Bildirim
Subap erimesi ve tamiri
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Geçmiş olsun.Her LPGli araç er yada geç subap erimesini tadacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 11 Eylül 2018; 14:9:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun.
Gözle görülür birşey göremedim ama, belki de fark edemedim. Kapak teste gitti mi? Sadece kuru kompresyon testi mi yaptılar, conta nasıldı?
Çekişte çok mu farkediyordu ? -
3.silindirin subaplarda sıkıntı çıktı. aslında daha erimenin başlangıcıydı.quote:
Orijinalden alıntı: anaconda41
Geçmiş olsun.
Gözle görülür birşey göremedim ama, belki de fark edemedim. Kapak teste gitti mi? Sadece kuru kompresyon testi mi yaptılar, conta nasıldı?
henüz stop etme vs. yoktu. ben yine de temkinli olarak değiştirttim.
2 farklı yerde kompresyon testi yaptırdım. ikisi de kompresyonun zayıf olduğunu söyledi. -
yokuşta çok cansız gidiyordu.quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Çekişte çok mu farkediyordu ? -
Maliyeti konusunda da bilgi verirseniz ihtiyacı olanlara fikir olur. -
henüz daha yapılıyor. maliyeti tam kesin değil. Ama 2200 tl civarı tutar denildi.quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Maliyeti konusunda da bilgi verirseniz ihtiyacı olanlara fikir olur. -
Kaç kilometrede erimeye başladı? -
Motorun modeli neydi hocam?
126 binde hocam araçquote:
Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı
Kaç kilometrede erimeye başladı? -
opel 1.6 turbo 180 hpquote:
Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.
Motorun modeli neydi hocam? -
Egzoz sübapları fabrikadan gaz yakıtlara karşı gerekli koruması yapılmış halde gelen araçlar istisna. -
Hava-Yakıt karışım oranı ayarlı olan araçta, EGT dengede olacağı için subap erimesi olayı gerçekleşmez diye düşünüyorum. Sonuçta yanma odasında ki sıcaklık değişmeyecek.quote:
Orijinalden alıntı: mightywolf35
Düzenleme: Araç turbo, büyük ihtimal ayarlı da değil. Kaçınılmaz senaryo gerçekleşmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldblue_ -- 11 Eylül 2018; 17:35:5 > -
her lpg li opel sübap erimesi yaşayacaktırquote:
Orijinalden alıntı: alistar
opel 1.6 turbo 180 hp
Alıntıları Göster
400 bin km de e200 91 model mercedesimiz var. 150 bin kmden beri lpg kullanılıyor ne hikmetse hiç bir sorun olmadı sübap larla alakalı.quote:
Orijinalden alıntı: mightywolf35
Konu başlığını ve konu içeriğini deteylandırarak yazarsanız, ileri dönemlerde arama-araştırma yapan kişiler daha rahat bilgi edinirler.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Opel euro 5 motorlarda subaplar magnezyum alaşımlı. O yüzden LPG'de subap erimesi yaşanıyor. Fakir karışım araçlarda 50 binde subaplari giden araba var. Benim araba bayağı iyi gitti. Zaten bu daha erimenin başlangıcı. Actirmasam daha giderdi.quote:
Orijinalden alıntı: OrQuN
400 bin km de e200 91 model mercedesimiz var. 150 bin kmden beri lpg kullanılıyor ne hikmetse hiç bir sorun olmadı sübap larla alakalı.
Alıntıları Göster
2011 model ve üzeri euro5- euro6 motorlu araçlarla başladı bu erime olayı.yanlış bilmiyorsam
12-12,5-11,5 çok yakın değerler. Tölerans aralığında. Hissedilir fark olmaz o değerlerde, biraz erken açtırmışsınız ama biniciyseniz kafanız rahat olur.
En Beğenilen Yanıtlar

|
evet hocam tolerans aralığında. ancak 12 bu motor için zayıf bir değer.
en az 13 basması gerektiği söyleniyor. bir de kompresyon ölçerken yavaş yükseliyordu, normalde bastığında tık diye gitmesi gerekir diye söylediler. zaten erime olmadığı, sıkılaşmaya başladığı ama yakın zamanda erime olacağı söylendi. zaten euro 5 opel motorlarda lpg varsa kaçınılmaz son gibi birsey. ben de açtırıp değiştirttim. yarın öbür gün satsam, adam 2 gün sonra hoca bunda subaplar erime yapmaya başlamış dese ben kendime yediremem mesela. ama herkesin müslümanlık tasladığı bu ülkede millete göre çok normal bir olay gibi geliyor. |
Hava-Yakıt karışım oranı ayarlı olan araçta, EGT dengede olacağı için subap erimesi olayı gerçekleşmez diye düşünüyorum. Sonuçta yanma odasında ki sıcaklık değişmeyecek.
Düzenleme: Araç turbo, büyük ihtimal ayarlı da değil. Kaçınılmaz senaryo gerçekleşmiş. |
Benzer içerikler
- shell mi castrol mü
- apartmanda araba şarj etmek
- yeni yapılan motor yağ eksiltir mi
- vip transfer işi yorumları
- apartman otopark mahkeme kararları
- kia sportage
- byd atto 3
- citroen amie özellikleri
- ds 4 fiyat
- toyota 2023 fiyat listesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X