Şimdi Ara

Superonline 100/200 Mbps Upload ve IPv6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese Günaydın. Ben burada beni evde ilk internetle fiber altyapıda 13-15 yıl önce tanıştırdığı için Superonline'ı överken, marka elçiliği yaparken beni Turk.net gigafiber simetrik interneti inanilmaz rakamlara veriyor diye haklı olarak haksız görüyordunuz arkadaşlar.Superonline 100/200 Mbps Upload ve IPv6  Bende Superonline nasıl Telekomdan küçükse fiber altyapıda ve erişebilirlikte, Turk.netin Superonline'dan çok daha fazla küçük olması sebebi ile derdimizi ve beklentilerimizi ancak yine Superonline ile düzeltebiliriz diye düşüncelerimi ifade ediyordum ki Superonline tarafından mutlu edici yüksek hızlı tarifeler sonunda geldi.

Açıkçası her ne kadar bir çok müşteriye severek, isteyerek 200-250 TL aylık internet tarifeleri satabilmenin başarısı bir yana bu tarz bir tarife ve fiyatlandırma beklemiyordum fakat Türk Telekom ve Turk.nete geçişlerde ciddi kayıplar ve marka değeri sorunu yaşamaya başladı galiba Superonline, bunun telafisi için güzel bir atak oldu.

Amma velakin 500 ve 1000 Mbps gibi indirme hızları için 20 Mbps upload kabul edilebilir ve makul değil. Topluca talep oluşturalım 500'lükte 100, 1000'likte 200 Mbps gibi bir upload hızı, en azından 500'lük tarifede en düşük 50 Mbps, 1000 Mbps'de Kablonet gibi 100 Mbps Upload verilmeli. Superonline'a maddi ne kadar kayıp oluşturabilir ki??

Telekom'da, Superonline'da kurumsal müşterilerine IPv6 sağlıyormuş bireysellerde de kullanımını engelleyecek olan şey ne olabilir? Bugüne kadar AKK'de de altyapı, maliyet gibi somut dayanağı olmayan şeyler vardı, müşteriler ve tüketiciler olarak talep ettik ve politikacılarımızın da desteği ile bu gelişim yaşandı ne ISS'ler bu yüzden çöktüler, gerilediler ne de tüketiciler aylık TB'lerce can sıkıntısından tüketim yapmaya veya bir den fazla daire ortak kullanmaya bu sebeple başladı mı? Hayır.

IPv6 ve Upload konusunda da bu indirme hızındaki gelişme gibi kimsenin mağdur olmayacağı bir değişiklik hepimiz için oldukça verimli ve faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 8 Haziran 2022; 19:1:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Destekliyorum

• +1

• Youtuber veya sürekli oyunla ilgilenenler yani upload gerçekten ihtiyaç duyanlar için en azından +10,20,50 mbits gibi ektsra paralı seçenek sunulsa. Tabiki makul ölçüde. Yani farklı seçenekte sunulmuyor. Al sana ek kazanç. Mesela benim evime 100/10 telekom var. Yetiyor sıkıntı yok ihtiyacımda yok. Fakat adamın X veya Y nedenle upload ihtiyacı var. Madem paketleri büyütmüyorsun en azından +50mpbs ekstra upload için 25tl daha öde de mesela.

• Daha yüksek upload hızları aslında teknik olarak imkansız değil istenirse ftth altyapıda olanlara simetrik 1000/1000 hız bile verilebilir fakat burada btk devreye giriyor, türk telekomun hizmetleri büyük oranda hala dsl teknolojisi üzerinden verildiği için yüksek upload hızları hat değerlerini olumsuz etkiliyor bu nedenle yüksek upload hızları verilemiyor telekom tarafında, telekom bu konuda btk'yı sıkıştırıp süperonline'ın daha yüksek upload hızları vermesini engelliyor. Türk telekom'un bir kısım hissesi hala devletindi, sonrasında arapların kaçışıyla birlikte kalan hisseler bankalara geçti son durumda ise telekom tüm hisseleri varlık fonu tarafından alındı yani türk telekom tamamiyle devletin oldu, işin garip yanı turkcell'de devletin sayılır büyük oranda hisse devletin birkaç da yabancı ortak var yönetim kurulunun büyük kısmı akp'lilerden oluşuyor. Yani devletin bir şirketi yine devletin bir başka şirketinin tarifelerine müdahale ediyor böyle saçma sapan bir sistem var.

ipv6 konusu maalesef sadece süperonline'ın vermesiyle olacak bir şey değil diğer isp'lerin büyük omurgalarında tamamiyle geçişi şart aksi halde ciddi iletişim sorunları yaşanıyor ipv6 maalesef global internet ağı için yüzde yüz hazır değil.

