Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.540
Cevap
26
Favori
311.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi öle sormakla bitcek deiliki yawh wala sıkılırsın

When The World Is Mine, Your Death Shall Be Quick And Painless!
  • benimde rome da çözemediğim çooook olay var. ya ne gerek var ki bu kadar ayrıntıya... diplomatlar filan. başka bi makalede çok önemli diyor sürekli kullanılacak diplomatlar deniyor ama benim hiç bir işime yaramıyor. bu ekonomiyi nasıl geliştiricem hala çözemedim sürekli giderler var.

quote:

Orjinalden alıntı: Jansay

Cihad(Jihad) olayını açar mısın lütfen???

benim soruma cevap vermedin ama

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind
  • Oyun bazında strateji türüne gönül veren birisi olaraktan burada bulunmam gereğini hissettim.
    Yalnız hocam ekleme muhabbeti varsa mümkünse muaf tutun bizi. Ulan elalemi yerden yere vururken biz yaparsak ne derler?

Neyse, 98+ lı yıllara bakıyorum da büyük bir gelişme söz konusu. İlk baktığım oyun herhalde Tiberian Sun'dı (hala cd'si sağlam iyi mi?). Esasında ileride bu türün taklalar atabileceğini görerekten, yıllardır üzerinde oynamalara gidilmesini eleştirmişimdir ama kim takar anasını satayım.

"ekleme muhabbeti" atla deve değil. Beni ekle deyip en sevdiğin strateji oyununu yazman yeterlidir

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind
  • Hiç gerek yok hocam. Oldum olası eleştirmişimdir klüp adı altında eklenme olayını.

Ha bir de, tek bir oyun da kısıtlı kalmamışımdır; şimdi 10 yıllık süreç içerisinde baktığım oyunlar arasında tek bir tercih yapmam büyükçe bir yanlış olur.

Neyse, önemli olan yorumlar, analizler; gerisinin pek önemi yok.

Orjinalden alıntı: Brutalite

Hiç gerek yok hocam. Oldum olası eleştirmişimdir klüp adı altında eklenme olayını.

Ha bir de, tek bir oyun da kısıtlı kalmamışımdır; şimdi 10 yıllık süreç içerisinde baktığım oyunlar arasında tek bir tercih yapmam büyükçe bir yanlış olur.

Neyse, önemli olan yorumlar, analizler; gerisinin pek önemi yok.

seni eklemiyim mi yani?

• Ben MediaveL 2 TotaL War Kingdoms 'un campinginden bir şey anlamadım

Ve ses olmayanca zevksiz oluyor
    Intel I3-10100F|MSI B460M-A PRO|Gigabyte GTX 1660 Super OC|Sapphire Pure 625W|Crucial Ballistix 16GB 3200 MHz DDR4|SanDisk Ultra 3D 1TB NVMe M.2 SSD|LG 24" LCD|

When The World Is Mine, Your Death Shall Be Quick And Painless!
  • benide eklermisin warcraft

@S@rKs-PoWeR

quote:

Cihad(Jihad) olayını açar mısın lütfen???

benim soruma cevap vermedin ama

Medieval da oyunu daha çok din etkiler.Çünkü hiç alınmaz dediğiniz yerleriniz bile cihad veya haçlı seferleri ile gidebilir.Bunları ilan edebilmek için öncelikle din de güçlü bir yeri olan papaz veya imam a ihtiyacınız olacaktır.Haçlıyı ilan edebilmek için ayrıca papa ya da yakın olmanız gerekir, ki katılım olması için etkili olabilesiniz.Cihad daha farklı bir durum, müslümanlığa yakın devletlerle beraber olup cihad açmak işkence gibi birşey, en azından ben pek başarılı olamıyorum.

Başlatmak içinse imam veya papaz ın bilgilerine giriyorsunuz, ekranda sol allta cihad(müslümansanız) ya da haçlı işareti(hristiyansanız) çıkar.Bastıktan sonra oradan bir şehir seçip okeyliyorsunuz ve gerisine bakıyorsunuz.

@diabolik191 şu an evde değilim ve en erken 1 hafta sonra evde olurum.Kusura bakma ss veremem tek söyliyebileceğim grafik veya game ayarlarında bir seçenek olur "huge/large/medium/small" diye bunlar ordu büyüklükleri.Yani sen sayı vermiyorsun.Sayılar ise"160/120/60/30" oluyor sırasıyla hatırladığım kadarıyla.Eğer olmazsa evinde roma ya sahip olan birini beklemek zorundasın

Ayrıca diplomatlar olayın kilitlendiği noktadır.Örneğin "Trade Rights" sayesinde devletler arası ticaret anlaşmaları yapılır ve deniz varsa denizden yoksa karardan ticaret yapılarak ekonomi güçlenir.Veya "allience" olunarak savaşlarda hatırı sayılır yardım alınabilir.Savaş sırasında ise son durumda parar vererek "cease fire" yani ateşkes yaparak yırtabilirsiniz.Gerçi romada bunlar kısıtlıdır eğer gerçekten kafa yoracak strateji istiyorsanız Medieval II yi ne yapıp ne edip edinin.

Bunun yanı sıra top hemen gelmez Medieval da, olayların tamamı gerçek tarihi sıraya göre dayalıdır.Topu kullanmanız için öncelikle bir devletin barutu bulması gerekir, pusula vb. icadıylada Amerika açılır.Yani süper bir oyun, size tavsiyemdir.Ancak hemen ateşli silahlar beklemeyin, önce o taarihe kadar hayatta kalmak durumundasınız.

Not:Kusura bakmayın derinlemesine bilgiler veremiyorum, zaman çok kısıtlı ve ilgilenmem gereken bir takım işler var.1 hafta sonra sorulan her soruya ayrıntılı cevap vereceğim, ancak siz o zamana kadarwww.totalwar-turkiye.com dan yardım alabilirsiniz.Tüm sorularınızın cevapları orada vardır

• ben 1 demiyorum 2 diyorum bfmenin
    Sana çöl gibi gelen,O göl diyorsa; göldür..Üye kendi isteğiyle uzaklaştırılmıştır.
  • YA arkadaşlar sorun burdan yav.Dediğim sıkılcak bir şey yok.Siz yeterki sorun.Jansya bu aralar dersler nedeni ile pek giremiyorum foruma.Birde medival çok vaktimi alıyor
    Cihad olayına gelince ben hiç gerek duyamdım.Zaten müslüman devletlerim doğudan ilerlemek için mecburen yıkıyorum.O nedenle cihad a katılcak devlet kalmıyor.Ama hristiyan bir devlet ile başlarsan haçlı birliği işne çok yarıyacaktır.Ben oynarken 5000 kişilk bir haçlı birliği İstanbul u almak için gelmişti mesela.Bu hiç az bir rakam değil yani.5000 kişi ile birçok yeri ele geçirebilirsin.Cihad olayını oyunun başında Mısır İspanyaya başlatmıştı ama benim ispanyaya ordu yollamam mükün değildi.Çünkü harita daha kapalıydı oralarda.Yani cihad olayı biraz garip.Adam avrupanın ortasında cihap ilan ediyo.BEnim oyunun başında etim ne budum ne nasıl ordu yolluyayım.Ama sen bizans üstüne cihap yapmak istiyorsan doğudaki müslümam devletler ile güzel anlaşmalar yap ve asker yapma menüsünün en altındaki ay figürünü cihad yapmak istediğin yer gönder.Sonrasında neler olur bilemem.Çünki ben hiç kullanmadım

• ekliyorum sezar hoşgeldin

@alimert1232

tamam değiştiriyorum hemen

@PLATINIUM

tamamdır ekliyorum hoşgeldin

@DanGWaR, S@rKs-PoWeR

yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İşlerinizde ve derslerinizde başarılar dilerim(Tabi medievaldada başarılar)

demek cihad o kadar etkili değil ha?

• Valla bence etkili değil.Ben tabi medieval total war için konuşuyorum.Medieval 2 total war da nasıldır bilemem.Cihap yerine işte güzel anlaşmalar ile yer ele geçirmek daha iyi olur gibi geliyor bana.
    Bİrde mümkün oldukça ordularınızı bir birliğin alabileceğin kadar doldurun.Yani taktik haritada ordunun yanındaki bayrak hep full olsun.OZaman gözleri korkuyor.Orduyu parçalamayın.Hep bir tutun.Birde medieval total war ın en sevdiğim yanlarından mesela bir yer ele geçirmem gerekiyor.Ben hemen elegeçirceğim yere en yakın yere ordumu yığmaya başlıyorum.2-3 sene geçirip gerekli miktarda orduyu yığıyorum.E tabi onlarda beni görüp anlıyorlarki bu adam buraya orduyu yığdı kesin bize saldırcak.Bakıyom onlarda başlıyo ordu yığmaya başka şehirlerinden hemen getiriyorlar sağlam bir doru.Yani ele geçirceğiniz yeri ele geçirmek için acele edin.Osmanlıdan bilenler bilir fetihi geciktirmek kötü şeylere yol açıyor.Fetih yapayım derken adamlara yenilemyin.Elinizi çabuk tutun

• dostum bende middlee earth dedim benimkide 2 olcak

Orjinalden alıntı: yaramazprens

dostum bende middlee earth dedim benimkide 2 olcak

tamam hemen değiştiriyorum dostum

• YA oyunlara fazla takılmayın.Önemli olan strateji oyunları sevmek.Bildiklerimizi paylaşmak

Orjinalden alıntı: eKart

abi senin aldığın kingdoms kaç cd 2 dvd olması lazım kingdoms senin ki tek se muhtemelen videolar ve sesler kırpılmışıtır
    bence deiştir cd ni

evet tek dvd

Değiştirmeye gerek yok , sesLeri ben kendim çıkarırım

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.