Selamlar, şans eseri postunuza denk gelince yazmak istedim. Yaklaşık 3 hafta kadar önce Cambridge CXA81 modelini sıfır olarak mağazadan test ederek satın aldım. Alma nedenimi de şöyle belirteyim, ev sinema sistemimi (Onkyo + Dali Oberonlar) her yerin kablo olması ve her köşeden hoparlör çıkması nedeniyle eş baskısına dayanamayıp elden çıkardım ancak yarattığım bütçeyle daha minimal bir stereo sistem toplamak istedim. Kaliteli sesten vazgeçmek kolay değil. İkinci el sıfır ayarında LS50 Meta hoparlör aldım öncelikle. Bu hoparlörleri bagaja atıp İzmir'de bir hifi mağazasına gidip daha önceden telefonda konustugumuz ve bütçe aralığımda olan Yamaha AS-501/701, Marantz pm6007/7000N ve ikinci el bir kaç amfi ile denedim. Her amfinin kendi ses karakteristiği var tabi. Ancak Cambridge ve Kef'lerin uyumu inanılmaz oldu. Marantz ve Yamaha çok mekanik ve sönük kaldı. Cambridge'i denerken ise sanki diğer amfilerle denediğim keflerin önünde bir perde vardı ve o kalkmış gibi oldu. Mağazadakiler bile diğer ürünleri tavsiye edemediler diyebilirim rahatlıkla. Zaten almadan önce de yabancı forumlarda okumuştum aynı durumu, kendim de test etmiş oldum. Tabi başka hoparlörlerde çok daha farklı sonuçlar çıkabilir, ancak kefler çok talepkarlar ve cambridgeler bu talebi iyi karşılıyorlar. İngilizin ingilizle uyumu çok başarılı sonuçta. Aklınızda varsa mutlaka gidin ve test edin derim. |