Şimdi Ara

9700k 5ghz+ OC için Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemi mi 5 Ghz ve üstüne çıkarmak için yardım istiyorum. Riske girmeden en güvenli şekilde 5 ghz yapabilir miyiz ?

Not: Gerek yok ise riske girmeyelim şimdilik!!!

Intel Core i7 9700K
    Gigabyte Z390 Aorus Elite 4266MHz(O.C.)
    Msi Geforce RTX2070 Gaming Z 8GB GDDR6 256 Bit
    Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16
    NZXT H500i Kasa
    Corsair Hydro H100i PRO RGB 240mm Sıvı Soğutma
    FSP HYDRO G 750W 80 Gold Tam Modüler PSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 25 Haziran 2019; 19:52:2 >

• Kaliteli ram, guclu sogutma, guzel macun, saglam psu, ince ayar ile olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi yazmayı unutmuşum özür dilerim güncelledim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU core 1.280-1.290v
    Ramler xmp
    CPU ratio 50
    Vcore load calibration turbo
    *Smart fandan fan ayarı (Corsair icu ile fanları hızlandırın soğutucunun)
    F10 kaydet çık.

Sıcaklıkları hwinfo64 ile takip edebilirsiniz 90 derece üstüne çok çıkarmayın diyeceğim ama rahat çıkar.

Pch ve vrmos sıcaklıklarını da takip edin.

Şahsi fikrim yaz mevsimi olduğu için 4.8 GHz 1.220-1230v falan kullanırdım.

Not: * işaretli madde icu varsa yapılmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 25 Haziran 2019; 21:6:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle emeğin için teşekkür ederim. Icue yazılımı yüklü sadece rgb aydınlatmasına müdahale ettim onun haricinde her şey default ayarlarında. Metro exodus, Bf, Sekiro ve Call of Duty ultra ayarlarda oynandığında sıcaklık 60 C yi geçmiyor, Gpu kullanımı %80-90, Cpu %50 civarlarında değişiyor.

Odam konum itibarı ile güneş gördüğü için biraz sıcak oluyor ve açıkçası çok oynamakta istemiyorum Cpu voltaj ayarları ile daha yeni 1 ay bile olmadı sistem malum zarar görmesin diye ama bir yandan da anakart 5ghz'e uygun olduğu için denemekte istiyorum

Peki bu ayarları yapıp sistem açılmazsa nasıl yol izleniyor, bios a girip her şeyi eski haline getirebilme şansım oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 25 Haziran 2019; 21:56:16 >
  • Oda sıcaksa yaz mevsiminde 7/24 5 ghz diye tutturmanın anlamı yok diye düşünüyorum ekstra özellikte bir sıvı soğutma sistemi yoksa.

Oto hızlarda 4.6 ghz yapıyor galiba tüm çekirdekleri 9700k ?

Deneme amaçlı verdiğim değerleri kontrol edebilirsiniz sıcaklıklar da fena değil derse kullanabilirsiniz.

Gigabyte dual bios var açamadığı durumda yedek biosa geçer, sıkıntı yok yani pil sökeceğim vs diye.
    Peki işlemciyi yormasam onun yerine gpu oc yapsam afterburner ile daha iyi olmaz mı?

Yoksa ona da mı gerek yok nasıl olsa fabrika çıkışlı oc li olduğu için!

Oyunlarda hiç bir sorun yaşamıyorum fps anlamında sadece 5ghz veya gpu oc yapmalı mıyım şimdilik yoksa yormaya gerek olup olmadığını öğrenmek istedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    3 yıl önce açıldı
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FooL

Peki işlemciyi yormasam onun yerine gpu oc yapsam afterburner ile daha iyi olmaz mı?

Yoksa ona da mı gerek yok nasıl olsa fabrika çıkışlı oc li olduğu için!

Oyunlarda hiç bir sorun yaşamıyorum fps anlamında sadece 5ghz veya gpu oc yapmalı mıyım şimdilik yoksa yormaya gerek olup olmadığını öğrenmek istedim.
    İşlemcilerin potansiyeli var yok değil ama oda sıcaksa denemelik haricinde uğraşmayın pek fazla. Klima falan olsaydı 5 ghz günlük rahat kullanırdınız. Custom sıvı soğutma olmadıkça veya 360mm lik radyatörlü bir soğutucu yoksa uğraşılmaz. Ama merak gidermek adına 4.8 ghz deneyebilirsiniz.

Ekran kartı yetersiz kalıyor diyorsanız afterburner ile undervolt yaparak yüksek bir boost hızına ulaşabilirsiniz tabi.

Teşekkür ederim oda sıcak olduğu için şimdilik herhangi bir müdahale yapmaktan vazgeçtim. Yetmediği zaman tekrar düşünürüz

• Yaz dahi olsa iki cihazda overclock lu kullanılabilir, ha keza o işlemcinin marketing amacı overclock yapılabilmesi ve buna uygun olması. Sadece fan ayarlarınızı biraz agresif tutmanız gerekebilir ideal bir sıcaklık yakalayabilmek için.
  • Garanti varsa ver coşkuyu.

• Daha 1 aylık bile değil sistem garantili hepsi ama riskli ayarlamalardan da korkuyorum çekincem o

Neyse şimdilik çok kurcalamaktan vazgeçtim ileride ihtiyaç olursa tekrar sizden yardım isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 26 Haziran 2019; 11:10:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FooL

Daha 1 aylık bile değil sistem garantili hepsi ama riskli ayarlamalardan da korkuyorum çekincem o

Neyse şimdilik çok kurcalamaktan vazgeçtim ileride ihtiyaç olursa tekrar sizden yardım isterim
    İllaha yapın diye demiyotum tabi, çok absürd bir voltaj vermediğiniz sürece hiç bir parçaya bir şey olmaz aklınızda olsun :)
  • Anladım yine de sizlere danışarak yaparız beraber

• Amaç sadece yüksek ghz ise rami yavaşlatın, voltajı dayayın, eşek kadar soğutucu takın, hatta çekirdeklerden bazılarını yavaş kullanın.

Ama genel performans belli bir noktadan sonra aratmayacak zaten. Önemli olan optimumu bulmak. Bu da mild bir overclock ile mümkün oluyor.

• L.J kullanıcısına yanıt
    Hiçbir bilgim yok oc konusunda. İnternette gigabyte auros serisi için özel oc rehberi var, youtube ta video var ama hiç bilmediğim için ne nasıl yapılır bilmiyorum. En iyisi şimdilik ellememek daha sonra ihtiyaç olursa 5.2 ghz bile denenebilir diye düşünüyorum

• Intel'in kendi programı var. Onunla kurcalayabilirsiniz, program üstünden yapıldığı için Bios reset falan gerektirmez, en fazla kitlenir kalır, eski değerlerden devam eder reset atınca.
    Intel Extreme Tuning Utility miydi öyle bişeydi.

• L.J kullanıcısına yanıt
    Intel Performance Maximizer 1.5gb lık program

Evet haklısın olmazsa o şekilde deneyebilirim

• her gpu ve anakart tum cekırdeklerı 5.0 gz de çalıştıracak dıye bır garantı yok. kaldıkı yukarda arkadaş 5.ghz ıcın 1.220 1.230v ver demıs yok böyle bır dünya. kaldıkı kapalı sıstem soğutucunuz 5.ghz lerde yukısek ısılarda ancak tutarsınız bence bunada gerek yok. 4.6 4.7 4.8 tum cekırdekler olucak sekılde az voltaj ıle deneyımleyıp gozlemleyıp test etmenız gerekiyor stabılmı sıstemınız dıye. ramlerıde xpmp 3200 de tutun. hıc o.c fılan yapmayın.
  • Ramler xmp ile 3200 mhz de kullanıyorum. oc işine sadece intel program ile test edicem o kadar herhangi bir voltaj vs değiştirmemeye karar verdim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.