Şimdi Ara

Suda nefes tutmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su altında nefesinizi ne kadar tutabiliyorsunuz ?
    Ben böyle evde falan 50 saniye kadar tutabiliyorum ama denize gidince su altında hareket etmeden bile en fazla 20 sn tutabiliyorum..
    Suda nefes tutmak daha mı zordur ?
    Suda nefes tutma taktiği var mıdır nasıl geliştirilir ?

• 1,30 2 dk aralığı tutuyorum. Ne kadar az hareket edersen o kadar az enerji harcıyorsun ve nefesini daha çok tutabiliyorsun. Suda nefesi tutmak daha zor oluyor normal tutmaya göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robin van Persie

1,30 2 dk aralığı tutuyorum. Ne kadar az hareket edersen o kadar az enerji harcıyorsun ve nefesini daha çok tutabiliyorsun. Suda nefesi tutmak daha zor oluyor normal tutmaya göre.
    olimpik havuzu su altından baştanbaşa gidip geri dönüp yarısını da kat edebiliyorum.

tek olay dışarda nefes alabileceğiniz güzel bir dünya olduğunu unutmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

olimpik havuzu su altından baştanbaşa gidip geri dönüp yarısını da kat edebiliyorum.

Alıntıları Göster
    yüzme hocası nefes alıp su altında verdiriyordu. nefes açtığını söyledi ama ben bi faydasını görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

yüzme hocası nefes alıp su altında verdiriyordu. nefes açtığını söyledi ama ben bi faydasını görmedim

Alıntıları Göster
    Eskiden beş dakikadan fazla tutardım fakat bir hafta önce döndüğüm tatilde denemelerimde en fazla iki dakikaya kadar çıkabildim. Zaten sonradan da dört dakikadan fazla nefes tutmanın zararlı olduğunu öğrendim. Nefesinizi tutmanız için uygulayacağınız tek taktik var; konsantrasyon ve kararlılık. Kendinizi nefes almamaya şartlamanız gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Eskiden beş dakikadan fazla tutardım fakat bir hafta önce döndüğüm tatilde denemelerimde en fazla iki dakikaya kadar çıkabildim. Zaten sonradan da dört dakikadan fazla nefes tutmanın zararlı olduğunu öğrendim. Nefesinizi tutmanız için uygulayacağınız tek taktik var; konsantrasyon ve kararlılık. Kendinizi nefes almamaya şartlamanız gerekiyor.

Alıntıları Göster
    suyun altında az tutmanın sebebi suyun diyaframına ve ciğerlerine basınç uygulaması.uygulanan basınçta nefes hazneni küçültüyor.buda dışarıya daha az sürede hava vermeni sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orjin Carnibor

suyun altında az tutmanın sebebi suyun diyaframına ve ciğerlerine basınç uygulaması.uygulanan basınçta nefes hazneni küçültüyor.buda dışarıya daha az sürede hava vermeni sağlıyor.

Alıntıları Göster
    Bu nedenlede yüzmedeki nefes stilie verilen ad nargile ağzından altıktan sonra suya girer girmez burnundan vermeye başlıcaksın yoksa basınç yapıyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suyun Altında Nefes Tutamama
    11 yıl önce açıldı
    Buz gibi suyla banyo yapıyorum.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackButler

Bu nedenlede yüzmedeki nefes stilie verilen ad nargile ağzından altıktan sonra suya girer girmez burnundan vermeye başlıcaksın yoksa basınç yapıyo

Alıntıları Göster
    Ben bir buçuk iki dakika tutabiliyorum.
    İşin püf noktası şudur.
    Suyun altına girmeden önce yaklaşık 7-8 defa ses çıkararak nefes vermek.
    Yani ciğerlerdeki nefesi sonuna kadar çıkarın.
    Sonra tutmaya kalkın.
    Ama kesinlikle hareket etmeyin ve beyninizi yormayın.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murselsevim

Ben bir buçuk iki dakika tutabiliyorum.
    İşin püf noktası şudur.
    Suyun altına girmeden önce yaklaşık 7-8 defa ses çıkararak nefes vermek.
    Yani ciğerlerdeki nefesi sonuna kadar çıkarın.
    Sonra tutmaya kalkın.
    Ama kesinlikle hareket etmeyin ve beyninizi yormayın.

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    ben suda 1,44 dk tuttugumu hatırlarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

ben suda 1,44 dk tuttugumu hatırlarım :)

Alıntıları Göster
    60sn yapabiliyorum maksimum.:( dışarda da 80i geçemem
  • quote:

Pek inandırıcı gelmedi be Atilla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

quote:

Pek inandırıcı gelmedi be Atilla.

Alıntıları Göster
    arkadaşım suyun altında şınav çekiyor

ben o kadar fazla tutamıyorum.çok fazla tutmanında bi alemi yok zaten.
    önemli olan yüzmek.yüzerken tekniği iyi ayarlamak.nefes konusunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tech. Türk

eğlencesine mi yoksa bunu gerektiren bir işiniz mi var? iyiymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

arkadaşım suyun altında şınav çekiyor

ben o kadar fazla tutamıyorum.çok fazla tutmanında bi alemi yok zaten.
    önemli olan yüzmek.yüzerken tekniği iyi ayarlamak.nefes konusunda.

Alıntıları Göster
    Yarı olimpik havuzu cok rahat dalarak bastan basa geciyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hammerdown

Yarı olimpik havuzu cok rahat dalarak bastan basa geciyorum :)

Alıntıları Göster
    20 sn
  • quote:

Eskiden beş dakikadan fazla tutardım fakat bir hafta önce döndüğüm tatilde denemelerimde en fazla iki dakikaya kadar çıkabildim.

o rly? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 29 Temmuz 2009; 13:59:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

quote:

Eskiden beş dakikadan fazla tutardım fakat bir hafta önce döndüğüm tatilde denemelerimde en fazla iki dakikaya kadar çıkabildim.

Alıntıları Göster
    Valla ben dubadan atlıyorum yaklasık olarak 25 sanıye falan yüzebılıyorum... Benım ıçın fena süre sayılmaz, ha suya kafamı sokup beklesem kaç sanıye tutarım bılemıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

quote:

Ya rly
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yarr

quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

quote:

Ya rly

Alıntıları Göster
    Ultimate survivaldaki adamın söylediğine göre dalmadan önce birkaç kez suya dalış yapıp ciğerleri açmak gerekmiş.Daha sonra nefesi uzun süre tutmak mümkünmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Ultimate survivaldaki adamın söylediğine göre dalmadan önce birkaç kez suya dalış yapıp ciğerleri açmak gerekmiş.Daha sonra nefesi uzun süre tutmak mümkünmüş.

Alıntıları Göster
    Normal havada 2.07 dk tuttum ama suyun altında hiç denemedim.Nefes tutarken tek puf nokta beyninde hiçbise düsünmeceksin ve hareket etmeyeceksin.Gözün açık durması 6 sn farkettiriyor mesela

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.