|
SuperOnline'ın 2025 yılı başı itibarı ile pilot bölgelerde test ettiği IPv6 protokolünü tüm Türkiye'de vermeye başladığına dair iddialar sonucunda Müşteri Hizmetleri ile konuyu görüşmeye karar verdim. Her zaman olduğu gibi hiçbir şeyden haberi olmayan Müşteri Temsilcileri, IPv6 konusunda bilgi almak ve bu protokolün hattıma tanımlanması talebimi anlamakta ciddi zorluk çektiler. WiFi 6 mı demek istediniz, statik IP mi istiyorsunuz gibi sorularla olaydan ne kadar uzak olduklarını dibine kadar hissettirdiler. Kısa bir IPv6 eğitimi sonrasında hala konuyu algılamakta sorun yaşayan Müşteri Temsilcileri ile görüşmeyi sonlandırıp yeni bir Müşteri Temsilcisi ile şansımı denedim. Yaklaşık 20-25 kadar Müşteri Temsilcisi ile sohbetim oldu. Sonunda birisi ne olduğunu tam bilmese de arama yapıp Müşteri Hizmetlerine IPv6 hizmetinin başladığını bildiren bildirimi buldu. Ancak ekranlarında böyle bir süreç tanımlı olmadığını söyleyerek Web Sitelerindeki talep bölümünden isteğimi iletmemi söyledi. Genelde Müşteri Hizmetleri altından kalkamayacağı veya uğraştırıcı bir sorunla karşılaştığında hep buraya pas ettiklerinden alışkınız zaten. Talebimizi yaptık güzelce. 1-2 gün sonra itinayla hazırladıkları kopyala yapıştır bir yanıt aldım. Bu gibi sorunları 532 telefon numarasında ulaşılabilecek Müşteri Hizmetleri ile çözmemi öneriyorlardı :)))))))). Bu sefer talebi şikayet formuyla oluşturdum. Bugün itibarı ile 6. gün ve hala inceleniyor durumunda. Bu arada her gün birileri arayıp sorununuz neydi diye soruyor, sorunum olmadığını sadece hattıma IPv6 protokolü tanımlanmasını talep ettiğimi söylüyorum. Arayan kişi talebi bile okumamış oluyor ve ben ikaz edince okuyup, konuyu ilgili birime iletiyorum diyor. Bu sabah yine sanırım 7. kişiydi aynı şeyleri sorup, benden aynı cevapları alıp yetkili birime aktarıyor olacağını iddia etti :)))). Neyse bu iş böyle uzayıp gideceğe benziyor. Gelelim bir şekilde IPv6 protokolünü tanımlatma şerefine erişebilmiş müşterilere; Aynı anda hem IPv6 hem IPv4 kullanamıyorlar, aynı anda hem statik IP hem IPv6 kullanamıyorlar, sadece IPv6 ya da IPv4 kullanabiliyorlar. Bunları forumda yazılanlara göre çıkardım. Ayrıca Müşteri Hizmetleri de bazı müşterilere benzer şeyleri söylemiş. Sonuç olarak; IPv6 tanımlama prosedürü yok Müşteri Hizmetlerinde, bir şekilde tanımlatabilenler sadece IPv6 kullanmak zorunda kalıyorlar ve statik IP tanımlandığında IPv6 iptal oluyor. Statik IP iptal edilince IPv6 tekrar geliyor. Network birimindekiler hazır scriptleri kullanmaya alıştıklarından, bilgi ve becerilerini kullanma gereği hissetmiyorlar. Bu birim hakkında şirket içinde bile değişik yorumlar olduğu söyleniyor. SuperOnline bunu da eline yüzüne bulaştırdı günün sonunda. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 11 Ocak 2025; 13:20:21 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt