Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
||>STEPHEN KING FAN CLUB<|| 46 ÜYE ||

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Sinema - Müzik - Kitap >> Kitap >> ||>STEPHEN KING FAN CLUB<|| 46 ÜYE || Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Pir

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Ağustos 2007; 16:27:18 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bir Stephen King hayranı olarak DH'de Stephen King'le ilgili bişey bulamadım. O yüzden fan club' ını kurmaya karar verdim, desteğinizi bekliyorum...

Her türlü haber, yazı, resmi paylaşabiriz...

Stephen Edwin King (Sahte Adı: Richard Bachman)

Stephen King 1947 yılında Portland'da doğdu. Annesi ve babası ayrıldıktan sonra, ağabeyi David ile annesinin yanında büyüdü.

King'in çocukluğu babasının yaşadığı yer olan Indiana Fort Wayne ile annesinin yaşadığı Portland Maine arasında gidip gelmekle geçmiştir. Bir süre sonra annesi ve ağabeysi ile birlikte Durham'a taşınan King, burada okula başladı. 1966 yılında kolejden mezun oldu ve Orono Maine Üniversitesi'nde Bilim dalında öğrenim gördü. Üniversite kütüphanesinde çalıştığı sıralarda, yine burada çalışan karısı Tabitha Spruce ile tanıştı. 1970 yılında üniversiteyi bitiren King, bir yıl sonra Tabitha ile evlendi. Ancak öğretmen olarak iş bulamadığı için bir laboratuvarda çalışıyordu. Tam bu sıralarda bazı erkek dergilerinde yayınlanan bir hikâyesi büyük patlama yaptı. Bu hikâyeleri daha sonra Hayatı Emen Karanlık adlı kitabında toplandı.
1971 sonbaharında Stephen, Main'deki Hamden Koleji'nde öğret-menliğe başladı. Hafta sonları ve geceleri, kısa hikâyeler ve roman yazmakla uğraşıyordu.

1973 yılı baharında Göz (Carrie) adlı romanı yayınlandı. Zamanla kısa hikâyelerden romana hatta senaryo yazmaya atıldı. Senaryosunu yazdığı filmlerde hem oynuyor, hem yönetiyordu. 1974'te Kolorado'ya taşınan King burada Medyum (Shining) kitabını yazdı ve 1975 yazında yeniden Maine'e döndü. Burada göl kenarında bir ev alan King aynı yıl içinde Mahşer (The Stand) adlı yapıtını yazdı.

1977 yılında yine aynı şehirde başka bir eve taşındılar. 1980 yazında ikinci bir ev alan King karısı ve üç çocuğuyla beraber burada yaşamını sürdürdü.

Yazarlığı süresince, birçok ödül de kazanan Stephen King korku-gerilim dalında bir klasik oldu. Ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan King, Kujo, Hayvan Mezarlığı, Christine, Tepki ve Sadist gibi bir çok unutulmaz yapıta imzasını atmıştır. Kemik Torbası adlı yapıtı 1999 yılında Bram Stoker Ödülü'nü kazanmıştır.

2000 yılında vizyona giren ve Tom Hanks'in de başrollerinde oynadığı Yeşil Yol adlı kitabından aynı adla uyarlanan filmi 4 dalda Oscar'a aday gösterilmiştir.

Tüm Kitapları

İmzamız

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_16541968/mpage_1/key_//tm.htm#20351166][b]|[center][b][color=#180000]S[/color][color=#200000]t[/color][color=#280000]e[/color][color=#300000]p[/color][color=#380000]h[/color][color=#400000]e[/color][color=#480000]n[/color][color=#500000] [/color][color=#580000]K[/color][color=#600000]i[/color][color=#680000]n[/color][color=#700000]g[/color][color=#780000] [/color][color=#800000]F[/color][color=#870000]a[/color][color=#8F0000]n[/color][color=#970000] [/color][color=#9F0000]C[/color][color=#A70000]l[/color][color=#AF0000]u[/color][color=#B70000]b[/color][/b][/center]|[/b][/link][/center]

Üyelerimiz

• Pir
  • eggy13
  • Séi-Chan
  • xswordfishx
  • quicksand
  • 20burak1991
  • yaramazprens
  • scov
  • blue night
  • isoKING
  • OlympusFarmer
  • _Divine_
  • Tim Robbins
  • Randall
  • androplus
  • Sipahi
  • YavuzzhaN
  • (EmRe)
  • wholet
  • demon
  • Fiyong
  • exerion
  • blackpearl_86
  • helloween
  • Vampire_Boy_42
  • gsardaags
  • ugur9595
  • ßaTıKaN
  • 4system
  • Gunwane
  • emremuslu
  • ninjaturtle
  • |BLood|
  • Syn7ax
  • ismetdai
  • Carmentos
  • Lacuna Coil
  • WiCKeD.
  • Bellatrix
  • PMD
  • yılma
  • daNGe®
  • drlevent
  • bilge_bilge
  • eXcess3
  • ~ Féano[R]
  • SeNa_86

İmzanın görünüşü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pir -- 20 Temmuz 2008; 13:09:42 >

β€₤ǾЩ Ð€ΛŦҢ β€₤ǾЩ Ң€ΛV€Ŋ

eggy13

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Ağustos 2007; 16:49:24 

yaz beni en başa

Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine). ABD'li hikaye ve roman yazarı.

Genellikle gerilim ve korku türünde eserler vermiştir. Kitaplarının çoğu Türkçe'ye de çevrilmiştir. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayınlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp, 2004 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür.

İlk profesyonel kısa öykü satışını "The Glass Floor" adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967).

alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eggy13 -- 9 Ağustos 2007; 16:51:35 >

Türk ve Osmanlı Tarihi Kulübü
Pir

Sisteme Gözat

9 Ağustos 2007; 22:51:15 

çok güzel ellerine sağlık

β€₤ǾЩ Ð€ΛŦҢ β€₤ǾЩ Ң€ΛV€Ŋ

eggy13

10 Ağustos 2007; 20:49:52 

önemli değil

ozqee

11 Ağustos 2007; 18:08:11 

stephen king kitaplarından banada önerirmisinizz. hayvan mezarlıgı,kemik torbası,azrail koşuyor ve hayaletin garip huylarını okudum müthiş kitaplardııı.öenrdiiqiniz kitaplar mümkünse gerilim ve korku olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqee -- 12 Ağustos 2007; 14:46:49 >

damirem

11 Ağustos 2007; 19:15:18 

bana da kara kule hakkında bi kaç şey soyleyecek olan var mı?
bugunlerde başlamak istiyorum da,bazıları asırı sıkıcı diyor,bazıları da yuzuklerin efendisi ile kapışır.
okuyanlar ne dusunuyor?

100 YIL
d@ndelo

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 23:26:57 

Hayatımda okuduğum en iyi roman lar diyebilirim.kesinlikle öneririm.Şimdi bu satırları yazarken bile heyecanlanıyorum.Kendimi kaptırdığım bir hikaye.Hatta nickim bile ordan geliyor.Bunları S.K. hayranıyım diye söylemiyorum.(Bu arada beni de üye yaparsanız sevinirim.).Bence Yüzüklerin Efendisinden de güzel(bence).Koca koca 7 kitap hepsi ama nasıl bittiğini anlamıyorsun bile.Son kitap yaklaşık 800 sayfa ama ne zaman bittiğini anlamadım.(yaklaşık bir ay dan daha az.).Yani kesinlikle öneririm.

Kısaca hikaye:(spoiler değil) yok olmaya yüz tutmuş bir dünyada, tüm bu yok oluşun sebebi olarak gördüğü karakule ye ulaşmaya çalışan bir silahşorun maceraları.

| Intel Pentium4 (15 x 230 Mhz) | | TT BlueOrb 2 | | Asus P5B Deluxe Wifi Ap (1004 bios) |
| 1 Gb Kingston (DDR2-667) | | TT Ramsink | | Sapphire 256 Mb Ati Radeon X1950 (580/700) |
| Creative SB Live! 24-bit | | LifeView FlyTV Pr. 34 | | Lg DvdRW GSA-H10N + SAMSUNG CD-ROM | | Samsung 120 Gb Sata-II + Samsung 40 Gb Sata (Win) | | ThermalTake XaserV Damier V6000A | | Lc 420 Watt PSU | | Samsung 17'' Crt |

eggy13

12 Ağustos 2007; 22:23:15 

rüyalar ve karabasanları okuyorum şuan gördüğüm kadarıyla bu romanında dört farklı hikaye var yola tuzak filan kuruyorlar birinci hikaye müthişti tevsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eggy13 -- 12 Ağustos 2007; 22:24:01 >

damirem

13 Ağustos 2007; 0:34:13 

quote:

Orjinalden alıntı: d@ndelo

Hayatımda okuduğum en iyi roman lar diyebilirim.kesinlikle öneririm.Şimdi bu satırları yazarken bile heyecanlanıyorum.Kendimi kaptırdığım bir hikaye.Hatta nickim bile ordan geliyor.Bunları S.K. hayranıyım diye söylemiyorum.(Bu arada beni de üye yaparsanız sevinirim.).Bence Yüzüklerin Efendisinden de güzel(bence).Koca koca 7 kitap hepsi ama nasıl bittiğini anlamıyorsun bile.Son kitap yaklaşık 800 sayfa ama ne zaman bittiğini anlamadım.(yaklaşık bir ay dan daha az.).Yani kesinlikle öneririm.

Kısaca hikaye:(spoiler değil) yok olmaya yüz tutmuş bir dünyada, tüm bu yok oluşun sebebi olarak gördüğü karakule ye ulaşmaya çalışan bir silahşorun maceraları.

aldık ilk 2sini başlıcaz bugun bakalım

100 YIL
kara kule

12 Ocak 2008; 2:22:20 

stephen kingin türkçe bi fun club ı varmı arkadaşlar

kara kule

12 Ocak 2008; 2:27:53 

tılsım veya medyum u tavsiye edebilirim harika kitaplar bu kitapların sayfa yılarına hiç bakmıyosun en sevdiğim yönü bu adam gerçekten insan diil

Séi-Chan

12 Ocak 2008; 12:09:49 

Yaz benide yaz...
Lise yıllarım Stephen King kitaplarıyla geçti

xswordfishx

12 Ocak 2008; 18:29:03 

aynen yaz benide çok severim

Y.N.W.A
Pir

Sisteme Gözat

12 Ocak 2008; 20:07:13 

Nerden buldunuzda hortlattınız konuyu ya...

β€₤ǾЩ Ð€ΛŦҢ β€₤ǾЩ Ң€ΛV€Ŋ

20burak1991

12 Ocak 2008; 21:02:04 

benide benide ekle.hayatımın büyük bir bölümünü kapsamakt