Şimdi Ara

Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
601
Cevap
22
Favori
26.081
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Görüntüyü güzele aldıysanız ve herhangi bir kasma donma yoksa kurcalamaya gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realthing

    Oyunlarınız orginalse çalışması lazım. Ve oyunları masaüstünden değil. Steam arayüz üzerinden çalıştırmalısınız. Benim witcher 3 gogdan alınmaydı. Ben televizyonda bitirdim o oyunu.

    oyunlar orjinal. witcher 3 mesela steam arayüzünden çalıştırdım. ama yine çalışmadı. steam arayüzünden cs go ve ageof empires çalıştı ama. starcraft ise masaüstünden tıkladım.
  • cevaplar için çok teşekkürler, bir powerline almak şart oldu sanırım evin tesisatı biraz eski ama idare eder diye düşünüyorum zira wireless extender için ping yüksek diyorlar, pc modem arası ise tamamen şansıma kaldı artık bir deneyeceğim olmazsa ya kablo çekeceğim yada bir poerline daha alacağım ama akım korumalı uzatmalı prizde verimli olmaz sanırım

    Edit: Poweline tavsiye alabilirmiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilat -- 6 Aralık 2016; 0:13:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kizilat

    cevaplar için çok teşekkürler, bir powerline almak şart oldu sanırım evin tesisatı biraz eski ama idare eder diye düşünüyorum zira wireless extender için ping yüksek diyorlar, pc modem arası ise tamamen şansıma kaldı artık bir deneyeceğim olmazsa ya kablo çekeceğim yada bir poerline daha alacağım ama akım korumalı uzatmalı prizde verimli olmaz sanırım

    Edit: Poweline tavsiye alabilirmiyim
    https://www.amazon.de/gp/product/B00SWI2UK0/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

    Powerline için şimdi sipariş verdim. 61.24euro tutuyor 220tl.

    Benim de merak ettiğim steamlink alıyorum powerline falan modem yeterli gelir mi bunlara?

    Modemim Aİrties 5650 http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-5650-300mbps-kablosuz-n-adsl2-4-port-modem-vdsl2-router.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one1r -- 6 Aralık 2016; 22:28:26 >




  • one1r kullanıcısına yanıt
    Bunun teklisi de indirimde hocam ben de onu almayi dusunuyorum 52 euroya geliyormus fiyati iyi gibi geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kizilat

    Bunun teklisi de indirimde hocam ben de onu almayi dusunuyorum 52 euroya geliyormus fiyati iyi gibi geldi

    Evet onu da gördüm hocam arada 10euro fark vardı lazım olabilir diye 3portlusunu sipariş ettim bakalım inşallah memnun kalırım
  • kizilat K kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-500-500mbps-1-port-powerline-adaptor-kiti.html

    bu işinizi görmez mi?
  • Benim steam link de bugün geldi. Kara cuma indirimlerinde amazondan 5 dolar giftle beraber 23 dolara aldım kargo dahil. 81 lira gibi bişeye gelmiş oldu. Xbox One kontrolcüyü usb ile bağlayıp sorunsuz çalıştırıyorum. Sadece tek oyunla deneyebildim 30 FPS sabit veriyor , PC de aynı oyunu 120 FPS oynuyorum. Müsait zaman da başka oyunlarla da deneyeceğim. Benim 1. amacım film izlemek içindi aslında . Masaüstü pc evin üst katında . Modem tam TV ile PC arasında evin merdivenlerin de. PC modeme yaklaşık 10 metrelik bir ethernet kablo ile bağlı. Steam Link ise 10-12 metre mesafede ancak elimde 25 metrelik bir kablo vardı şimdilik onunla bağlı. Filmi açtığım da linkten izlerken 24 fps gibi izleniyor bildiğim kadarıyla blueray filmler zaten 23 küsürat fps oluyor. Psikolojik olarak sanki bana donuyor gibi geliyor galiba bilemedim.

    Modemim bu : asus-dsl-n14u

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n14u-300mbps-kablosuz-n-adsl2-4-port-modem.html

    Steam Linke giden 25 metrelik kabloyu 12-13 metrelere düşürsem faydası olur mu acaba ? Yoksa boşa uğraşmayalım.

    Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]

    Fotodaki Nvidia GPU donanım kodlaması muhabbetini ayarlarda bulamadım. Yazılım versiyonuyla alakalı olabilir belki şuan ki sürümde var mıdır bilmiyorum.




