Şimdi Ara

Araba ile Azerbaycana gitmek Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
6
Favori
37.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba mayıs 12 gibi aracım ile Azerbaycana gitmek istiyorum daha önce hiç karayolu ile yurt dışına çıkmadım ancak araştırdım abuk sabuk bilgiler ile karşılaştım daha önceden gidenler varsa yardımcı olursa sevinirim.

    Birinci sorum; Uçakla gittiğimizde hava alanında 10 dolara vize alıyoruz 3 gün içinde migrasiya gidip 60 gün vize alabiliyoruz ancak araba ile giden biri 30 gün alabiliyorsun yazmış bu doğrumu? benim en az 2 ay kalmam gerek.

    İkinci sorum; Araba ile gidenlerden Azerbaycan gümrüğü depozito gibi bir para talep ediyormuş yaklaşık 5 bin dolar çıkışta alırsın diyormuş bunu vermemek için bir depozito kağıdı almak gerekiyormuş bir yerden eğer böyle bir şey varsa nereden nasıl alırım kimseye 5 bin dolar vermek istemiyorum.

    Üçüncü sorum; Aracım henüz sıfır kasko yaptırırken yurt dışı teminatı koyalımmı dediler ancak 800 lira ekstra istediler Gürcistan üstünden gidiyorum Allah nasip ederse kazasız yavaş gidicem ancak bu yolda gasp saldırı vs oluyormu Gürcistan yollarında? ben sadece kapıda yurt dışı sigortası yapıp çıkmayı planlıyorum 60 70 dolar diyorlar.

    Bunların dışında ne yapmam gerekir acaba? vizeyi sanırım İstanbul azerbaycan konsolosluğundan alacağız?







  • @rukaplan, merhaba,

    Şehirler

    şeki hanımın memleketi :) Kuzeydeki şehirlerin (balaken, zaqatala, qax, şeki, ismayıllı, oğuz, şamaxı, bakü, gence, qebele, mingecevir) tamamını gezdim. İçlerinde en iyisi şeki diyebilirim. Hem tarihi hem doğal güzellikleri ile en iyi yer şeki. Yemekleri ve tatlıları ünlü. Baya da turist alıyor.

    Azerbaycanda, bakünün girişi hariç neredeyse her 5-10 km de bir restoranlar, çay bahçeleri, benzin istasyonları, yerleşim yerleri, oranın yerli ürünlerini satan köylüleri var. Bizdeki gibi komple tesisler yok. Ama ihtiyaçta yok.

    Fiyatlar

    Fiyatlar genel olarak bizden ucuz. kebaplar 4-6 manat arası değişiyor. Orada dikkat edilmesi gereken, yanında gelen herşeye para almaları. 15 manat hesap beklerken, 20-25 manat gelebiliyor. İkram sandığınız herşey paralı. Ekmek, salata, sebze falan hepsi ayrı ayrı para. Siz söylemeden de masayı dolduruyorlar. Buna dükkat etmek lazım. Gerçi masayı donatsalar bile iki kişiye en fazla 30-40 manat para ödersiniz. İyi yerde sadece çay 2-3 manat arası. Çayın yanında birşeyler olursa (azerilerin deyimiyle şiriniyyat) 4-6 manat. bazı meyve sebze bizden ucuz bazısı pahalı. Elektrik su doğalgaz çok ucuz. araba yıkatma 5 manat, baküde 6-7 manat. En ucuz şey işçilik Azerbaycanda. Eğer arabanız ile alakalı yatırmak istediğiniz işlemler varsa kesin orada yaptırın. İşçilik min. yüzde 50 ucuz. Oteller çok pahalı. Ama köylerinde evlerini kiraya veren köylüler var. bazı tesislerde, klübe gibi kiraya verilen evler var. bunlar hem daha güzel hem de daha ucuz. Azerbaycan halkı çok güvenilir. Dünyada en az şiddet olayının olduğu ülkeler arasında ilk sıralarda.

    Gümrükte ödenen para

    15 dolar yol vergisi. 10 dolar trafik sigortası. Toplamda 25 dolar ödeniyor.

