Şimdi Ara

TurkNet 100 Mbit vs Turkcell 1000 Mbit Fiber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Binada iki altyapı mevcut:

Fiyat farkı neredeyse yok ama öncelik hız değil, oyun performansı (ping ve stabilite). Genellikle Faceit üzerinden Almanya sunucularında CS2 oynuyoruz. Evde iki kişi olacağız, ben oyun oynarken eşim içeride Netflix youtube veya görüntülü görüşme yapıyor olacak.

Kafamızı kurcalayan kısım şu:

100 Mbit TurkNet bağlantı, bu kullanımda ping dalgalanması (jitter) yaşatır mı? Yoksa 1000 Mbit Turkcell bu açıdan daha mı güvenli olur?

Kablolu bağlantı üzerinden oynanacak.

Oyun odaklı, gecikme ve stabilite açısından hangisini tercih etmemizi önerirsiniz?

İstanbul başakşehir bölge bu arada...

Teşekkürler şimdiden.

router iyiyse jitter oluşturmaz. 100 mbps yeterli esasen.

Ama Turkcell ile bundan yaklaşık bir 7 sene once asla düzenleyen jitterli tecrubem vardır. Sebebi güya bölgeme gelen fiber filizlerini azaltilmasiymis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 25 Ekim 2025; 15:12:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Superonline a bulaşma
    Fiber olduğuna aldanma çöp
    Speedtest sonuçları göz boyama aldatma gerçek kullanımda çöp
    Superonline fiber den başka firmanın vdsl e geçtim
    Buradaki Superonline kategorisinde açılan konu başlıklarına ve konulara baksan analarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 25 Ekim 2025; 18:15:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Turk Telekom fiberi var vodafone tavsiye ederim 200 mbps 569 tl ye vodafone hat varsa hat yoksa modem dahil 659 tl geliyor.

• Telefonsorulari T kullanıcısına yanıt

Smart Queue Management destekli router kullanırsanız hiç sorun olmaz. 100Mbit bağlantı için çok güçlü olmasına da gerek yok.

• Hocam hangisini tercih ettiniz? Ben halihazırda superonline 1000mbit kullanıyorum ancak faceit almanya sunucularında veya diğer sunucularında aşırı ping sorunu yaşıyorum. 1000mbit download güzel ama iş online oyuna gelince vasat, türknet e geçmeyi düşünüyorum. Sizin tercihiniz ne oldu ve nasıl tecrübe yaşıyorsunuz faceit sunucularında ?

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.