Merhaba, yeni sistemimi yıllardır biriktirdiğim parayla zor güç bir şekilde dizdim, yeni anakart, yeni işlemci ve RAM olacak şekilde. i5 10400F aldım işlemcimi, sadece ekran kartına ihtiyacım var. Ama şuan için piyasada GTX 1650'den başka pek şansım yok mümkün bile değil neredeyse. Şuanda 1050 Ti sahibim ama artık yetmiyor, normalde 35-60 FPS arası yetinebilen bir oyuncuyum profesyonel biri değilim, sadece oyun oynuyorum çıkıyorum. Tek bir isteğim var grafikler lowest olsa da fark etmez, yeter ki 1080P oynayayım, düşük ayarları takmıyorum. Bir de bir ricam var lütfen AMD kart önermeyin, ben asla ekran kartı yönünde AMD almam, teşekkür ederim herkese. Allah razı olsun. |
Nvidia GTX 1650: Alınır mı?
Nvidia GTX 1650, uygun fiyatlı bir grafik kartı arayan oyuncular için popüler bir seçenektir. Ancak GTX 1650'yi satın alıp almama kararı, özel ihtiyaçlarına bağlıdır.
GTX 1650'nin Özellikleri
GTX 1650, Nvidia'nın Turing mimarisine dayalı giriş seviyesi bir grafik kartıdır. 896 CUDA çekirdeği, 4 GB GDDR6 bellek ve 128 bit bellek veriyoluna sahiptir.
GTX 1650'nin Performansı
GTX 1650, temel oyunlar için yeterli performans sunar. 1080p çözünürlükte çoğu oyunu orta ila yüksek ayarlarda çalıştırabilir. Ancak, daha yüksek çözünürlükler veya yoğun grafiksel ayrıntılar için mücadele edebilir.
GTX 1650'nin Güç Tüketimi ve Isı
GTX 1650, yalnızca 75 watt güç tüketir, bu da onu düşük güçlü bir sistem için ideal kılar. Ayrıca nispeten düşük ısı üretir ve bu da daha iyi ısı dağılımı için ek soğutma gerektirmez.
GTX 1650'nin Fiyatı
GTX 1650'nin fiyatı, modeline ve özelliklerine bağlı olarak değişir. Temel modeller genellikle 1000-1500 TL aralığında fiyatlandırılırken, daha gelişmiş modeller 2000 TL'ye kadar çıkabilir.
GTX 1650'yi Almalı mısın?
GTX 1650'yi alıp almama kararı, bütçene ve oyun oynama ihtiyaçlarına bağlıdır. Temel oyunlar için uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsan, GTX 1650 iyi bir seçim olabilir. Ancak daha yoğun oyunlar veya daha yüksek çözünürlükler için daha güçlü bir grafik kartı düşünmelisin.