Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.904
Cevap
315
Favori
128.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JazHoyt

    noral kaplamasız sleptan tava için fikri olan var mı?

    Kaplamasız diyor ama emaye mi içi acaba?



    cam kaplama ürünlerin buluşunu yapan ve üreten firmaydı,bir şekilde beni bulmuş/görmüş,hemen fikrimi kopyalamış :)Daha fazla konuşmak istemiyorum.

    Emayesizdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: JazHoyt

    noral kaplamasız sleptan tava için fikri olan var mı?

    Kaplamasız diyor ama emaye mi içi acaba?



    cam kaplama ürünlerin buluşunu yapan ve üreten firmaydı,bir şekilde beni bulmuş/görmüş,hemen fikrimi kopyalamış :)Daha fazla konuşmak istemiyorum.

    Emayesizdir.

    noral emayesiz ama tamamı cam kaplı heralde. tavadaki demirin yiyeceğe geçmesini isteyen biri için uygun değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin


    quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: JazHoyt

    noral kaplamasız sleptan tava için fikri olan var mı?

    Kaplamasız diyor ama emaye mi içi acaba?



    cam kaplama ürünlerin buluşunu yapan ve üreten firmaydı,bir şekilde beni bulmuş/görmüş,hemen fikrimi kopyalamış :)Daha fazla konuşmak istemiyorum.

    Emayesizdir.

    noral emayesiz ama tamamı cam kaplı heralde. tavadaki demirin yiyeceğe geçmesini isteyen biri için uygun değil.

    Sadece cam vardı kendilerinde,kendi buluşları olduklarını söylüyor ama aa bi anda yağlı tavalar da satmaya başlamışlar :)))Neden acep?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin


    quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: JazHoyt

    noral kaplamasız sleptan tava için fikri olan var mı?

    Kaplamasız diyor ama emaye mi içi acaba?



    cam kaplama ürünlerin buluşunu yapan ve üreten firmaydı,bir şekilde beni bulmuş/görmüş,hemen fikrimi kopyalamış :)Daha fazla konuşmak istemiyorum.

    Emayesizdir.

    noral emayesiz ama tamamı cam kaplı heralde. tavadaki demirin yiyeceğe geçmesini isteyen biri için uygun değil.

    Sadece cam vardı kendilerinde,kendi buluşları olduklarını söylüyor ama aa bi anda yağlı tavalar da satmaya başlamışlar :)))Neden acep?

    Yağlı tava dediği ne oluyor? Lodge'un pre-seasoned kaplamasız tavasından ne farkı var? Ya da bir farkı var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycanata


    quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin


    quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: JazHoyt

    noral kaplamasız sleptan tava için fikri olan var mı?

    Kaplamasız diyor ama emaye mi içi acaba?



    cam kaplama ürünlerin buluşunu yapan ve üreten firmaydı,bir şekilde beni bulmuş/görmüş,hemen fikrimi kopyalamış :)Daha fazla konuşmak istemiyorum.

    Emayesizdir.

    noral emayesiz ama tamamı cam kaplı heralde. tavadaki demirin yiyeceğe geçmesini isteyen biri için uygun değil.

    Sadece cam vardı kendilerinde,kendi buluşları olduklarını söylüyor ama aa bi anda yağlı tavalar da satmaya başlamışlar :)))Neden acep?

    Yağlı tava dediği ne oluyor? Lodge'un pre-seasoned kaplamasız tavasından ne farkı var? Ya da bir farkı var mı?

    aynısı aslında,seasoning yağ ile kaplama demek.
    Biri tam otomatik statik püskürtme tabancalar ile,diğeri elle sürerek yapıyor.

    "pre-seasoned " :önceden yağlanmış/kaplanmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ranchoddas Chanchad


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ranchoddas Chanchad

    Konuda bilgi veren arkadaşlara teşekkürler,

    Bugün bende ilk defa steak yapmayı denedim ve maalesef pek beğenmedim.
    Önyargılarımı kırdım, çıkan sıvı kan değil ve evet acayip lezzetli bir sıvı.
    Pembelik=/pişmemiş değil.

