Şimdi Ara

Supersport motorla uzun yol yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela Yamaha R25 ile 300-400 km yapılır mı sizce? Yoksa gezmek için illa touring mi almak lazım? Genelde şehir içi kullanıcam ama yazları uzun yola gidiyorum.

• Heja-Maica kullanıcısına yanıt
    yapılmak ne kelime yolların ırzına geçersin ama yinede tourıng kadar konfor olmaz
  • Heja-Maica kullanıcısına yanıt
    Esas SS ile uzun yol yapılır Çıkıcan 170-180 km/h a R25 çıkıyordu sanırım yatıcaksın depoya 10 numara gider.
  • yapılır da sen de helak olursun, konfor falan olmaz. en az 3-4 mola vermen lazım. 170-180 gibi hızlar çok tehlikeli yollar pist değil.
  • Yapılır.
  • Teşekkürler cevaplar için
  • peki 1100km yol yapılır mı? yoksa yanıma çadır alıp 1 gece bi yere yatmak mı gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Scooter 70 km yol gider mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cikicaksin 180 km/h hiza. Yatacaksin depoya. Sonra tofasin biri sola atlayacaksin. Bir bakmisin 3 sn hayatin kalmis onunde.

Allah korusun kardesim. Turkiyede otobandir karayoludur basilmaz. Yazik etme kendine. Bu hizlardan sonra ekipman da seni koruyamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir tandığın cbr250 ile sakaryaya gittim ortalama 120 gibi,tamam hız var ama rüzgar seni dövüyor, uzun yolu sadece otobandan giderek gideceğin şehirde gezelim amacı ile yapıyosan mantıklı diyecem ama motor çok yoruyor,dönerken e5 ten kandıra yolu şile yaptım o arada benden başka 1 tane ss tarzı motor görmedim(scooter dahi vardı)bana kalırsa paran da varsa touring al
  • Yapilir yapilmasina da tabi, ama soyle bir soru vardir ya yavas mi olmek istersin hizli mi?

Hem oturus tarzi hm de yoldaki fiziki durusu ile cok fazla yorulursunuz. İskenceye doner yolculugunuz.

• Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    hocam ben r25 düsünüyorum da onunla gezmek istiyorum. kamp tarzında günde max 200km gide gide geçtigim şehirleri gezip orada 1 gece kalarak güzelce giderim diye düsünüyorum. ama her zaman da kamp yaparak gitmek istemiyorum. dedemin evi var 1100km mesafe bana. hani 600 + 600 giderim arada 1 gece konaklayıp otelde. ama rüzgar beni dövecek yol dövecek oturuş sıkıntı ben o 600km sonrası 1 gecede toparlanabilir miyim? ya da 120km sabit gidebileceğim baska motor tavsiyeniz var mı? herkes touring diyor touring sevmiyorum ss istiyorum ama sırf bu yollar için başka motora yönelebilirim.

• Öncelikle ss seviyorsanız, alın. Sonra çok fazla pişmanlık duyuyor insan kendimden biliyorum.

SS ile uzun yol yapılır mı yapılır, scooter ile cub ile bisiklet ile dünyayı gezen insanlar var. Bu linkte R1 ile dünya turu yapan bir arkadaş var.

https://www.youtube.com/watch?v=iITomfFclpM

Lakin SS ile de gezilebilir ama çok yorucu olur. Ss ile 600 km bir günde gidersiniz mola vere vere ama belinize çok fazla baskı yapmış olursunuz, çokta fazla rüzgar yersiniz ve bir gece de büyük ihtimal size yetmeyebilir çünkü SS in en konforlusu bile 200-300 km den sonra bırak ağrı yapmayı canınızı yakmaya başlıyor motorlar uzun yol için tasarlanmadığından sıkıntı yaşatıyor. Yani bu uzun mesafeyi 3-4 güne sığdırabilseniz keyifli dahi olabilir. Ben mesela Ege'de 2 şehir gezdim cub ile çok zorlandım yolun bazı kısımları işkence şeklinde geçti bana ders oldu uzun yol yapacaksam eğer motorumu ona göre ayarlıyorum. Ama zorlandığınız zamanları atlattığınızda aldığınız keyif de başka bir yer de bulunmaz. Tüm bunları göze alabiliyorsanız planlarınızı ona göre yapın ve yola koyulun. Büyük ihtimalle dönüş yolu gözünüze ççokk uzun gözükecek.

• Uzun süren motosiklet yolculukları ve kamp çadır vs seviyorsanız zaten size asfalt dışı yollarda da rahat sürebileceğini z , altı yüksek ve hem koltuk altı hem de sele altı bagajı olan bir makine almanızı öneririm. Tur camlı geniş selesi olan 250 üstü bir scooter yada turing....

• XMAX yol yapmak için harika bir motorsiklet alt sınıfta.

CBR 250 ile molasız 200-250 km yol yapıyorum. Tabi yorucu oluyor özellikle omuz başları duruş pozisyonundan çok fazla etkileniyor. Ancak SS'in duruş pozisyonuna alışırsanız her motoru o şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz.

Ayrıca 250'lik makinelerde depoya yatma olayı yok. Yatmanız için boyunuzun 1.65 olması gerek. Eğer uzunsanız ve yatıyorsanız motorun kontrolünü fazlasıyla zayıflatıyorsunuz demektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.