• @BuyukLob Teşekkürler umarım başarılı bir sonuç alırız hem Turkcell Superonline zarara uğramadan hem bizlerde daha avantajlı yükleme hızları ile daha güvenli ve verimli internet kullanımına kavuşarak.

@courier Desteğiniz için teşekkürler.

@haandsomee Superonline'da günlük, haftalık indirme, yükleme için yüksek hızları barındıran geçici imkanlar mevcut bu konuda diğer firmalara göre kesinlikle daha esnek fakat 500 Mbps, 1000 Mbps gibi indirme hızları ile en azından 50-100 Mbps gibi upload hızları sabit ve minimum olmalı. Zira indirme, yükleme işlemi içerisinde yedeklemeden, dosyayı indirirken gereken upload miktarına kadar denge herkes için çok daha faydalı ve verimli olacaktır.

50-100 Mbps upload hızlarına sahip olmak demek durduk yere kimseyi keyfi dosya upload ettirecek, upload tarafından gereksiz bir veri trafiği oluşturabilecek bir parametre de olmadığından kimsenin bir kaybı olacağını düşünmüyorum. Turkcell, kazanç ve fizibilite konusunda çok başarılı bir şirket gerçekten. Türk.net Gigabiti 140-150 TL'ye verirken, bir yandan alt yapı çalışmalarını nasıl hızlandırabilirim diye düşünmek zorundayken, Turkcell 500'lük tarifeyi 199 TL'den, 1000'lik tarifeyi 250 TL'den satışa sundu ve bu bizi sinir etmiyor, kızdırmıyor veya absürt pahalı gelmiyor. Ki mevcut hali ile evlerden, omurga alt yapısına kadar Turkcell, Türk.net'e göre inanılmaz oranda daha yaygınken bu işte ticari bir başarı oluyor.

TV+, Nvidia Geforce Now işbirliği ile ekstra satış imkanları bunlar hem şirket için hem müşteri için alternatif güzel olanaklar.

@donanımcı123 Bugüne kadar bende hep hangi şirket, kurum hangisine baskı yapıyor neden diye düşünüyordum fakat adil kullanım kotası döneminden itibaren gördük ki arz - talep sürecinde değer görebilecek bir şeyin absürt somut maliyetleri yoksa gerçekten verebiliyorlar hocam. AKK olayında da yok alt yapı kaldırır mı, kaldırmaz mı tartışmaları tüketicilerin arkadaş bu devirde bu ne gibisinden forumda bir kollektif bilinç oluşması politikaya kadar bunun etki etmesi şirketlerde tamam bir değişiklik yapalım gibisinden olumlu bir değişime sebep olmuştu.

Kablonet fiber üzerinden 1000/100 verebiliyor.

Türk.net 1000/1000 verebiliyor.

Gibir.net yasal mevzuatları delmeden upload için hat birleştirme gibi alternatif çözümler oluşturuyor.

Telekom ve Turkcell, kurumsal küçük orta müşterilere IPv6 verebiliyor, Türk.net bireysellere de verebiliyor. IPv6, özellikle bizim yerel internet siteleri ile çeşitli sorunlara sebep olabilir, bunun adaptasyonu teknik sürecine falan evet hakim değilim fakat en azından yönetim panelinden basit bir şekilde isteğe bağlı geçebileceğimiz şekilde bir alternatif olarak sunulabilir.

Türk Telekom'un fiber yaygınlığı inanılmaz boyutta. Şehir merkezleri dışında VDSL, DSL müşterileri bahane edilerek fiber içerisinde bu tarz bir kısıtlamanın kabul edilebilir bir yanı yok ne yazık ki. Geçen forumda bir arkadaş paylaşmıştı fiber alt yapı olmayan yere fiber altyapı getirmek için 6 aylık taahhüt ile Gibir.net'ten Türk Telekom alt yapısı ile metro ethernet bağlatmış ki 6 ay sonrasında fiber altyapı ile normal internet kullanabilsinSuperonline 100/200 Mbps Upload ve IPv6 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Haziran 2022; 12:54:24 >

• 50/20 upload şeklin de kullandım yıllarca superonline da malesef CGN ip havuzu nedeni ile bir kalitesini göremedim adamlar ip adreslerini bir havuza topladığı için isterseniz 1000/1000 verseler yine dağıtıcının çıkışı ne ise onun kalitesinin üstüne çıkamıyorsunuz testler de yüksek çıkınca benim internetim çok iyi diyenleri görmüşsünüzdür ama bilmiyorlar k o çıkan sonuç kendisine ait değil

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

1 yıl öncesine kadar benim de bu konuda internetim çok sancılıydı, bir router değişikliği sonrasında Dns yönlendirmesi, Dns Encryption gibi şeylerle biraz uğraşınca bu konudaki gecikme, dengesizlik sorunu büyük oranda çözüldü hocam.

