Şimdi Ara

Superman (11 Temmuz 2025) | James Gunn | David Corenswet - Rachel Brosnahan - Nicholas Hoult (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
5
Favori
7.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kim diyor aga size dc evreni karanlıktır diye? Batman tamam da Superman niye film boyunca çatık kaşla gezsin? Niye boyun kırarak adam öldürsün?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için Dc bir sürü farklı dünyayı (aydınlık,karanlık vs) içinde barındırdığı için her zaman güzel gelmiştir bana. Mesela Superman umudu ve aydınlığı temsil eder dünyası cıvıl cıvıldır ama yan şehre gothama geçtiğinizde ortam birden karanlıklaşır ucube ucube karakterler(joker, penguen vs) ortaya çıkar oradan constantine diye bir adam gelir şeytanlar meleklerle uğraşır paranormal bir dünyaya geçersin. Yani demek istediğim herkese göre bir dünya vardır dc'de.

Supermanin dünyasının karanlıklaştığı zamanlar dc için her zaman en umutsuz ve kriz dönemleridir(çoğu kişide bu dönemleri daha çok sever) ama bunun olabilmesi için önce bir aydınlığı göstermen lazım. Supermanin normal umut dolu dünyasını önce bir göstermen lazım ki süperman karanlıklaştığı zaman okuyucuya büyük bir şok, darbe indirebilesin.

Umarım ilerleyen filmlerde de bu durum yaşanır; 2-3 film umut dolu dünya sonra pat diye süpermani karanlıklaştırdığın zaman izleyiciler eminim ki büyük bir şoka uğrayacaktır ve bu durum mükemmel olacaktır

• Yarın dijitalde.

ASUS ROG Strix x570 E Gaming | AMD Ryzen 7 2700x 4.0Ghz OC | 2x8 GB G.SKill Trident Z RGB 3.0Ghz OC | Samsung 960 Pro NVMe SSD 512 GB | Western Digital SN530 SSD 256 GB | Seagate Barracuda 5 TB | Seagate Desktop HDD 6 TB | Western Digital White 10 TB | MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB | Corsair Carbide 678c | MSI MasterLiquid 240ML RGB V2 | Thermaltake Toughpower GF 850W 80+ Plus Gold PSU | LG 34WK650-W 34inç 2K Ultra-Wide Monitor | Epson EH-TW5300 3LCD 1080p 3D Projector | Creative SoundBlaster ZX | Creative X-Fi Extreme Gamer | Asus Xonar DSX | Sony STR-DH520 AV Receiver | Creative G500 THX 5.1 | Pioneer BDR-209EBK Bluray | Technisat Skystar HD2 | 4xSeagate Expansion 3 TB | 4xSeagate Backup Hub 8 TB | Canon Ixus 185 20.5MP Compact | Canon SX230 HS Compact 12.1MP | Xiaomi Mi 11T | Samsung Galaxy Note 5
  • Kahvaltı sonrası izleyelim bakalım.  

CPU: AMD Ryzen 5 9600X | Motherboard: ASUS PRIME B650M-K | RAM: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6400MHz CL36 | GPU: GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 | SSD: MSI 1TB SPATIUM M470 PRO | CASE: MSI MAG FORGE 121A | CPU Cooler: MSI MAG COREFROZR AA13 | PSU: MSI MAG A750BN 750W 80+ Bronze | Mouse: SteelSeries Rival 3 Gen 2 | Keyboard: Logitech G213 | Headset: SteelSeries Arctis Nova 7 | Monitör: ASUS ROG Strix XG259CS 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP USB-C Adaptive Sync Pivot HDR400 FHD Fast IPS Gaming Monitör | Console: Steam Deck OLED 1TB | TV: LG 55'' OLED C5
  • İzledim, hiç beğenmedim, sürekli dayak yiyen süpermen mi olur?

Hayallerle yaşayanı gerçekler öper.
  • Çöp.. Yarıda durdum işime gücüme baktım saatler sonra izlemeye devam ettim her üç beş dakikada bir insanı sövdüren bir Süpermen filmi mi olur?

