SuperOnline'ın 2025 yılı başı itibarı ile pilot bölgelerde test ettiği IPv6 protokolünü tüm Türkiye'de vermeye başladığına dair iddialar sonucunda Müşteri Hizmetleri ile konuyu görüşmeye karar verdim. Her zaman olduğu gibi hiçbir şeyden haberi olmayan Müşteri Temsilcileri, IPv6 konusunda bilgi almak ve bu protokolün hattıma tanımlanması talebimi anlamakta ciddi zorluk çektiler. WiFi 6 mı demek istediniz, statik IP mi istiyorsunuz gibi sorularla olaydan ne kadar uzak olduklarını dibine kadar hissettirdiler. Kısa bir IPv6 eğitimi sonrasında hala konuyu algılamakta sorun yaşayan Müşteri Temsilcileri ile görüşmeyi sonlandırıp yeni bir Müşteri Temsilcisi ile şansımı denedim. Yaklaşık 20-25 kadar Müşteri Temsilcisi ile sohbetim oldu. Sonunda birisi ne olduğunu tam bilmese de arama yapıp Müşteri Hizmetlerine IPv6 hizmetinin başladığını bildiren bildirimi buldu. Ancak ekranlarında böyle bir süreç tanımlı olmadığını söyleyerek Web Sitelerindeki talep bölümünden isteğimi iletmemi söyledi. Genelde Müşteri Hizmetleri altından kalkamayacağı veya uğraştırıcı bir sorunla karşılaştığında hep buraya pas ettiklerinden alışkınız zaten. Talebimizi yaptık güzelce. 1-2 gün sonra itinayla hazırladıkları kopyala yapıştır bir yanıt aldım. Bu gibi sorunları 532 telefon numarasında ulaşılabilecek Müşteri Hizmetleri ile çözmemi öneriyorlardı :)))))))). Bu sefer talebi şikayet formuyla oluşturdum. Bugün itibarı ile 6. gün ve hala inceleniyor durumunda. Bu arada her gün birileri arayıp sorununuz neydi diye soruyor, sorunum olmadığını sadece hattıma IPv6 protokolü tanımlanmasını talep ettiğimi söylüyorum. Arayan kişi talebi bile okumamış oluyor ve ben ikaz edince okuyup, konuyu ilgili birime iletiyorum diyor. Bu sabah yine sanırım 7. kişiydi aynı şeyleri sorup, benden aynı cevapları alıp yetkili birime aktarıyor olacağını iddia etti :)))). Neyse bu iş böyle uzayıp gideceğe benziyor. Gelelim bir şekilde IPv6 protokolünü tanımlatma şerefine erişebilmiş müşterilere; Aynı anda hem IPv6 hem IPv4 kullanamıyorlar, aynı anda hem statik IP hem IPv6 kullanamıyorlar, sadece IPv6 ya da IPv4 kullanabiliyorlar. Bunları forumda yazılanlara göre çıkardım. Ayrıca Müşteri Hizmetleri de bazı müşterilere benzer şeyleri söylemiş. Sonuç olarak; IPv6 tanımlama prosedürü yok Müşteri Hizmetlerinde, bir şekilde tanımlatabilenler sadece IPv6 kullanmak zorunda kalıyorlar ve statik IP tanımlandığında IPv6 iptal oluyor. Statik IP iptal edilince IPv6 tekrar geliyor. Network birimindekiler hazır scriptleri kullanmaya alıştıklarından, bilgi ve becerilerini kullanma gereği hissetmiyorlar. Bu birim hakkında şirket içinde bile değişik yorumlar olduğu söyleniyor. SuperOnline bunu da eline yüzüne bulaştırdı günün sonunda. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 11 Ocak 2025; 13:20:21 > |
SuperOnline Neden IPv6 Hizmetini Sağlıklı Veremiyor?