    Rüşvet meselesi

    Azerbaycanda özellikle yabancılar için rüşvet neredeyse kalkmış. Herşey çok resmi ve çok fazla bürokrasi var. Tüm kurallara uyduğunuzda, sizden rüşvet alabilecek tek bir insan bile yok. İşlemler net 1 saat sürdü. Sebebi, sınırda hem asker hem polis hemde gümrük memurları var. 6 tane ofis var. ilk ofisten başlıyorsunuz. pasaport kontol, sonra vize kontrol, ruhsat, ehliyet, verginin ödenmesi, sigortanın ödenmesi (vezneler hep farklı yerde, bir oraya gidiyorsunuz bi buraya), kağıtları bi asker kontrol ediyor, bi polis. Çok fazla bürokrasiden dolayı da uzun sürüyor. Bu sistemde rüşvet alınması imkansız. Rüşvet vermek isteyen belki verebilir işini yaptırmak için, ama almak imkansız. Öyle bir dertleri de yoktu. Hepsi çok iyi genç çocuklar. Muhabbet ediyorlar. Türkiyeyi soruyorlar. İyi insanlar. Rüşvet konusu ile kesinlikle karşılaşmayacaksınız. Dolar yerine manat verirken, esprisine "çok kesme" dedim. Güldü ve fazlası ile verdi paramı. Rüşvet alacak olsa, doların manat karşılığında keseceği parayı keserdi. Rüşvet bile olmuyor. İstese keserdi kesmedi.
    Özelden baya bir mesaj geliyor. Buradan toplu yazayım. Geçen ay yine araba ile gitmiştim. 2 Eylül 2018 de tekrar geri geldim. Yukarıda yazdıklarımdan farklı olarak tek değişiklik, Gürcistan'ın zorunlu trafik sigorta istemesi. Gürcistan'a girince zaten polisler sizi uyarıyor, sigorta yapın diye. Sınırdan girince ileride sigorta yapan bir sürü yer var.

    Ben bu sene öncekilerden farklı olarak, Ardahan'dan giriş yaptım, bundan sonrada hep bu rotayı kullanacağım. Her yıl da araba ile ailece (son gidişimizde 5 yaşında bir çocuk ve 4 aylık bir bebekle gittik) gidiyoruz. Bir de TL çok düştüğü için, Gürcistan'da ve Azerbaycan'da benzin avantajı baya bir düştü :) Artık TR de gezer gibi para harcıyorsunuz :)

    Gürcistan ile ilgili bir uyarıda, trafik kurallarına uymaya dikkat etmeniz. Polis, özellikle geri dönüşte, ceza yazmak için fırsat kolluyor. Ben ceza yedim, arkadaşımdan bende 1 hafta önce gitmişti o da yemiş. O Batum'da yemiş, ben ise Ahıska'da yedim. Benim yediğim 40 lari. Elbette haksız yere ceza yazmıyorlar. Ama biraz hassas davranıyorlar. Gürcü sürücülere pek uymamak lazım :)

    Bence araba ile Azerbaycan'a gitmek hem çok kolay, hem de çok keyifli.
  • en mantıklısı arabasız gidip orda araba kiralamak gibi duruyor bence
  • Karasal sınırdan Azerbaycana giriş yaparken kapıda vize olayı tam geçerli değil diye biliyorum. En doğru bilgiyi konsolosluk verir. http://www.mfa.gov.tr/azerbaycan-seyahat-edecek-turk-vatandaslarinin-dikkatine.tr.mfa
  • @DaLminSSaH, Azerbayacan'a gittinizmi araçla? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • aliriza_44 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba Ali Rıza, ne yazık ki cesaret edemedim uçakla gittim öyle şeyler duydum ki yok rüşvet almak için aracınıza bir şeyler koyuyorlar yok 50 ile gitsen 500 dolar ceza yiyorsun bende vazgeçtim.
  • @DaLminSSaH, azerbaycana araba ile 28 Ağustosta gittm. Dün geldim (12.09.2017)

    Gitmeden önce evisa.gov.az adresinden online vize aldım. Vize 1 günde çıktı ve yola çıktım.

