Şimdi Ara

studio için işlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir işlemci daha dogrusu pc toplayacagız ama kararsızıs amd mi intel zira ortada şöyle sağlam test de yok bakım alsak bazı firmalaranı yanlı olarak hazırladığı testleri saymaz isek

kullanılacak programlar şöyle ben yazayım bilen varsa tavsiye etsin hani test olsa bununla ilgili bakar alırsın

edius

vegas

after efect

3 ds max

autocad

cubase nuendo reason albenton

görüşlerinizi bekliyorum

midi klavye:M-Audio Keystation 61 Es Speakerlar:Behringer TRUTH B2030A , Yamaha HS80M , Ses Kartı :roland octa capture Kayıt cihazı :Tascam DP-01FX/CD 8-Track Hard Disk Recorder with CD Burner . Pc : intel p4 3,2 ghz 4 gb ram ,120 gb ssd , ekran kartı:ASUS GTX570 DirectCU II GDDR5 1280MB 320Bit .Monitör : samsung ld 40d550 , phlips 17" flat crt. Amfi :NAD M2 Direct Digital Amplifier , surround amfi yamaha rx v765 speakerlar :AE Neo 1 çift , surround takım : yamaha seri hop
  • _____________________________

• Kesinlikle AMD FX 8150 alın derim.www.pazarland.com da %25 indirimle 465 tl.
    Her işinizi rahatlıkla görecek bir işlemci. Fiyatida uygun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Kesinlikle AMD FX 8150 alın derim.www.pazarland.com da %25 indirimle 465 tl.
    Her işinizi rahatlıkla görecek bir işlemci. Fiyatida uygun.

Bu pazarLand denen yer ne kadar güvenilir acaba ? aLışveriş yapan var mı hiç buradan ?
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar zaten ben güzümle görüp elimle dokunmadığım birşeyi almam bütçe önemli değil önemli olan benim işlemci olayını hal yoluna koymak . okuduğuma göre kimi intel kimi amd demiş. neye göre deniyor acaba

zira bunda grafik olduğu kadar ses programlarıda kullanılcak bazı ses programları grafik programı ile kapışıyor. ama ben bilemiyorum işte hangisi alınmalı

kullacağım programları tekrar yazıyorum. cubase , reason ,albenton, 3 ds max ,autocad , edius , sony vegas pro,after effect

bunlar dan en youğun olanı cubase ve vegas olacak ram seçmek kolay ses kartı zaten işim olduğu için o da o kolay tek bilemediğim ve bilemeceğim düzgün bu programlarda test bulamaz isem anlayamacağım şey işlemci seçimi arkadaşlar . iyi ce kafam karıştı zira mac pro masaüstüne de gidip o kadar para verlimez diye düşünüyorum sonuçta çok falza kazanmıyoruz.

ilgilenenlere tşk bir intel diyen niye intel amd diyen niye amd dediğini söylerse daha netleşecek benim için .
    midi klavye:M-Audio Keystation 61 Es Speakerlar:Behringer TRUTH B2030A , Yamaha HS80M , Ses Kartı :roland octa capture Kayıt cihazı :Tascam DP-01FX/CD 8-Track Hard Disk Recorder with CD Burner . Pc : intel p4 3,2 ghz 4 gb ram ,120 gb ssd , ekran kartı:ASUS GTX570 DirectCU II GDDR5 1280MB 320Bit .Monitör : samsung ld 40d550 , phlips 17" flat crt. Amfi :NAD M2 Direct Digital Amplifier , surround amfi yamaha rx v765 speakerlar :AE Neo 1 çift , surround takım : yamaha seri hop

• i5 2500k bu işler için ideal. fiyatı fx8150 kadar, performansı 20-30 tane fx8150 kadar

Orijinalden alıntı: pctechnic01

bütçe önemli değil

Yanlış cevap.

Oyun için olsa saçmalayanların haricinde bu işin bir üst sınırı vardır. Ama sizin işiniz için yoktur. Bütçe önemli değil derseniz 4 adet opteron 6284 alın keyfinize bakın derim

O yüzden bütçe ve iş hacminiz önem arzeder.

profeyşınıl re(n)klam fotografikçisi... fotoşopar ayısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

bütçe önemli değil

Yanlış cevap.

Oyun için olsa saçmalayanların haricinde bu işin bir üst sınırı vardır. Ama sizin işiniz için yoktur. Bütçe önemli değil derseniz 4 adet opteron 6284 alın keyfinize bakın derim

O yüzden bütçe ve iş hacminiz önem arzeder.

iş hacimi daha çok ses prodiksiyon üzerine bizim . bunun yanında gelirse grafiksel işler olacak ama tutupta aldığımız bir işde yarı yolda da kalmak istemeyiz eğer mac ler kadar para tutarsa onu almak mantıklı olurda çok uçmadan bir sistem şöyle 3000 tl lik bir olay sadece kasa içi için

birde opteron dediğiniz işlemci hangi grubun

• quote:

Orijinalden alıntı: artariel

i5 2500k bu işler için ideal. fiyatı fx8150 kadar, performansı 20-30 tane fx8150 kadar

Klavyesi olan konuşuyor arkadaş kaç kez fx 8150 kullandında konuşuyorsun ? şuan fx 8150 kullanıyorum fiyatına göre çok iyi bir işlemci hiçbir sıkıntım yok 6950 cf ocli halde banamısın demiyor, arkadaşın gtx 680 sli sisteminde denedik işlemciyi darboğaz yapmadı sen gelmişsin 2500k daha iyi diyorsun
    AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • quote:

birde opteron dediğiniz işlemci hangi grubun

Opteronu sadece bütçenin önemini vurgulamak için örnekte kullandım. Yoksa boş verin kafanızı karıştırmayın.

Opteron AMD'nin server ve workstationlar için ürettiği bir işlemcidir. 6200 serisi 16 çekirdeklidir.
    Pixarın render farmları opterondan güç alır mesela.

Ben amacıma ulaştım Bütçenizi öğrendim
    Şu an amaç 3000TL içine girerek bu iş için en uygun sistemi kurmak.

profeyşınıl re(n)klam fotografikçisi... fotoşopar ayısı.

• dediğim gibi 3000 tl vere bilirim ama kasa içine kasam falan var elde bir 8 gb corsair var . amacım sadece işlemciyi belirleye bilmek dediğinizden anladığım intelden ziyade amd gibi görünüyor fakat amd işlemcinin müzik prodiksiyon işinde ne kadar iyi biliyormusunuz . müzikle ilgili olarak hiç pc kullanmadım ama daha öncede yazdığım mac alacak durum yok şu an çünkü sadece mac aldığın zaman yazılım da çıkacak basımıza. maliyeti çok daha fazla oluyor
  • Oyun oynanacak mı ? Yoksa tamamen profesyonel mi olacak ?

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Oyun oynanacak mı ? Yoksa tamamen profesyonel mi olacak ?

yok hocam ya oyun oynamak bana göre değil lisede iken kaldı o işler . tamamen iş için zira dikkat ettiysen birtane oyun ismi yok yazıda zaten ps3 var da başına bile otrumuyorım onun boşa aldık ya neyse
  • Sadece iş için bir sistem topladım

Akıllı PC Toplama Sihirbazı
    Kasa
    1 x Cooler Master HAF RC-912 Plus Pencereli Performans Kasası 214,50 TL+KDV
    Güç Kaynağı
    1 x Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver 66A-12V Single Rail Modüler Güç Kaynağı 247,06 TL+KDV
    İşlemci
    1 x INTEL Core i7-2600K LGA 1155 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci 706,71 TL+KDV
    İşlemci Soğutucu
    1 x Sunbeam Core-Contact Freezer İntel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1156 / 1155) 84,27 TL+KDV
    Anakart
    1 x MSI Z77A-G43 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (G3) (Ivy Bridge) 246,24 TL+KDV
    Bellek
    1 x Geil Evo Corsa 16GB 1600MHz CL10 Dual Channel Bellek Kiti (2x8GB) 304,52 TL+KDV
    HDD
    1 x Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003) 231,43 TL+KDV
    2.400,98 TL 2.400,98 TL
    Ekran Kartı
    1 x PNY Quadro 4000 2GB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Profesyonel Ekran Kartı
    1.937,08 TL

Teknobiyotik

Genel Toplam (KDV Dahil) 4.245,40 TL

• valla bize diyecek pek bişe kalmamış sistem kendini belli ediyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Sadece iş için bir sistem topladım

Akıllı PC Toplama Sihirbazı
    Kasa
    1 x Cooler Master HAF RC-912 Plus Pencereli Performans Kasası 214,50 TL+KDV
    Güç Kaynağı
    1 x Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver 66A-12V Single Rail Modüler Güç Kaynağı 247,06 TL+KDV
    İşlemci
    1 x INTEL Core i7-2600K LGA 1155 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci 706,71 TL+KDV
    İşlemci Soğutucu
    1 x Sunbeam Core-Contact Freezer İntel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1156 / 1155) 84,27 TL+KDV
    Anakart
    1 x MSI Z77A-G43 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (G3) (Ivy Bridge) 246,24 TL+KDV
    Bellek
    1 x Geil Evo Corsa 16GB 1600MHz CL10 Dual Channel Bellek Kiti (2x8GB) 304,52 TL+KDV
    HDD
    1 x Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003) 231,43 TL+KDV
    2.400,98 TL 2.400,98 TL
    Ekran Kartı
    1 x PNY Quadro 4000 2GB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Profesyonel Ekran Kartı
    1.937,08 TL

Teknobiyotik

Genel Toplam (KDV Dahil) 4.245,40 TL

hocam tşk zaten o ekran kartı mevcut bende arayışımız sadece işlemci ve ona uygun bir anakart hem görsel işlemede çok iyi olacak hemde müzik prodiksiyonda iyi olacak .

ama anladığım kadarı ile intel biraz daha ağırlıklı galiba çok tşk ederim . biraz da inteli tercih edeceğim eh birde şöyle bir video falan olsa prodüksiyon işinde etkisini göre bilecek gelin görünkü çevremdeki herkezde mac pro var . o da 6000 tl ki sade kasa bunun yazılımı ıvır zıvır abooo . intele yönelmeye başlamam gerek kullananlar varsa prodüksiyonda beklerim nasıllar rahatlar mı.

arkadaşım tekrar tşk ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.