-
-
Üşenmedim okudum bildiğim şeyler
Müşteri hizmetlerine göre uçuyor kaçıyor
Evlere gelen teknik servis ise abi biliyoruz sansür engelleme kısıtlama vb sorunlar var vpn kullanın diyor
DNS ler engelli vpn ler engelli
BTK tarafından engelli olmayan bir şey Süperonline da bi bakmışsın engellenmiştir kısıtlanmıştır
Müşteri hizmetlerine göre sansür engelleme kısıtlama vb sorunlar yok
Müşteri hizmetlerine ipv6 deyince statik ip Wi-Fi modem 6 diyorlar
Müşteri hizmetlerinin bilgi tecrübe 0 sıfır
Müşteri hizmetlerinin işe yaradığı tek şey abonenin cebinden para çıkacaksa statik ip satın alama gibi
Müşteri hizmetleri sorun çözme konusunda yetersiz sözlü veya yazılı verdiği cevaplar hazır ezberlenmiş metinler
Süperonline nın fiber kullanacağınıza vdsl kullanın
Sağda solda binada Süperonline çalışanı kovun
Süperonline nın her 10 aboneden 6-7 i memnun değil yani bu söylerim söylemediklerimin yanında solda sıfır kalır yani Süperonline kronik sorunları olan firma yani sorunlardan bahsederken sana göre bana göre tecrübelerime göre demiyorum çoğunluğa göre diyorum x platformunu veya bu forumu veya başka forumu veya Google Süperonline sansür diye arama yapın görürsünüz zaten
Say say bitmez
Bi abone olan bi abone olmayan pişman düşmanıma bile önermiyorum
Tüm bunları 2 yıl tecrübelerime göre ve araştırmalarıma okuduklarıma göre söyledim
Ama bunlara rağmen şimdi çok çok çok nadir şanslı kullanıcı gelir speedtest yapıp sonucu paylaşır Ping vs test sonucu paylaşır ve sorun yok der trolsun yalancısın der
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi
https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 10 Ocak 2025; 17:31:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
SuperOnline kadar dandik internet sağlayıcısı çok nadir bulunuyor bu ülkede dahi. Bu bile durumu özetliyor, rezalet bir sağlayıcı. Hala daha saçma salak sorunlar yaşıyorum oyunlara bağlanmıyor, akşamları kısıtlama uygulanıyor çaktırmadan bilmem ne. Farklı şehirde oyunlara bağlanmada sorun yaşayan birkaç kişi buldum, onlar da superonline. Arıyorsun statik ip almanız gerekmektedir diyor, hem internetine deli gibi para vereceğim hem de 160tl statik ip alacağım oyun oynayabilmek için. Saçma salak bir şey hayatımda duymadım böylesini daha önce.
Kurtulabildiğim an kurtulacağım yetti valla.
-
Hız olarak 1000 Mbps'nin tamamını rahatlıkla güzellikle senelerdir alıyorum ancak 13 senelik aboneliğimin son 2-3 senesinde bezdim.
3 saatlik uğraşla aldığım kullanıcı adı ve şifremle sonunda Router değiştirdim. DNS uyguladım ve ne oldu? aaaaa İNTERNET KESİLDİ.
DNS yok, VPN Allah'a emanet, DURDUK YERE BAĞLANTIM KOPUYOR, akşam vakitleri siteler geç yüklenebiliyor, ver Allah ver CGN, HER SİTEDE AYRI BİR CAPTCHA. AMMMMAA VE LAKİN 1000 MBPS indirme yapabiliyorum neyse ki...
Şikayet etsen kimi kime şikayet edicen. Mahallede TurkNet vs. diğer sağlayıcıların 1000MBPS hizmeti yok. El mahkum bağlıyız. Tez zamanda mahalleye TurkNet gelmesi dileğiyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkuversus -- 12 Ocak 2025; 18:2:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Blgenizde başka sağlayıcıların altyapısı var mı? Hocam, cidden 1000 Mbps sizin için ne kadar önemli? Mesela 100 Mbps kullanıyorum ve ayda yaklaşık 2 TB civarı veri kullanıyorum. 100 Mbps benim için her türlü yeterli oluyor. Turknet gelse ben de alırım mesela ama alsam da aman aman normal kullanımda o 1 Gbps hattı dolduramam. Zaten indirme yapmıyorsam 100 Mbps de dolmuyor. Birkaç 4K video vs. açılsa da dolmuyor.
Hani sürekli 1 Gbps ile bir şeyler indirmiyorsanız sorun yaşadığınız bir bağlantıda ısrar etmenin çok anlamı yok bence. Tabi bölgede SOL dışında TT altyapısı olduğunu ve 100 Mbps vs. fiber verdiğini varsayarsak.
-
Ne port ne de altyapı var hocam. 1000MBPs elzem olmasa çoktan TurkNet VDsL kullanıyor olurdum.
Benim bölgede KabloNet var ancak inatla eski koaksiyel sistemi kullanmaya devam ediyorlar. Çoğu yerde FTTH sisteme geçtiler. Genelde muhalif il ve ilçelere asgari hizmet vermeye itina gösteriyorlar. Yine de taahhüt sonuna kadar TürkNet fiber altyapısı gelmezse KabloNet 100/20 ile devam edeceğim sanırım. Statik IP de 75tl dediler. Diğerlerine göre oldukça iyi. Hatta 1-2 ay içinde hizmeti başlatabilirim. SoL kapattığımda çalışmakta olan hazır bir sistemim olur.
-
Anladım hocam, o zaman yapacak bir şey yok. Sorun yaşadıkça sıkıştırın ki sorunları sorun olarak görmeye başlasınlar en azından.
Ne amaçla kullanıyordunuz acaba o kadar kapasiteyi?
-
Yazılı şikayet oluşturduktan 13 gün sonra; "size hizmet verdiğimiz her konuda memnuniyetinizi sağlamak bizim önceliğimizdir. Mevcut durumda modeminizin IPv6 geçiş sürecini desteklemediğini görüyoruz. Tüm müşterilerimiz için IPv6 geçişlerinin yaygınlaştırılması süreci ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda tarafımızdan alınabilecek farklı bir aksiyon bulunmamaktadır. Turkcell Superonline ailesinin önemli bir üyesisiniz, size yardımcı olmak için her zaman buradayız. Sağlıklı günler dileriz." şeklinde bir yanıt yazarak şikayeti kapatmışlar. :)))))))
Ben de, "tarafınızdan sağlanan modemin geçiş sürecini destekleyen bir modemle değiştirilmesini talep ediyorum" diye bir yanıt yazarak şikayeti tekrar aktif ettim. Bakalım bu iş nereye bağlanacak.
-
-
Çok saçma bir uygulama.Routeri değiş,ipv6 aç , hizmet ver.Veya ipv 6 yı aç vatandaş kendi routerini kullansın. İlk başta bana h3600 bağladılar, hız sorunu olunca tp link ex530v ile değiştiler.İpv6 ya başvurdum.Bilgisizlikleri yüzünden 1 günlük iş 1 hafta sürdü ve ipv 6 açıldı kullanıyorum.
-
Sanki bu modemi kullanacağım diye başlarına silah dayamışım da ondan dolayı veremiyorlar tarzında bir yanıt vermişler. Verdiğin dandik modem bu hizmete uygun değilse uyumlu bir cihazla değiştir. Sana aylık modem parası veriyorum. O parayı sizin vızıltılarınızı dinlemek için vermiyorum.
Bir de utanmadan kopyala yapıştır yanıt veriyorlar herkese. Çok saygısızlar artık çok!
-
Erzincan Binali beyin memleketi. Orda kablonet var ama Anadolu’daki çoğu büyük şehirde yok.
Statik ip alarak deneme yapmadım ama yaklaşık 2 yıldır ipv6 pilot kullanıcısıyım modemim hem ipv6 hem ipv4 ile ortak çalışmakta tabi ipv4 için cgnat üzerinden local ip alıyorum ama ipv6 için bağımsız ipv6 ip adresim var hatta her cihaza farklı ipv6 adresi tanımlıyor ve bu ipv6 adresiyle çıkış yapıyor. Karşı tarafın ağı ipv6 destekliyorsa (google hizmetleri, apple, microsoft, netflix, cloudflare üzerinde çalışan siteler v.s.) ipv6 üzerinden bağlantı sağlıyorum, karşı taraf ipv4 destekliyorsa ipv4 üzerinden bağlantı sağlanıyor bunu hissetmiyorsunuz. İpv6 erişimlerinde ping birkaç ms daha düşük bu arada.
İlk yıl ipv6 pek stabil değildi hatta ipv6 için de cgnat türü bir yapı vardı bağlantı stabil değildi ama son 1 senedir gayet iyi çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 20 Ocak 2025; 14:56:27 >
-
2-3 gün önce bana da ipv6 tanımlandı.
Sağlıklı veremediğine dair herhangi bir şey yaşamadım.
Hatta beni şaşırtan şekilde, /56 prefixle veriyorlar ki bunu kendi ağınızda subnetlere bölme imkanınız da var böylece.
Kullanıma gelince,
Ben kendi ev ağımda switch ve acces point olarak unifi marka cihazlar kullanıyorum. Wan tarafında ise SOL'ün kendi modemi değil, üstünde pfsense çalışan bir router kullanıyorum.
DNS sunucusu olarak dışarıdaki sunucuları değil, yine kendi ağımda çalışan DNS sunucularımı kullanıyorum
Dolayısı ile ağımı çok sıkı şekilde gözlemleme imkanım var.
Beni şaşırtan şey ise şu oldu.
Açıkçası ipv6'ya geçtiğimde trafiğin çok azının buraya kayacağını zannediyordum,
Ancak ilk bir kaç günlük kullanımımın sonucunda trafiğin en az 70%'nin ipv6'ya kaydığını söylemeliyim.
Tüm ana hizmetlerin (youtube, netflix, google, microsoft, apple, reddit cdn'ler ve bunların yan hizmetleri) trafiği ipv6'ya kaydı.
Hatta antin kuntin bağlandığım hobilerimle ilgili bir sürü site var, onların da nerdeyse hepsi ipv6.
Ama sonuca gelirsek, günlük hayatta şu ana kadar pozitif ya da negatif bir fark hissetirmedi.
-
Bakalım ne olacak
-
IPv4 ile IPv6 aynı anda çalışma konusunda çelişkili yorumlar var forumda. Aslında bunun olmaması için özel bir çaba sarf etmek gerekiyor. Normali bu zaten. Ancak statik IP alınca IPv6'nın olmadığı neredeyse kesin doğrulanmış gibi. Bana henüz IPv6 vermeyi beceremedikleri için test etme şansım olmadı. Kullananlardan test edenler aynı anda IPv6 olmadığını ifade ediyorlar.
-
SoL IPV6 konusunda yine komik gelişmeler olmuş. Başvuran insanlara "size verdiğimiz zaman IPv6 almış olacaksınız" anlamında yanıtlar gelmeye başlamış. Modem dediler, Altyapı yok dediler ve en sonunda iş buraya geldi. Sanırım SoL için geniş kapsamlı IPv6 defteri şimdilik kapanmış oldu.
-
Deneme amaçlı 2 gün statik Ip kullandım Ipv6 geçmedi ve hiç bir faydasını görmedim yine ping dalgalanmaları cs2 de devam etti.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
SuperOnline kadar dandik internet sağlayıcısı çok nadir bulunuyor bu ülkede dahi. Bu bile durumu özetliyor, rezalet bir sağlayıcı. Hala daha saçma salak sorunlar yaşıyorum oyunlara bağlanmıyor, akşamları kısıtlama uygulanıyor çaktırmadan bilmem ne. Farklı şehirde oyunlara bağlanmada sorun yaşayan birkaç kişi buldum, onlar da superonline. Arıyorsun statik ip almanız gerekmektedir diyor, hem internetine deli gibi para vereceğim hem de 160tl statik ip alacağım oyun oynayabilmek için. Saçma salak bir şey hayatımda duymadım böylesini daha önce. Kurtulabildiğim an kurtulacağım yetti valla. |
Benzer içerikler
- superonline taahhüt yenileme
- superonline modem iade nasıl yapılır
- türk telekom fiber kablo koptu
- wan bağlantısı kesildi ne demek
- güvenli internet hangi siteleri engelliyor
- modem kurulumu
- turkcell abone sayısı
- türk telekom internet çekmiyor
- statik ip öğrenme
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X