Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Konu sahibi ve diğer arkadaşlara teşekkürler.Az önce antrikotumu lüplettim.Harikaydı.Şimdiye kadar et yememişim dedirtti.İlk yapışımdı.Konuda yazan herşeyi dikkatlice okuyup uyguladım. Dinlendirme yağlama pişirme sıcaklığı vs...Et migrostan (antalya erasta migrostaki kasap arkadaşa teşekkürler, sağolsun reyondakiler ince diyince kendi dilimleyip verdi.) tava lava (kare olanı) deniz tuzu,zeytinyağı, karabiber,
    4x75 kuralı ile pişirdim.Lokum + sulu sulu et.
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    youtube da yakışıklı yemekler var hocam bence gayet güzel, inceleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SercaN__

    Merhabalar.Konu sahibi ve diğer arkadaşlara teşekkürler.Az önce antrikotumu lüplettim.Harikaydı.Şimdiye kadar et yememişim dedirtti.İlk yapışımdı.Konuda yazan herşeyi dikkatlice okuyup uyguladım. Dinlendirme yağlama pişirme sıcaklığı vs...Et migrostan (antalya erasta migrostaki kasap arkadaşa teşekkürler, sağolsun reyondakiler ince diyince kendi dilimleyip verdi.) tava lava (kare olanı) deniz tuzu,zeytinyağı, karabiber,
    4x75 kuralı ile pişirdim.Lokum + sulu sulu et.

    selamlar
    lava tavanız bu mudur acaba?

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/lava-demir-dokum-26-32-cm-orijinal-dokum-tava-dikdortgen-izgara-tavasi-et-muhurleme-tavasi-358-288336281#product-seller-info?sc_extrf=Donanimhaber




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskizaman


    quote:

    Orijinalden alıntı: SercaN__

    Merhabalar.Konu sahibi ve diğer arkadaşlara teşekkürler.Az önce antrikotumu lüplettim.Harikaydı.Şimdiye kadar et yememişim dedirtti.İlk yapışımdı.Konuda yazan herşeyi dikkatlice okuyup uyguladım. Dinlendirme yağlama pişirme sıcaklığı vs...Et migrostan (antalya erasta migrostaki kasap arkadaşa teşekkürler, sağolsun reyondakiler ince diyince kendi dilimleyip verdi.) tava lava (kare olanı) deniz tuzu,zeytinyağı, karabiber,
    4x75 kuralı ile pişirdim.Lokum + sulu sulu et.

    selamlar
    lava tavanız bu mudur acaba?

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/lava-demir-dokum-26-32-cm-orijinal-dokum-tava-dikdortgen-izgara-tavasi-et-muhurleme-tavasi-358-288336281#product-seller-info?sc_extrf=Donanimhaber


    Evet ama ben n11 üzerinden farklı bir satıcıdan aldım.




  • selamlar;

    sizlere 2 sorum olacak

    1. marine yağ ne kullanacağız,
    2. temizliği nasıl yapılmaktadır.

    saygılarımla.
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    eskizaman E kullanıcısına yanıt
    kuzu ( koyun ) pirzola nın kuyruğa doğru olan kısmından bugün yaptık.

    tadı harika oldu.

    tava hoşuma gitti.

    tek sorun duman tahliyesi.. :))

    sanırım davlunbaz yeterli olmuyor :)

    bu günlerde vantilatör alacağım sanırım sorunumu bu şekilde atlatırım.

    temizleme işlemini tava sıcakken , sıcak su + tuz ile hallettik. güzel oldu.
  • Arkadaşlar Amazondan Lodge tava almak istiyorum, Amazondan ilk alışverişim olacak.Ürün 20 dolar civarı, kargoyu ücretsiz yapmak için hangi yolu izlemem lazım ? Enpara ile direk alsam sorun çıkarmı ? İlla sanal kartmı kullanmak lazım ?
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Amazon.com da ücretsiz kargo yok ama amazon.de de var. Ben oradan almıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    https://www.amazon.com/Lodge-L8SQ3-Cast-Square-Skillet/dp/B00063RWXE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1496068700&sr=8-1&keywords=L8SQ3&ie=UTF8&language=tr_TR

    Bu ürün Amazon.de' de bulamadım hocam bu fiyata.

    Bunu alsak gelir mi vergisiz?




  • _conscript_ kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten vergi dilimime girmiyor. Tek sıkıntı ürün fiyatına yakın kargo ücreti çıkıyor. Onu sıfırlatırsak süper olacak. Daha önce bir arkadaş 19$' a aldı ürünü kargoyu sıfırlatarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Hocam zaten vergi dilimime girmiyor. Tek sıkıntı ürün fiyatına yakın kargo ücreti çıkıyor. Onu sıfırlatırsak süper olacak. Daha önce bir arkadaş 19$' a aldı ürünü kargoyu sıfırlatarak.

    Ben de alacağım döküm tava, takipteyim konuyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _conscript_ kullanıcısına yanıt
    Hangi üründen alacaksınız hocam ? Enpara ile 100/50 TL kampanyasıyla alacağım nasipse. Kullanan arkadaş düz ve köşeli modeli tavsiye etmiş. Normalde 26 cm yuvarlak açacaktım ama şimdi linkini verdiğim ürüne odaklandım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    https://www.amazon.com/Lodge-L8SQ3-Cast-Square-Skillet/dp/B00063RWXE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1496068700&sr=8-1&keywords=L8SQ3&ie=UTF8&language=tr_TR

    Bu ürün Amazon.de' de bulamadım hocam bu fiyata.

    Acil değilse takibe almanızı tavsiye ederim. amazon.com da ürün fiyatı kadar kargo çıktığı için bekleyip amazon.de'den aldım kargo ücretsiz geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Hangi üründen alacaksınız hocam ? Enpara ile 100/50 TL kampanyasıyla alacağım nasipse. Kullanan arkadaş düz ve köşeli modeli tavsiye etmiş. Normalde 26 cm yuvarlak açacaktım ama şimdi linkini verdiğim ürüne odaklandım.

    Valla suan icin kafamda bir model yok. Bir tane lavanin tavasi var izgara desenli. Düz almak mi mantikli yoksa izgara mi sizce?



    Kendi evime alacağım bir tane, lava annemin evde :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş şimdi alacak olsam benim linkteki verdiğim düz modeli alırdım diyor. Temizlemesi kolay demisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bulunduğum yerde etler bölge fark etmeksizin tek fiyat ile satılıyor. Kuzu ve dana bonfileyi adama nasıl tarif etmeliyim? Bonfile diye başka bir şey kakalamasın adam. Bilgisi olan varsa çok memnun olurum, teşekkürler şimdiden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lodge fiyati zamlanmis. Kötü oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    hocam iyi günler https://www.amazon.com/gp/product/B0000CF66W/?tag=donanimhaber-21&ie=UTF8&language=tr_TR
    aldığınız bu tavayı denediniz mi nasıl acaba? Berde bu tava emaye kaplı mı yoksa sadece döküm müdür?
    fiyatı 15 dolar ve sepette ücretsiz kargoya uygun diyor. eğer sonraki aşamada bir kargo ücreti çıkmaz ise almak mantıklı gibi duruyor.
    Sizin fikirleriniz ne olur acaba ?

    Hatta şöyle bir ürün de gördüm tabanı düz olması açısından daha mı iyi olur. bunların ne farkı varki hepsi aynı gibi duruyor .
    https://www.amazon.com/dp/B00006JSUA/ref=psdc_3737221_t1_B00063RWXE?th=1

    EDİT : ürün fiyatları kadar kargo ücreti çıkıyor. bize uygun bişey almak yok anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakopsi -- 6 Eylül 2017; 10:0:20 >




  • Konuda bilgi veren arkadaşlara teşekkürler,

    Bugün bende ilk defa steak yapmayı denedim ve maalesef pek beğenmedim.
    Önyargılarımı kırdım, çıkan sıvı kan değil ve evet acayip lezzetli bir sıvı.
    Pembelik=/pişmemiş değil.

    Lakin yaptığım 4 parça etin 1 tanesi ancak fena değil kıvamında oldu. Mangalda yapmışım ama mangaldaki gibi çiğne çiğne yutulmuyor şekilde değil de köfte kıvamındaydı.
    Diğer 3 tanesi mangal gibi çiğne çiğne yutamıyorsun kıvamındaydı. Dilimleyip 1-1.5 dk yanlarını da pişirdim ama daha da kötü oldu suyu çıktığı için galiba.

    Et kalınlığı işaret parmağımın yandan kalınlığı ile 2 işaret parmağı kalınlığı arasındaydı.

    Ve şu şekilde pişiridim. Önce zeytinyağı ile güzelce yağladım bolca. Evde turşuluk iri deniz tuzlarından vardı, poşette kırıp bolca tuzladım. Kullandığım eti 7-8 saat önce buzluktan çıkardım, oda sıcaklığındaydı.
    Lavanın dikdörtgen tavasını kullandım, 15-16 dk kadar büyük gözde kızdırdım.

    İlk yaptığımı ince olduğu için 60 sn 60 sn şeklinde 2 yüzünüde pişirdim. 1.5 dk tahtada dinlendikten sonra denedim, çiğne çiğne yutulmuyordu, yiyemedim.
    Diğeri biraz daha kalındı, 90 sn 90 sn şeklinde pişirdim. 1.5 dk dinlendirdim, bu fena değil dediğim olandı.
    Diğer 2 parça ise kalın olanlardı. 90-100 er saniye pişirdim, yanlarını da 30-40 sn pişirdim. Aynı şekilde dinlendikten sonra denedim, iç kısmında pembelik vardı ve pek yenilecek gibi değildi. Çiğ mi çok pişmiş mi anlamadım. Ama çok pişmiş olsa herhalde yanık olurdu, pembelik olduğuna göre çiğdi.

    Mühürleme de sorun yok, tavada hiç su olmadı. Ama süreleri tutturamadım galiba. Ayrıca dilimleyip tavada tekrar pişirdikten sonra daha da kötü oluyor, fırında mı denesem ?

    Anlayan bir arkadaş bir değerlendirme / eleştiri yapabilirse sevinirim. Şu ara bol miktarda et var rahatça deneyip ideali öğreneyim, daha sonra kasaptan 40-50 lira verip et alıp çöp edince üzülürüm




  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.