Şimdi Ara

Stereo amfi önerisi (Mevcut sistem için) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
8.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    Selamlar, şans eseri postunuza denk gelince yazmak istedim. Yaklaşık 3 hafta kadar önce Cambridge CXA81 modelini sıfır olarak mağazadan test ederek satın aldım. Alma nedenimi de şöyle belirteyim, ev sinema sistemimi (Onkyo + Dali Oberonlar) her yerin kablo olması ve her köşeden hoparlör çıkması nedeniyle eş baskısına dayanamayıp elden çıkardım ancak yarattığım bütçeyle daha minimal bir stereo sistem toplamak istedim. Kaliteli sesten vazgeçmek kolay değil. İkinci el sıfır ayarında LS50 Meta hoparlör aldım öncelikle. Bu hoparlörleri bagaja atıp İzmir'de bir hifi mağazasına gidip daha önceden telefonda konustugumuz ve bütçe aralığımda olan Yamaha AS-501/701, Marantz pm6007/7000N ve ikinci el bir kaç amfi ile denedim. Her amfinin kendi ses karakteristiği var tabi. Ancak Cambridge ve Kef'lerin uyumu inanılmaz oldu. Marantz ve Yamaha çok mekanik ve sönük kaldı. Cambridge'i denerken ise sanki diğer amfilerle denediğim keflerin önünde bir perde vardı ve o kalkmış gibi oldu. Mağazadakiler bile diğer ürünleri tavsiye edemediler diyebilirim rahatlıkla. Zaten almadan önce de yabancı forumlarda okumuştum aynı durumu, kendim de test etmiş oldum. Tabi başka hoparlörlerde çok daha farklı sonuçlar çıkabilir, ancak kefler çok talepkarlar ve cambridgeler bu talebi iyi karşılıyorlar. İngilizin ingilizle uyumu çok başarılı sonuçta. Aklınızda varsa mutlaka gidin ve test edin derim.

  • skysonic kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bu bilgiler benim için faydalı oldu, dikkate alacağım. Çok yorum okudum zaman içinde çok kafam karıştı. Henüz beklemedeyim, muhtemelen sene sonunda yenileyeceğim amfiyi. Yabancı forumlara da çok baktım. Örnek A ile B yi karşılaştırmış birisi. A bariz daha iyi diyor. Başka biri de B ile C yi karşılaştırıp B daha iyi diyor. O zaman mantıken diyorum ki A amfisi C den iyidir ama yok: biri de çıkıp C amfisi A dan iyi diyor ve ben bir sonuca varamıyorum. En iyisi sizin yaptığınız gibi denemek herhalde. Ekimde İzmir'e geleceğim. Hoparlörleri yanımda getirsem iyi olacak gibi duruyor bir mağazada test etmek için.


    Amfim hala Yamaha A-S301. Henüz değiştiremedim fakat sistemde küçük bir iki değişiklik oldu. Ses kaynağı olarak İfi Zen Blue v2 bluetooth alıcı kullanıyordum. Telefondan aptx hd veya ldac ile bağlayarak Youtube Music ile dinliyordum. Baktım ki Apple Music birkaç ay önce kayıpsız hizmet vermeye başlamış. En eski şarkılarda bile cd kalitesi var. Yenilerden daha yüksek çözünürlük/örneklemesi olan şarkılar da var. Ipadi airplay ile Sony xh9005 televizyonuma bağlayıp, tvnin optik çıkışından yeni aldığım Arcam irDac ii'ye bağlayıp analoga çevirip Yamaha amfiye iletiyorum. Bazı parçalarda hayranlık yaratabiliyor ve gayet yüksek keyif verebiliyor ve ses genel olarak temiz çıkıyor. Ama hala tam istediğim derin, dolgun, tok ve geniş sahneli sesi aldığımı söyleyemem tabi. Yine de Youtube Music'ten daha temiz ve iyi diyebilirim.


    Arcam irDac ii'nin performansını Yamaha A-S301'in dahili dacına göre değerlendirecek olursam da Arcam daha detaylı ve yüksek çözünürlüklü gibi, daha ön planda çaldırıyor. Yamaha daha az detaylı ama etliye sütlüye bulaşmadan daha yumuşak çalıyor gibi. O da kulağa hoş geliyor. Henüz çok fazla test yapamadım ama yeni dactan da memnunum. En azından dac belasından kurtulmuş oldum ve yeni alacağım amfide illa dac bulunması zorunluluğu kalmadı.


