Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (284. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.029
Cevap
198
Favori
983.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    ayrıca bir sorum daha var.. dirsek tutucunun içinde USB girişinde telefonum şarj olmuyor..
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Sürekli 4 çeker olan sistemin gereğini gereksizliğini sorguladığınız yorumlarla alakalı fikrinize girmeyeceğim. Bu sizin düşünceniz. Herkes kendince düşünebilir.

    Buradaki olaya gelince buradaki mevzu tamamen aracın yeteneksizliğinden değil içkinin şişede durduğu gibi durmadığından gerçekleşmiş bir olaydır. Evini bulamayan bir insanın sahile girip sonrada orada arabayı çakmasının sorumlusu yada suçlusu o aracın 4x4 sistemi olmamalı bence...

    İsterseniz sizde deneyin. Alkol duvarını aşınca Pajero sizi nereye kadar götürebilecek...

    Saygılar...
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Eee o zaman biz de şunu mu diyelim. 130 ile girdiği bir virajda takla atan Pajeroya "Arazide gittin de ne oldu bak 130 la takla attın mı diyelim." ! Çok saçma bir kıyaslama. Balığa ağaca çıkamıyor diye yeteneksiz demek gibi bir şey bu... Yani merak ettim neden bu subaru düşmanlığı yada fanatikçe pajero subaru kıyaslaması. Birisi subaru ile baya bi canınızı yakmış sanırım. Hala siniriniz geçmemiş... Bence yanlış bir kıyaslama yapıyorsunuz. Az buçuk otomobil merakı olan herkes Pajero yu bilir. Kendine has güzel bir araçtır. Arazide ki yeteneği zaten referans verilebilecek niteliktedir. Bence sizin tutumunuzun altında başka bir sebep yatıyor. Bence daha rahat olun. Birisi Subaru iyi araba dediği zaman Pajeroya hakaret etmiş olmuyor.

    Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer22

    Forum yine karıştı
    Arkadaşlar, tartışalım ne kaybederiz? AO arkadaşımız resmi görünce yorum yapmış, yukarıda da yazdım ya resmi ilk gördüğüm anda eyvah dedim. Ama olsun. Ne birisi Subaru'yu övünce "vay anasını" derim ne de birisi yerince "Hadi Lan oradan" derim. Ben aldım, kullanıyorum, mutluyum. Bir başkası kendince geçerli nedenlerle almaz başka araç alır ve o da mutlu olur. Fiyat/Fayda oranı kimin hangi faydayı beklediğine göre değişkendir. Kişi konfor, prestij, güç, istiyorsa 850.000 TL verip aldığı S Class ya da BMW 7 ona en optimum faydayı en optimum fiyatla sağlar. Ama araç az yaksın, az kaçsın, kolay park edilsin isteniyorsa o zaman C1, 107 vs. alan kişi için en optimal tercih budur.
    Neticede hangi arabanın teknik açıdan ne yapacağı biz ne dersek diyelim bellidir ve hiç bir araç gizli buzlanma halinde kaymaya başladığında derhal çizgisine döneceğini iddia edemez. En güvenli araba seçilen araçların bile sadece 60 KM/h hızda teste girdiğinde oluşan hasarı görüyoruz. Adamlar bu hızda güvenliyiz diyorlar, biz 180 KM/H ile aynı aracı duvara çakarsak firmaya "hani senin güvenliğin?"diyebilir miyiz?
    XV benim çok beğendiğim, ama motor performansı nedeniyle almaktan vazgeçtiğim bir araç. Forumda kullanan bir çok kişi ise motor performansını kendisine yeterli buluyor ve bu nedenle 2. ve hatta 3. defa XV alıyor. Ben mi araçtan anlamıyorum yoksa onlar mı? Fayda beklentisi bunun açıklaması arkadaşlar. Hepsi bu.
    Herkese kazası belasız sürüşler.


    Hocam kimse bir konuyu tartışmaya karşı değil. Ama arkadaşımız iki adet kaza yapmış. Ki farazi konuşuyorum. Benim bir arkadaşım düz yolda çok hafif bir virajda radyoyu ayarlamak için dikkati dağıldığı için Antalya - Alanya yolunda kaza yaptı. AO arkadaşımız da belki sadece bir anlık dikkat dağınıklığı ile yani kişisel hatası ile kaza yapmış belki de gerçekten gizli buzlanma ile yapacak hiç bir şeyi yokken kaza yapmış. Ama şimdi bir sürücü iki kaza yaptı diye üstelik birisi başka bir markayla birisi de kendisine ait olmayan emanet aldığı doğru düzgün tanımadığı bir subaru araçla yaptığı kazanın sonucunda neden subaruya saldırma gereği duyuyor ben bunu anlamıyorum.

    Bence olay gene kişisel sebeplerden kaynaklanıyor. Yani arkadaş bu kazanın sorumluluğunu ve vijdan azabını (kendisi vijdan azabı duyduğunu yazmış) bastırıp yansıtma yaparak subaruyu suçluyor. (psikolojik tahlil yaptım resmen yaaa... )

    Yani gerek yok... Burası kişisel tepkilerle kirletilecek (bilgi anlamında) bir ortam değil ki... Bilgi almak isteyen insanların kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı yok.

    Saygılar...




  • xsentus20 X kullanıcısına yanıt
    Merhaba, daha önceki kullanıcının telefonunu aracın teybinden sildiniz mi? Benzer sorunu yaşayıp çözmüş ve bu konuya çözümünü yazmıştım. Şu an bulabilecek durumda değilim ancak Ağustos ayından sonraki mesajlara bakabilirsiniz. Araca binince telefon otomatik bağlanmıyordu, açıp kapatıyordum vs, şimdi kontağı açmamla bağlanıyor. İkinci sorunuza gelince, kol dayamadaki usb sadece teybe bağlantı için, şarj etmiyor, şarj için yine kol dayamadaki ya da göğüsteki elektrik çıkışlarını kullanmalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firpir

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thai-Fun

    Navigasyon ve haritalarını saymazsak ana yazılımın update edilecek nesi var ki, zaten olabileceği kadar mükemmel

    Bence "mükemmel yazılım" yoktur :) Her zaman daha iyi yapılabilecek bir şeyler bulunabilir. Tabi Subaru'dan beklediğimiz yazılım iyileştirmeleri VW grubununki gibi çakma değil :)

    Yazılım kesinlikle mükemmel değil, bence aracın en problemi yanlarından bir tanesi multimedia yazılımı.

    Starlinkli modellerde kaydedilen radyo istasyonları bir süre sonra kendi kendisine siliniyor. Servise sorduğumda bu genel bir problem gelin güncelleme yapalım demişlerdi.

    Diğer ibr nokta iste Türkiye'ye gönderilen araçlarda navgiasyon desteği yok, sonradan ekleme fırsatı dahi yok. Bunun yerine kullanılabilecek mirrorlink desteği var ancak bizim saraçlarda aktif değil (zaten sanırım ios cihazları desteklemiyor mirrorlink).

    Yine de güncelleme yaptıran ve mirrorlinke kavuşan oldu mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yolgezer_7k

    Merhaba, daha önceki kullanıcının telefonunu aracın teybinden sildiniz mi? Benzer sorunu yaşayıp çözmüş ve bu konuya çözümünü yazmıştım. Şu an bulabilecek durumda değilim ancak Ağustos ayından sonraki mesajlara bakabilirsiniz. Araca binince telefon otomatik bağlanmıyordu, açıp kapatıyordum vs, şimdi kontağı açmamla bağlanıyor. İkinci sorunuza gelince, kol dayamadaki usb sadece teybe bağlantı için, şarj etmiyor, şarj için yine kol dayamadaki ya da göğüsteki elektrik çıkışlarını kullanmalısınız.


    Selam burada bir yanlışlık olmalı aracım 2014 Elegance ve her gün Galaxy S4 ümü buradan (kol dayamanın içindeki USB den) şarj ediyorum.

    Ayrıca teybe bağlamaya gerek yok ki bluetooth ile bağlanınca telefonda bulunan mp3 leri de çalıyor zaten.




  • XV 07 kullanıcısına yanıt
    Bir konuda hem fikir olalım birincisi benim Subaru ya düşman olduğum yok ikincisi Subaru nun kötü olduğunu söylemedim hiç bir yazımda, söylediğim ve yazdıklarımın hepsi Subaru yu olağan üstü bir araç hiç birinde olmayan bir aklı yaratmış gibi gösterenlere, önceki bütün mesajlarımı bir okuyun konun nereden çıktığını görün. Birileri eski konularda oturup Subaruyu nereye koyacağını bilemiyor abarttıkça abartıyor tıpkı AWD sistemini abarttıkları gibi benim bütün yazılarım bunun üzerinedir. Piyasada çok daha iyileri varken çıkıp Subaru en iyisidir demenin ne kadar saçma olduğunu anlatmak aracın kabileyetlerinin abartıldığı kadar yüksek olmadığını vurgulamaktır. Bunun dışında bende zaman zaman Forester kullanmaktayım.
  • Arkadaslar merhaba. Konyadan Hatasiz,2014 18000 kmde col hakisi ile araniza katildim. 2012 den beri takipteydim. Sonunda alabildik. Izmirden bayiden ikinci el aldik. Su an icin cok memnunuz. Hizlannasi ve vites gecisleri cok iyi. Kasislerde arkadan garip ses geliyor. Bu normal sanirim. Adanada yazin 1 ay kumda kullanacagim. Insallah hakkini verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sukurela S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, çöl hakisi rengini ben çok beğenmiştim ama premium olduğu için ve Elegance almak istediğimden inci beyazı almıştım. Kazasız belasız binin inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uguroz76 U kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Herkese kazasiz belasiz eglenceli surusler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolgezer_7k Y kullanıcısına yanıt
    eski telefonu silince düzeldi... artık bluetooth problemsiz bağlanıyor.. teşekkürler.
    Ayrıca kol dayamanın oraya çakmak girişinde usb aparatı aldım, onuda öyle çözüyorum şimdilik pek bir sorum kalmadı..
    geçen hafta istanbul-bursa yaptım.. ortalama 7.5 litre oldu.. 120'yide geçmedim.. 100-110 arası kullandım.
    5-5,5 litre yapan arkadaşlar nasıl yapıyorlar acaba ? :)
  • xsentus20 X kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ufak tefek sorunlar bazen çok uğraştırıyor :) Diğer sorunuza gelince, daha önceden yakıt verileri çokça paylaşıldı, uzun yolda 5-5,5 lt leri görmek bence biraz zor, 90 km civarında seyretseniz belki. Ancak yazın uzun yolculuklarımda 6-6,5 lt ler arasını gördüğüm çok oldu. Kış olduğunu ve araca zamanla daha çok alışacağınzı düşünürsek yazın yarım litre- belki bir litre kadar düşebilirsiniz. Uzun yolculuklarda kullanım tarzı ve hıza göre 6-8 lt arasını ben kendim için normal kabul ediyorum. Eşim kullanınca 4,5'ları da görüyruz, yalnız onun için peygamber sabrı lazım.
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Merhaba; ben de 2014 elegance kullanıyorum. Şu an aracımdan çok uzağım o nedenle kontrol edemiyorum ancak yanlış hatırlamıyorsam usb çıkışından telefon şarj olmuyor, ya da çok yavaş oluyor. Telefonunuzda şarj ibaresi görünebilir, ancak batarya doluluk oranı yükseliyor mu? Diğer taraftan usb çıkışı yalnızca şarj ya da telefonu bağlamak için kullanılmıyor, örneğin ben oraya yüksek kapasiteli bir nano usb takıyorum ve tüm müziklerim yüksek kalite çözünürlükte bu usb diskin içinde. Usb çok küçük olduğundan yokmuş gibi oluyor, sağ asola takılmıyor. Ben de müziklerimi buradan dinliyorum. Şarj için ise elektrik çıkışlarını kullanıyorum.

