Bildirim
Sümer tabletleri enki ve ea
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü,
2 Mobil
2 Mobil
Giriş
-
Olabilir hocam Enkidu'nun da Kayra olduğu yönünde haberler var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Enkidu sayborg bir robot kayra dediğiniz kişi kim ve bir robotu niye bu kadar uzun süre kullansınlarki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
https://i.hizliresim.com/2EqvAd.jpg?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Kayra bu hocam forumun trollerinden bence hayvanlarla yetişmiş Aruru tarafından yaratılmış Gilgamis gücünde Enkidu'nun yaşayan halı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Kayra da mutfak robotuyla akraba ve aylesi o yüzden saybörk sayılır oda ve aylesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 19 Kasım 2017; 20:52:29 >
quote:
Orijinalden alıntı: Alex Higgins
https://i.hizliresim.com/2EqvAd.jpg?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Kayra bu hocam forumun trollerinden bence hayvanlarla yetişmiş Aruru tarafından yaratılmış Gilgamis gücünde Enkidu'nun yaşayan halı
Aruru diye birisi yoktu ninmah ve ningişidza vardı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: sybercomp
quote:
Nasıl yok hocam o kadar Mitoloji dersi gördüm Ninhursag oluyormuş wikinin dediği kadarıyla
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Muazzez İlmiye Çığ'ın kitabından okuduysan orada biraz hikayeleştirilmiş diye biliyorum hocam, tamamen tabletlerden çeviri değil diye hatırlıyorum. _____________________________ -
quote:
quote:
quote:
Nasıl yok hocam o kadar Mitoloji dersi gördüm Ninhursag oluyormuş wikinin dediği kadarıyla
Ninmah sonra ninhursag oluyor, ea nın enki olması gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Ninmah sonra ninhursag oluyor, ea nın enki olması gibi
Olabilir hocam bunların sümer Babil akad vs. bir sürü varyasyonu vardı yanlış hatırlamıyorsam.Ben Gilgamis okuyup, sümer tanrılarının Yunan karşılıklarına çalışıp bırakmıştım Sumeri,vize için yeterli diye onun dışında ayrı bir okumam olmadı bilgim kısıtlı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
İnternetteki 14 tableti okudum bu tanrı dedikleri kişiler yüsek teknolojiye sahip uzaylı bir ırkmış
Okudugun Tabletler gercek Sümer Tabletleri cevirisi degil. zekeria Sitchhin adli bir gazetecinin yazdigi hayal hikayesi. Onun iddialari Michael S. adli akademisyen ve sumerolog tarafindan yalanlandi. O Tabletleri bende okudum vay be dedim, ama yalan cikti. Yinede okumasi zevkli
. EA ile Enki ayni kisi cok uzun yillar yasadiklari icin ilerde aldigi yeni görevle adi degisiyor. Bende 500bin yil yasasam bende ayni ismi kullanmak istemezdim
. Sonuc olarak o kitaba göre insanlarin bu gen muhendislerinin ürünü oldugu iddia ediliyor, ancak bu yuksek bilince sahip Nibirulularinda tek Tanri inancina sahip oldugu belirtiliyor yani yinede tek tanri inanci oldugu sonucuna variliyor. Gercek Sümer Tabletlerinde Nibiru diye bir gezegen ve Annunakiler diye bir kavram yok, bunu kendiniz arastirmaniz icin Sumer tabletlerinin cevirisini yapansu sitede kendiniz aratabilirsiniz ve altininda gunluk yasamda kullanilan bir esya oldugu ortaya cikiyor. Evet biliyorum, hepiniz sirlari ifsa eden özel varlik oldugunuz sanisiyla bu tabletleri okudunuz ama okudugunuz Zekeriya Sitchhinin fantastik hayallerinden baskasi degildi, o tabletleri kendi kafasina göre carpitmisti._____________________________
-
Vay bir sene sonra konuyu hortlatmışsın
evet bunu okudum uydurma olduğunu. Ama filmi yapılacak kadar güzel bir senaryo yazmış. Verdiğin kaynağa bakarım.