    Özellikle Cambridge Audio, Arcam ve Rega markalarını merak ediyorum. Muhtemelen yeni alacağım amfi bunlardan biri olacak. Akustik birkaç düzenleme, hoparlör altına izole edecek bir aparat, amfi değişimi ve sonrasında belki kablo değişimleriyle (şu an Oelbach'ın standart, 1.5 mm ince bakır kabloları var) biraz daha yol alabilirim diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    Cambridge'lerdeki daclar gayet başarılı. Sıcak çalıyorlar. Sıkıcı derecede nötr değil, ama çok sıcak da değil. Çok iyi bir dengesi var. Bence denerseniz beğeneceksiniz. Tabi DAC'lar arasında bile fark var. Örneğin aynı serinin network playerı olan CXN v2'deki dak biraz daha iyi. Cambridge'in kendi sitesinde bile CD transport bağlarken en iyi ses için CXN'deki dactan sesi alın diyor. Beni kendi bütçemde kesecek kadar bir DAC var şu anda amfimde. Kablo olarak ben de oehlbach silverline serisi 4x2'lik gümüş kaplama kablo kullanıyorum, gayet yeterli. Pahalı kablolara gerek yok, tuzak gibi geliyor. Ki odyofiller bile aynı şeyi söylüyor. Orta ayar bir kablo gayet yetiyor, oehlbach'tan şaşmayın derim (pahalılardan kastım audioquest ve muadilleri tabi)


    Bir de yukarıda TV'den optik çıkış yoluyla ses aldığınızdan bahsetmişsiniz. Bu şekilde apple music'ten kaynaktaki sesi almanız mümkün değil bildiğim kadarıyla. Bir kaç video izlemiştim, TV'den alınan seste kayıp yaşıyordu. Bir araştırın derim. Ben de bunun için CXN v2 bakıyordum ancak fiyatlar uçtu. 33.000'lerde geziyor şu anda. Onun yerine yurtdışından bluesound node 2021 versyionunu getirip (500-550 EUR civarı) bunu streamer olarak kullanıcam telefonuma bağlayıp, içindeki dac'ı kullanmayacağım muhtemelen. Cambridge'in dacı daha başarılı. Bluesound'un dac'ında sadece MQA deneyebilirim tidal üzerinden, ama yine de CD kalitesi beni yeterince kesiyor.

  • skysonic kullanıcısına yanıt

    Cd kalitesi bence de birçok sistem için gayet yeterli. Tabi kaynak ilk kaydedilirken iyi bir stüdyoda, düzgün şartlarda kaliteli kaydedilmişse. Yani zaten tv tabi ki de en ideal streamer değil. Sonuçta tvnin içindeki devrelerden geçiyor sinyaller ve tvler de odyofil standartlarda üretilmiyor. Apple Music'i kayıpsız almak için illa Apple Tv Box mı gerekiyor acaba? Olabilir, şaşırmam ama umarım değildir. Bununla ilgili bir kaynak bulursam bakacağım teşekkürler. Apple Music'in sesinden genel olarak memnunum. Temiz geliyor ama tabi dediğiniz gibi sıkıştırma olabilir Tv ile airplay kullanırken. Tvden de ses çıkışı optik seçili ve tüm ayarlara baktım: sesi sıkıştırma, işleme, elleme...sadece pcm olarak aktar dışarı diye. Ayarlara göre sözde gözüken durum Tv internetten aldığı ses bilgisi sinyalini hiç kurcalamadan optik çıkış ile benim daca aktarıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skysonic kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam,


    Benim de uzun zamandır arızalı olup bir kaç hafta önce tamir ettirdiğim Cambridge Audio 640A v2 amfim var. Ancak hoparlörüm yok.


    Daha doğrusu, Yamaha Rx-V477'ye bağlı JBL 510 cinema hoparlörleri var, önleri geçici olarak CA'ya bağladım, ama hakları o değil tabii.