    Belki diğer arkadaşlar da kontrol edip yazabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yolgezer_7k -- 17 Mart 2016; 22:05:06 >
  • xsentus20 X kullanıcısına yanıt
    Hızınıza göre yakıt tüketiminiz normal görünüyor,5-5,5 litre tüketim için 70-80 km ile düz ve trafiksiz bir yolda gitmeniz lazım.
    Yaklaşık olarak 21 ayda 57000 km yol yaptım,yakıt konusunda uzman oldum diyebilirim,eğer aracınızı Konya gibi bir yerde kullanmıyorsanız,7-7,5 litre altı ortalama tüketim zor.
    Son 40 bin km ortalamam 7.4 litre.Benim için bu değerin altı imkansız diyebilirim.
  • Herkese merhaba,

    2015+ Subarular için yaptığım ses sistemi tak-kullan seti bitmek üzere. Sadece radyo anten adaptörünü bekliyorum. Uluslararası posta çok yavaş işliyor maalesef.
    Set içeriği şöyle:

    1-Çerçeve
    2-Direksiyon kontrolleri için ara adaptör
    3-Geri görüş kamerası için adaptör
    4-Hoparlör ve diğer bağlantı adaptörleri

    Sadece USB portu çalışmayacak. Subaru yeni değiştirdiğinden bağlantı şeklini adaptörü özel yaptırmak gerekiyor ve oda çok maliyetli. Tek USB portu için 50 USD verecek varsa temin etme konusunda yardımcı olabilirim.

    Yeni takacağınız Teybin ara kablosunu ve soketlerini bana ulaştırırsanız tüm sistemi güzelce toplayıp size kargolayabilirim. Tüm bağlantılar lehimlenip, ısıyla daralan kablo koruyucu makaronla kaplanacak. Oto teypcilerin yaptığı gibi iki kıvırıp bantla sarmak kesinlike yok. Aracın donanımına hiç bir zarar gelmeyecek. Kablo kesmek , sıyırmak kesinlikle yok.
    Aracınızı satarken yeni teybinizi söküp fabrikadan gelen orjinal teybi takmanız 10 dakikanızı alacak. Ben montaj işinden anlamam diyenler benim hazırladığım seti bir oto elektrikçisine götürüp 15 dakika gibi kısa bir sürede montajlatabilirler. Ben Mecidiyeköydeki bir dükkandan fiyat aldım . 40 TL ye yaparız dedi usta.

    Gelelim setin fiyatına. Herşey dahil 450 TL. 7 inch monitörlü modellerde başka çerçeve takmaya gerek yok ama küçük ekran takarsanız o başka.
    Kargo alıcıya aittir.


    Bu mesaja eklenen görseller:

     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!




  • sukurela S kullanıcısına yanıt
    Kazasız, belasız keyifle kullanın.
    Aramıza hoşgeldiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yolgezer_7k

    Merhaba; ben de 2014 elegance kullanıyorum. Şu an aracımdan çok uzağım o nedenle kontrol edemiyorum ancak yanlış hatırlamıyorsam usb çıkışından telefon şarj olmuyor, ya da çok yavaş oluyor. Telefonunuzda şarj ibaresi görünebilir, ancak batarya doluluk oranı yükseliyor mu? Diğer taraftan usb çıkışı yalnızca şarj ya da telefonu bağlamak için kullanılmıyor, örneğin ben oraya yüksek kapasiteli bir nano usb takıyorum ve tüm müziklerim yüksek kalite çözünürlükte bu usb diskin içinde. Usb çok küçük olduğundan yokmuş gibi oluyor, sağ asola takılmıyor. Ben de müziklerimi buradan dinliyorum. Şarj için ise elektrik çıkışlarını kullanıyorum.

    Belki diğer arkadaşlar da kontrol edip yazabilirler.



    Haklısınız hata bende şarj konusunda yanılmışım Kol dayamadaki usb şarj etmiyor.
    şarj eder gibi görünse bile belki işe yaramayacak kadar uzun zamanda şarj ediyordur.




  • Aradım, bulamadım; bir listemiz vardı, herkes aracının modelini, yılını, bulunduğu yeri falan yazıyordu.
    O listeyi güncellesek ya, forumda kaç kişi olduk merak ettim.
  • XV nin yeni reklamı

    https://youtu.be/PG_GQoXgVEs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.