Şimdi Ara

Supersporta başlamak istiyorum [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Supersporta başlamak istiyorum [YARDIM]

Arkadaşlar ben mu motoru kullanmak istiyorum, Honda CBR250r olur kendileri, ama daha önceden bi motor tecrübem yok. Öyle çok hız delisi bi adam değilim, sakinimdir o açıdan sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bunla başlarsam çok zorlanır mıyım? Bir de 17 mi doldurduğumda (1 aydan az kaldı) ehliyet vs almak için nasıl bi yol izlemeliyim? Fiyat nedir, ne tarz bi eğitim göreceğim, ne kadar sürecek? Bu konularda beni bilgilendirebilirseniz sevinirim

Şimdiden teşekkürler

• Daha onceden motor kullanmamis olman cook buyuk bi eksi.Scooter falan tecruben olsaydi guzel olurdu.vites sorun degil bi depo benzin ile oynatirsin aleti.

Ama bisiklete falan benzemez cbr i devirirsen cok aglarsin grenajlar kirilinca.Ayrica tabi sana bisey olmamasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pspfreak

Daha onceden motor kullanmamis olman cook buyuk bi eksi.Scooter falan tecruben olsaydi guzel olurdu.vites sorun degil bi depo benzin ile oynatirsin aleti.

Ama bisiklete falan benzemez cbr i devirirsen cok aglarsin grenajlar kirilinca.Ayrica tabi sana bisey olmamasi.

Şimdi scooter almaya vaktim de yok üniye gidicem öyle çok param da yok, scooter kiralanabiliyo mu? Ya da tecrüben yoksa kesinlikle olmaz mıdır yani? Çünkü scooteri felan bi parçam gibi hissedemicem, bu motor ayrı bi çekici geliyo bana
  • Kesinlikle olmaz diye bişey yok. Öncelikle elbette zorlanacaksın hem motor hakimiyeti hemde vites konusunda çifte sıkıntı yaşarsın. Bu motoru yatırdın mı masrafı çok olur ( bi kaç çizikle kurtarırsan sıkıntı olmaz gerçi ) yatırmamaya uğraşmaya çalıştın mı motor hakimiyetini çok daha geç kavrarsın , motorun sınırlarını geç öğrenirsin.

Ancak bi motor alıp onu satıp bunu almaya param yok , uğraşcak takatim de yok diyorsan gidersin bi Honda nın kursuna etap etap oluşuyor galiba 300 felan verirsin ilk bi kaç etapı geçtikten sonra alırsın CBR250 ni keyfine bakarsın.

Kafana yattıysa bi göz at

http://www.honda.com.tr/m_motosiklet_egitim_merkezi_nedir.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Oze -- 18 Temmuz 2011; 1:21:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xTraP

Kesinlikle olmaz diye bişey yok. Öncelikle elbette zorlanacaksın hem motor hakimiyeti hemde vites konusunda çifte sıkıntı yaşarsın. Bu motoru yatırdın mı masrafı çok olur ( bi kaç çizikle kurtarırsan sıkıntı olmaz gerçi ) yatırmamaya uğraşmaya çalıştın mı motor hakimiyetini çok daha geç kavrarsın , motorun sınırlarını geç öğrenirsin.

Ancak bi motor alıp onu satıp bunu almaya param yok , uğraşcak takatim de yok diyorsan gidersin bi Honda nın kursuna etap etap oluşuyor galiba 300 felan verirsin ilk bi kaç etapı geçtikten sonra alırsın CBR250 ni keyfine bakarsın.

Teşekkürler Peki sizce motor kullanmaya başladıktan ne kadar sonra trafiğe adapte olurum (İstanbul trafiğine, şuan denizlide oturuyorum) ve uzun yola çıkabilir hale gelirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheWertigo

quote:

Orijinalden alıntı: xTraP

Kesinlikle olmaz diye bişey yok. Öncelikle elbette zorlanacaksın hem motor hakimiyeti hemde vites konusunda çifte sıkıntı yaşarsın. Bu motoru yatırdın mı masrafı çok olur ( bi kaç çizikle kurtarırsan sıkıntı olmaz gerçi ) yatırmamaya uğraşmaya çalıştın mı motor hakimiyetini çok daha geç kavrarsın , motorun sınırlarını geç öğrenirsin.