    Lakin yaptığım 4 parça etin 1 tanesi ancak fena değil kıvamında oldu. Mangalda yapmışım ama mangaldaki gibi çiğne çiğne yutulmuyor şekilde değil de köfte kıvamındaydı.
    Diğer 3 tanesi mangal gibi çiğne çiğne yutamıyorsun kıvamındaydı. Dilimleyip 1-1.5 dk yanlarını da pişirdim ama daha da kötü oldu suyu çıktığı için galiba.

    Et kalınlığı işaret parmağımın yandan kalınlığı ile 2 işaret parmağı kalınlığı arasındaydı.

    Ve şu şekilde pişiridim. Önce zeytinyağı ile güzelce yağladım bolca. Evde turşuluk iri deniz tuzlarından vardı, poşette kırıp bolca tuzladım. Kullandığım eti 7-8 saat önce buzluktan çıkardım, oda sıcaklığındaydı.
    Lavanın dikdörtgen tavasını kullandım, 15-16 dk kadar büyük gözde kızdırdım.

    İlk yaptığımı ince olduğu için 60 sn 60 sn şeklinde 2 yüzünüde pişirdim. 1.5 dk tahtada dinlendikten sonra denedim, çiğne çiğne yutulmuyordu, yiyemedim.
    Diğeri biraz daha kalındı, 90 sn 90 sn şeklinde pişirdim. 1.5 dk dinlendirdim, bu fena değil dediğim olandı.
    Diğer 2 parça ise kalın olanlardı. 90-100 er saniye pişirdim, yanlarını da 30-40 sn pişirdim. Aynı şekilde dinlendikten sonra denedim, iç kısmında pembelik vardı ve pek yenilecek gibi değildi. Çiğ mi çok pişmiş mi anlamadım. Ama çok pişmiş olsa herhalde yanık olurdu, pembelik olduğuna göre çiğdi.

    Mühürleme de sorun yok, tavada hiç su olmadı. Ama süreleri tutturamadım galiba. Ayrıca dilimleyip tavada tekrar pişirdikten sonra daha da kötü oluyor, fırında mı denesem ?

    Anlayan bir arkadaş bir değerlendirme / eleştiri yapabilirse sevinirim. Şu ara bol miktarda et var rahatça deneyip ideali öğreneyim, daha sonra kasaptan 40-50 lira verip et alıp çöp edince üzülürüm

    Evet, bugün carrefour dan 2cm lik bonfilelerden aldım. 4 parça 30 tl, 300 gram.

    Ve gerçekten de alıntı yaptığım mesajımda yaptığım hatanın et seçimi olduğunu anladım.
    90 saniye x 4 çevirme şeklinde pişirdim, yumuşaklık olarak bildiğiniz lokum gibi oldu, yumuşacık.

    Yalnız bu defa da çok lezzetli olmadı. Güzel, yumuşak, orta lezzette bir steak oldu. Muhtemelen marine etmediğim için olmuştur.
    Sonraki denemede 1 gün zeytinyağı, soğan, sarımsak ve karabiber ile marine etmeyi deneyeceğim.
    Bu şekilde fena değildi ama açıkcası acıksam canım bunun yerine hamburger yemeyi ister, öyle süpermiş diyemedim nedense. Epey de özenip yanında patates falan da kızartmıştım.

    Bonfile hayvanın en yumuşak en az sinirsiz olan bölgesidir. Yağsız olmasıyla beraber kemiğe de uzaktır, bu yüzden çok lezzetli bir et değildir. Lezzet eklemek için bolca baharat ve marine gerektirir. Ayrıca bonfile yumuşak olduğundan dolayı çok fazla ısıya dayanamaz, 90 saniye demek oldukça uzun demek. Et kalınlığınızı görsel iletirseniz, pişirme süreniz konusunda yardımcı olmak isterim.

    Eğer etiniz 1 parmak kalınlığında ise, bir tarafını 1 dakikadan uzun tutmanızı önermem. Ben genelde az pişmiş tercih ettiğimden dolayı, bonfileyi 3 parmak kalınlığında pişiriyorum, onda da 1 dk+45 saniye tutuyorum. Eti mümkünse az pişmiş yemenizi öneririm. Ne kadar pişirirseniz içindeki besin değerlerini ve lezzetini kaybetmiş oluyorsunuz.

