İlk araç tavsiye 100-120bin arası
Merhabalar,
İlk defa araç alacağım. Son 1 senedir şirket aracı kullanıyordum. Fakat daha iyi ve sakin bir şirkete iş değişikliği yaptım. Arabaya çok alıştım ve artık şirket aracım olmayacağı için kendime araba almaya karar verdim. 6 ay 2018 Clio 4 1.5dci edc ve son 6 aydır da sıfır km 2021 Clio 5 1.0tce tahsis edilmişti onu kullanıyordum. İstanbul şehir içi ve şehir dışı çok yoğun kullandım. İkame araç olarak da 2 hafta 2018 Corolla 1.4d yarı otomatik kullandım. Yaklaşık 70bin km tecrübem var. Birkaç Japon arabasına daha bindim izolasyon konusunda hiç memnun olmadım. Şirket Clio'ları bana Corolla'dan daha iyi geldi.)
Artık haftada 1-2 defa kullanacağım. 26 yaşındayım ve evli değilim. Önceliğim otomatik vites olması. Yokuş kalkış destekli manuel araç da olur ama bu fiyatlara ben bulamadım. O yüzden otomatik düşünüyorum. Klima olmazsa olmaz. Sunroofu çok beğeniyorum ama olmasa da olur. Sanayide büyüdüğüm için elim yatkındır ufak tefek şeyleri kendim halledebilirim. Kendim IT sektöründe mühendisim.
Bakındığım araçları listeledim. Bunlardan hangisi daha mantıklı olur çözemedim.
Peugeot 206-307 (307ler biraz daha geniş görüntüsü de daha hoş. Ama biraz sorunlu olduklarından bahsedilmiş),
Opel Astra G - Vectra B makyajlı kasa ve C - Omega B,
Volkswagen Golf 4 - Passat B5 (Bunlar da tam otomatik sanırım, sağlam diyorlar.),
Skoda Octavia,
1999-2000 model Audi A3
Farklı ve mantıklı önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler.
Z390 anakart varken işlemci kararsızlığı
Merhaba, imzamdaki sistemi kullanıyorum. İşlemci artık ekran kartımı kaldırmıyor. Yaptığım işlerde de tıkanmaya başladı. Anakartım fena olmadığı için ikinci el i7 8700k alsam mı diye düşündüm. Pek uygun fiyatlara bulamadım. Ekran kartını kardeşimden aldığım için işten kalan vakitlerde artık oyun oynamak istiyorum ben de. i3 8100 yetmiyor. Bütçe 1500 lira dolayları. Elimdeki anakart: Gigabyte Z390 UD
Yaptığım işler,
Sistem admin olduğum için Remote Desktop ile birden fazla çok bağlantı yapıyorum. Hem RDP hem Manage Engine çok fazla kullanıyorum.
MS Visio ile sunucu kabinleri tasarımı ve çizimi.
Bazen HyperV ile sanal makine çalıştırmak zorunda kalıyorum.
12 Threadlik bir işlemciye geçersem arada bir ESXi kurup denemeler yapabilirim.
Düşündüğüm ihtimaller;
İkinci el i7 8700 veya i7 8700k alıp anakartımla beraber ufak oc ile kullanmak,
Zor ama satıp B450 anakart ile beraber ikinci el Ryzen 5 3600 almak,
Yine aynı şekilde eldekini satıp b560 anakart ve i5 10400f almak.
Her şekilde elimdekini satarsam bu kadar dolu anakartım olmayacak.
Oynayacağım oyunlar RX5500XT kaldıracağı kadar 3A oyunlar. Ac Serisi, Rdr2, Gta gibi.
Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Turknet takmamazlığı (11 günde düzeltildi.)
