|
bende deneyeyim |
|

|
bende deneyeyim |
|
Superonline 500/50 paketi kullanıyorum IPV4 kullandığımda speedtest sonuçlarım genelde 400-600 download, 80-100 upload olarak çıkar Ne zaman ipv6'yı devreye alsam, geceleri 150civarı simetrik gibi download ve upload hızı alıyorum Benzer bir durum yaşayan var mı ? ![]() |
|
|
|
Superonline'da bu ipv6 süreci sanırım tam oturmamış, o yüzden (maalesef ki) uzun bir süre daha bunu yaygınlaştırabileceklerini düşünmüyorum. Şöyle ilginç bir şey paylaşayım; Taahütümün bitmesine 1 hafta kaldığından, fiyatta daha iyi teklif alabilmek amaçlı olarak dün superonline aboneliğimi feshettim, Anında internet kesildi, Ancak sadece ipv4 trafiği kesildi, ilginç olan IPV6 bağlantısı hala devam ediyordu. Aboneliğim tekrar açılana kadar ki 4-5 saatlik süre içinde de ipv6 bağlantım devam etti. |
|
|
|
|
Süperonline de ipv6 kullanıyordum.Aynı alt yapıdan vodafon fibere geçtim.İpv6 yı aktif ettirmek istiyorum. Takdıkları ZTE ZHN H267Av2 router ipv6 yı desteklemiyormuş router değişimi için kayıt açtılar.H3600 v9,tp link ex530v dışında süperonline sistemine tanımlı ipv6 destekleyen router hangileridir,ona göre takdırayım. |
|
Neredeyse son 20 yıldır çıkan her router IPv6 destekliyor. Dual-stack WAN hepsinde var. Sizin H267A da destekliyor. Firmaların bizleri keriz sandığı için kazıklama yöntemi işte. 250-500 TL sizden modem değişim ücreti almak için yapıyorlar. Modem değişince de "Aaaa biz siz WiFi 6 dediniz sandık, IPv6 ne yavvvv" diyecekler. WiFi 6 değil, IPv6 istiyorum diye açıkça belirtin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 29 Kasım 2025; 19:24:48 > |
|
H267A destekliyor ama süperonline routerlerin çoğunda aktif etme yeri bile kapalı,yazılımda kısıtlamışlar. Süperonlinede ücretsiz olduğu ve meraktan ipv6 yı aktif ettirmiştim.Ama günlük kullanımda farkını anlayamadım. Routeri ücretsiz değişeceklerini söylediler.Ücret isterlerse gerek yok diyeceğim. Vodafon fiber için bir arkadaş cgnat olmadığı için ipv6 olsa da bişey farketmez dedi. Süperonline ilginç bir firma diğer firmalarda nasıl bilemiyorum. Routerin desteklemesi yetmiyor bir de süperonlinenin bu routeri sistemlerine tanımlaması gerekiyormuş.Yoksa ipv6 yı aktif etmiyorlar/edemiyorlar. |
|
Bu sizi ilgilendiren bir şey değil. Onlara TR-069 uzaktan erişim ile her ayar açık zaten. Kullanıcıya açık veya kapalı olmasının bir anlamı yok. Zaten açık olsaydı ve siz Dual Stack yapsaydınız bile hiçbir şeye yaramazdı. Çünkü IPv6 ISS tarafından tanımlanan bir şey. Bunun ayarla işi yok. O ayar zaten Vodafone ve SuperOnline'a gözüküyor. IP protokolü zaten farkedilecek bir şey değil.
Bu onların becereksizliği. Dedikleri yalan ayrıca. Piyasada olan milyonlarca modemi sistemlerine kayıt mı ediyor yabancı ISS'ler. Çok komikler cidden. Protokol protokoldür. Cidden bizim ülkede işini doğru yapan insan yok. |
|
|