Şimdi Ara

Su ışığının yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aracımı 2 ay önce aldım. Yaklaşık olarak 7-8 ay hareketsiz kapalı otoparkta yatan bir araçtı. Aracı izmirden aldım istanbula geldim 1-2 gün kullandıktan sonra soğutma sıvısı ışı yandı. Dedim herhalde uzun zamandır yattığı için böyle bir şey oldu kapağını açtım ama su eklememe gerek olmayacak şekilde su tamdı. Kapağı kapattım ışık söndü. 1-2 hafta sonra trafikte giderken bir daha yandı ışık, yine baktım su yine tam ve söndü 2-3 dakika sonra.


    Geçen hafta aracı kışlık bakımına soktum. Yağ, filtre vs antfiriz değişimleri yapıldı. 2 gün önce yine trafikte çok kaldığım bir an bu ışık yine yandı. Tabi yine baktım su eksiltme yok kapattım kapağını ama bu sefer ışık sönmedi. Motor soğusun öyle bakim suyuna dedim, su eksiltme yok. Havası vardır dedim, tıpasını açtım hatta biraz su eklemeyi denedim ama su tamdı. Geçer herhalde kendi kendine diyip kapattım.

    Hararette dalgalanma, düşme çıkma yok. Sabit 90'da kalıyor. Ama motor soğukken bazen ışık yanmıyor. 90'a geldiğinde artık kesin yanıyor. Aracın çekişinde, gidişinde veya yakıtında hiçbir değişiklik yok.


    Bu sorunu 2 gün önce verdi ve ben dün bir şey daha fark ettim. Kaloriferim sadece camlara sıcak hava veriyor. Yüze ve ayaklara sıcak hava vermiyor. Sadece soğuk hava veriyor. 2 gün önce sorunsuz çalışıyordu. Tesadüf olduğunu düşünüyordum ama ne hikmetse korna da çalışmıyor. Bundan hepsinin tesadüf olabilme ihtimalini göz önüne aldığımda sorunun müşürden veya yedek su deposu diyip geçeceğim ama 3 ü aynı anda sorun verince sorun başka yerde olabilir mi düşüncesi geldi aklıma. Önümüzde ki hafta direk yetkili servise bırakacağım aracımı ama bırakmadan önce sorunun ne olduğunu bilip öyle bırakmak istiyorum. Belki de çok basit bir işlemdir bırakmama gerek kalmaz. Büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum çünkü. Conta, blok gibi sorunlar olamaz gibi. Ne duman ne hararet ne de motor çalışma sesinde bir değişiklik yok.


    Aracım 2004 model bmw 3.16TI - Lpg yok.

    Su ışığının yanması







  • Su eksikliğini işaret eden muşur ya da kablosu arızalıdır.
  • Müşür, sensör arızası gibi görünüyor hocam
  • Sorunuzdan bagimsiz olarak isaretlediginiz uyari isigina benzer sekiller yakitta su var anlamina da geliyor
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

    O dizel araçlarda olur Hocam.

  • Soğutma sıvısı eksilmiyorsa ölçüm yapan sensörün doğru çalıştığından da emin olunmalıdır. Aynı zamanda su devirdaimide sorun olduğunda da yanar. Kalorifer ile ilgili söylediğiniz şeye bakılırsa heater core ya da otomatik kalorifer vanası denebilecek klasik sorunlu bmw parçası sizde de görevini tamamlamış gibi görünüyor. Değiştirilmesi çok zor değildir ancak su sisteminde sıvı yenilemesi ve hava alınması gibi özenli işlemler gerektirir. işini bilen birisi için birkaç saati aşmayacak sürede bir onarım.

  • Araç 7-8 ay yatmış dediniz. İnşallah bu süre zarfında araca kemirgenler zarar vermemiştir.
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt

    Ben de sizin gibi düşünüyorum ama bunların aynı ana denk gelmesi başka sorun olabilir mi diye düşündürdü, teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.