_____________________________ -
ea ne? ea sports?
Evet kitabi 70 lerde yazmasina ragmen ne filmi nede dizisi yapilmis. Gercekten gercekci bir senaryo yazmis
. Kitabin yazari aslinda bu konuda bilgisi veya akademik calismasi olmayan biri, o dönem bu konu hakkinda kimsenin ortaya cikmamasi yazdiklarinin inanirligi icin yeterli olmus. Ancak daha sonralari bircok Sumerolog akademisyen onun bircok seyi carpittigini ispatlamis. Adam piramitlerin nasil yapildiginida anlatmisti ne güzel! Acaba sumer tabletlerinin gerceginde ne yaziyor? Internette Zekeriya Sitchinin yazdiklari referans alindigi icin buyuk bilgi kirliligine sebep olmus.
Konuyu bilincli hortlattim, bu konu insanlik tarihi gibi hicbirzaman eskimez
_____________________________ -
Prometheus filminde bu konuya değinmiş esasında genetik ile ilgili tarafına. İzlediysen tabi. _____________________________ -
Onu bilmemde arastiralarima göre Sümercenin konusma sekli ve bircok kelimesi Türkce ile güzel uyusuyor. Hatta GökTanri dini ve bu dine göre olan yaratilis efsanesi bile cok benzer. Insanlarin atalari olduguna göre elbet ortak noktalarimiz olmali ancak beni sasirtan kelime benzerligi ve türkcede oldugu gibi ekin kelimenin sonuna gelmesi, bu hint avrupa dillerinde böyle degildir. Dolayisiyla Sümercenin ALtay dillerinin anasi oldugu kanisina varmaktayim, Temmuz ayi dedigimiz ayin bile Sümercesi Tammuz dur. 6000 den fazla kelimenin Türkce ile ayni oldugu belirtiliyor. Yanilmiyorsam Atatürkün bu konuda yaptirdigi bir calisma vardi.
Eger gercekler gun yuzune cikarsa Avrupanin eski Yunan uygarligi uzerine kurdugu yalan dunyasi yerle bir olup Türklerin sanildigi gibi 1071 de degil cok daha önceleri Anadolu ve Mezopotamya topraklarinda uygarliklari oldugu gercegi ortaya cikacaktir._____________________________ -
Türkçe ile benzer yada bir dil ailesinde benzerlikler olabilir, temmuzun kaynağı türkçe olmayabilir, sadece türkçede olan kelimeler var mı onlara bakılır, asyadaki halklar arasında bu yaratılış efsanesi çoğunda var moğollarda da var diye onlarda türk demek değildir. Yani daha fazla kanıta ihtiyaç var.quote:
Orijinalden alıntı: _turbo_
Onu bilmemde arastiralarima göre Sümercenin konusma sekli ve bircok kelimesi Türkce ile güzel uyusuyor. Hatta GökTanri dini ve bu dine göre olan yaratilis efsanesi bile cok benzer. Insanlarin atalari olduguna göre elbet ortak noktalarimiz olmali ancak beni sasirtan kelime benzerligi ve türkcede oldugu gibi ekin kelimenin sonuna gelmesi, bu hint avrupa dillerinde böyle degildir. Dolayisiyla Sümercenin ALtay dillerinin anasi oldugu kanisina varmaktayim, Temmuz ayi dedigimiz ayin bile Sümercesi Tammuz dur. 6000 den fazla kelimenin Türkce ile ayni oldugu belirtiliyor. Yanilmiyorsam Atatürkün bu konuda yaptirdigi bir calisma vardi.
Eger gercekler gun yuzune cikarsa Avrupanin eski Yunan uygarligi uzerine kurdugu yalan dunyasi yerle bir olup Türklerin sanildigi gibi 1071 de degil cok daha önceleri Anadolu ve Mezopotamya topraklarinda uygarliklari oldugu gercegi ortaya cikacaktir._____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt