BİR KİŞİ, TELEFONA NİYE YANIT VERMEZ? https://adiladalet.blogspot.com/2025/04/bir-kisi-telefona-niye-yanit-vermez.html< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Telefonlara cevap vermeyen ve dönüş yapmayanlar hakkında güzel bir yazı

-
-
Maalesef katılmıyorum. Gün içerisinde o kadar gereksiz bir telefon trafiği oluyor ki. Dışarı çıkıyorsun araç trafiği içeri giriyorsun telefon trafiği. Hayır elbette hal hatır sorulur. Ama cılkı çıktı.yazışın. kargocu arar , tüpçü arar , sucu arar. Hayır abi aramayın. Kimseyi rahatsız etmeyin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
WhatsApp mesaj.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
telefonlara bakmam genelde dönüş yapmam acil tellere bakarım sade
satış için açtıgım ilanlara gelen sorularada ya cevap vermem ya çok geç cevap veririm
alıcı zaten soru sormaz gelir alır
-
Bazen hayır demek erdemdir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
o zaman ilanında " boşuna meşaj atmayınız, zira cevap yoğ" diye önceden uyar ki millet de ona göre tavrını alsın... sorgusuz sualsiz alıcıyı herkeşler havada gaparlar.. keşkem öyne bi dünya olsa, oh ne rahat...
-
Dekareme hocamla tartışamıyorum beni engellemiş 😭😭
Kardeş bankalar ve ev interneti tanıtımı amacıyla arayan firmalara bende gıcık ve fitil oluyorum, benim bahsettiğim telefon rehberimize kayıtlı akraba ve arkadaşlardan bahsediyorum, çağrı yapıldığında uyuyor veya duşta olabiliriz, burada önemli olan geri dönüş yapmak en azından WhatsApp'dan iletişime geçmek, mesela ben eşim ve ailem harici arayanlarla WhatsApp'dan iletişime geçerim çünkü ben de telefonla uzun uzun konuşmayı hiç sevmem
Bence de en güzeli
Ya önemli, hayati ve acil bir şey olsa ne olacak, belki arayan kişi çok zor durumda ve sizden yardım istiyordur o zaman ne olacak, mesela sizi arayan kişi belki son kez arıyor ve sonra hayatını kaybetti, belki İvedilikle dönüş yapsaydınuz yardıma koşacak ve hayatını kurtaracaktınız, bunu ileride öğrendiğinizde vicdan azabı çekmeyecekmisiniz ?
Hocam haklısınız da bir arkadaş var mesela. Bana boş boş sorular soruyor telegramdan. Gel bir günümü benimle geçir sabah kalktığımdan uyuyana kadar. Ne kadar meşgul olduğumu bir gör. Ve ben buna cevap verdikten sonra başka sorular da soruyor durmuyor. Durum böyle olunca dikkatini dağıtıyor bu sorular sürekli. Yakın bir arkadaşım değil. Online kişisel gelişim kursunda aynı telegram grubundayız.
Şimdi ben bir kısım mesajlarına cevap vermedim. En son vermedim. Yani bence her şeye her zaman cevap verilemez, verilmez gibi geliyor bana.
demn yu!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben şu an cevap veriyorum çünkü kimse aramıyor 🙃
Ama 2 yıl önce hiç sevmiyordum ya mümkün olsa sessize alacaktım ama işte cevap vermek zorundaydım
Musait değilsem açmıyorum. G... Lek, babam kadın emlakçı aradığında falan aşırı önemli işi olsa bile açar, 'musait değilim' der. Ben açmıyorum, açmıyorsam musait değilimdir. Mesaj gönderin, musait olduğumda ararım.
Sırf telefon numarama sahip olduğu için istediği zaman bana ulaşabileceğini düşünen insanlar var... Eskiden bir ev telefonu vardı, evde değilsen açmazdın. Yalnız kalmak istediğinde fişini çekerdin. Şimdi arıyor, açmayınca mesaj atıyor, cevap vermeyince bozuluyor, en son gidip blog falan yazıyor.
Birkaç yıl önce rehberimden 500'e yakın kişiyi sildim, sonra da telefon numaramı değiştirdim. 80 kişilik küçücük bir rehberim var. Yeni numaramı da sadece bu kişilere gönderdim. Mutluyum, huzurluyum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 21 Nisan 2025; 16:28:33 > -
of aramam gereken biri var, 2 hafta belki de üç hafta oldu beni arayalı, psikolojik olarak hazır hissedemiyorum geri dönmek için aramasına..
zaman geçtikçe kabahatim büyüdüğü için arayamıyorum da bir türlü :((
-
444, 850, 212, 216'ları, genelde sabit telefonları asla açmam. kayıtlı olmayan cepleri açmışsam açmışımdır, açmamışsam geri aramam, önemli bir şey varsa tekrar arar. hiç merak etmem.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X