Teşekkürler Peki sizce motor kullanmaya başladıktan ne kadar sonra trafiğe adapte olurum (İstanbul trafiğine, şuan denizlide oturuyorum) ve uzun yola çıkabilir hale gelirim?

Valla onu bilemem hocam motora yatkınlığına , öğrenme kabiliyetine bağlı. Hoş ne kadar öğrenirsen öğren İstanbul trafiğinde her daim sıkıntı yaşaman mümkün. Uzun yol a çıkman İstanbul trafiğine alışmandan kolay olur. Ama her daim yol çalışmaları olduğundan trafik işaretlerine dikkat etmek en önemlisi uzun yolda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam söyle 1000 liralık 2 ay kullanıp tekrar satabilecegin aynı fiyata bi motor bul onla biraz trafik tecrübesi edin yoksa büyük kazalara neden olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syhkan

hocam söyle 1000 liralık 2 ay kullanıp tekrar satabilecegin aynı fiyata bi motor bul onla biraz trafik tecrübesi edin yoksa büyük kazalara neden olabilirsin.

Hocam çok fazla alıp satma imkanım yok malesef
  • quote:

quote:

hocam söyle 1000 liralık 2 ay kullanıp tekrar satabilecegin aynı fiyata bi motor bul onla biraz trafik tecrübesi edin yoksa büyük kazalara neden olabilirsin.

hacı 1000 liralık külüstür bi motorla kaza olasılığın fazla olur :D zaten sen kendine güveniyorsan azmin varsa dengen iyi ise binersin motora dur kalk felan öğrenirsin yawaş yawaş kendi gelir tecrübe :D::Dd ama pahalı motorda hatalar affedilmez üzer seni ufak tefek düşüşler vuruklar çizikler isyan ettirir :D

1000 liram yok diyosun 9000 tl lik cbr 250 ye sarılıyorsun :D 125 al yeter sana satmanda kolay olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

quote:

quote:

hacı 1000 liralık külüstür bi motorla kaza olasılığın fazla olur :D zaten sen kendine güveniyorsan azmin varsa dengen iyi ise binersin motora dur kalk felan öğrenirsin yawaş yawaş kendi gelir tecrübe :D::Dd ama pahalı motorda hatalar affedilmez üzer seni ufak tefek düşüşler vuruklar çizikler isyan ettirir :D

1000 liram yok diyosun 9000 tl lik cbr 250 ye sarılıyorsun :D 125 al yeter sana satmanda kolay olur

haklısınız hocam galiba, üniye gidelim de bi o zaman 125 lik ya da 250 lik kararımı veririm

• baktıgın motor racıng tıpı oldugundan adepte olmakta zorlana bılırsın hıc tecruben olmadıgı ıcın 250 cc canım demekle usutune oturdugundakı ılk tepkın cok farklı olucak.Genelde nekadar surede ogrenırım demen senın yetenegıne becerıne sezgılerıne baglı ama dusmedende ogrenılmıyo onu soylıyım:) sana soyle soylıyım bu aletın bır ufagıcbr125r ın on farı 800tl ıdı bunun kını bılmıyorum dedıgım gıbı sadece far yan yatırdıgında 2000tlden asagı cıkamazsın bu motorlarda onu soylıyım ama benım ıcın nakıt sorun degıl dıyosan cesaretınde varsa al.Ben senın yerınde olsam yasın daha cok genc 125lık ybr yadacbf150 alırdım acemılıgımı atardım kı bu motorlar peynır ekmek gıbı satılır aldıgın fıyata belkıde daha ustuna satabılırsın dussende sana 20-30 tl gıbı komık rakamlara herturlu parcasını bulabılırsın sana bısı olmasın:) daha sonra sat ıstedıgın motoru al derım.yada yok ben al sat yapamam acelem var hemen alıcam dıyosan hemen hondanın guvenlı surus egıtımlerıne katıl ordada zaten gırıs sevıyesı cbf150 ıle baslatılyolar 1-2 kura gırersın(300+300tl:) sonra gıder motorunu alırsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.