< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 12 Temmuz 2021; 14:36:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 1 Eylül 2021; 23:40:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 1 Eylül 2021; 23:48:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yamaha A-S301 ile stereoya güzel bir giriş yapmışsınız. Bundan öncekiler zaten pek stereo sınıfından değilllermiş. Yamaha nın sesini severseniz 701-801 en iyi alternatif düşündüğünüz gibi. İyi günlerde kullanın |
|
Audio/Video: Amfi:Denon AVR-X3400H, MasterSound Evo 845, Front :PMC Twenty5 23, Monitor Audio Shadow50 /25 -Sub:JL Audio E-112 - Player: Teac NT503 Streamer Dac, Himedia Q10 Pro 4k Medya Player, PlayStation 4 pro, Sony UBP-X700 4K UHD Bluray Player, Proj./Perde : EPSON EH-TW9100W; FULLSCREEN 221x125 cm Fixed Frame Perde TV: Sony 65XF9005 4K UHD Kablo: Vovox İnitio Speaker Cable 2x3,5m - AR Referance 2x5m Speaker Cable, Inakustik Star Speaker Cable - Audioquest Sub-3 Subwofer Cable - Optirius Power Cord ve Silent Wire Seri8 Power Cord - Accuphase ASL-15G - QED Reference Digital Coaxial Audio Cable 3m - Techlink Wires XS ve Wires CR interconnect cable , Monster, Hama, AR, TTAF HDMI digital interconnect cable - Monster HTS-1000 ve AQ Niagara 1000 Akım Korumalı Priz
|
|
Farklı marka ve modeller denemek de keyifli oluyor açıkçası. Hocam valla dediğin gibi özellikle Klipsch'lere nazaran sesi bayağı açmam gerekiyor. Ama pratik kullanımda bir sorun yaratmadı şu an bana bu durum. Nispeten daha kaliteli bulduğum içerikleri dinlediğimde hoparlörler sanki "heh işte bana bunlarla gel" diyor gibi. Daha yüksek çözünürlüklü içeriklerle denediğimde bunun etkisini alacağımı belli ediyor. Frekanslar birbirine girmeden düzgün ayrımlarla çalıyor. Ama daha nötr olan bu ses ilk etapta Klipsch kadar yüzüme yüzüme vurmasa da oldukça dengeli ve doğal gelmesinden ötürü hoşuma gitti. Amfi dediğiniz gibi daha kuvvetli olsa eminim ki biraz daha can gelecek hoparlörlere. Bookshelf tip hoparlörleri seviyorum ve kompakt bir salon için bence gayet yeterli bir cüssedeler. İleride amfiyi değiştiririm, belki network player falan alırım ama hoparlörleri birkaç yıl rahat kullanırım diye düşünüyorum. Bass olayı gerçekten beklentimin üstünde diyebilirim. Sanki satmış olduğum Klipsch r-100sw salonumda gibi geliyor dinlerken. (Salon 27m2) Bass eksikliği hiç hissetmedim. Tizler rahatsız edici veya yorucu değil ama yine de her sesi detaylı veriyor. Midler de oldukça düzgün fakat belki biraz daha belirgin ve ön planda, daha vurucu olsa hayır demezdim. Tabi daha sağlam amfilerle karakteristiği ve canlı vurguları da bir nebze değişecektir. Sonuç olarak oldukça memnun kaldım. Tvden aldığım standart içeriklerin, Youtube videolarının sesi falan da benim için oldukça önemli. Müzik harici seslerde de en az müzik kadar başarılı ve çok temiz geldi bana, sevdim. Cambridge Audio amfileri merak ediyorum bir süredir. Axr85, Axr100, Cx serisiyle falan nasıl olur acaba. Arcam ve Rega'yı da ileride denemek istiyorum. Yamaha'dan zaten memnunum genel olarak. Roksan tavsiyesi için teşekkürler, o da artık radarımda. Yalnız incelemelerdeki kadar sahne oluşumu ve odayı çepeçevre dolduran bir durumla karşılaşmadım. Odanın akustiğinin dandikliğinden mi yoksa amfi başarımından mı bilemiyorum. Yani ses eyvallah güzel ama biliyorum ki orada çalıyor, burada değil. Komple ses ortamının merkezinde, içinde gibi bir his oluşmadı bende. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 16 Mart 2022; 22:0:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hoparlör için stand alıp tv sehpası üzerinden indirmelisiniz, ses çok farkettiriyor. Bu şekilde sahne, detay eksik oluyor maalesef. Bende kef ls50leri sehpa üzerinde kullanmak durumunda kalmıştım bir süre, çıkan ses felaketti.Hoparlör sehpasına alınca kendine geldi. |
|
Bu hoparlör standı olayının sesi bu kadar etkilemesi gerçekten çok enteresan ya. Hocam o iş şimdilik biraz zor ama benim için ya. Konsol üzerinde kalmak durumunda şimdilik. Kötünün iyisi bir çözüm olarak altına sünger vs. koysam veya spike falan ayarlasam...Farklı bir pratik çözüm olabilir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Studio monitor hoparlor için yapılan izolasyon padler mevcut. Auralex, reloop ve bir çok marka mevcut. Onlar işinizi görecektir. Sese de katkısı olur, bassları biraz rahatlatırsınız. Bunun yanında kaynak olarak kullandığınız ifi'i bilemiyorum ancak, bir başka yöntem chromecast audio veya bir başka ucuz streamer alıp, onu amfinizin digital girşine bağlamanız, ses kalitesini bir tık yükseltir. Ya da şu an için bile spotifyi bluettoh üzerinden göndermeniz iyi olacaktır. |
|
Hocam evet o işi bir gün halledeceğim. Sonsuza kadar bt üzerinden Youtube Music'le olmayacak gibi duruyor. Ama şu an network player alsam da hangi platformu kullanabilirim? Tidal çekildi Türkiye'den. Yüksek kalite stream edebileceğim makul fiyatlı bir platform var mı acaba? Deezer'ı tekrar bir deneyeyim ama daha önce pek fark hissedememiştim Youtube Music ile arasında. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() Şimdilik altına idareten 180 dansitelik 2 cm.lik sünger koydum. Dediğiniz pedlere bakacağım. Kaynak olarak da evet en azından Spotifyda 320 kbps müzikler var. Youtube Music'te 256 kbps olması lazım. Spotify hifi paketini getirse iyi olacak. Deezer'da cok bir fark hissedememiştim ama onu da yine deneyeceğim. Bir de internetten bulabildiğim flac, dsd falan onları deneyeyim bakalım. Bluetooth üzerinden hiçbir şekilde tatmin olamazsam da network player işine gireceğim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 18 Mart 2022; 14:8:16 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Belirttiğiniz şekilde bir platform var mı ben de bilmiyorum. Ama bu işin mp3 ve bluetooth ile olmayacağı kesin. Başka ne olabilir? Bir LP'nin 400 TL olduğu ortamda pikap pek cazip değil. Bir CD deck alabilirsiniz. Bence en uygun fiyatlı çözüm internetten flac indirip dinlemek. İndirilecek flac'lar CD kalitesi olabileceği gibi 24/96 veya 24/192 bit/kHz kalitesinde de olabilir. Üst düzey bir sistem için SACD ISO da indirilebilir. Ne ile dinleyeceksiniz? En azından bir Raspberry Pi ile başlayabilirsiniz. Sehpadan de-kuple etmek için hoparlörün altına "Blu Tack" koymayı düşünebilirsiniz. Batıda genellikle bu amaç için benimsenen bir malzeme... 3x3 cm'lik kareler halinde kesip hoparlörlerin altlarına 4 köşeye koyabilirsiniz. Orijinal Blu Tack dışında Faber Castell ve Uhu da kendi versiyonlarını üretmiş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 18 Mart 2022; 18:13:1 > |
|