Şimdi Ara

Superonline Fiber mi TurkNet VDSL mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğiniz üzere son yapılan zamlardan sonra güvendiğim firmaya güvenim kalmadı. ISS değiştirmek istiyorum, ancak SOL için okuduğum sınırlamaları gördükçe de kendimi geri çeker gibi oluyorum. TurkNet'te aldığım hız 93 Mbps, Superonline ise bildiğim kadarıyla 100/20 destekliyor. Sizce hangi operatör?

TT altyapımda maalesef Fiber hizmeti yok. Fiber veren tek firma Superonline. FTTB altyapı var.

Evde remote çalışanlar var, işyeri VPN'i sıkıntı çıkarır mı bundan da emin olamıyorum.

• Superonline çok kısıtlamasever bir firma, VPNler DNSler çalışmayabiliyor, yurtdışı çıkışlarında hız sınırlamaları var, 100 mbit internetiniz var ama youtubeda en fazla 20 indirme yapıyor gibi. Ya da twitchte yayın yapmaya çalışıyorsunuz 3mbittten sonra sapıtıyor, yani verdikleri hızların hepsi göstermelik. Ben sizin yerinizde olsam VDSL altyapı kullanırdım. Superonline son seçenek olmalı

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Yayın olayı hurafe olabilir hocam.

Arkadaşım istanbul'da oturuyor, sol ftth kullanıyor, 6000 bitrateden 1080p60fps yayın veriyor, TR sunucularda 8-11 arası ms, Germany'de 50-55 ile oynuyor, 0 sıkıntısı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Ben kendi yakın arkadaşlarımda yaşıyorum bu sorunu hurafe değil emin olun. Bazı bölgelerde bu sorun çok fazla

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aynı durumdayım bende, dün oturduğum siteye superonline fiber çekti aktifleşince 500 lük paketi alma düşüncesindeydim fakat yorumlar düşündürücü

• ismailozcn İ kullanıcısına yanıt

Açıkçası bizde FTTB altyapı var ve az önce aradığımda max 100 Mbps'ye kadar desteklediklerini söylediler. Aşağı yukarı yılda iki defa 20-30 zam yapsa TurkNet ile Superonline fiyatı kafa kafaya geliyor.

• şahsen ttnetin vdsl altyapısına 170tl vermem ben 9 aydır sol ftth kullanıyorum bu zamana kadar sorun yaşamadım. Ki turknetin bundan sonra zam yapmayacağı da belli değil ttnet veya soldan taahhutlü almak bu zamanda en mantıklısı.

• Sadece sorun yaşayanları okumuşsunuz. 5 senedir superonlinenin 2 sorununu gördüm. Bir ara wireguard protokolunünü engellemişlerdi bir ara da ege bölgesinde +15 ping sorunu vardı. İkisi de çözüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt
    Tam olarak aynı şeyleri düşünüyorum, aynı zamanda artık fiber hattın bir ihtiyaç olduğunu düşünenlerden olduğum için başka bir VDSL hat kullanmak içimden gelmiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstanbul’da yaşıyorum, birkaç yıl önce aynı mahalledeki başka bir evde de Superonline kullanmıştım ve memnundum açıkçası, orası da FTTB altyapıya sahipti.

• Superonline'ın katı sansür uyguladığı ile ilgili forumda birçok konu var zaten.

Turknet'de malum sürekli zam yapıyor. Şuan en pahalılardan birisi oldular.

Tamamen Telekom altyapısından hizmet veren bir firmaya geçmek bence en mantıklı ve hesaplı.

Millenicom'a geçtim telekom dsl altyapısında superonline omurgasını kullanıyormuş ne alaka ise fiber'de uygulanan sansürlere maruz kalıyorum

İnternet Kutusu, Poyraz Net gibi firmalardan birine geçmek en mantıklısı ben Poyraz Net'e geçicektim ama onlarda arkadaşını getir kampanyası yokmuş

Benimde birçok çevremin aboneliği var ilgilendiğim o yüzdek arkadaşını getir kampanyası olan İnternet Kutusu'na geçicem.

• 312 . kullanıcısına yanıt
    Açıkçası daha fazla taahhütsüz kalmak da istemiyorum, sonuçta hepsi Turk Telekom altyapısında, ne zaman zam gelir bilemiyoruz. Aynı zamanda VDSL’in günümüz şartlarında yetersiz olduğunu düşünüyorum.

• Daha önce forumda superonline kullanıp şirket vpn'ine bağlanamayanların konularını görmüştüm yani kısıtlama var ama her ilde farklı anladığım kadarıyla. Yerinizde olsam vdsl aboneliği dondurup superonline'ı bir iki ay denerdim.

• ozgur_298 O kullanıcısına yanıt
    Taahhüt durumu olmasa kesinlikle böyle yapmayı tercih ederdim. Onun için boş bir zamanda remote çalışanların şirketlerinde SOL kullanıp VPNlerde sorun yaşayan var mı diye araştırmaya bakacağım.

• Sol fiber kullanıyorum. Kullandığınız VPN ve işyerinizle konuşmanız gereken port türünü falan şirkete veya şirketle ilgili bir şeye bağlanmadan test edebileceğim bir port türü söyleyebilirseniz test edebilirim.

Proton VPN var bende şirket VPN'ni değil ve alakasız ama çalışıyor.  

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    PM yoluyla ulaştım size.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.