Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakopsi

    hocam iyi günler https://www.amazon.com/gp/product/B0000CF66W/?tag=donanimhaber-21&ie=UTF8&language=tr_TR
    aldığınız bu tavayı denediniz mi nasıl acaba? Berde bu tava emaye kaplı mı yoksa sadece döküm müdür?
    fiyatı 15 dolar ve sepette ücretsiz kargoya uygun diyor. eğer sonraki aşamada bir kargo ücreti çıkmaz ise almak mantıklı gibi duruyor.
    Sizin fikirleriniz ne olur acaba ?

    Hatta şöyle bir ürün de gördüm tabanı düz olması açısından daha mı iyi olur. bunların ne farkı varki hepsi aynı gibi duruyor .
    https://www.amazon.com/dp/B00006JSUA/ref=psdc_3737221_t1_B00063RWXE?th=1

    EDİT : ürün fiyatları kadar kargo ücreti çıkıyor. bize uygun bişey almak yok anlaşılan.


    emaye yok bu tavalarda. adamlar seasoning denen şeyi yapılmış halde gönderiyor. tabanı düz olmayan şekil olarak daha güzel görüntü veriyor. valla farkını ben de bilmiyorum. evet kargo ücreti çok tutuyor maalesef. ancak tr fiyatlarına göre yine de uygun oluyor. emayesiz dökme tava bulması zaten başlı başına olay. dökümcübabaya da sormak gerek




  • Kullandığınız et hayvanın neresinden alındı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mecnunumm

    Kullandığınız et hayvanın neresinden alındı?

    Bilgim yok, kurban bayramında kesilen et. O kadar çok fark ediyor mu neresi olduğu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ranchoddas Chanchad


    quote:

    Orijinalden alıntı: mecnunumm

    Kullandığınız et hayvanın neresinden alındı?

    Bilgim yok, kurban bayramında kesilen et. O kadar çok fark ediyor mu neresi olduğu ?



    etim dinlendirilmesi gerekli bir durum,
    kurban eti maalesef bekletilmeden tüketiliyor bu nedenle gerekli lezzet yakalanmamış olabilir,

    ayrıca etiniz çok kalın diyebilirim
    işaret parmağı yandan kalınlığı x 2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akabey_55


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ranchoddas Chanchad


    quote:

    Orijinalden alıntı: mecnunumm

    Kullandığınız et hayvanın neresinden alındı?

    Bilgim yok, kurban bayramında kesilen et. O kadar çok fark ediyor mu neresi olduğu ?



    etim dinlendirilmesi gerekli bir durum,
    kurban eti maalesef bekletilmeden tüketiliyor bu nedenle gerekli lezzet yakalanmamış olabilir,

    ayrıca etiniz çok kalın diyebilirim
    işaret parmağı yandan kalınlığı x 2


    Bugün tekrar yaptım, lezzet on numara, aynı restoranda yiyormuş gibi. Ancak yumuşaklığı tutturamadım. Çiğne çiğne yutamıyorsun.
    Arada bazı parçalar aynı köfte kıvamında, çiğnemeden yutulacak kadar lezzetliydi. Ama geneli sıkıntılıydı.

    Lezzet ise bugün çok daha güzeldi, yapmadan 6-7 saat önce sarımsak soğan zeytinyağı kekik pul biber ile karıştırıp beklettim. Yapmadan önce yıkayıp arındırdım bunlardan.

    Yumuşaklığı ise elle yapılan testte yüzük parmağı kıvamındaydı. Ama dediğim gibi çiğne çiğne yutamıyorsun.

    Bugün 3dk-3dk-1dk-1dk şeklinde pişirdim.

    Bilmiyorum, sanki çok lezzetli olacakmış gibi, kokusu falan yemeden doyuruyor adeta. Ama ideali yakalayamadım. Kesince suyu çıkıyor, gayet sulu, suyunu kaybetmeden pişiriyorum




  • Sırt eti (antrikot, bonfile, pirzola) haricindeki hiçbir et bu şekilde pişirilmez. O yüzden yanlış eti kullanmış olduğunuz belli. Size tavsiyem doğru et ile denemeniz yönünde olacak.

    Kurban esnasında işi bilmeyenler / iş güzarlar sırt etlerini normal etin yanına karıştırır. Biz senelerdir ayrı pay eder, ayrı poşetlere koyarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mecnunumm

    Sırt eti (antrikot, bonfile, pirzola) haricindeki hiçbir et bu şekilde pişirilmez. O yüzden yanlış eti kullanmış olduğunuz belli. Size tavsiyem doğru et ile denemeniz yönünde olacak.

    Kurban esnasında işi bilmeyenler / iş güzarlar sırt etlerini normal etin yanına karıştırır. Biz senelerdir ayrı pay eder, ayrı poşetlere koyarız.

    Teşekkürler, o halde kasaptan alıp yapmak en iyisi. Tabi buzdolabı full doluyken kasaba gitmek de garip olacak ama

    Ayrıca yazdıklarınıza katılıyorum, eline bıçak alan gidip kesiyor saçma sapan bir şekilde. Özellikle sırt etinden yapacağım, ayırın onu dememe rağmen demekki karıştırdılar.
    Adam akıllı bir şekilde kesilse aslında yapılmayacak şey yok, farklı lezzetler de denenir ama şu an hangisi hangi parça belli değil.




  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bende kargo yüzünden buradan lava nın dikdörtgen tavayı aldım. Evdeki etlerle yaptım fena olmadı ama tam kasaptan alınca daha iyi olur inşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakopsi -- 11 Eylül 2017; 9:38:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon.de sitesinde Türkiye'ye gelir yazmasa da gümrüksüz gelir. Satıcının amazon olmasına dikkat edin ve Türkiye'ye gelmez dese de ilerleyin, geldiğini göreceksiniz.

    Ayrıca kargo ücreti ödemeyin. İllaki 20 EUR luk bir ihtiyacınız daha vardır. Onla beraber alın kargo ücreti ödemeyin. Tabi satıcı amazon olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_emre -- 14 Eylül 2017; 21:50:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ranchoddas Chanchad

    Konuda bilgi veren arkadaşlara teşekkürler,

    Bugün bende ilk defa steak yapmayı denedim ve maalesef pek beğenmedim.
    Önyargılarımı kırdım, çıkan sıvı kan değil ve evet acayip lezzetli bir sıvı.
    Pembelik=/pişmemiş değil.

    Lakin yaptığım 4 parça etin 1 tanesi ancak fena değil kıvamında oldu. Mangalda yapmışım ama mangaldaki gibi çiğne çiğne yutulmuyor şekilde değil de köfte kıvamındaydı.
    Diğer 3 tanesi mangal gibi çiğne çiğne yutamıyorsun kıvamındaydı. Dilimleyip 1-1.5 dk yanlarını da pişirdim ama daha da kötü oldu suyu çıktığı için galiba.

    Et kalınlığı işaret parmağımın yandan kalınlığı ile 2 işaret parmağı kalınlığı arasındaydı.

    Ve şu şekilde pişiridim. Önce zeytinyağı ile güzelce yağladım bolca. Evde turşuluk iri deniz tuzlarından vardı, poşette kırıp bolca tuzladım. Kullandığım eti 7-8 saat önce buzluktan çıkardım, oda sıcaklığındaydı.
    Lavanın dikdörtgen tavasını kullandım, 15-16 dk kadar büyük gözde kızdırdım.

    İlk yaptığımı ince olduğu için 60 sn 60 sn şeklinde 2 yüzünüde pişirdim. 1.5 dk tahtada dinlendikten sonra denedim, çiğne çiğne yutulmuyordu, yiyemedim.
    Diğeri biraz daha kalındı, 90 sn 90 sn şeklinde pişirdim. 1.5 dk dinlendirdim, bu fena değil dediğim olandı.
    Diğer 2 parça ise kalın olanlardı. 90-100 er saniye pişirdim, yanlarını da 30-40 sn pişirdim. Aynı şekilde dinlendikten sonra denedim, iç kısmında pembelik vardı ve pek yenilecek gibi değildi. Çiğ mi çok pişmiş mi anlamadım. Ama çok pişmiş olsa herhalde yanık olurdu, pembelik olduğuna göre çiğdi.

    Mühürleme de sorun yok, tavada hiç su olmadı. Ama süreleri tutturamadım galiba. Ayrıca dilimleyip tavada tekrar pişirdikten sonra daha da kötü oluyor, fırında mı denesem ?

    Anlayan bir arkadaş bir değerlendirme / eleştiri yapabilirse sevinirim. Şu ara bol miktarda et var rahatça deneyip ideali öğreneyim, daha sonra kasaptan 40-50 lira verip et alıp çöp edince üzülürüm

    Evet, bugün carrefour dan 2cm lik bonfilelerden aldım. 4 parça 30 tl, 300 gram.

    Ve gerçekten de alıntı yaptığım mesajımda yaptığım hatanın et seçimi olduğunu anladım.
    90 saniye x 4 çevirme şeklinde pişirdim, yumuşaklık olarak bildiğiniz lokum gibi oldu, yumuşacık.

    Yalnız bu defa da çok lezzetli olmadı. Güzel, yumuşak, orta lezzette bir steak oldu. Muhtemelen marine etmediğim için olmuştur.
    Sonraki denemede 1 gün zeytinyağı, soğan, sarımsak ve karabiber ile marine etmeyi deneyeceğim.
    Bu şekilde fena değildi ama açıkcası acıksam canım bunun yerine hamburger yemeyi ister, öyle süpermiş diyemedim nedense. Epey de özenip yanında patates falan da kızartmıştım.




  • Bir Düz tabanlı tava bulamadım



    Lodge bekliyorum denk gelmiyor



    bende hecha var ama o da emaye kaplı



    Lava iyimidir ?o da kaplama galiba...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba.

    Hepsiburada'da Lava Döküm Tava yorumlarında pek iyi yorumlar görmedim. Bazıları etin tavaya yapıştığını söylemiş. Böyle bir durumla karşılaştınız mı?

    Ben döküm tava alacağım şu an araştırma halindeyim. Önerileriniz varsa alırım gerçekten.

    Diğer bir sorum da şu. Tavuk denediniz mi? Tavuğun hangi bölgesi mühürlenme için daha uygun ve lezzetli oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mitrovic

    Arkadaşlar Merhaba.

    Hepsiburada'da Lava Döküm Tava yorumlarında pek iyi yorumlar görmedim. Bazıları etin tavaya yapıştığını söylemiş. Böyle bir durumla karşılaştınız mı?

    Ben döküm tava alacağım şu an araştırma halindeyim. Önerileriniz varsa alırım gerçekten.

    Diğer bir sorum da şu. Tavuk denediniz mi? Tavuğun hangi bölgesi mühürlenme için daha uygun ve lezzetli oluyor?

    hocam dökümde tavuk mühürlenmez,tavuk kırmızı et gibi değildir,içi pişmez,çiğ yenmez.
    Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeniz gerekir,ya da çok ince göğüs koyup birkaç saniyede çevirip yemeniz lazım.

    Hele dökümde kemikli tavuk eti kesinlikle mühürlenmemeli,ama kısık ateşte yaparsanız mangal gibi oluyor.
    ya da dışı mühürleyip,fırında içini pişireceksiniz.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 3 Ekim 2017; 10:57:23 >




  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Kanat yapıyorum çok güzel oluyor, ama kırmızı ete göre daha kısıkta ve daha uzun süre pişiriyorum.
    Piliç pirzola da yapmıştım ama kemikten dolayı ufakda olsa küçük bir kısmı tam pişmedi.
  • hocam ben şu videodaki gibi yapıyorum çok lezzetli sulu sulu oluyor.

    Çok kalın dilimler olmadığı için tam pişiyor ama iyi bir teknik mi yoksa yanlış mı yapıyoruz :)

  • Güzel konuymuş, nasıl kaçırmışım
  • selamlar arkadaşlar.
    elimde fazladan döküm tava var. lodge marka. emaye kaplamasız. ilgisini çeken arkadaşlar dükkanıma bakabilir. kesinlikle karsız maliyetine veriyorum. uzun süredir döküm ürünlerin içindeyim. bu konu bilgime bilgi kattı. tava ürünleri yapmakta en önemli ürün. elimde 7 tane lodge marka ürün var. gerçekten bence çok çok iyi bir ürün. evladiyelik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukdanis

    selamlar arkadaşlar.
    elimde fazladan döküm tava var. lodge marka. emaye kaplamasız. ilgisini çeken arkadaşlar dükkanıma bakabilir. kesinlikle karsız maliyetine veriyorum. uzun süredir döküm ürünlerin içindeyim. bu konu bilgime bilgi kattı. tava ürünleri yapmakta en önemli ürün. elimde 7 tane lodge marka ürün var. gerçekten bence çok çok iyi bir ürün. evladiyelik.

    Yakın zamanda amazon.de üzerinden 30 cmlik lodge tavadan aldım, 200 liraya geldi. Bileydim sizden alırdım.

    Lodge marka çok iyidir tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _conscript_


    quote:

    Orijinalden alıntı: farukdanis

    selamlar arkadaşlar.
    elimde fazladan döküm tava var. lodge marka. emaye kaplamasız. ilgisini çeken arkadaşlar dükkanıma bakabilir. kesinlikle karsız maliyetine veriyorum. uzun süredir döküm ürünlerin içindeyim. bu konu bilgime bilgi kattı. tava ürünleri yapmakta en önemli ürün. elimde 7 tane lodge marka ürün var. gerçekten bence çok çok iyi bir ürün. evladiyelik.

    Yakın zamanda amazon.de üzerinden 30 cmlik lodge tavadan aldım, 200 liraya geldi. Bileydim sizden alırdım.

    Lodge marka çok iyidir tavsiye ederim.

    bir çok yerli yabancı blog okudum. döküm ürünlerde lodge herkesin gözbebeği. bayadır kullanıyorum ve artık tüm yemekleri lodgede yapıyorum. kuru fasulye dahil :) tencere aldım bunun için. oldukça lezzetli oluyor.




  • noral kaplamasız sleptan tava için fikri olan var mı?

    Kaplamasız diyor ama emaye mi içi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.