3 yıldır neredeyse sorunsuz kullandığım internetim, 19 ekim pazartesi günü birden internet bağlantısının gitmesiyle sorunlu bir hal almaya başladı. Önce internet gitti. Geri geldiğinde hızım düşmüştü. Neyse, sorun vardır düzelir birkaç saate dedim. Ne olur ne olmaz diye arıza kaydı oluşturdum. Sonra kesilmeler sıklaşmaya başladı. 75/8 olan internetim 3/5, 4/2 gibi hızlara düşüyordu. Bağlantı da arada bir kopuyor ve ping değerleri yükseliyordu. İşim devamlı internet üzerinden. Online işlem merkezi ve twitterdan devamlı yazmama rağmen düzgün cevap verilmiyor. Hatta oim üzerinden bambaşka bir isimle hitap edilince çok sinirlendim. Oim üzerinden evdeki tesisatı elektrikçiye kontrol ettirdiğimi bir sorun bulamadığını söyledim. Sonra da 21 ekim günü, 22 ekim tarihinde eve kendi ekiplerinin geleceğini, arıza varsa kablo ücreti haricinde hiçbir ücret talep etmeyeceğini söyledi. Ben de tamamdır gelsin halletsin dedim. Evi ve evdekileri ona göre ayarladım. Bir daha arayan soran olmadı. Verilen randevuya önceden sebep belirtilmeden riayet edilmesi çok büyük terbiyesizlik. Ben işimi o gün siz geleceksiniz diye ayarlayıp bir çoğunu erteledim. Sonra bu sitedeki çalışana yazdım belki cevap verir diye. Buradaki çalışan da cevap verme tenezzülünde bulunmadı. Ne oim'den, ne twitterdan ne de bu sitedeki çalışanların hiçbirinden cevap alamıyorum. Telefonları da düşmüyor. Terbiyesizlikten başka bir şey değil. Fatura ücretini her ay kredi kartımdan otomatik çekmesini biliyorlar. Sorun olduğunda cevap bile yok. Pazartesi'ye kadar düzeltilmezse bir hafta olmuş oluyor ve iptal işlemlerini başlatacağım. Kaç gündür bütün düzenim bozuldu ve iş yapamaz oldum. Sorunun ne olduğu, ne zaman çözüleceği, 'verilen randevuya neden riayet edilmediği' hakkında hala bir bilgi yok.
Bölge İstanbul/Avcılar/Cihangir Mahallesi.
Burada çalışan görevli özel mesajda arıza kodunu görebilir.
29.10.2020 edit: Sonunda düzeltildi.
"Çok şükür sonunda birini gönderebildiler. Samet Bey diye bir arkadaş geldi. Ankastre kutusundaki ufak problemi çözdü. Ankastre kutusunda birkaç işlem yapınca hemen çözüldü. Şu an için olması gerektiği hızlara geri döndü. Kendisine teşekkür ediyorum.
Sorun şuymuş; Bizim üst kat komşumuz bu ayın başında taşındı. Bu ay içerisinde internet bağlatmış. Şu aralar evde olmadıkları için soramıyorum. Telekom çalışanları bunların internetini bağlarken bizim portu karıştırmışlar. Gelen arkadaş portu düzeltti. O sırada 4mb download-1 mb upload varken 75 mbit download-8 mbit upload hızına çıktı. Çok şükür düzeltildi."
Bios sifirlamadan boot yapamıyorum.
|
Distro karmaşası
|
İşin içinden çıkılamayan sistem tavsiyesi
|
|
SSD'yi harddiske kopyalayıp SSD'ye Ubuntu kurma
|
|
IntelPTTEKRecertification Yüksek Cpu kullanımı
|
Meslek: System administrator
Telefon: Apple iPhone 13 Black - 128 GB PC: Intel i5 10400F İşlemci | MSI Z490-A Pro Anakart | Gskill RipjawsV 3200mhz CL16 2x8= 16 GB Ram | EVGA RTX3050 Black XC | Adata XPG SX6000 Pro 256 GB NVMe SSD | FSP 500Watt Meet PSU | AeroCool Quartz REVO RGB Kasa | CoolerMaster Hyper H411R Cpu Soğutucusu - LG 22MK400H 21,5 Inch 75Hz FreeSync Monitör Araç: 2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet Dualogic Active Plus |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.802
İkinci El Bölümü Mesajları: 24
Konularının görüntülenme sayısı: 23.164 (Bu ay: 382)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8.496 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic