Şimdi Ara

subap erimesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracında lpg kullanıp subap erimesi yaşayan var mı?
    subap erimesinin belirtileri nelerdir?

• Araç nedir? LPG kaç km önce takıldı ?

Sabah ilk çalışmada stop etmesi, gaz yememesi belirtilerden.
  • Kardeşimin aracına eski sahibi 14bin km'de tüp taktırmış. 95bin km gibi bazı sıkıntılar başladı.

Önce motor yeni çalıştığında daha tam ısınmamışken sokak başında durmak için araba boşa düşünce stop ediyordu.
    Sonrasında ufaktan çekiş düştü. Ardından 97bin km gibi bir gün uzun yolda egzantrik pozisyon hatası verdi. bi değişik çalışıyordu. bekleyip 10dk sonra çalıştırınca düzelmişti. Arından iyice çekiş düştü, 98-99bin km gibi, son viteste(6.) veya 5. viteste çıkabileceği rampada 3. vitese kadar düşüyor. yakıt %20 civarında artmıştı. Sonra ustam kompresyon ölçümü yaptı bir silindirin basıncı çok düşük, diğeri de ufaktan düşmeye başlamıştı...

Derken 102bin km'de subaplar değişti. Şu anda 161bin km'de araba. Garibim pek benzin yüzü göremedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: TahaKaradeniz

Araç nedir? LPG kaç km önce takıldı ?

Sabah ilk çalışmada stop etmesi, gaz yememesi belirtilerden.
    araç opel astra.
    lpg ne zaman takıldı bilmiyorum.
    sabah ilk çalıştırmada stop etme yok. ilk marşta çalışıyor.
    yolda giderken de hiç stop etmedi bugüne kadar.
  • Yolda giderken vuruntu oluyordu bende.
  • alistar A kullanıcısına yanıt
    Astra ise subap erimesi (uzaması) ihtimali daha da kuvvetleniyor tabi. Kompresyon testi yapıp kaçırma var mı kontrol ettirin bence.
  • subap erimesi olduğunda herhangi bir arıza ışığı yakıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CONTA YAKMA
    11 yıl önce açıldı
    çelik subap ve magnezyum subap
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lpg ile ilgili bugüne kadar hiç problem yaşamadım. 135bin civarında lpg montajı yapılmış, şuan 197bin bantlarında. Bir defa hararet yaptırmadan conta yaktım, subaplar vs herşeyi sağlamdı.

Subap erimesi olduğunda lamba yakabilir de yakmayabilirde. İstenen parametrelerin dışına çıkarsa, yani sensörlerden biri subap erimesinden dolayı yanlış bilgi alıyorsa lamba yakar, örneğin rölantiyi ayarlayamazsa rölanti motoru, yakıt hava karışımı değişebileceğinden oksijen sensörü, ateşleme zamanı değişebileceğinden ateşleme, vuruntu gibi hatalar verebilir. Değiştirirsin ama problem yine devam eder.

En garanti ve nokta atış tespiti, kompresyon testi yaptırarak öğrenebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çelik subap olmayan her araçta yaşanabilen bir durumdur. Benim 99model aracımda 180 bin civarı silindirlerin biri çalışmıyordu bi gittim subap dediler 1000 liraya hepsini değiştirdim mis gibi oldu. Özellikle opeller biraz vukuatlı bu konuda 2016 model astra da aynı sorun yaşandı komşumda allahtan servis karşıladı

Düzeltme: üstteki arkadaşın da dediği gibi kompresyon testi ile anlamışlardı benimkini de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi momenty -- 6 Eylül 2018; 12:10:17 >
  • 2012 model sıfır aldığımız hyundai blue'da yaşadık. Araç sıfırken bayide brc lpg takıldı. 99 500 kmde subap değiştirdik. Sorunumuz neydi? Kış mevsiminde araçla yokuş çıkarken debriyaja basınca stop ediyordu. 10-15 dakika kadar seyahat sonrası sorun kalmıyordu ama yokuşlarda stop ediyordu soğukken. Hem lpg hem benzinde yapıyordu ve stop ettikten sonra zor çalışıyordu. Ivır zıvır temizliği, ayar filan olmayinca kompresyon ölçüldü ve subap oldugu anlaşıldı.

Araç şu an 146 binde. Hala lpgli. Bu iş kar zarar işi. 100 bin kilometrede 1500 lira benim için kabul edilebilir bir harcama yapilan tasarruf yanında. Ben kat kat fazlasını zaten kazandım, subap erimiş ne önemi var? Motor denen alet sonsuz ömürlü değil. Illa ki zaman zaman değişmesi gereken parçaları olacaktı. Daha erken olması maddi olarak lpgden çok çok daha fazlasini kar ettiğim sürece sorun değil.

• Açık konuşmak gerekirse benzin fiyatları uygun olsa Opel ve Chevrolet'lerde LPG çekilecek dert değil. Motor da Toyota'da olduğu gibi bu olaya tam uyumlu değil. Doğru montaj ve ayar yapacak ustayı bulmak da mesele. Bu araçlarda LPG baya problem açabiliyor. Subap, yağ soğutucusu, sensörler vs.
  • Cruze aracımda yaşadım. Motor ısınana kadar vuruntulu çalışma, tekleme, gaz yememesi, stop etme.

Motor tamamen ısınınca normal çalışıyor.
  • Subap erimesi yağ eksiltmeme yapar mı aRksdaslar?

• İste burda motorun uyumlulugu one cikiyor maalesef yeni araclar lpg ile uyumlu olmuyor cunku motor sadece benzine gore dizayn edilmis tofas degil ki bu tup atip binesin
    Diger hususta subabi bitiren motoru olduren soguk gazdir arkadaslar eger motor uyumluysa lpg atildiginda montaji ayarlari iyi yapilmali diger husus ise arac yaz kis benzinde calismali isindiginda gaza gecmeli bazi arkadaslar bu ayari erkene cekiyor araba sogukken gazla calisiyor bu da motoru olduruyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.