arkadaşlar 2 oval hoparlör ve 1000 watlık jbl sub var bunları evde kullanmak istiyorum yapmak istedigim şey şu hazır sistemler var ya ev sinema sistemleri 1+1 gibi kendinden anfili kolonlar aynı onun gibi yapmak istiyorum kafadan ölçülerini ayarladım kaba taslak uzunluk 80 cm en ve genişlik 35 cm dikdörtgen şeklinde bi kabin olacak kabin ön tarafına 2 tane oval hoparlörü ve twitter koyacam kabinin yan tarafı ise sub ayarlama yapacam nasıl bi düzen olur ....
Merhaba,
şimdiye kadar araştırdığım kadarıyla oval subbass kullanılmıyor. Yine de kullanmak istiyorum diyorsan woofer enclosure calculator hesaplama araçlarını kullanabilirsin. Farklı tasarımlar ve buna göre değişken verimler mevcut. Önce elindeki sürücünün çok detaylı spectlerini edinmelisin. Qts, Qes, Vas gibi değerler lazım olacak. Aslına bakarsan bu işler mühendislik işleri. 3 haftadır bu işlere yoğunlaştım ancak bir yerden sonra tıkanıp kalıyorsun. Kanımca iyi bir ekipman istiyorsan hesaplamaları yapılmış hazır cihazlara bakman yerinde olacaktır. Eğer vektin varsa, ilgini çekiyorsa ve mühendislik bilgin varsa detaylı araştırma ve hesaplamalar sonucunda iyi bir iş çıkartabilirsin.
serrexS
kullanıcısına yanıt
Katılıyorum bu hocama.Öyle kafadan olucak iş değil gerçekten yaparsın iyi verim alamazsın %90 bass reflex portunu dahil kabinin litresine göre sürücüye göre ayarlamak gerekiyor.