Şimdi Ara

Sunucu için 4790k veya 6700k ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Kendim oyun sunucusu için bir sunucu toplamayı düşünüyorum.Normal sunucu işlemcileri yerine masaüstü bilgisayar işlemcilerini kullanacağım ama hangi işlemciyi kullanmayalım ve varsa başka bir öneriniz alabilirim.

Aklımdaki ram sayısı max 32 gb olduğu için ilk olarak 4790k düşünmüştüm ama şuan ki montaj yapacağım kasa mATX anakart desteklediği için 1150 pin olarak max 64gb ram sayısını destekleyen bir anakart bulmak gerçekten çok zor.Ama öte yönden baktığım zaman 4790k ve 6700k arasında performans farklı olarak pek birşey yok hatta 4790k daha iyi bir işlemci olarak internet sitelerinde yazıyor.İşlemcilerin tekli çekirdek performansı daha iyi diye 4790k veya 6700k kullanacağım 4790k max 64 gb ve ddr3 ram destekliyor 6700k ise ddr4 ve 64-128 gb arası gidip geliyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

• Hocam bu işlemciler elinizde yoksa ikinci ellerine çok yüksek fiyat çekiyorlar. İkinci el falan alacaksanız onun yerine bence Ryzen 5 3600 gibi hem daha fazla çekirdekli hem de biraz daha iyi tek çekirdek performansı olan bir işlemci düşünebilirsiniz. Daha fazla bellek miktarı ve bellek hızı daha yüksek genel performans sağlar genelde sunucularda. Basit 1150 pin anakartlarda sata 3 ve usb 3 sayısı da çok az oluyor. Fazla olanları da genelde harici yongaya bağlı oluyor ve bazen stabilite sorunları yapabiliyor. 1151 anakartlar için bir şey diyemeyeceğim ama AM4 platformunda ileride upgrade şansınız olur.
    Telefon: Apple iPhone 13 Black - 128 GB PC: Intel i5 10400F İşlemci | MSI Z490-A Pro Anakart | Gskill RipjawsV 3200mhz CL16 2x8= 16 GB Ram | EVGA RTX3050 Black XC | Adata XPG SX6000 Pro 256 GB NVMe SSD | FSP 500Watt Meet PSU | AeroCool Quartz REVO RGB Kasa | CoolerMaster Hyper H411R Cpu Soğutucusu - LG 22MK400H 21,5 Inch 75Hz FreeSync Monitör Araç: 2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet Dualogic Active Plus
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim.Elimde şuanda yok en baştan topluyorum.Dediğiniz doğru olabilir ryzen 5 3600 veya 3600x alıp biraz overclock yapıp bir sistem toplayabilirim hem bellek miktarı olarak hemde yeni teknoloji olarak benim avantajıma olur fakat bazı yerlerden okuduğuma göre ryzen sunucu kullananlar gerçekten pişmanmış.1150 pindeki stabilize sorunlarını ilk defa sizden duyuyorum ama ryzen işlemcilere bakmakta tabiki de fayda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cilqinturks C kullanıcısına yanıt
    benim amacım tekli çekirdek performansının iyi olması yani ghz si 4.00 dan yüksek olmalı daha az alırsam oc yapıcam ama ryzenlerde o sorun varsa bana sıkıntı olabilir
    Bütçenizi arttırabilir iseniz Ryzen 7 3800X modelini öneririm. Hem hızı daha yüksek hem de render ile uğraşıyorsanız çekirdek sayısı fazla. Sizin için sadece tekli çekirdek performansı önemli ise i5 9600K alıp 5GHz hızında da kullanabilirsiniz. (Sıvı soğutma gerekir.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    9700k 5ghz+ OC için Yardım!!!
    7 yıl önce açıldı
    İ7 7700k nasıl bir işlemci
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kapanmax kullanıcısına yanıt
    Hocam 1150 pindeki stabilite sorunlarından kastım; bu soketle gelen usb 3 ve sata 3 portları sınırlı. Bunu arttırmak için üreticiler ekstra yongalar kullanıyor. Bu yongalar şansa ve yongaya bağlı olarak bazen stabilite sorunları yaşatabiliyor. Yoksa sistemin kendisiyle alakalı bir sıkıntı yok pek tabiki.
    Telefon: Apple iPhone 13 Black - 128 GB PC: Intel i5 10400F İşlemci | MSI Z490-A Pro Anakart | Gskill RipjawsV 3200mhz CL16 2x8= 16 GB Ram | EVGA RTX3050 Black XC | Adata XPG SX6000 Pro 256 GB NVMe SSD | FSP 500Watt Meet PSU | AeroCool Quartz REVO RGB Kasa | CoolerMaster Hyper H411R Cpu Soğutucusu - LG 22MK400H 21,5 Inch 75Hz FreeSync Monitör Araç: 2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet Dualogic Active Plus
  • Oyun nedir? Çoklu çekirdekten ne kadar faydalanır? Daha önce bu sunucuyu kurdunuz mu? Kurmadıysanız kuranların yorumu nedir? Sistem nerde neye ihtiyaç duyuyor bu belli mi?

• vamp kullanıcısına yanıt
    Oyun csgo. Daha önce kurmadım ama zaten kuran ben olmayacağım profesyonel olarak kuran birinden destek alıyorum benim işim sadece sunucuyu hazır etmek.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.