Burada "spoiler" fonksiyonu da bok gibi, artık içine bir şeyler yapıştırmaktan sıkıldım. 2025 yılında hala doğru düzgün yapıştırılan şeyi içine sığdıramayan

align edemeyen takoz gibi forum.. Wordpad yada Text editörün yüzde bir kadar kaliteli olmayan bir forumcuk fonksiyonu.

O kadar yazıyoruz spoiler açmayınca bir daha da içine sığdıramıyorsun. Tek tek al kısalt yapıştır falan.

Filmden daha boktan bir şey varsa o da forumun sıçmıksı spoiler kodu.

Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Zaman kaybi, iyi ki para verip de sinemada izlememisim. Super kahramani birak yillardir izledigim basroller arasinda en ezik karakterdi, tum film boyunca dayak yemesi bir yana kiz arkadasindan bile azar yiyip durdu. Habire sagdan soldan da alakasiz adamlar cikip durdu, filmin icine de giremedim bu yuzden, Zaten ortalama bir hbo dizisinde bile daha taninir oyuncular var, CW nin dandik super kahraman dizilerinin yuksek butcelisi gibi bir sey olmus bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu süpermen çizgi romana çok uugun diyenlere sormak isterim, merak ettim çizgi romanlarda da süpo bu kadar dayak yiyormu ve bu kadar ezik mi? Tamam hayvansever olsun kimseyi öldürmeyen barış yanlısı olsun ama böylede ağlak ve looser olmasın yahu. Jamesgunn abartmışta abartmış tüm algıları yıkmak istemiş. Filmin uluslararası başarılı olduğunuda düşünmüyorum, tamamen algı yapıyolar bütün evreni çöpe atıp baştan başlamamak için.

• Esasında bir nevi "year one" filmi. Batman bile ilk yıllarda "dark knight" değildi. Süpo'da aynısı, Fakat biz Zack abiden direkt god mode süpo gördüğümüz için garibimize geliyor. Fakat Lex buna karşın direkt hazırlıklı, planlı. Bu yıllar lex bile bu kadar planlı olamaz.

Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Değişikliğe açık olmak lazım filmi beğendim değişik eğlenceli man of steel i çok severim burdaki süpo da ilerleyen filmlerde man of steel seviyesine gelebilir önyargılı açtım ama eğlendim yani lane abla pek güzel

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet yiyor superman'in dayak yemediği çizgi roman bulmak zordur. Dayak yer yer sonra anime kahramanı gibi ayağa kalkar rakibini yener. Uluslararası olarakta 600m'nu geçecek ve bu yılın en fazla gişe yapan süper kahraman filmi olacak.Dijital satışlarda da dünyada şuan 1 numara başarılı olup olmadığını sinema +dijital satışların getirdiği paraya bağlı olarak ileride belli olacak. Ama wb memnun ki james gunn şuan 2. superman filmini hazırlıyor(superman ve supergirl filmi gelecek).

Origin ID : Lyfalco - Steam ID : Lyfalco- Uplay ID : Lyfalco Battle Tag : LyFalco#2148

MSI MAG B650 TOMAHAWK/ AMD Ryzen™ 7 7700/ gainward rtx 4060 ti panther 16gb /Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL40 DDR5 Ram / Cooler Master Seidon 120V Soğutucu / EVGA 650 GQ 80+ GOLD PSU / 32GB ReadyCache SATA 3.0 SSD+Kingston 120GB V300 + Toshiba 3.5" 500Gb / AOC 23" i2369v GENIS EKRAN LED IPS MONITÖR / DARK N10 KASA
    Profili kapalı üyelere özel mesajdan cevap vermiyorum
  • victor zsasz kullanıcısına yanıt

James gun animede de iyi iş çıkardı comandos animesini millet çok beğendi.

• Man of Steel, Superman’e göre daha iyi yazılmış, dönemine ve evrenine göre doğal olarak origin anlatması gereken ve bunu da hiç fena başarmayan, devamının gelmemesiyle içimde ukde kalan bir filmdi. James Gunn ise görsel olarak daha canlı, daha renkli bir sunum hazırlamış. Supo’yu -benim izlediğim kadarıyla- ilk kez bu kadar siyasi savaşın ortasına atması ve Lex Luthor’u önceki filmlere göre aktif kullanışı artılarından. Rachel Brosnahan ışıl ışıl parlıyor. David Corenswet de yakışmış.

Fakat sanki James Gunn’ın DC’yi kurtarma projesi olarak atandığı gerçeği göze batıyor. Film, adının ve Superman markasından çok James Gunn’ın ne için DC ile çalışacağını göstermeye merak sarmış gibi geldi bana. Böyle olunca da Lex’in motivasyonu çok cılız kalıyor. Nicholas Hoult harika bir Lex olmuş, felaket de sahne çalmış ama Lex’i çözmemize bile müsaade etmemiş James Gunn. “Madem politikaya daldık, alemin en güçlü herifinin insani yönünü de deşelim” demişken kahraman yönünü felaket zayıflatmışlar.

Filmin en güzel sürprizi çoğunluk için Krypto olmuş ama ben Green Lantern’e de ayrı ısındım bu arada. Bu düşünceler ışığında temiz bir 6.5 bırakıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çizgiroman filmlerini sevmeyen hele ki Süpermen'i sevmeyen biri olarak yoklukta açıp izledik. Yani yoklukta anca eh şeklinde gideri olan bir yapım olmuş. Yeni elemanı biraz sevdim. Kusursuz tipli, yüzü gözü ultra mükemmel yakışıklı değil de biraz sıradan olması iyi olmuş, aksi hâlde karakter daha kolpa gelirdi gözüme. Yalnız buradaki Superman bana biraz güçsüz göründü, biraz aciz göründü, belki de bu yüzden sevmişimdir.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Süpermen hakkında cep evren içinde karalama yapan troll maymunlar fena güldürdü. Ulan dedim tam bizim aktroll tayfası, buradan mı esinlenip yaptılar nedir.

Filmdeki kötüler iticiydi. Hele şu nanitlerle silah milah yapıp kara kum gibi dönüşen hatun çok iticiydi. Son zamanlarda çok sık gördüğüm ve bu filmde de Lex Luthor karakterine can veren Nicholas Hoult nedense bana epey itici geliyor. Bu adamın canlandırdığı karakterlere ısınamıyorum. Oyuncuya ayrı ama canlandırdığı bu kötü karaktere ekstra uyuz oluyorum. Elemanın tipi mipi yerinde ama işte çok itici. Bu elemana kötü karakter yazmasınlar, buna iyi ve sıradan karakterler versinler, imaj değiştirsinler, fakir, bakımsız kimseyi canlandırsın o zaman gideri olur. Lex filan vermesinler buna çok itici duruyor.

Filmdeki Superman ile malum gazeteci arasındaki diyaloglar da çok sıkıcıydı. Keşke oraları kesip kırpsalarmış daha fazla. Ben çizgiroman filmlerindeki boş diyaloglara dayanamıyorum sizi bilmem ama filmi uzatmaktan başka bir halta yaradıkları yok. Bir şey de anlatmıyor zaten.

Film bu arada İsrail-Filistin Savaşı'na gönderme gibi de duruyor tabii tesadüf olabilir ama epey benziyor, malum orantısız güç, ordu teçhizatlarıyla sivilleri ortadan kaldırmak ve sürmek vs vs.

Spoiler,

Şu malum takımın gelip savaşı durdururken elemanın tankları el işareti şeklinde o yeşil şeyle devirmesi ve tankı devirirken orta parmak işareti çektirmesi gülümsetti.

Yalnız filmde bir şey hoşuma gitti ama bir şeyler de hoşuma gitmedi tabii.