    Gürcistana giriş:

    Gürcistana girişte haftasonraları ve tatillerde araba yoğunluğu çok oluyor.
    Bizim tarafta da tadilat olduğu için saatlerce bekliyorsunuz.
    Bizim önümüzde 40 a yakın araç vardı ve 4 saat bekledik.
    Gürcistan tarafında bekleme olmuyor. Araçta aile iseniz araçtan kimse inmiyor.
    Ama gürcistan tarafında eşimin inip yaya olarak geçmesini istediler. Israr edince biraz araçtan indirmiyorlar. Her zaman ısrar işe yaramıyor :)

    Azerbayacan'a giriş:

    Azerbaycana Loghadeki-Balaken sınırından giriş yaptım. Birde Kırmızı köprü girişi var orası nispeten daha kalabalık.
    Azerbaycana girişte gürcü gümrük görevlileri neredeyse hiç arama yapmıyorlar (aile olduğu için). işlemler çok hızlı. Hem Türkiye hemde Azerbaycan tarafındaki gürcü gümrüklerinden 15 dk da işiniz bitiyor.
    Azerbaycan tarafı sanki savaşta olan bir ülke sınırı gibi (ya da titiz bir avrupa ülkesi :) ). Askerler, polisler, gümrük memurları. Herşey kayıt altına alınıyor. Tek ben vardım sınırda ve 1 saat sürdü geçmem.
    Aslında olması gereken gibi diyebiliriz. Çünkü ne kadar resmi olursa o kadar rüşvet azalıyor. Araçtaki valizleri x-ray den geçiriyorlar. Daha sonra araç için sigorta ödemesi (10 dolar) ve yol vergisi alınıyor (15 dolar).
    Azerbaycan sınırı o kadar resmi ki, her şeyiniz eksiksizse sizden rüşvet almaları neredeyse imkansız.

    Sorularınız için:

    1. Internetten alınan vize de 30 günlük veriliyor. Ben dikkat etmedim belkide 60 günlükte vardır. Vize fiyatları artık 20 dolar bu arada. Vize süreniz ne ise, ülkeden çıkmak için verdikleri süre de o oluyor. Araba ile gitsende, vize süresi kadar kalabilirsiniz.

    2. Depozito olayı eskiden herkes için uygulanıyormuş. İçeri girdiğin arabayı içerde satma diye. Ama şimdi sadece azerbaycan vatandaşlarına uygulanıyor (yabancı plaka araçla girerlerse). Depozito olayı kalkmış, artık almıyorlar (resmi ağızdan).

    3. Sigorta olaylarını bilmiyorum ama Azerbaycana girişte yapılan, onların zorunlu sigortası. Bizdeki gibi işliyor. Gürcistana girişte sigorta falan yaptırmadım, çok ta bilmiyorum. Ama gürcüler genel olarak çok iyi insanlar. Trafik kurallarına uyma ve birbirlerine saygı anlamında avrupadan farkları yok.

    Ben geri dönüşte çok ıssız dağ başı bir yerde mazot alacaktım, mazot yerine benzin koydular. Dağ başı ıssız bir yer, yardım alacak kimse yok gece 23.30. Sonra oranın köylüsü olan pompacı, bi yerlere telefon etti ve 3-4 tane araba geldi. Ellerinde bidonlar, hortumlar. Dediler arabanı bir yere çekeceğiz orada boşaltacağız. Eşin ve çocuğun benzinlikte beklesin. Mecbur bende onları bırakıp bu adamlarla bahçelerin içinden geçerek eski bir garaja gittik. Arabamı başka bir araçla çekerek götürdüler. Sonra benzini boşalttık geri geldik yeniden mazot koydular, fazlasının parasını almadılar, adamlar yarım saat özür diledi. Normalde farketmedim, söylemese bilmeyecektik.

    Evet gürcüler sürekli içkili geziyorlar ama genel olarak çok iyi insanlar. Kötüsü ile çok şükür karşılaşmadım :)

    Azerbaycan halkını zaten söylemeye gerek yok. Evinizde gibi hissediyorsunuz. Genç devlet görevlileri çok dürüst. Vergi için 100 dolar verdim, üstünü manat olarak versem olur mu dedi, dolarımız kalmadı dedi. Olur dedim, doların manat karşılığını 2 manatta fazladan vererek bozdu. Tabiki içlerinde eski göbekli suratsız adamlar var. Ama genel itibari ile genç ve dürüst çalışanlar var.