Whatsapp, Instagram gibi içeriklerde Superonline'da ek ciddi bir problem vardı fakat bir süredir Google ve Cloudflare DNS'ler ile bu platformlarda da bir sıkıntı yaşamıyorum. Bu konuda en önemli şeylerden biri de IPv6. Eminim ki iki dev firmanın da alt yapısı, teknik süreci büyük oranda bizim gibi meraklı, oyun veya genel kullanımda milisaniyeleri, gecikmeleri dert eden insanlara yetebilecek kadar imkan ve donanım kapasiteleri vardır.

Dns, Firewall gibi konular üzerine biraz araştırma yaparak internetinizin kalitesini ciddi oranda arttırabilirsiniz. İçerik ve Site filtreleme, port kısıtlama gibi etik dışı şeyler içinde Dns Encryption ve aynı omurga üzerinden Bulgaristan - Yunanistan gibi lokasyonlardan kendi VPN'ninizi OpenVPN ile kurabilirseniz çok rahat edersiniz.

100/10'luk tarife şuan wifi 5 üzerinden kullanıyorum. 100'lük tarifede geçici verilen yüksek hızlar değil asıl güzellik, sorun olmadığında doğru an ve bağlantılarda bu hızlarla düşük gecikme ve kayıp olmadığında internet çok daha keyifli oluyor haliyle. Eski 802.11n routerın değişmesini istediğimde, 802.11ax - Wifi 6 modemlerin 125 TL'lik kurulum ücreti gerektirmesi üzmüştü o sebeple Zxyel H267A Wifi 5 router'a geçiş yaptık fakat gerçekten bu tarife için bu yükü ve iletişimi kaldırabiliyor, ek olarak evde Wifi 6 cihazda yokSuperonline 100/200 Mbps Upload ve IPv6 

Gerçi ben bir ara denedim beceremedim uzak sunucu üzerinde linux tabanlı bir sistemde terminalde kurabilmeyi fakat bir ara önce sanal makinada antreman yapıp sonrasında tekrar deneyeceğimSuperonline 100/200 Mbps Upload ve IPv6 Superonline 100/200 Mbps Upload ve IPv6 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Haziran 2022; 14:10:57 >

• şiddetle destekliyorum ipv6 muhabbetini superonline sanırım 2012 yılında test etmeye başlamıştı. 10 yıl geçti hala ses seda yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık IPv6'nın test aşaması kalmamıştır. Şu anda Turkcell ve Türk Telekom Ulus ve Kartal'dan IPv4 ve IPv6 ile trafik alışverişi yapabiliyorlar. Türknet ile dahil gayet sorunsuz yapılıyor. Ee yurtdışındaki POP noktalarında IPv6 desteklemeyen kalmadı. Ama yine de dünya genelinde IPv6'ya geçişler çok yavaş gidiyor. Hala RIPE'ye başvurup boşa çıkan IPv4'leri almaya çalışıyorlar cidden inanılmaz. Ki IPv4'ün ücretleri şu anda tam anlamıyla arşa çıkmış vaziyette, buna rağmen IPv6'ya geçişler çok yavaş. Oysa küçük firmalar IPv4'e on binlerce dolar yerine birkaç yüz dolara istemediği kadar IPv6 alabilir.

• ipv6'ya daha 20-30 yıl geçilmez. Çalışan sistemi kimse bozmak istemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 8 Haziran 2022; 18:21:20 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

Kurumsal tarafta bu hizmeti sunabildiklerine göre bence de test veya donanım gibi fiziksel sorun kalmamış olması lazım. Kurumsal yurt içi veya uluslararası büyük müşterilere ne yazık ki bu hizmeti sağlayamıyoruz demedikleri veya olası satış - müşteri kaybına karşı diyemeyecekleri için topluca herkese verilsin içerik sağlayıcılar, tüketiciler sorunlar yaşana yaşana halledilir demiyorum fakat pilot uygulama gibisinden gönüllü olan kullanıcılara bu konuda ücretsiz geçiş imkanı sağlamaları sürecin hızlı gerçekleşmesi için iyi olabilirdi.