Spoiler,

Filmde kahramanımız meydanda dev yaratıkla kapışıyor. Normalde Hollywood'da yüksek bütçeli filmlerde hep ne görürüz? Klişe olarak kapışma sırasında binalar yıkılır, koca şehrin içine sıçılır, kahramana alkış tutulsa da biz seyirci olarak keşke şehri kurtarmasaydın sanki daha az zarar görürdü deriz ya, işte burada o yoktu sanki. Süpermen yaratıkla boğuşurken binaya gelmesin, sağa sola düşmesin, insanların üstüne düşüo ezmesin diye adeta bir yerini yırtıyor resmen ki bu hoşuma gitti. Daha gerçekçi bir hava katmış. Sanki şehrin yakılıp yıkıldığı filmlere gönderme yapmış gibi yönetmen. Neyse öte yandan aynı Süpermen yerin dibine gömülüp yerin hemen altından "yer altı canavarı" gibi biraz fazla uzun dolaşıp altyapının biraz ırzına geçmesi tezat olmuş ama yine de koca şehrin yok olmasından da birkaç kaldırımın yok olması yeğdir, gerçekçidir. Filmin sevmediğim kısmıysa parkta, nerden geldiği belli olamyan bu devasa tehlikeli yaratık varken insanların, topluluğun bu yaratığın dibinde mal gibi beklemiş olması. Lan oğlum gerçekte böyle dev yaratık olsa onun 1 km ötesinde olursun, bu ne rahatlık, bu ne umursamazlık, bu ne gevşeklik, bu nasıl bir mantıksızlık dedirtti senaryo.

6/10. Yoklukta anca izlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Ağustos 2025; 0:20:24 >

• Film beni o kadar sarmadı ki 1 saat 24 dk oldu uykum geldi kapattım dün gece.. daha da açıp izleyesim gelmedi kendimi zorlayıp bitiricem umarım

Lois’in güzelliği dışında olumlu bişey göremedim filmde şu ana kadar

Yeni Superman çocukta rolünde fena değil ama asla bi Henry Cavill değil kesinlikle

Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

Film beni o kadar sarmadı ki 1 saat 24 dk oldu uykum geldi kapattım dün gece.. daha da açıp izleyesim gelmedi kendimi zorlayıp bitiricem umarım

Lois’in güzelliği dışında olumlu bişey göremedim filmde şu ana kadar

Yeni Superman çocukta rolünde fena değil ama asla bi Henry Cavill değil kesinlikle

filmi dün gece bitirdim.

Genel olarak vasat olmuş diyebilirim hatta yer yer vasat altı..

Olumlu şeylerden bahsediyim; Superman'in insani yanının seyirciye yansıtılması falan güzeldi. En azından bana geçti diyebilirim.

Lois'e bayıldım.. ayrıca Clark ile de uyumu güzeldi. İkisinin kimyasını sevdim. Superman'i oynayan arkadaşta rolüne yakışmış bence ama kostüm berbat ötesi yani o dona hiç gerek yokmuş..

Spoiler,

Lois'in o uçan aracı falan kullanması bilmiyorum yani çok gerek var mıydı biraz saçma buldum da neyse.

Daily Planet kısımları bana göre azdı.

Lex Luthor'ı beğenmekle beğenmemek arasında kaldım. Bazı yerlerde karakter sağlam geliyor bazı yerlerde de bana saçma geldi bilmiyorum arafta bıraktı beni açıkcası.

Aslında bunun temel sebebi filmin yeterince ciddi olmaması sanırım. Yani Man of Steel kadar olmasına gerek yok ama film anlatmak istediği şeyleri biraz daha ciddi ve ayakları sağlam yere basan bir şekilde anlatsa daha çok sevilebilirmiş bence.

Açıkcası filmi izlerken yüksek prodüksiyonlu bir DC yapımı değil de sanki CW kanalında bir Superman dizisi izliyormuş gibi hissettim. Filmi ciddiye alamadım, dolayısıyla Lex'in mevzusu da pek bana geçmedi.

Bu arada Krypto denen köpeği de çok gereksiz buldum çizgi romanda vardır illa ki ama filmin ciddiyetini fazlasıyla baltalamış, kullanılacaksa da farklı kullanılmalıydı bence..

Genel olarak film anlattığı şeyi seyirciye geçirmekte zorlanmış diyebilirim. En azından ben öyle çerezlik izledim yani.

Spoiler,

O ciddiyeti tek hissetiğim yer Superman'in pocket universe'de mahsur kaldığı ve kriptonit'e maruz kaldığı sahnelerdi. Oraları gerçekten sevdim.

Yeni evren ne kadar başarılı olur bilemiyorum ama umarım bundan daha iyi işler ortaya çıkarırlar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.