    Trafik cezaları:

    Azerbaycan da yabancı plakaya ceza yazabilecek bir sistem bulunmuyor. Polisler yabancı plakaya karşı daha yumuşaklar. Dediğim gibi genç çalışanlar. Eğer aracı durdurursa, o anda sizde cezanın parasını alabilirse alıyor. Ama alamazsa size onu ödettirecek bir sistem yok. Otomatik radarlar plakayı tanımıyor ondan ceza kesemiyor. Sınırda çıkarken ceza ödetecek bir sistemleri yok. Zaten ben de hiç kurallar çiğneyecek bir harekette yapmadım. Yanlışlıkla yapsanız bile polis anlıyor ve karışmıyor. Benim arkadaşım orada trafik polisi ve bu bilgiler ondan.

    Gürcistanda, sınırdan çıkarken ceza ödemesi alma var. Ama gürcülerde de radarların hiçbiri çalışmıyor. Geri dönüşte çok hız yaptım ama hiç ceza yemedim. Azerbaycan da da yüzde 90 radarlar çalışmıyor. Şehirler arası yollarda çok rahat. Sadece şehir içlerinde bazen var onlar da zaten plakanızı okuyamıyor.

    Azerbaycan ve Gürcistanda trafik cezası (hız cezası) yemek için çok fazla zorlamanız gerekiyor. Bu iki ülkede de kırmızı ışık ve yaya geçidi kuralları çok önemli. Herkes çok dikkat ediyor. Poliste bu konuda çok katı. Sadece bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Zaten herkes paşa paşa yaptığı için sizde onlar ne yapıyorsa onu yapıyorsunuz.

    Ben azerbaycana 5 yıldır gidiyorum. Milleti kardeş ama devleti düşman gibiydi bize. Ama şuan devlette kardeş olduğumuzu biliyor :)

    Sonuç olarak:

    2000 km yolu (istanbul-şeki) araba ile gidebilirim diyorsanız, içiniz çok rahat bir şekilde araba ile gidin. Şehirler arası yolculuktan çok da farklı olmayacak. Başka sorularınız olursa yanıtlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza_44 -- 13 Eylül 2017; 9:17:26 >




  • aliriza_44 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Neden Şeki'yi tercih ettiniz. Çevresindeki şehirlere gittiniz mi. Tesisleşme nasıl. Fiyatlar vs.

    vergi için 100 dolar verdim demişsiniz. ne vergisi ?

    balaken sınırında eşyaları ararken rüşvet için çabaladıklarını hissettiniz mi. 1 saat uğraşmışlar :)
  • aliriza_44 A kullanıcısına yanıt
    Fevkalade faydalı bilgiler için teşekkürler hocam. Seneye baharda ben de karayoluyla gideceğim. Önerilerini dikkate alacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @rukaplan, merhaba,

    Şehirler

    şeki hanımın memleketi :) Kuzeydeki şehirlerin (balaken, zaqatala, qax, şeki, ismayıllı, oğuz, şamaxı, bakü, gence, qebele, mingecevir) tamamını gezdim. İçlerinde en iyisi şeki diyebilirim. Hem tarihi hem doğal güzellikleri ile en iyi yer şeki. Yemekleri ve tatlıları ünlü. Baya da turist alıyor.

    Azerbaycanda, bakünün girişi hariç neredeyse her 5-10 km de bir restoranlar, çay bahçeleri, benzin istasyonları, yerleşim yerleri, oranın yerli ürünlerini satan köylüleri var. Bizdeki gibi komple tesisler yok. Ama ihtiyaçta yok.

    Fiyatlar

    Fiyatlar genel olarak bizden ucuz. kebaplar 4-6 manat arası değişiyor. Orada dikkat edilmesi gereken, yanında gelen herşeye para almaları. 15 manat hesap beklerken, 20-25 manat gelebiliyor. İkram sandığınız herşey paralı. Ekmek, salata, sebze falan hepsi ayrı ayrı para. Siz söylemeden de masayı dolduruyorlar. Buna dükkat etmek lazım. Gerçi masayı donatsalar bile iki kişiye en fazla 30-40 manat para ödersiniz. İyi yerde sadece çay 2-3 manat arası. Çayın yanında birşeyler olursa (azerilerin deyimiyle şiriniyyat) 4-6 manat. bazı meyve sebze bizden ucuz bazısı pahalı. Elektrik su doğalgaz çok ucuz. araba yıkatma 5 manat, baküde 6-7 manat. En ucuz şey işçilik Azerbaycanda. Eğer arabanız ile alakalı yatırmak istediğiniz işlemler varsa kesin orada yaptırın. İşçilik min. yüzde 50 ucuz. Oteller çok pahalı. Ama köylerinde evlerini kiraya veren köylüler var. bazı tesislerde, klübe gibi kiraya verilen evler var. bunlar hem daha güzel hem de daha ucuz. Azerbaycan halkı çok güvenilir. Dünyada en az şiddet olayının olduğu ülkeler arasında ilk sıralarda.

