Şimdi Ara

Creative Ses karti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • <font face=Tahoma>Gunaydin, fazla uzatmadan anlatmaya calisacagim. Bilgisayarimda ram'lerden dolayi acilmama sorunu vardi, donanimi halledince windows bi suru yerde illegal operation vermeye basladi. Ben de windows'u yeniden kurayim dedim. Daha once bir kere windows 98 kurdum ve onda da Creative Vibra 128 PCI ses kartim sorunsuz kurulmustu. Dun gece windows'u yeniden kurdum, ortada ses falan yoktu. CD'den driver'lari yukledim. Ama aygit yoneticisinde ses karti uzerinde sari unlem isareti vardi. Aygiti kaldirdim yeniden "yeni donanim ekle"den buldum. driver'lari kurdum yine ama sonuc degismedi. Aygiti yine kaldirdim ve restart ettim. Acilista "PCI Audio Device Found" dedi, driver'lari yeniden kurdum. Ama nafile. Daha once bu driver'lar sorun yaratmamisti. Bilgisayarimdaki neredeyse tek sorunsuz cihaz ses kartim idi. Ama dun gece epey bir sikinti yaratti. Aklima bin tane sey geldi. Ses karti fiziksel olarak slot'a oturmamis dedim, ama o zaman acilista nasil buldu. Madem buluyor o zaman neden ses cikmiyor ve sari unlem ile oylecesine duruyor. IRQ'lar aklima geldi ama pek bir cozum bulamadim. Bu konuda bana yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Okuyan ve cevap verecek herkese simdiden tesekkurler.

    Osman Gencoglu</font id=Tahoma>







  • kartı başka bir slotta veya başka bir bilgisyarda denedinmi.
    irq da sorun olabilir diyorsan biostan
    pnp/pcı configuration' a girip Reset Configuration Data seçeneğini enable yapıp bil baştan başlatmaktır.yalnız bunu ses kartının yerini değiştirirek yaparsan belki daha iyi olur.

    Northerner
    <img src='http://powerstorm.sitemynet.com/xx.gif' border=0>
  • yardiminiz icin tesekkur ederim. kasayi acip baska bir slotta denemedim. ama yazdiktan sonra aklima gelen baska bir sey var. windows acilista donanimi bulduktan sonra driver'lari kurmaya calistigimda bir yerde bir dosya(tam hatirlayamiyorum) illegal operation verdi. kapat dedim. sonra setup islemi normal bir sekilde direct x kurulumu ile devam etti. o dosyanin kurulamamasi bir sorun olabilir diye dusunuyorum. ama daha onceleri yine ayni cd'den programi kurmustum ve herhangi bir hata olmamisti.
  • ilerde kendini belli eder anormallik hissedersen(olur olmaz kitlenme gibi,yada mp3 dinlerken cızıltı takılma....)o zaman re-install edersin
  • bendede cretive vibra128 var ve creative 52x ile çalışmıyor
    acayip bi durum
  • kartı en alttaki slot boşsa ona tak eğer orada modem varsa onun bi üstüne tak.ırq çatışması var.kartı başka makinada da dene aynı şeyi yapıyosa normal olarak kart bozuktur:)
  • Bi 7 yıllık daha hort
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Vampire_Boy_42

    Bi 7 yıllık daha hort

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.