    Kontrfile, Amerika'lılar New York Steak diyor, Nusret'in sürekli şov yaptığı ettir. Bu et biraz serttir, mümkünse ince dilimlenirse, muazzam bir lezzet olur. 24 saat zeytin yağda bekletilmiş, ardından döküm tava da pişirdim. Döküm işine yeni başlayanlar bu et ile başlamasın. Bu et çok yağsızdır, yağlısını bulmak çok zordur.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
    T-Bone Dry Aged 43 gün 0 derece de dinlenmiş. Hiç marine etmedim, direkt olarak dökümde pişirdim.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
    Taze kekik, taze biberiye, taze karabiber, kişniş ve zeytinyağı kabında 24 saat marine edilmiştir.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 16 Ekim 2017; 0:8:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JazHoyt

    hocam ben şu videodaki gibi yapıyorum çok lezzetli sulu sulu oluyor.

    Çok kalın dilimler olmadığı için tam pişiyor ama iyi bir teknik mi yoksa yanlış mı yapıyoruz :)





    gayet güzel,tavukta en büyük problem kalın olursa içinin pişmemesi dışının yanması.
    Ben de göğsü paketten aldıgım gibi 2 ye bölüp hemen tavaya atıyorum,sadece tuz ve k.biber mis.




  • Bugün Carrefour'da paketler halinde T-Bone gördüm, belki markanın farklı et çeşitleri de olabilir. Aslında dikkatimi çeken paketler üzerinde ırkının yazıyor olması. Toplam üç çeşit ırk vardı, en yağlısı Angus idi, zaten Angus'lar diğer hayvanlara göre yağlanmaya daha müsait. Yağlı et tercih etmek isteyenler Angus'u seçebilir, aslında diğerlerini de denemek lazım.

    Diğer etler Limuzin ve Şarole idi. Bu paket 69 TL, 2 adet T-Bone var, biz 1 T-Bone 2 kiş yiyoruz, o yüzden bu 4 kişilik bir paket. Fiyat olarak iyi gibi. Lezzet yorumunu da önümüzdeki günlerde paylaşırım.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Not: Cüneyt Asan, Şarole ve Limuzin ırkları için steak için uygun hayvanlar değildir der.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alfredo

    Bugün Carrefour'da paketler halinde T-Bone gördüm, belki markanın farklı et çeşitleri de olabilir. Aslında dikkatimi çeken paketler üzerinde ırkının yazıyor olması. Toplam üç çeşit ırk vardı, en yağlısı Angus idi, zaten Angus'lar diğer hayvanlara göre yağlanmaya daha müsait. Yağlı et tercih etmek isteyenler Angus'u seçebilir, aslında diğerlerini de denemek lazım.

    Diğer etler Limuzin ve Şarole idi. Bu paket 69 TL, 2 adet T-Bone var, biz 1 T-Bone 2 kiş yiyoruz, o yüzden bu 4 kişilik bir paket. Fiyat olarak iyi gibi. Lezzet yorumunu da önümüzdeki günlerde paylaşırım.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Not: Cüneyt Asan, Şarole ve Limuzin ırkları için steak için uygun hayvanlar değildir der.

    Abi marbling'e bak ya,bereketli fırat nehri gibi ne güzel saçaklanmış,dallanmış budaklanmış öyle aşık oldum.

    bu hacıabilerin etlerini takip etmek lazım,hepsi böyle ise yada reklam/tanıtım amaçlı iyileri öne sürmedilerse,alınır dökümde lokum edilir.

    Adı göründüğünden sitesini yazmakta mahzur yok heralde,siteside çok detaylı hazırlanmış.Tebrik ederim yöneticileri,
    http://www.haciince.com/tr/urun/T-Bone



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 20 Ekim 2017; 20:36:32 >




  • Bu vakumlu ürünleri, Metro'dan almıştım hiç beğenmemiştim. Bu paketleri ilk defa gördüm, kalınlıkları da iyi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfredo kullanıcısına yanıt
    carrefour'un kasap reyonundaki kendi paketlediği bu tür pahalı etlerden bir kaç çeşit almıştım, hepsinde benzer sonuç aldığımdan artık uzak duruyorum ... bence carrefour iyi etleri restoranlara verip beğenilmeyenleri et reyonuna gönderiyor ...
    hacıince'yi bilmiyorum ama carrefour'un kendi paketlediği et ürünlerinden alırken iyi düşünmek lazım ...
  • Benim sürekli uğradığım şube içinde söyledikleriniz geçerli, görsel açıdan beğendiğim bütün etlerin sonuçları hayal kırıklığı oldu. Bu arada Carrefour'a etler Namet'ten gelir, zaten reyonda etlerin üzerinde Namet etiketi vardır. Belirteyim Türkiye'nin et kaynağını Namet sağlar, Nusret dahil olmak üzere herkes eti Namet'ten alır. Dolabına girip seçme hizmeti verir, kiloları da bizim için yüksektir, Bonfile için 130 olduğunu biliyorum. Gerçi steakhouse'larda 400-450'den lokum olarak satılır. O yüzden aşağıdaki etleri ancak Namet'te tanıdığınız varsa tedarik edersiniz, başka türlüsü imkansız.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyler mahalledki ucuz markette 450 gr antrikot 22 lira almalımıyım zehirlenme yaşamam umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    beyler mahalledki ucuz markette 450 gr antrikot 22 lira almalımıyım zehirlenme yaşamam umarım

    Fotoğraf var mı, etten zehirlenmeyi hiç duymadım çok zor. En fazla ishal olursun.
  • https://urun.n11.com/diger/anova-sous-vide-hassas-pisirici-P203639516

    sous vide hassas pişiricilerle yapılan steaklar çok lezzetli oluyormuş. sous vide tekniğiyle ilgili bilgisi olan varmı linkteki ürünü almayı düşünüyorum
  • zafermahmut86 kullanıcısına yanıt
    yabancı bir şefin programında görmüştüm bir tv kanalında yemek yapıyordu bu yöntemle, özgür şefin de benzer programı vardı tv'de aynı tekniği uygulamıştı ...
    lakin bu teknikle et yapmak için bir de vakum makinesi lazım oluyor, bu alet zaten pahalı vakumu da alınca duble pahalı olur ...

    @zafermahmut86
  • Lezzet olarak bir üst lige çıkıyorsun, Amazon'da 149 dolar. Pratik olmamasından dolayı ben ilgilenmedim. Pratiklikten kastım minimum 2 saat pişirme sürelerinden 48 saate kadar uzayan pişirme süreleri, hiç bana göre değil:)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zafermahmut86

    https://urun.n11.com/diger/anova-sous-vide-hassas-pisirici-P203639516

    sous vide hassas pişiricilerle yapılan steaklar çok lezzetli oluyormuş. sous vide tekniğiyle ilgili bilgisi olan varmı linkteki ürünü almayı düşünüyorum

    bunlar daha çok endüstriyel ya da üst kesim ensesi kalınların mutfakları için.Paranız ve devamlı et yiyebiliyorsanız tabi ki alın.
    Tek tük et yapanlar için bence fantaziden ibaret,ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabi. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    yabancı bir şefin programında görmüştüm bir tv kanalında yemek yapıyordu bu yöntemle, özgür şefin de benzer programı vardı tv'de aynı tekniği uygulamıştı ...
    lakin bu teknikle et yapmak için bir de vakum makinesi lazım oluyor, bu alet zaten pahalı vakumu da alınca duble pahalı olur ...

    @zafermahmut86

    wet aged yöntemini denemek için vakum makinası evvelden almıştım. ama başarılı olamadım.:(

    youtubeda bizim mutfak diye bir kanalda sous vide yöntemiyle alakalı bir kaç örnek var. ve izleyince heyecanlandım doğrusu.

    https://www.banggood.com/110V-240V-Culinary-Sous-Vide-Precision-Cooker-800-Watts-Black-p-1188022.html?rmmds=search
    banggoodta daha uygun fiyata buldum sanki.
    indirim yada kupon bulursam almayı düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: zafermahmut86

    https://urun.n11.com/diger/anova-sous-vide-hassas-pisirici-P203639516

    sous vide hassas pişiricilerle yapılan steaklar çok lezzetli oluyormuş. sous vide tekniğiyle ilgili bilgisi olan varmı linkteki ürünü almayı düşünüyorum

    bunlar daha çok endüstriyel ya da üst kesim ensesi kalınların mutfakları için.Paranız ve devamlı et yiyebiliyorsanız tabi ki alın.
    Tek tük et yapanlar için bence fantaziden ibaret,ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabi. :)

    Katılıyorum, bu işler ekstra fanteziye dönüyor. Bir et pişirmek için, su haznesi, vakum ve hassas pişirici derken olay amacının dışına çıkıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.