• Ne testi IPv6 çıkalı kaç yıl olmuş, ana omurgadaki cihazlar destekliyor. Desteklemeyen en fazla Harran santralinde bir Switch filan kalmıştır. Ki o olasılık bile çok düşük TT ve Turkcell gibi belirli standartları tutturmak zorunda olan firmalar için.

• Superonline kullanmıyorum ama destekliyorum. Yalnız böyle sadece forum üzerinden çok bir şey elde edilebileceğini düşünmüyorum. Topluca e-mail atabilir veya Twitter'dan müşteri hizmetlerine topluca yazabiliriz.

• @Evrifaessa_TR Desteğiniz için teşekkür ederler, bir firma bu konuda daha hızlı ve olumlu bir etkileşime girerse, diğerleri de rekabete adapte olabilmek için benzer şekilde takip edecektir diye düşünüyorum.

@Muco hocam AKK konusunda öyle başarılı bir kalabalık ve organizasyon yönetti ki forumda, en son mecliste milletvekillerinin yanında gördük kendisini yanlış hatırlamıyorsam.Superonline 100/200 Mbps Upload ve IPv6 

@mustifb Bende iki devin bu konuda teknik, sistemsel bir eksikliklerinin kalmış olabileceğini sanmıyorum, en azından büyük şehirler ve ilçeler içerisinde kullandıkları GPON ve benzeri yeni ekipmanlar üzerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 8 Haziran 2022; 22:5:16 >
  • Altyapı kaldırmaz felan filan bunlar hikaye. Öyle yaparlarsa kim metro ethernet alacak, kim veri merkezlerinden sunucu kiralayacak ya da kime statik ip satacaklar? Ceplerine 3-5 kuruş fazla girecek diye ülkenin internetini getirdikleri hale bak.

• TheNightMare. T kullanıcısına yanıt

Hocam metro ethernet bizim gibi bireyseller için ideal bir şey değil, değil bizim gibi bireysel, işi internet üzerine ağır data, kesintisiz düşük gecikmeli internet zaruriyeti olmayan kobilerin bile maliyetini karşılamayacağı kadar pahalı ve üst bir sistem. ( Özellikle asimetrik olanları değil de simetrik metro ethernet tarifeleri )

Statik konusunda katılıyorum fakat bunun da güvenlik açısından zaafiyeti olmuyor mu acaba? Bunun için IPv6 ve aynı yüksek indirme hızları gibi yüksek upload hızları müşteriler için bir anlam ifade edecek talepler haline gelmeden durduk yere kendilerine iş çıkarmamak için değişiklik yapmamaları normal ticari açıdan fakat bizim gibi teknik uğraşmayı sevenler için ayrı bir menüden bu gibi şeyleri düşük ücretlerle veya ücretsiz müdahale, özelleştirme gibi fırsatlar istese sunabilir Superonline.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 13 Haziran 2022; 22:32:9 >
  • turknet'te 1 yıla yakın ipv6 kullanıyorum. yenilikçi olması sebebiyle turkneti destekliyorum

• Yalan once cikislari duzeltsinler de millet bilmiyor iste speedtest yapacak vayy diyecek sevinecek bir sey indirirken cat diye bitecek ama oyuna girdiginde allah allah diye baslayacak. İstinasiz her online oyunda ping normal gozuksede gecikme yasayacak papci ilk ciktiginda bir seyin arkasina gectigimizde hala mermi yerdik bu interneti baglatirsaniz her online oyunda bu sorunu yasayacaksiniz arkadaslariniz size hadi lan diyecek. Aradan zaman gececek bakacaksiniz bu dandik altyapidan dolayi imis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediklerinize katılmakla birlikte aslında keşke tek kısıtlama ping olsa yani bir vpn servisi almadan SUPERONLINE rahat bir şekilde kullanılmıyor bu arada 100/10 paket kullanıyorum bir de kendi modemimizi şifre öğrenmeden takamıyoruz ha yolları var linux ve network bilgisiyle de ben cpu ' su çöp olan modemi kullanmak zorunda değilim ki istersem oraya netgear takarım servis gelince de SUPERONLINE modem takarım bunu niye kısıtlıyorlar gelen modemin bile firmware'ı kısıtlamışlar uzaktan yönetim hepsi kapalı hiçbir ayar yapılamayacak hale getirmişler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.