Şimdi Ara

ses sisteminde bass test yapmak zarar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar X230 aldım.bazen yükses ses ve bass da bass test mp3 lerini açıyorum. sete zarar
    verir mi?

• verebilir.Bu tarz şarkıları çalarken sesi yavaş yavaş yükselt woofer da ses bozulma yaparsa sesi kıs ya da woofer ayarlarını düşür.
  • peki yüksek seste normal müzik dinlemek zarar verir mi?
  • Uzun süre dinlersen verir.Zaten X230 da uzun süre yüksek seste müzik dinlersen başın ağrır.
  • ya zaten anlarsın onu sen hissedersin birşey olmaz.Ben mc4500 ü hep yüksek seste 4.5yıldır kullanıyorum birşey olmadı Allaha şükür.rahat ol dinle birşey olrsa garantisi var.Zaten 2 yıl sonra yetmyecek o sistem sana.
  • yaz gelince bitanedaha alacam. 4 uydu 2 subwoofer olacak. aynı ses kartına 2 tane X230 takılırmı
    acaba? eger takılırsa alırım
  • Ses sistemleri mekanik duzenlere benzer. Ani yuklenmeler, uzun sure limitine yakın calıstırmalar zarar verebilir. Hoparlor yapısı geregi piston gibi hareket eder. Siz bu hareketi bilincsizce kısa sureli ust sınırlara ulastırırsanız bobin telleri kopabilir, bobin ile kon ek yeri yırtılabilir, korukler zorlanıp yapıstırılmıs noktalarından acılır yada yırtılabilir. Gozle gorulmese bile bir yay gibi fazla sınırlarda calıstıgından olması gerekenden fazla esnek olur yumusar. Aynı sekilde bu olaylar ampliyede cok yuk bindirir trafoyu besleme katını somurur, max seviyeye cıktıgından uzun dinlemelerde besleme katlarını, traforu ve guc katının asırı ısınmasına yol acar buda katların yanmasına yol acabilir. Bu sekilde amfi katı dc kacırabilir ve dc voltaj hoparlorun bas dusmanıdır once tizler ucar. Bu tip muzikler max peak icerir ve tum kaynaklar limitlerine kadar zorlanır, farkında olmadıgınız kulagınızın algılamadıgı fakat sistemi asırı zorlayan frekanslar bilincsizce acılırsa sisteme zarar verir. Hic bir cihaz max seviyede acılıp kullanılmamalıdır. Yuksek sesteki THD oranıda cok zarar verir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • içime sıkıntı düstü simdi 3 kere 20 sn yelik bass test yaptım.alalı 2 gün oldu.acaba bise olmusmudur. ses yarıdan az bise fazlaydı.bass ise full idi
  • Bişey olsa seste bozulma olurdu, anlardın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 26 Ekim 2006; 18:06:51 >
  • bassı sonuna kadar kıstım.bidahada sesi açmıyacam. bası kısık halde bile bass veriyor.ama bassları güzel bazı arkadaslar begenmiyordu bence mükemmel bi set
  • arkadaslar cevap veren herkese çook tesekkür.son bise soracam

fazla yüklenme diyorsunuz ama sesin yarısına geliyorum çok ses çıkıyor.zaten fazla ses açamıyorum.
    onboard ses kartı kullandıgım için fazla kayıp olurmu performansdan
  • Muzik dinlerken anormal bir cırıltı,hırıltı yada titresim sesi gelmiyorsa sorun yoktur. Zaten sisteme zarar verdiginde bunu rahat anlarsın.
    Bilincsizce yuklenip benim sistemim nasıl demek cok gereksiz. Bu sistemler ev icin yapılıyorlar. Yani belli limitleri ve gucleri var. Evde dinlemek icin rahatlıkla yetecek hatta fazla gelecek gucleri var zaten. Siz bu sistemleri konser salonları yada stadyum sistemleri gibi kullanmaya kalkarsanız basınıza is alırsınız.
    Muzik dinleyerek bakın. Bu tur ozel sesler kulakla duyulmayan sesler icerir sizde ses cıkmıyor diye acarsınız o sırada hoparlor limitlerinde calısır ve siz farkına varmadan yukarda yazdıgım seyler olur. Bu test sırasında mutlaka hoparlorun hareketleri gorunecek sekilde izlenmelidir. Mesela 5 Hz, 10 Hz gibi alt sesleri duymazsınız ama bu sırada bas hoparlorler bayagı hareket eder. Band pass sistemlerde (basların tamamen kabin icinde oldugu tasarımlarda) hoparlorun zorlanma seside duyulmaz sadece port sesi gelir o daha tehlikeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Ekim 2006; 18:10:46 >

• zaten o aletin hopharlörüne göre güç verilmiş ama yine de dikkat et.Öyle kolay zarar vermez arkadaşın da bahsettiği gibi zarar verecek ölçüde çok ise ses çok rahat anlarsın bariz bir ses bozulması olur.Kimi setlerde bunu engellemek için güç sınırlaması vardır.Senin sisteminde de olabilir.
  • İlave olarak bu tur ozel kayıtlarda ses gucune yuklenmek gerekmiyor. Zaten sesi gereginden fazla acarsanız zarar verme olasılıgınız artar. Normal seviyelerde sadece sesin tonuna bakın. Basların yumusaklıgını, doygunlugunu konrol edin. Diger ayrıntı seslerin ne kadar cozulmus ve net sekilde ulastıgına, tiz seslerin dogal cıkıp cıkmadıgına bakın. Ne kadar dogal yada suslu ses verebiliyor gibi kavramları irdeleyin. Yoksa koy muzigi direkt ac sesi gibi bir test olmaz. Bu tur testleri yalnız basına tek urunle yapmakta pek anlamlı olmuyor. İki yada daha fazla urunu yanyana koyup aynı anda karsılastırarak bakmak lazım. Tek basına dinlediginiz urun o anda kıyaslama yapacak baska urun olmadıgından fikir vermez ve siz gayet iyi gibi algılarsınız. Hatta bu urunleri kör testi yaparak kıyaslamak lazım. Diger turlu kendini tatmin den oteye gitmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.