Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (282. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.030
Cevap
198
Favori
983.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de XV ile alakası olmayan kişilerin gelip burada kendilerinin bile sahip olmadığı başka arazi araçları ile gene kendilerinin sahip olmadığı XV'yi neden kıyaslama gereği gördüklerini bir türlü anlayamıyorum :) Ben bu arkadaşları şu Güldür Güldür programındaki herkese nazar değdirmeye çalışan tiplemeye benzetiyorum :) Madem otomobil sevginiz var gidin video izleyin, dergi okuyun. Arazi araçları konusunda çok mu tecrübelisiniz: Yazın bir iki hikayenizi, fotoğraflar paylaşın, tecrübelerinizi aktarın. Sonra yorumlar yapın. Anlayalım siz kimmişsiniz.

    Ayrıca off-road'cu falan değilim ama çokca plaj, çamur, çimen, tarla, bahçe dolaştım. Yanlış tepkiler gösterin, lastiklerin battığını farketmeyin, traktörü bile saplarsınız olduğunuz yere (hani kendi gözümle gördüm, o bakımdan söylüyorum!). İki resimle olayı çözdünüz, Forester'ı ve tüm Subaru'ları harcadınız. Deseniz ki "Benim arkadaşla 2 saat uğraştık bizim Forester'ı çıkaramadık kumdan" o zaman ciddiye alalım dinleyelim sizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firpir -- 9 Mart 2016; 21:44:29 >




  • AO A kullanıcısına yanıt
    Pilajda Forester la kalmayı beceren birinden becerikli olmasını beklemiyorum. Aracı oraya nasıl getirdi bilmiyoruz, kuma nasıl battı bilmiyoruz. Elimizdeki tek malzeme bir fotoğraf ve siz sanki kendiniz kullanmış gibi
    yazıp çiziyorsunuz. Ben Subaru Toyota dan yada Mitsubishi den daha iyidir iddiasında değilim. Hatta ilk Subaru aracım olan XV den baya bir çektim ama gidip yine Subaru aldım. Neden? Zevk meselesi. İnsanlar neden gidip Kırmızı yada Siyah gömlek tercih ediyorlar?
    Zevk.. tartışmak anlamsız... Aynı sınıfta bile olmayan araçların birbirine üstünlüklerini tartışmakda anlamsız. Belki size zaman geçirmek için eğlence lazım o yüzden burda bir takım iddialarla bir tartışma ortamı yaratmak peşindesiniz.. Bilemem.. Ama bunun bir yere varacağı yok.
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    XV hiç kullanmadım ama ara ara Forester kullanıyorum. Ayrıca off-road olayına gelince bir çok marka araç kullandım en son 4 yıl önce Suzuki Vitara ile Antalya Tekirova da bir kaza geçirdim 2 saate yakın ters dönmüş şekilde ağaçların üzerinde kurtarılmayı bekledim o günden sonra çoluk çocuğa karışmış adamlar için bu işlerin doğru olmadığına karar verdim ve araziye çıkmıyorum. Son Forester kullandığımda da Bu kış İzmit Aslan bey yolunda virajı dönerken yerdeki donmuş kar nedeniyle kayarak karşıdan gelen araca çarptım yepyeni aracın önü dağıldı araç yakın bir arkadaşımındı hala vicdan azabı çekiyorum adamın aracı kazalı oldu şimdi bundan sonra dahada arazi aracına binmemeye söz verdim.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, benim bir arkadaş da gizli buzlanma sebebiyle WRX pert etmişti Araca-yola pek güvenmemek gerekli.
  • Hocam yorum yapmak istemiyorum bu anlattıklarınıza. Sadece geçmiş olsun demek gerekir, sağlıklıysanız sorun yok. Ben de 1 yıl boyunca Vitara sahibi oldum ama 4x4 değildi. XV ile kıyaslamak bi yana burada bir kere bile adını geçirmedim. Diğer taraftan kötü tecrübeler herkes yaşamıştır ancak anlattıklarınız bizim konumuz için hiç bir referans noktası oluşturmuyor benim kanaatimce, kusuruma bakmayın. Önceki düşüncelerim halen değişmedi :)
  • kamusal K kullanıcısına yanıt
    Benim bu arazi araçları ile vukuatım çok yazsam roman olur. Özellikle 10-15 yıl önce kanımız kaynıyordu çok saçma işler yapıyorduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamusal

    Geçmiş olsun, benim bir arkadaş da gizli buzlanma sebebiyle WRX pert etmişti Araca-yola pek güvenmemek gerekli.

    Geçmiş olsun ...araba ne olursa olsun fazla güvenipte risk almak doğru değil... Her zaman doğruları yapacaz diye bir kaide de yok ama sonuçlarına katlanmak gerekiyor. Sorumluluğunu da üstlenmek tabiikide.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AO

    Benim bu arazi araçları ile vukuatım çok yazsam roman olur. Özellikle 10-15 yıl önce kanımız kaynıyordu çok saçma işler yapıyorduk.


    Çok bilginiz varsa yazın roman olsun :) forumlarda millete laf yetiştimeniz bir işe yaramaz kimse de sizi takmaz :) kusura bakmayın ama burdaki kimse 10 yaşında çocuk değil. Kimsede bu araçları alırken off road için almadı. Siz yanlış yerde yanlış amaçla dolaşıyorsunuz. Bence yazın bilgilerinizi roman olsun. :) Xv aracınız yoksa niye burdaki insanlara laf anlatıyorsunuz. Bu başlığın amacı xv sahibi olanların fikirlerini dertlerini paylaşıp çare bulmak. Başka araçlarla karşılaştırmak istesek her markanın forumunu gezer bilgi toplarız. Dediğim gibi kimse 10 yaşında çocuk değil.
  • Forum yine karıştı
    Arkadaşlar, tartışalım ne kaybederiz? AO arkadaşımız resmi görünce yorum yapmış, yukarıda da yazdım ya resmi ilk gördüğüm anda eyvah dedim. Ama olsun. Ne birisi Subaru'yu övünce "vay anasını" derim ne de birisi yerince "Hadi Lan oradan" derim. Ben aldım, kullanıyorum, mutluyum. Bir başkası kendince geçerli nedenlerle almaz başka araç alır ve o da mutlu olur. Fiyat/Fayda oranı kimin hangi faydayı beklediğine göre değişkendir. Kişi konfor, prestij, güç, istiyorsa 850.000 TL verip aldığı S Class ya da BMW 7 ona en optimum faydayı en optimum fiyatla sağlar. Ama araç az yaksın, az kaçsın, kolay park edilsin isteniyorsa o zaman C1, 107 vs. alan kişi için en optimal tercih budur.
    Neticede hangi arabanın teknik açıdan ne yapacağı biz ne dersek diyelim bellidir ve hiç bir araç gizli buzlanma halinde kaymaya başladığında derhal çizgisine döneceğini iddia edemez. En güvenli araba seçilen araçların bile sadece 60 KM/h hızda teste girdiğinde oluşan hasarı görüyoruz. Adamlar bu hızda güvenliyiz diyorlar, biz 180 KM/H ile aynı aracı duvara çakarsak firmaya "hani senin güvenliğin?"diyebilir miyiz?
    XV benim çok beğendiğim, ama motor performansı nedeniyle almaktan vazgeçtiğim bir araç. Forumda kullanan bir çok kişi ise motor performansını kendisine yeterli buluyor ve bu nedenle 2. ve hatta 3. defa XV alıyor. Ben mi araçtan anlamıyorum yoksa onlar mı? Fayda beklentisi bunun açıklaması arkadaşlar. Hepsi bu.
    Herkese kazası belasız sürüşler.




  • Merhaba arkadaşlar;
    Bu başlığı bir yıldır takip ediyorum, arada bir şeyler paylaşıyor ya da sizlere danışıyorum, farkettim ki başlıktaki rahatsızlık veren tartışmalar hep Xv sahibi olmayan, kullanmayan arkadaşların, çoğunlukla da kimseye faydası bulunmayan yazılarından kaynaklanmış. Bir çoğumuzun normalde yanıtlamayacağı bu sataşmaları, arkadaşlarımız başlığı bilgilenmek amacıyla ziyaret eden Xv sahiplerinin ya da araca ilgi duyan kişilerin yanlış yönlenmemesi için yanıtlamış. Bence matbu bir mesaj metni yazıp, canı sıkıldığında bu başlığa gelen forumdaşların mesajlarını cevaplayalım. 10 yıldan fazladır bı foruma üyeyim, farklı araçlarım için bir çok başlığı takip ettim, Xv başlığı kadar araç sahibi olmayanların sürekli ilginç yorumlarda bulunduğu başka bir konu olmadı. Burada araçlarının motorunda fabrikadan kaynaklı sorun yaşayan arkadaşlar oldu, hep beraber üzülüp durumu takip ettik, kimse de iddia edildiği gibi sahip olduğu araçlara toz kondurmama gayretinde seğil. Yeri geldiğinde distribütör ile ilgili olumsuz yorumları da firmaya kızarak okuduk, yine hiç birimiz avukatlığa soyunmadı. Zaten bizim de yaşamamız olası olan sorunları görmezden gelmenin kime faydası olur?

    Aracın yeteneklerine ve arazi kullanımına gelince, burada kimse Xv nin Land Cruiser'dan, Pajero'dan daha iyi arazi yeteneklerine sahip olduğunu iddia etmedi. Subarunun simetrik dört çekeri awd konusu tartışılan hemen her başlıkta geçer, bunu bizim de konuşuyor olmamızın nesi yanlış? " Evlere şenlik çamurdan geçme" meselesine gelince, aracın yakıt tüketimini paylaşmaktan farksız görüyorum. Bu başlıkta Xv hakkında her türlü paylaşımı yapıyoruz, gezi fotoğraflarından bakım masraflarına kadar. Beğenmiyorsanız okumayın olsun bitsin. Xv yi beğenmiyor, yanlış tercih olarak mı görüyorsunuz, almayın dostum, almayın.

    "Ben filanca araçla şöyle bir yerden bir geçtim ki var ya" şeklindeki söylemleri ben gülünç buluyorum, varsa tecrübeniz uygun başlıklarda yararlanır teşekkür ederiz. Youtube da bir çok arazi aracının " fail" videosunu bulabilirsiniz, hatırladğım bir Cherokee vidyosu var ki, nehir aracı götürüyordu, bulursam eklerim, şimdi bu aracın sahibi arabanın yüzebildiğini sanıyor diye Cherokee başarısız, yağmur birikintisinden geçemez mi diyelim?

    Ben aracımdan oldukça memnunum, sınırlarını bildiğiniz sürece bir çok yol şartında size eşlik edecek bir araçtır. Aracı tanımadan hareket ederek, bir tankı da hareketsiz bırakabilirsiniz. Burada Xv yi tankla kıyaslamadığımı belirteyim de kimse "Xv sahipleri çok rerörö, tankla kıyaslıyorlar" demesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bahsettiğim videoyu eklemiştim, tekrar izleyince küfür vs içerdiğini görüp kaldırdım. Yine de merak edenler "off road hataları/dereden geçemeyişin görüntüsü" diye aratabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yolgezer_7k -- 10 Mart 2016; 18:07:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolgezer_7k Y kullanıcısına yanıt
    Çok yerinde tespitler de bulunmuşsunuz, ağız tadıyla paylaşım yapamaz olduk, bir dönem dustercılar musallat oldu, şimdi ise..
    Neyse, susmak en güzeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında ne denirse densin SUBARU XV sınıfında ve hatta sınıfı dışındaki benzer araçlar arasında bile farklı bir yerde duruyor.
    Belki de bu yüzden bu kadar ilgili ilgisiz yorum alıyor.

    Daha önce başka bir arkadaşın yaptığı yorum da çok doğru;
    SUBARI XV sahipleri araçlarını diğer araç sahiplerine göre çok daha fazla seviyor. Bunun nedeni çok ve tartışılır ama bu yüzden başlığımız çok hareketli ve üstlerde.
    Sadece " ne var bu başlıkta hiç tepeden inmiyor " merakı bile bunu hareketliliği açıklamaya yeter.
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Pajerolara verecek 250-300 bin liramız olsaydı Pajerolarımızı da severdik.

    Paramız kadar alabiliyoruz.Aldığımızı da sevmeyip ne yapacağız??
  • Hanımı suzuki sx 4 satıp mecedes B almamaya zor ikna ettiğim için, XV konusunu hanıma açamıyorum. İki araç alacak parada yok. şimdilik 2 çeker sx 4 ile yoluma devam ediyorum. Bugüne kadar 4X4 özelliğine bir kere ihtiyaç duyduk. Onda da hedefe 200 mt kadar yaklaşmıştık zaten oradan geri döndük. Fiesta varken 44000 TL ye SX 4 aldık takasa girip. XV de gündemimizdeydi ancak 22 cm alt açıklığı olan bir araca incecik yanaklı bir lastik takılması yüzünden vazgeçtik. Neden sadece bu idi. Sadece asfaltta gitmek için üretilmediğini düşündüğüm ( 22 cm lik alt açıklıktan dolayı) bir aracın ince yanaklı lastikle sunulmasını anlayamamıştım. Şimdi ise 2. el alıp lastik jantı değiştirmeyi düşünüyorum.
    Baktıklarımdan, Arka diz mesafesi rezalet olmasa vitara alınır, alt açıklığı 16,5 cm değilde şöyle en az 18-19 cm olsa S cross alınır, bagajı rezalet olmasa mazda cx 3 düşünülür ancak aranan her özelliğin tek araçta toplanması zaten ütopik bir beklenti. lpg uygulaması sorunsuz olsa XV yi almanın önündeki 2 engelden biri kalkmış olacak ama lpg için garantili çözüm biraz zaman alacak gibi. Tüm herşeyin sonunda Şuan aracı satsam alacağım araç % 51 XV elegance olur. Ancak çokaz para sıkıntısı birazda hanımla uyuşma sıkıntısı dolayısıyla araç değişimini erteledik.
    Gelelim şu plajdaki subaru görüntüsüne.
    O olay en az %51 pilotaj kaynaklıdır. 4X4 olsun her yere gider düşüncesinin de eseri olabilir. Bu düşüncede yok olmak üzere zaten. Analitik düşünmeden mahrum alışkanlıklar ve atadan gelenleri olduğu gibi sorgulamadan kabullenen eski zihniyetin ziyadesiyle sahip old. bir düşünce idi. Kuşak yenilenmesi ile buda değişecektir.
    Subaru, suzuki, gibi araçları genelde 2. el kaygısı olmayan, aracın ne işe yaradığını bilen, kişilerin tercih ettiği de bir gerçektir.




  • Henüz XV sahibi olmayan ama bizleri burada takip edip karar vermeye çalışan arkadaşlara birkaç not ta benden:

    Bana göre, XV sahipleri olarak bizler, yollarda çok az sayıda görünen araçlarımızla, küçük bir grup olmayı ve bunun ayrıcalığını yaşamayı seviyoruz.
    Daha önce de belirtildiği gibi artı ve eksileriyle herşeyi burada rahatlıkla paylaşıyoruz. Motor sorunlarından, aracın içinden gelen tıkırtılara kadar her tür detay paylaşılıyor burada. Gizli saklı birşey yok.
    XV bulabileceğiniz en iyi AWD sistemlerinden birine sahiptir, bir off-road aracı değildir. Buradaki herkes bunun farkındadır.
    XV sahipleri ''bu araçlar az satılır, ikinci eli olmaz, ufak bir sorunda motoru indirmek gerekir'' türünden Türkiye'ye has toplumsal kaygılara inat araçlarını büyük bir sevgiyle kullanmaya devam eden kişilerdir. Görebildiğim kadarıyla da aramızdan bir çok kişi, ben de dahil olmak üzere, bir sonraki aracını yine Subaru ailesinden seçecektir.




  • hmavunduk H kullanıcısına yanıt
    forum kullanma alışkanlığı pek olmayan ancak sahibi olduğu fiat bravo araçla ilgili edindiği bilgileri de ihtiyaç sahibi olanlarla paylaşmak için foruma kayıt yaptıran benim için bu sayfa da takip ettiğim konulardan bir tanesi.
    bir pazar günü eymir gölü çıkışında önümde duran xv'ye "ne güzel arabaymış bu la, neymiş markası filan" diye bakarken farkettim xv'yi. nasip olursa ben de listeme yazdım xv'yi. ikinci ellerini filan araştırırken bu sayfayı buldum ve yaklaşık dört- beş aydır da takip diyorum okunanları. şunu belirtmek istiyorum ki sayfanın seviyesi inanılmaz yüksek, insanlar birbirine karşı çok saygılı ve yardımsever. sırf bu yüzden bile takip edilebilir bir sayfa. bütün kullanıcılara oluuşturdukları bu hoş atmosferden dolayı tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.
    bazı markaların kullanıcı kitlesi gerçekten farklı oluyor xv de bu araçlardan bir tanesi anlaşılan. herkese keyifli sürüşler.




  • asevki A kullanıcısına yanıt
    Paylaşımlarımızla ilgili yazdıklarınız harika, çok teşekkürler.
    Umarım en kısa zamanda XV sahibi olursunuz.
  • Xv starlinkli modeller için mirrorlink güncellemesi geldi denmişti ama kimse güncelleme yapmadı sanırım, hiç paylaşım olmadı. Benim bulunduğum yerde servis olmadığı için yaptıramıyorum. Yaptıran veya en azından güncellemenin içeriğini öğrenebilen olursa bizimle paylaşmasını rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensodrive S kullanıcısına yanıt
    İçimizde en tecrübeli arkadaşlardan biri sizsiniz. Paylaştığınız fotoğrafları ve yorumlarınızı keyifle okudum ve yararlandım. Ben de normalde böyle kimselere karşı sessiz olmayı tercih ediyorum, fakat bu sefer başlığı yönlendirdiklerinden normal paylaşımlarımız sekteye uğruyor. Bu tartışmalar olunca cevap vermekten asıl konudan uzaklaşıyoruz.Bu nedenle lütfen paylaşımlarınıza devam edin, ki sizin doğada çekilmiş çok güzel fotoğraflarınızı gördük, eminim fazlası da vardır, rica olarak bir kaç resim istesek olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.