    Gümrükte ödenen para

    15 dolar yol vergisi. 10 dolar trafik sigortası. Toplamda 25 dolar ödeniyor.

    Rüşvet meselesi

    Azerbaycanda özellikle yabancılar için rüşvet neredeyse kalkmış. Herşey çok resmi ve çok fazla bürokrasi var. Tüm kurallara uyduğunuzda, sizden rüşvet alabilecek tek bir insan bile yok. İşlemler net 1 saat sürdü. Sebebi, sınırda hem asker hem polis hemde gümrük memurları var. 6 tane ofis var. ilk ofisten başlıyorsunuz. pasaport kontol, sonra vize kontrol, ruhsat, ehliyet, verginin ödenmesi, sigortanın ödenmesi (vezneler hep farklı yerde, bir oraya gidiyorsunuz bi buraya), kağıtları bi asker kontrol ediyor, bi polis. Çok fazla bürokrasiden dolayı da uzun sürüyor. Bu sistemde rüşvet alınması imkansız. Rüşvet vermek isteyen belki verebilir işini yaptırmak için, ama almak imkansız. Öyle bir dertleri de yoktu. Hepsi çok iyi genç çocuklar. Muhabbet ediyorlar. Türkiyeyi soruyorlar. İyi insanlar. Rüşvet konusu ile kesinlikle karşılaşmayacaksınız. Dolar yerine manat verirken, esprisine "çok kesme" dedim. Güldü ve fazlası ile verdi paramı. Rüşvet alacak olsa, doların manat karşılığında keseceği parayı keserdi. Rüşvet bile olmuyor. İstese keserdi kesmedi.




  • Özelden baya bir mesaj geliyor. Buradan toplu yazayım. Geçen ay yine araba ile gitmiştim. 2 Eylül 2018 de tekrar geri geldim. Yukarıda yazdıklarımdan farklı olarak tek değişiklik, Gürcistan'ın zorunlu trafik sigorta istemesi. Gürcistan'a girince zaten polisler sizi uyarıyor, sigorta yapın diye. Sınırdan girince ileride sigorta yapan bir sürü yer var.

    Ben bu sene öncekilerden farklı olarak, Ardahan'dan giriş yaptım, bundan sonrada hep bu rotayı kullanacağım. Her yıl da araba ile ailece (son gidişimizde 5 yaşında bir çocuk ve 4 aylık bir bebekle gittik) gidiyoruz. Bir de TL çok düştüğü için, Gürcistan'da ve Azerbaycan'da benzin avantajı baya bir düştü :) Artık TR de gezer gibi para harcıyorsunuz :)

    Gürcistan ile ilgili bir uyarıda, trafik kurallarına uymaya dikkat etmeniz. Polis, özellikle geri dönüşte, ceza yazmak için fırsat kolluyor. Ben ceza yedim, arkadaşımdan bende 1 hafta önce gitmişti o da yemiş. O Batum'da yemiş, ben ise Ahıska'da yedim. Benim yediğim 40 lari. Elbette haksız yere ceza yazmıyorlar. Ama biraz hassas davranıyorlar. Gürcü sürücülere pek uymamak lazım :)

    Bence araba ile Azerbaycan'a gitmek hem çok kolay, hem de çok keyifli.




  • Benimde güzel anılarım vardır Azerbaycan da. Oto sanayi de Lada vaz restore etmiştik işçilikleri berbat ancak. Birde şöyle anım vardır araba başında sohbet ederken konu Ruslara geldi baya bı giydirmistim. Elemanin biri Rus çıkınca şaplağı yiyecedik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave23 -- 16 Ekim 2018; 3:8:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gitmeyi dusunuyorum çıldır uzeri gidersek daha iyi olur sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliriza_44 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sizin rotanızdan farklı olarak diyarbakırdan doğubeyazıt çıkışlı iran üzerinden azerbaycana oradanda gürcistan üzeri karadenize geçmeyi planlıyorum. Sizce sıkıntı olurmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmedsaid A kullanıcısına yanıt
    İran uluslararası ehliyet istiyor olabilir. İsterseniz araştırın. İran’dan Azerbaycan’a geçmek için astara kapısı vardır. Doğası çok güzeldir. Talış ormanlarından geçersin. Ancak bilesuvar kapısı da var. Tebriz’den gidenler genellikle bu kapıyı kullanırlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Şu anda planlamayı önümüzdeki yazın sonuna doğru yapmayı düşünüyorum, gidip gezen ve yaşadığı tecrübeleri anlatnak isteyen birisinden tavsiyeler almadan asla yola çıkmam. Ğüvenlik sorunu, maliyet, yeme-içme-konaklama konularını en ince ayrıntısına kadar ölçüp biçmeliyimki, 2 küçük çocuk ve hanımla gurbet ellerde rezil olmayalım. Genel anlamda bu konu altında olsun baska bloglarda olsun tecrübelerini aktaran var ama günümüze daha yakın bir tarihte gidip gelen varsa onuda dinlemeyi isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliriza_44

    Özelden baya bir mesaj geliyor. Buradan toplu yazayım. Geçen ay yine araba ile gitmiştim. 2 Eylül 2018 de tekrar geri geldim. Yukarıda yazdıklarımdan farklı olarak tek değişiklik, Gürcistan'ın zorunlu trafik sigorta istemesi. Gürcistan'a girince zaten polisler sizi uyarıyor, sigorta yapın diye. Sınırdan girince ileride sigorta yapan bir sürü yer var.

    Ben bu sene öncekilerden farklı olarak, Ardahan'dan giriş yaptım, bundan sonrada hep bu rotayı kullanacağım. Her yıl da araba ile ailece (son gidişimizde 5 yaşında bir çocuk ve 4 aylık bir bebekle gittik) gidiyoruz. Bir de TL çok düştüğü için, Gürcistan'da ve Azerbaycan'da benzin avantajı baya bir düştü :) Artık TR de gezer gibi para harcıyorsunuz :)

    Gürcistan ile ilgili bir uyarıda, trafik kurallarına uymaya dikkat etmeniz. Polis, özellikle geri dönüşte, ceza yazmak için fırsat kolluyor. Ben ceza yedim, arkadaşımdan bende 1 hafta önce gitmişti o da yemiş. O Batum'da yemiş, ben ise Ahıska'da yedim. Benim yediğim 40 lari. Elbette haksız yere ceza yazmıyorlar. Ama biraz hassas davranıyorlar. Gürcü sürücülere pek uymamak lazım :)

    Bence araba ile Azerbaycan'a gitmek hem çok kolay, hem de çok keyifli.
    Benim size bir sorum olacaktı.bizde baküye gitmeyi düşünüyoruz arabamızla.siz arabayla sınırdan geçmek için arabanıza yeşil kart sigortası yaptırmışmıydınız yoksa sınırdan geçerken ödediğiniz 25 dolar yeterli oldumu? Cevap verirseniz çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ymymym Y kullanıcısına yanıt
    Özelden yine mesajlar geliyor. Yine yazayım. Azerbaycan'a Gürcistan üzerinden gitmek, TR içinde şehir değiştirmek gibi. Sadece pasaport ve Azerbaycan için vize. Bunun dışında araç sizin adınıza ise araç için ekstra hiçbir belge almıyorsunuz. Sınırlardan geçerken, sigorta, yol vergisi falan hepsi zaten gümrüklerde sizi yönlendiriyorlar.

    Gürcistan için sadece sigorta, o da girişte sizi yönlendiriyorlar. Azerbaycan için ise sigorta ve vergi. Onu da Azerbaycan gümrüğü kendisi alıyor. Uluslararası ehliyet olmasına veya TR den çıkmadan araba için gerekli bir belge almaya gerek yok.