  • arfyilmaz kullanıcısına yanıt
    Hangi Xbox One kontrolcü? Benim kontrolcü yarın gelecek de. Bu arada bende fps sorunu yok da sanki gecikme var gibi geliyo.
  • beyler bende yeni aldım steam link'i ama steam dışındaki oyunları oynarken xbox 360 kontrolcülerimi görmüyor mouse\klavye olarak görüyor ne yapmam gerekiyor?
  • Arkdaşlar oyunlarda 45 fps üzerini görmedim. Ayrıca filmlerde de sıkıntılı 30 fps de çalışıyor ancak o hafif yavaş geçişler oluyor yani tam akıcı değil.

    Bu 2 hususta yapılabilecek bir şey var mı? 60 fps çalışan bir şey görmedim daha.
  • Ucuz kolları bunda kullanabiliyormuyuz?
  • Evet Arkadaşlar lütfen cihazla ilgili deneyimlerinizi deneyimlerinizi buradan paylaşalım.
    Sırasıyla aklıma gelenleri yazayım.
    1-Çoğu arkadaşın dediği gibi wifi etkili değil.Kablo tv nin dandik modemi ile denediğimi söylemem gerek 30 mb/s yeterli olduğu bir sistemde daha verimli bir ağ yapılandırmasında daha etkili sonuçlar alınabilinir.
    2-15 metrelik bilgisayardan modeme,içinden çıkar 1 metrelik kablo ile de steam link ten modeme bağlantı yaptığımda oyunlarda 45-60 fps arasında alıyorum.Geçikmede ortalama 20 ila 30 ms arasında gidiyor.(Steam linkin içindeki Performas görüntülemede çıkan sonuç
    3-Normalde steam programı üzerinden bağlantı sağlasada masaüstüne dönülebiliyor ve bilgisayar tam olarak hakim olunabiliniyor.
    4-Yeni nesil Xbox one beyaz kolu bluetooth dan direk gördü,ayrıca analoglarlada pc mouse imleci hareket ettirilebiliniyor. Yalnız burada önemli nokta gamepad sadece steam üzerinden çalıştırdığınız oyunlarda etkili çalışıyor.Steam dışı program eklentisi sayesinde buda sorun olmaktan çıkıyor.

    Buraya kadar herşey iyi.

    Yalnız dün steamin bedava hafta sonu kampanyasından aldığım division oyunu oynamaya kalktım.Oyun genel anlamda 60 fps stabil çalışırken arada ve özellikle çok oyunculu çatışma sahnelerinde felaket kastı fps 13-20 arası düşüşler yasadı gecikme 200 ms lere çıktı felan. Modeme giden kabloyu söktün steam linke direk bağladım internetede ayrı bir wifi dongle a bağladım yine olmadı aynı fps düşüşlerini yaşadım.Çözemedim bi türlü.Benzer fps düşüşlerini The crew dede aynı idi, free takılırken sıkıntı yok ancak ne zaman çok oyunculu bir sahne gelse kasmaya başlıyor.




  • Kullanıcı detayları :
    -Wifi ile denemedim.
    -powerline yardımıyla bağlantımı gerçekleştirdim.
    -hızı 30mbs ye ve kaliteyi de performansa çekince pes17 fifa 17 dying light assasin creed 3 gibi oyunlar 60 fps sorunsuz çalışıyor.
    -Sadece fifa oynarken ve film izlerken anlık ufak takılmalara olabiliyor(10dk de 1 kez). Bunu da steam dışı oyun veya uygulama olduğu için yapıyor kanımca.
    -kalite balance da iken yeterli verimi alamadım haliyle beautiful seçeneğini denemedim bile, dediğim gibi performans seçeneği en mantıklısı.
    -F510 ve f710 gamepadler gayet güezel çaılışıyor.
    -Bu araç(steam link) gamepad ile oynanabilecek oyunlar için salonunuzda başarılı bir ps tecrübesi yaşatıyor diyebilirim.
    -Kısacası Şuan evde 1 PC ve yüsek çözünürlüklü 1 PS'a sahip oldum steam link sayesinde. iş çıkışı arkadaşlar ile pes atmak için salonu tercih etmek için PS almamıza gerek kalmadı. PS'e göre hem daha güzel grafiklerde oyun oynayabiliyoruz hem de Pc de yapabileceğimiz herşeyi istediğimiz yerden bu cihaz sayesinde gerçekleştirebiliyoruz.




  • Ben de deneyimlerimi yazayım;

    - xbox 360 wireless kol çok güzel çalışıyor. ayrıca logitech g602 mouse denedim o da sorunsuz.
    - Sadece steam değil diğer oyunları da oynamak mümkün. zaten bir tuşla masaüstüne dönebiliyorsunuz. steamlink ile pc başında gibisiniz farkı yok.
    - masaüstünde pcye hükmetmek için mousea ihtiyacınız yok xbox360 kolu ile mouseu kontrol edebiliyoruz, tabiki mouse gibi pratik değil ama bana eziyet gibi de gelmedi açıkçası. gamepad ile
    sorunsuz istediğimi yapabildim.

    Bağlantı sevileri 3 tane Hızlı, Düzenli, Güzel

    - pc kablolu bağlı ve steamlink wireless iken oyun oynamayı beklemeyin. Düzenli seviyesinde modeme çok yakınken borderlands, batman arkham city, tomb raider oynayabildim(60fps) ama ara ara
    takılmalar yapıp canınızı sıkacaktır keyif alamayacaksınız.
    -Aynı şekilde fifa 17 denedim oynamak mümkün olmadı hep takıldı. alien isoloation aynı şekilde takılmalar fazlaydı.

    Ben de indirimdeyken TP-LINK TL-PA8030P KIT AV1200 powerline aldım.Kuruluma gerek yok tak çalıştır çok güzel bir alet. 61 euroya maloldu. https://www.amazon.de/TP-Link-TL-PA8030P-KIT-Netzwerkadapter-energiesparend/dp/B00SWI2UK0/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1482264609&sr=1-2&keywords=TP-LINK+TL-PA8010P+KIT+AV1200

    - steamlinki powerline vasıtasıyla kablolu bağladım. arkadaşlar sonuç mükemmel.
    - Bağlantı ayarı "Güzel" seçtim. Borderlands,batman arkham city,Hitman Absolution, Tomb Raider, Fallout 4, MAss Effect 3, Gta 5, Nba 2k15, Mortal Kombat, bioshock İnfinite, Alien Isolation şimdilik denediğim oyunlar. Konsolda oynamaktan farksız çok keyifli.
    -Fifa 17 2kişi oynadık çok keyifli 1-2defa "anlık takılma mı var" değimiz oldu topu takip ettik takılma varmı diye:) ama yok belkide 144hz monitörden geçince bu hisse kapıldık.hiç rahatsız olmadık bağlantı hızını "Düzenli"ye çekmeye gerek duymadım siz hesap edin.
    Güncelleme: Monitörümü 144hzden 60a düşürüp oynadım aynı hissi verdi bağlantıyla alakalı değil.
    - Bu oyunları oynarken pc monitörüme de görüntü geliyordu performansa etkisi var mı bir bilgim yok bilgisi olan cevap verirse sevinirim.
    - Masaüstüne geçip mkv film açtım aynı şekilde kusursuz.

    144 hz monitörden 60hz tvye geçince fark anlaşılıyor ama 60hz monitörden geçerseniz fark yaratacağını düşünmüyorum.
    1 saatten fazla aynı oyunu oynamadım oyüzden kesin konuşamıyorum ama test ederken hiçbir oyunda sorun yaşamadım. Eğer hafif takılma hissedersem bağlantı hızını "Düzenli"ye alırım iye düşünüyorum ama şuan hiçbir sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one1r -- 21 Aralık 2016; 11:9:4 >




  • one1r kullanıcısına yanıt
    hocam ben de powerline ile bapladım steam ve modemi, ama pc wireless ile bağlı, acaba wirelees alıcıyı upgrade etsem 5ghz ac uyumlu bir adaptör alsam daha verimli olurmu? zira steamlink ile tarayıcıdan test yaptım ping ve internet hızımda kayıp yoktu ama oyunlarda oynarken (fps tarzı) zaman zaman bazı takılmalar olabiliyor, ilaveten fps'yi nereden takip edebilirim ve kaç fps üstünde sistem verimli çalışıyor diyebiliriz?

    çok soru sordum biliyorum kusuruma bakmayın
  • arfyilmaz kullanıcısına yanıt
    Filmlerde fps nin 23-25 arası olması normal gibi geliyor bana deneyim editlerim.Sonuçta Film ler rip yapılırken belli fps değerlerine göre yapılıyor.Mesela TV lerde 24p seçeneği bu işe yarıyor.
  • Division tarzı Online oyun deneyen oldumu hiç?Bir önceki mesajda bahsettiğim gibi hiç performans alamadım.

    Birde detay olarak şöyle bir şey var.Bu makinelerin çalışma mantığı bilgisayar görüntü paketini sıkıştırıp steam linke gönderiyor steam link bu paketi açıp görüntü veriyor. Burda kullanılan farklı teknolojiler var ama kullanımda en verimlisi GPU nun sıkıştırma formatı zaten ön ayar olarak bu geliyor.
    Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]
    Steam ayarlarından ulaşabilirsiniz bu ekrana,
    Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]
    Performans izleme moduda bu.Encoder yazan bölüm.
    Burda yalnız bende sıkıştırma olarak NVENC yazıyor,ne kadar uğraştımsada NVFBC aktif edemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refsak -- 21 Aralık 2016; 14:34:5 >




  • Arkadaşlar ben cihazı bir yıldır kullanıyorum.
    Daha önce de söylemiştim ama hatırlatmakta fayda görüyorum. Cihaz sorunsuz çalıştırabildiğinizde çok verimli. Oyun performansından gerçekten çok keyif alıyorsunuz. Sinema dizi izlerken herhangi bir sorun olmuyor. Ama her yazılımda olduğu gibi steam arayüzüne güncellemeler geldiğinde de muhakkak çalışan birşey patlıyor.
    Farklı güncellemelerle karşılaştığım sorunları kısa bir özet geçeyim. Bunların bir çoğu düzeltildi. Bir kısmı hala duruyor. Çok büyük olmayan problemleri sürekli erteliyorlar anladığım kadarıyla.
    - Sürekli sorunsuz oynadığınız bir oyun arasıra, sebepsiz takılıyor. (FIFA 15, Mortal Kombat menüsü. Düzeltilmedi)
    - Tek tuşla açılan cihaz açılmamaya başlıyor, elektrik prizinden çıkarıp takmak zorunda kalıyorsunuz. (Düzeltildi, tekrar ediyor arada)
    - Yüksek FPS de oynadığınız oyunların FPSleri düşüyor (Düzeltildi)
    - Steam Controller idle da kalıp kendini kapattığı zaman tekrar açtığınızda haptikleri masaüstünde mouse tepkisi vermemeye başlıyor. Steam arayüze tekrar girip geniş ekrandan tekrar çıkmak zorunda kalıyorsunuz. (Düzeltilmedi)
    - Steam harici oyunlar açılmadan masaüstüne atıyor. (Düzeltildi, tekrar ediyor arada)
    - Masaüstü modda kullandığınız zaman Görev çubuğu bildirim alanında işlem yapmaya kalkınca (mesela hoparlör simgesine tıklayınca) steam pc üzerinden kilitleniyor. Yeniden başlatmak zorunda kalıyorsunuz. (Düzeltilmedi)
    - Video oynatırken ekranda titremeler oluşabiliyor (Düzeltildi, tekrar ediyor arada)
    - Video oynatırken çok küçük seviyede parlaklığın artıp azaldığı görülebiliyor. (Düzeltilmedi. Bu pc den mi steamden mi kaynaklanıyor ona emin değilim)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kizilat

    hocam ben de powerline ile bapladım steam ve modemi, ama pc wireless ile bağlı, acaba wirelees alıcıyı upgrade etsem 5ghz ac uyumlu bir adaptör alsam daha verimli olurmu? zira steamlink ile tarayıcıdan test yaptım ping ve internet hızımda kayıp yoktu ama oyunlarda oynarken (fps tarzı) zaman zaman bazı takılmalar olabiliyor, ilaveten fps'yi nereden takip edebilirim ve kaç fps üstünde sistem verimli çalışıyor diyebiliriz?

    çok soru sordum biliyorum kusuruma bakmayın

    sadece steamlinki kablolu bağlamanız yeterli olmaz, performans alabilmeniz için pc ve steamlink iksi de kablolu bağlamanız lazım.

    Eğer pc, steamlink ve modeminiz hepsi ayrı odalarda ise 3 powerline adaptörü işinizi görür. biri modeme diğer 2si pc ve steamlinke randıman alırsınız. kablosuz kullanmaktan kaçının.

    Diğer markaları araştırmadım ama aldığım powerline tekli de satılıyor 2 tanenin yanına 3. 4. 5. alıp kullanabiliyorsunuz. bu şekilde yaparsanız verim alabilirsiniz.

    Sizin şu anki probleminiz zaten internet hızı değil, pc ve steamlink arası veri transfer hızı. Bunu etkileyen faktörler de modeminiz ve powerline adaptörler.

    modeminizin yeterli olduğunu varsayıyorum. şuan yapmanız gereken pc ve steamlinki modeme veya powerlinea kablolu bağlayıp test etmek. Test ettiğinizde sorun çıkarsa işte ozaman
    powerline ve modemin yeterli olup olmadığını tartışırız. Fakat benim düşüncen kablolu bağlantı sizin takılma sorununuzu çözecektir.

    Steam ev içi yayın ayarlarında tam hatırlayamıyor olabilirm "sistem bilgisi göster" gibi birşey yazıyordu onu işaretlerseniz çözünürlük ve aldığınız fps ekranda çıkar.

    tvde oynadığınız için 60fps idealdir tvde oynadığınız için zaten üstüne çıkmaz. 55-60 arası gidip gelebilir. Daha düşük fpslerde kasılmalar başlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one1r -- 21 Aralık 2016; 16:30:44 >




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.