Şimdi Ara

Suyun Altında Nefes Tutamama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce nefes tutma konusu vardı. Orda rekorumu kırdım tam 1 dk. 15 saniye. Bir mesaj dikkatimi çekti. Ona katılıyorum. Normalde 1dk'ya çıkabiliyorken suyun altında 15 saniye bırak 15'i 7-8 saniye bile tutamıyorum. Sizde de oluyor mu aynısı?

• Aynen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksine çocukken suyun altında tutma yarışı yapardık baya da tutuyoduk,tam derine batmadıysan ondan olabilir belki, basınç ile alakalı bir durum,
    bir de burda nefesini tutarken oturuyosun, diyafram daha rahat suyun içinde sürekli hareket halindesin kendini yoruyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genjuro -- 6 Şubat 2014; 20:46:22 >
  • Ben iki ortamda da iyi tutuyorum ama suyun altında çok çok daha rahat geliyor bana 1.25 saniye tuttuğumu bilirim ama dediğin olay vardır doğrudur benim de kardeşim su altında 5-10 saniye falan tutabiliyor hiç anlam veremediğim bir olay :)
  • Ben de tersine suyun altinda daha fazla tutuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genjuro

Aksine çocukken suyun altında tutma yarışı yapardık baya da tutuyoduk,tam derine batmadıysan ondan olabilir belki, basınç ile alakalı bir durum,
    bir de burda nefesini tutarken oturuyosun, diyafram daha rahat suyun içinde sürekli hareket halindesin kendini yoruyorsun

Suyun altında hem yüzerek, hem derin yerlerde dik durarak hemde dizlerimi bükerek denedim, her türlü 10'u geçemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PiX Hamster

quote:

Orijinalden alıntı: Genjuro

Aksine çocukken suyun altında tutma yarışı yapardık baya da tutuyoduk,tam derine batmadıysan ondan olabilir belki, basınç ile alakalı bir durum,

Suyun altında hem yüzerek, hem derin yerlerde dik durarak hemde dizlerimi bükerek denedim, her türlü 10'u geçemedim.

Öncelikle 1-2 teknik söyleyim belki arttırırsın.
    Önce sakin ol heyecan yapma )
    Suya girmeden önce kesinlikle derin nefes al.
    Nefesini sakın suyun içinde hemen bırakma ne kadar çok akciğerinde kalırsa hava o kadar çok tutarsın.
    Birden ağzından tüm havayı verme yavaş yavaş hava ver hem rahatlar hem de zaman kazanırsın.
    Sakinliğini hiç bozma suya ne kadar derin girersen o kadar az dayanırsın o yüzden su yüzeyine yakın dur.
    Her gün antrenman yap geliştirdiğini göreceksin 10 saniyeyi ben 5-10 yaşımda tutardım seninki psikolojik yoksa tutamadığın değil bana göre 10 saniye ne ya :)

Edit: Yüzerek hareket ederek nefes tutulmaz. Sabit ve dik dur. Biz merdivenle duvar arasında kalırdık maksat suyun altında durmak içinde ekstra bir efor harcamayalım diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mtkn58 -- 6 Şubat 2014; 21:04:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.