Şimdi Ara

Doğalgaz Ocağının kırmızı/turuncu yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
27.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen başıma gelen bu problemi ve sonucunu sizle paylaşmak istiyorum.

    Tesisatı kurcalattıktan sonra doğalgaz ocağı öğlen kırmızı yanmaya başladı, akşama kadar sallamadım ama internette biraz araştırınca ve ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu okuyunca az panik oldum. sağı solu araştırdıkça alevin karbonmonoksite boğulması, doğalgaz kaçağı... vs pek çok sebep varmış. evi havalandırınca biraz rengi düzeldi. kalın bir usta parası ve komple doğalgaz tesisat tamirine hazırlanmışken Türkçe kaynaklar kesmeyince biraz yabancı forumlara bakayım dedim.


    Yabancı bir forumda Ultrasonik soğuk Buhar makinalarının buna sebep olduğunu yazmışlar. hatta eleman deney filan da yapımış, cidden bu renk olayından bir hafta önce almıştım o zamazingoyu ve ilk defa o gün uzun süre çalıştırmıştım. Bir gün kapalı tutunca harbiden alev gene maviydi, çalıştırınca yoğunluğa göre turuncudan kırmızıya kadar kayıyor.


    Belki birinin daha başına gelir.








  • Dogalgazda mavi alev renginin degismesi demek duzgun bir şekilde yanma olmadigi anlamina gelir. Buyuk Dogalgaz kazanlarında brulor ayarlari yapildiginda alev gozlemlenir ve renk mavi degilse ayarlar yenidem degerlendirilir. Buhar makinesinin oluşturdugu ortam sartlari duzgun bir yanmayi etkilemis gibi görünüyor gerçekten garip doğrusu :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Benjamin_09

    Dogalgazda mavi alev renginin degismesi demek duzgun bir şekilde yanma olmadigi anlamina gelir. Buyuk Dogalgaz kazanlarında brulor ayarlari yapildiginda alev gozlemlenir ve renk mavi degilse ayarlar yenidem degerlendirilir. Buhar makinesinin oluşturdugu ortam sartlari duzgun bir yanmayi etkilemis gibi görünüyor gerçekten garip doğrusu :)

    Aynen ilginç bir durum. Tabi insan sebebini farkedene kadar insan bayağı tırsıyo. normal şartlarda rengi kırmızıya çalmış bir ocak, boğulduğu ve düzgün yanmadığı için ortama oldukça zehirli gazlar salmaktaymış. Kırmızı alev görürseniz zehirlenme şüphesiyle sağlık kuruluşuna felan görünün diyorlar.

  • Ocak turuncu yanıyor diye araştırırken burayı buldum. Bilin bakalım bugün ne çalıştı. Ultrasonik hava nemlendirici. 🤦🏻‍♂️

  • Ocak turuncu yaniyor.Ultrasonik hava nemlendiricisi deerma cihazi alalı 3 gün oldu.
    Kutusundan çıkan Gümüş karbon iyonizer filtre tableti takmıştım , ortamın nemi arttı diye olamaz bence ya bu tabletten ya da cihaz ortama ekstra bir katki daha sağlıyor. Nemlendiriyi mi gazı mı kapatiyoruz son durum nedir:)
  • zyperX kullanıcısına yanıt

    Cihazın içindeki tabletle falan alakası yok. Tamamen nem ile alakalı. Sadece sizde olmuyor, çok müşterim sordu, çok kere başıma geldi. Özellikle çay demlemek için çaydanlık altını unutunca, mutfak kapısıda kapalı olunca mutfak buhar doluyor ve alevin rengi kırmızıya dönüyor. Büyük ihtimal nemin içindeki bi gazın yanma rengi yada su buharının havadaki oksijen miktarını azaltması sonucu oluyordur.

  • internete ödediğim paranın karşılığını veren bir başlık olmuş :)

  • Bende de ayni durum var buhat makinesini kullanmaya korkar oldum acaba havadaki oksijeni mi bitiriyor yoksa buhar icerisindeki bir madde mi alevin rengini degistiriyor bilen biri olsa ne iyi olurdu..😀

  • bjknuri B kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Buhar makineleri suyu küçük moleküllere ayırarak sis halinde havaya karıştırır. Bu esnada suda bulunan tuzlar ve mineraller de havaya karışmış olur. Alev yanarken oksijeni,dolayısıyla ortamdaki havayı kullanır. Kullanılan hava,hava nemlendirici tarafından nemlendirilirken ; nemlendiricinin içerisine konan şebeke suyu içerisindeki Sodyum Klorür (NaCI) de ortama yayılmış olur. Sodyum Klorür alev ile buluştuğunda Sodyum Klorür'ün yanması sonucu alev rengi değişir. Bu durum gazın yanma verimini azaltarak alev sıcaklığını azaltır. Bu da harcanan gaza karşılık elde edilen ısı miktarını azaltır. Ayrıca alevin temas ettiği noktalarda kurum meydana gelmesi ve karbonmonoksit (CO) açığa çıkması gibi riskler meydana getirebilir. Çözüm olarak nemlendirme cihazı ocak yanarken kapatılabilir. Cihazın çalışması gerekiyorsa şebeke suyu yerine saf su kullanılması sorunu çözecektir.

    Yanan alevin üstüne su dökülmesi (ocağın üstündeki çaydanlığın taşması vb. durumlar) sonucu alevin bir an turuncuya benzer renk alması da aynı sebebe dayanır.

    Saygılarımla...




  • Tşkler Dostum

    Bizde bunu yeni aldık Ultrasonik soğuk Buhar makinası aldığığım günden itibaren var :)

    Çok araştırdık,çözüm bulamamıştım.Ev havalınınca normale dönüyor ama çocuk için buharı kullandığımızda aynı oda da olmasa dahi reng turuncu kırmızı karışımı bir şey oluyor

  • sancar10 kullanıcısına yanıt

    internete başım ağrıyor yazsan kanser çıkıyor . o yüzden salla gitsin onları. genelde(%99) havasız evden veya çok yüksek nemden kaynaklı olur. biraz havalandırdınmı da geçer . yok zehirli gaz salıyomuşda acile gidecekmişin de hayatımda duyduğum en saçma şey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 12 Ekim 2022; 23:40:57 >
  • Paylaşım için çok teşekkür ediyorum. Beni 1 hafta sürecek bi tartışmadan kurtardı :)

    Meğer sorun bebek için alınan Buhar makinesiymiş. Doktor önerdi demişti eşim.

    Önerirken bunu da söyleseymiş keşke...

  • Bende de soğuk buhar cihazı var. İlk çalıştırdığımda boğazlarımda sorunla yaşadım daha sonra piezo bozulmasın diye kireci alınmış ve sudaki bakteriler etkili olmasın diye kaynatılıp soğutulmuş su kullandım. Dün ise salon nem oranı %27 ye düştüğünden gene çıkarıp çalıştırdım. bir süre sonra nefes darlığı başladı kapattım ve dışarı çıktım markete gittim geldim odayı havalandırdım. bir süre sonra düzeldim. Nefes darlığı nebulizatör denmi diye merak edip tekrar çalıştırdım. Traş suyu ısıtırken ocaktaki alevin uçları turuncu olduğunu gördüm. Buradan okuduktan sonra ilk olarak mutfağı havalandırdım pek değişmedi daha okuyunca nebulizatör den kaynaklandığına karar verdim.

    Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.

  • Tam konuyu açtım okudum ki harbiden buhar makinesi açtım 1 saat önce ve ocak kırmızı yanıyor, teşekkürler bilgilendirme için. Havalandırdım evi düzeldi.

  • Evet dün nebilazatör aldık ve bugün bunu araştırıyorum. :) ve şaşkınım.

  • iki gündür kombiden sıcak su gelmiyordu. dünde ocak kırmızı yanınca internetten araştırılmış nebiliazatör çalıştırınca kırmızı oluyormuş. bizde üç gündür kombiye uzak bir odada nebilaztör kullandık yine de etkilemiş . dün bütün odalar havalandırıldı . sabahı sıcak su gelmeye başladı ocak maviye döndü. kombi servisi iptal ettik. ama onların da bu konuda bilgileri olmuyormuş. nebilizatörü tekrar çalıştırınca ocak ateşi kırmızı oluyor . ama kapıları acıyoruz havalandırıyoruz. su suan sıcak geliyor . kombiyle alakasını anlamadım ama umarım bozmaz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.