Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (82. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anarsizm

    Selamlar.

    Aklımı kurcalayan bir soru var.Tam yerini bulmuşken sorayım dedim.Döküm tavada eti pişirmeden önce kimi tariflerde tava yağlanıyor kimi tariflerde ise direkt olarak etler pişirilmek üzere tavaya sepetleniyor.Hangi sonuç daha iyi sizce ?



    oda sıcaklığına getirilen et hafifçe yağlanır,
    tava yağlanmaz

    şahsen ben öyle gördüm ve uyguluyorum


    sonuçları DUMAN hariç oldukça başarılı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ya bu olayı baştan sona kadar anlatan bir yazı Yok mu konuda marine etmekten tavaya aymaya kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bilginiz olsun.. özellikle büyük dökümlere evinizde ki normal ocağın ateşi yetmiyor. tavayı çok ısıtıp etleri tek tek pişirmelisiniz. etleri tavaya tam doldurursanız tava soğuyor ve etin suyu çıkıyor

    bu tüyoyu herkese vermem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 10 Mart 2018; 14:3:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marantz

    beyler bilginiz olsun.. özellikle büyük dökümlere evinizde ki normal ocağın ateşi yetmiyor. tavayı çok ısıtıp etleri tek tek pişirmelisiniz. etleri tavaya tam doldurursanız tava soğuyor ve etin suyu çıkıyor

    bu tüyoyu herkese vermem..

    Esas sorun ocağın gücü değil(eğer gerçekten çok güçsüz bir ocağınız yoksa), ocağın-ateşin çapı. Demirin ısı iletkenliği çok iyi değil, ocak küçükse tavanın ocağa değen yerleri ısınır diğer yerleri daha soğuk kalır. O yüzden ocağın büyüklüğü tavaya yakın olmalı.
    İndüksiyon ocağım vardı, gücünde hiçbir sıkıntı yok, hatta fazla bile güçlü, çok kısa sürede suyu kaynatabilir. Ama çapı küçük olduğu için tavanın ortası ile kenarları köşeleri arasında büyük ısı farkları oluyordu, pişirmede sorun yaşıyordum. Tavaya sığsa dahi 2 parça et koyduğumda orta tarafa gelenler çok pişmiş oluyordu, kenarlar ise daha doğru düzgün pişmemiş oluyordu.
    Ardes marka, büyük taşınabilir elektrikli ocak aldım, tavayı aşağı yukarı tam kaplıyor, çok memnunum. Mutfaktaki doğalgazlı ocağı kullanacaksam da aynı şekilde tava büyüklüğüne yakın çaptaki ocağı seçiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanata -- 10 Mart 2018; 23:11:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Lava döküm tava ucuz olduğu için lava döküm tava alın yazdık, 2 kişi de beni viral aldım sanıp burada laf yetiştirip moderatöre şikayet etmişler. Moderatör arkadaş da aklıevvel biri olduğu için konuyu farklı yere taşıdı falan filan. Özeti budur.

    Kurban bayramı yaklaştığı için 1-2 münasebetsizin yaptıklarını unutarak steak tarifi konusundaki ilk mesajı isteyenlere pm/mail aracılığıyla yollayacağım. Ayrıca kurbanlarınızı (toklu/kuzu/dana vs.) nasıl ayırttırmanız ve işlettirmeniz gerektiği hakkında detayları vereceğim.

    Hocam ilk mesaji öm atabilir misiniz cok hevesliyim tavami aldim, bekliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    hocam pm lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende pm alabilir miyim?
  • aycanata kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Banada PM lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de pm alabilirsem mutlu olurum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pm alan bana da paslayabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende pm rica ediyorum, pas eden olursa da memnun olurum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam atabilir misiniz link ölmüş
  • pm alabilir miyim.
  • Rica etsem pm alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de bir PM alabilir miyim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende mail isterim
  • PM bende alabilirmiyim tava bugün elime geçti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba pm alabilir miyim lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Lava döküm tavamı temizlemekte güçlük çekiyorum. Her pişirme sonrası kömürümsü izler oluyor tavanın yüzeyinde. Döküm tava temizliğinde nasıl bir yol izlenmeli, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar.
  • lkuzgun kullanıcısına yanıt
    Yöntemim doğru mu bilmiyorum ama pişirme işi bittikten sonra yapışmış parçalar varsa sıcak su döküyorum. o an fırça ile temizleyip suyu boşaltıyorum
    soğuduktan sonra tuz atıyorum temizliyorum.çok ciddi kararma varsa karbonat ile temizlediğimde oluyor.



    Şöyle bi fırça kullanıyorum.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 4 Temmuz 2018; 15:30:52 >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.