimden kahve alıp sat
    parasız bu işe girme batarsan havaya para ödemiş olur bi de borcunu ödersin.
  • quote:

Bimden kahve alıp sat
    bi bardak çayın maliyeti 9 kuruşken neden 4 liraya içeyim ve neden 1 liradan fazla satayım? olay bu açıkcası 2 haftalık araştırmalarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTunahanKK

bi bardak çayın maliyeti 9 kuruşken neden 4 liraya içeyim ve neden 1 liradan fazla satayım? olay bu açıkcası 2 haftalık araştırmalarım

Alıntıları Göster
    hocam nargile düşünüyormusunuz ? Sırf nargile için gelecek çok kişi olacak . Cafelerde minimum 15 lirayken siz 10 liraya sunun. Bir hazır narglenin tütünü kömürü filan maksimum 2 lira . Tabi olacaksa cafeye 15 20 tane nargile şart . Ben sırf nargile için giderim gittimi cafeye

• quote:

Orijinalden alıntı: marsel221

hocam nargile düşünüyormusunuz ? Sırf nargile için gelecek çok kişi olacak . Cafelerde minimum 15 lirayken siz 10 liraya sunun. Bir hazır narglenin tütünü kömürü filan maksimum 2 lira . Tabi olacaksa cafeye 15 20 tane nargile şart . Ben sırf nargile için giderim gittimi cafeye

Alıntıları Göster
    yoresel yemekler dukkanı ac hocam antepte yedıgım 5 tane lahmacun 15 tl ızmırde yedıgım bır tane lahmacun 10 tl :D
  • Gunde 50 tane kaşarlı tost satılır mı ki acaba.
  • Cayi 50 kurus yap
  • LÜTFEN CAFE DEĞİL KAFE AÇ
  • TheLoser1 kullanıcısına yanıt
    7/24 açık tutacagız, burada gece açık yer sıkıntı ve yemek konusuna gelince en kötü yerde 10 liradan aşağı karnınızı doyuramıyosunuz. Şu an bursum 400 lira ve nadir dısarıda yiyebiliyorum
  • yine misli misli kar bırakıyor da bu sefer yetişemeyiz servise, bulaşığa, demlemeye :)
  • ileriki aşamalarda fırındır aşçıdır hepsi olur inşallah da şimdilik 0 tecrübeyle büyük yükün altına giremiyorum :)
  • kafe açacağına emlakci ac bak adam sana dükkanı göstermiş 7k istiyor
  • marsel221 kullanıcısına yanıt
    doğru nargile çok büyük etken hem de ucuz nargile. Geçen gün aynı lokasyonda destan cafe'ye gittim 45 liraya klasik nargile :/ Eskişehirde aynısını odunpazarında 6 liraya içiyoduk. Ama gelgelelim nargile meselesi benim için problem, ailem muhafazakar ve buna kesinlikle müsaade etmezler. O yüzden mecbur daha nezih, TV'li wi-fi li bi mekan olacak :)
  • Mekan işlekse aç. Ayrica garsonlar ucuz olsun diye keko tipleri alma. Onun dışında cevinde nakitin yoksa girmeni önermem. Tutmazsa borcun olacak. Diyorsan ki ben bu satislari yaparim o zaman aç. Sigara icirtmeyeceksen icerde bu satislari unut.
  • kız garson al, eğer güzelse müşterisi bol olur
  • TTunahanKK T kullanıcısına yanıt
    dostum tecrübem yok ama garson olarak çalışabilirim. açtıgında pm atarsan sevinirim
  • Fernando! kullanıcısına yanıt
    kız garsonlar hazır şimdiden 2 3 tane :) bahçeşehir e giden arkadaşım var, ben cafeye 2 3 güzel kız ayarlarım dedi, günlük işlerde çalışan
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.