    Vize soran olmuş. Vizeyi konsolosluğa gitmeden, sadecehttps://evisa.gov.az/en/ üzerinden alabilirsiniz. Onun dışında vize almak için konsolosluklara her bir kişi için bizzat başvurmanız gerekiyor. Çocuklar da dahil, onlarda bizzat konsolosluğa gitmeli.

    İran üzerinden gitmek için bilmeniz gerekenler:

    - Uluslararası ehliyet
    - Araç için yüksek bir rakam sigorta
    - Yanınızda hanım yolcular varsa, İran'a girdiğinden, çıkana kadar kapalı olması (kız çocukları da dahil)
    - Pasaportunuza İran girişi işlenirse, batıdaki ülkelere girişlerin sıkıntıya girmesi
    - Yolun çok fazla uzaması

    Benim Nahçivanlı arkadaşlarım bile TR ye gelip, Gürcistan üzerinden gidiyorlar Azerbaycan'a




  • Aklıma takılan bütün sorulara cevap vermişsiniz.çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliriza_44

    Özelden yine mesajlar geliyor. Yine yazayım. Azerbaycan'a Gürcistan üzerinden gitmek, TR içinde şehir değiştirmek gibi. Sadece pasaport ve Azerbaycan için vize. Bunun dışında araç sizin adınıza ise araç için ekstra hiçbir belge almıyorsunuz. Sınırlardan geçerken, sigorta, yol vergisi falan hepsi zaten gümrüklerde sizi yönlendiriyorlar.

    Gürcistan için sadece sigorta, o da girişte sizi yönlendiriyorlar. Azerbaycan için ise sigorta ve vergi. Onu da Azerbaycan gümrüğü kendisi alıyor. Uluslararası ehliyet olmasına veya TR den çıkmadan araba için gerekli bir belge almaya gerek yok.

    Vize soran olmuş. Vizeyi konsolosluğa gitmeden, sadecehttps://evisa.gov.az/en/ üzerinden alabilirsiniz. Onun dışında vize almak için konsolosluklara her bir kişi için bizzat başvurmanız gerekiyor. Çocuklar da dahil, onlarda bizzat konsolosluğa gitmeli.

    İran üzerinden gitmek için bilmeniz gerekenler:

    - Uluslararası ehliyet
    - Araç için yüksek bir rakam sigorta
    - Yanınızda hanım yolcular varsa, İran'a girdiğinden, çıkana kadar kapalı olması (kız çocukları da dahil)
    - Pasaportunuza İran girişi işlenirse, batıdaki ülkelere girişlerin sıkıntıya girmesi
    - Yolun çok fazla uzaması

    Benim Nahçivanlı arkadaşlarım bile TR ye gelip, Gürcistan üzerinden gidiyorlar Azerbaycan'a
    Çok faydalı bilgiler vermişsin,

    Bir de yol koşullarından bahseder misin?

    Örneğin Türkiyede avrupada, yollar Saatte 90-100 Km ortalama hız ile seyahate elverişli.
    Bazı balkan ülkelerinde ise yolların dar, bakımsız , virajlı olması nedeniyle 50-60 Km ortalama ile yolculuk yapabiliyorsun.
    İranda, Gürcistanda, Azerbeycanda durum ne?




  • ferther kullanıcısına yanıt
    TR içinde 1300 sonrasında da 700 km yol gidiyorum. İkiside aynı saatte bitiyor. Gürcistan yolları virajlı, inişli ve çıkışlı. Yolda hayvanlar çıkabiliyor. Aynı durum Azerbaycan için de geçerli sadece iniş çıkış yok, asfaltlar kötü. Hatta durum daha kötüydü ama çok fazla yeni yol yapmışlar. Güzel yollar var ama yine de TR gibi değil.

    Dikkat edilmesi gereken bir konu. Ben genelde gece yolculuk yaparım bana daha kolay oluyor. Yorulmuyorum. Ama Gürcistan ve Azerbaycanda yollarında hayvanlar yola çıktığı için gece bu yollar çok tehlikeli. Aydınlatma konusunda da sıkıntılar var. Bir kere gece gittim ve atlara ineklere çarpmamak için çok yavaş ve dikkatli oldum. Sonraki her gidişimde, Gürcistan ve Azerbaycan yollarını gündüz geçtim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.