    Ben de hoparlör arayışındayım, CA'yı başka hoparlörlerle denediniz mi? KEF'ler güzel ama, bütçemin uzağında kalıyor biraz, 10.000 civarını geçmeyeyim diye bakıyorum. Genelde CA ile Monitor Audio uyumunu okumuştum, tabii dinlemeden karar vermek çok zor :/ Sizin başka hoparlör ile tecrübeniz oldu mu CA ile?


    Nasıl tarif edilir, tam bilmiyorum ama sahnesi geniş bir çift hoparlör arıyorum.. Bir arkadaşımda KEF kuleleri dinlemiştim, sinema amfisine bağlı olmasına rağmen acayip geniş çalıyordu.


    90'larda zar zor bulup aldığım What Hi-Fi dergisinde okuduğum KEF Coda (9) gördüm ikinci el İzmir'de, acaba benzer rengi var mıdır diye düşünmeden edemedim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 17 Ağustos 2022; 13:33:10 >
  • cat_power C kullanıcısına yanıt

    Q350 denemenizi tavsiye ederim. Q150 kullanmistim ama 350 butcenize uygun bulabilirsiniz diye dusunuyorum. Ls50 meta farkli bir kulvarda, farkli bir hoparlor. Q350ler butce/performans olarak cok iyi. Cambridgeler de gercekten keflerle ayri caliyor. Focal aria 906 ile denedim ben, ama ls50ler cok daha net geldi. Daha sicakti. Focaller de guzel bu arada. Ancak onlarin fiyatlari da yuksek baya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar denon pma 2000 bakıyorumda sonu R ile biten modelle AE ile biten arasında ne fark olabilir acaba kullanan varmı..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • skysonic kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, bu esnada sermayeyi kediye (70" tv) yatırdım :/ Hoparlör almayı en az yılbaşına kadar ertelemek durumunda kaldım. Dediğiniz gibi, Q350 ile Q150 arasında acayip fiyat farkı da yokmuş, imkan olduğunda Q350 deneyip almayı planlıyorum.


    Bu esnada da Cambridge amfim başka bir arıza verdi zaten, yine tamire götüreceğim, sanıyorum kontrol devresinden olsa gerek.


    Bir yandan da, evde çokça parlak yüzey olduğu için, çok fazla reverb olduğunu tespit ettim, DIY akustik paneller yaparak oda akustiğini de iyileştirmeye çalışacağım.


    Daha sorunsuz Class D amfiler de görüyorum, ama hazır Cambridge varken attan inip eşeğe binmek gibi olacak sanki .

  • cat_power C kullanıcısına yanıt

    Benim de akustik icin bir cozum bulmam lazim, paylasim yaparsaniz sizi taklit edebilirim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Selam.volume pot arızasımi verdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Fp oranı en yuksek çoğu kuleden hacimli çalan monitor audio silver 100 6g öneririm.q150 q350 cok daha iyidir teknik ve fiziksel

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    Selam 2000r eski kasa.2000ae yeni.kasa harici fark yok denebilir.arka girişler çıkişlar biware ab vs vs vs.kapasitor vsler mini degisiklikler var.ama son kullanıcının duyma ihtimali yok denecek azdır.arada 2 kat fiyat farkı değermi.ben alıcak olsam eger orjinal tamirsiz diri 2000r buksam yarı fiyatina onu alırdim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaşınıyorsun kardeş.

  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt

    Yok hocam, açılışta bir kontrol devresi var sanırım. Sırayla tüm ışıkların yanıp söndüğü, akabinde seçilen kaynağın aktifleştiği. Sanıyorum onda problem, kaynak seçilmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt

    Monitör audio mu üstündür dersiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Neyle kıyaslayınca m.a yu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt

    KEF Q150-Q350

  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Bana göre açık ara silver 100 bu modellerle kıyaslayınca.çok daha sahneli ve hacimli.q350de sahne eksik geliyor bana.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eski stereo amfilerden alınan ses performansı yeni jenerasyon amfilerden alınamaz diye görüşler duyuyorum bu bağlamda uygunfiyatlı ikinci. El pioneer vsx 520 model amfiyi anlamaktan vazgeçtim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Eğer bu doğruysa eski nesil stereo amfi önerileriniz nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yamaha A-S501 Stereo amfi nasıldır arkadaşlar

    Magnet Supreme 802 kulelerle kullanmayı düşünüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.