Şimdi Ara

Seyir halinde gaz kesme pedal tepkisiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, aracım ile seyir halinde iken vites kaçta olursa olsun ister yokuş ister düz yol. Araç ansızın gaz kesip tekrar alıyor yahut bu durum beni dörtlü yakıp sağa çektirene kadar devam ediyor. Boşa alıp gaz verdiğimde normal olarak gaz almaya devam ediyor. Ustaların hiç biri sorunu bulamadı. Araç pedal değerleri motor değerleri basınç vs hepsi gayet iyi sonuçlar veriyor (yetkisi servis lisanslı cihaz) ama sorunu bulamadık. Başına bu durum gelen varsa yardımcı olabilir mi? Araç 2012 hyundai i20 dizel.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sanırım herkesin kafası rahat :D Araç servise gitti debriyaj müşürü ve vites müşürü değişti fakat bir gelişme olmadı iki gün serviste kaldı. Daha önce yakıt filtresini değiştirmiştim. Araç yeniden gaz kesme yaptı servisten teslim aldıktan sonra. Tekrar gittim fren müşürü değişti. Araç kendini frende zannediyor dediler onada tamam dedik bakalım son durumu paylaşacağım dertten müzdarip olanlar için.

• Gaz kelebeğiniz elektronikse ondan olabilir. Veya boğaz kelebeği geliyor aklıma ama servise fazla güvenmeyin derim gereksiz yere değiştirdikleri parçaladı da mutlaka iade edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bahsettiginiz arıza hava akişmetre arızası gibi duruyor.akismetre degerlerine bakmak gerek.eger ondan degilse egr valfi acik kalıyor olabilir ona bakmak lazim.son care turboya da bakmak gerek.turbo vnt kanatciklari kurumdan dolayı açılıp kapanamazsa bu tür hataları yapabilir.kac km de arabaniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 14 Mart 2019; 19:54:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddi kedi kullanıcısına yanıt
    Aslında doğru söylüyorsunuz gereksiz yere değişmiş oldu birtakım parçalar ama çok miktar tutmadı 250 lira tuttu iki müşür debriyaj müşürü ve vites müşürü. Değişsin ilerde arıza çıkarmasın diye dursun diye düşündüm. Bugünde 125 lira fren müşürüne verdim. Eğer tekrar yaparsa gidip bu sefer paramı iade alıcam. Umarım tekrarlamaz.

• Rakipsiz Fırtına kullanıcısına yanıt
    Araç beyni bu arızaları göstermiyor hata kodu olarak. Kendim bizzat araştırıp ustalara gaz kelebeği, egr vs pedallar falan derken ihtimalleri sıraladım. Araba orda kaldı iki gün. Bunları değiştirdik siz test edin dediler. Ettim sonuç negatif bugünde araç stop halindeyken stop lambalarının basılı olduğunu gördük fren müşürüne müdahale ettik. Test sürüşü yaptık tekrarlamadı. Umarım olmaz birdaha. Araç 149 binde.

• Rakipsiz Fırtına kullanıcısına yanıt
    Ekipmana bağlayıp gösterebilirim bu iki müşür de arızalı dedi usta ayrıca onu söylemeyi unuttum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mazot pompası olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, düzeldi mi arıza fren müdürü sonrasi

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.