Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.904
Cevap
315
Favori
128.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Azminizi ve başarınızı tebrik ederim.

    Konunun başlarında emayesiz ürünlere TSE onay vermiyormuş diye okumuştuk.

    Peki ülkemizde her üretilen ürün TSE onayı almak zorunda mı?

    Tesekkur ederim.Tse konusunda bilgim yok acikcasi.Hecha sitesini inceledim,ne kalite belgesi,ne de sertifika bulabildim,enteresan.

    Bu is haricinde calisma hayatim olmasa isler cok daha hizli ilerleyecek aslinda.

    Prototip uretimleri analiz edecek metalurji laboratuari aradim,bulamadim.Ozel sirket olan dokum fabrikalarini aradim,lab.inizda benim urunu test edermisiniz diye,sonuc alamadim.

    En son pik dokum icin Kosgebi buldum,cok da iyi oldu.Cunku akredite bir lab. Ve devlet kurumu,tuketici guven sorunu yasamayacak.Ancak haftasonu calismiyor,isi gucu birakip da gidemiyorum.

    Bu ise katki sağlamak isteyenler ya da dokum tavadan beklentisini soylemek isteyenler olursa,buraya yazabilir mi?
    Prototip urun yukarida fotosunu da attigim ve zaten cogunuzun bildigi lodge 26cm grill tavanin aynisidir,ideal olarak bu urunu goruyorum ulkemiz icin.Her detayi bana gore kusursuz cunku.
    Mesela dersiniz ki,daha genis olsun,yuksek olsun,kolcak kisa olsun vs.vs..Ona gore model uzerinde gelistirme yapacagiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 25 Ağustos 2016; 18:50:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu çok atıl kaldı,şenlendirelim.
    Yabancı videolarda izlediğim ancak bir türlü yapamadığım dökümde tost denemesini 2 haftadır,haftasonları başarı ile yapmış bulunmaktayım.Bugün de tatil oldugundan video çekmek farz oldu,tavsiye ederim,daha da tost makinesi almam,iyi oldu bu iş.
    Video ve fotolar;



     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    Ayrıca az önce ilk defa tavuk kanat denedim,ilk defa yaptıgım antrikot gibi içi pişmeyecek korkusu vardı(o yüzden antrikotu çok pişirmiştim) Ancak muhteşem ötesi oldu,üstelik çok az koku ve duman ile..
    Bugüne kadar evde hiç kanat yapmadım,çünkü fırında pişen kanattan nefret ediyorum,hiçbirşeye benzemiyor bana göre,mangal dışında kanat yemem,ancak bu tava beni mest etti...
    2.deneme de video çekeceğim ancak hemen şuraya kısaca tarifleyeyim;

    Yarım kg kanat;
    *Önce ocakta hafif tütsüledim,
    *Sonra yıkayıp,şöyle bi suyunu sıyırdım elimle,
    *Tavayı çift alevli wok gözüne koydum ve altını en en kısıkta açtım,yani kapanmaya yakın şekilde çevirdim,
    *Tavukları bu haliyle ıslak olarak,marinesiz tuzsuz,yağsız grill tavama "derili kısımlar daha geniş olan,yani kanadın iç değil dış kısmıı altta kalacak şekilde" koydum,üzerine kapağı kapattım(tavuk fajita videosundaki kapak)
    *Tam 10dk bu şekilde yavaş yavaş pişti,kapak sayesinde ısı içerde kaldı,içleri de bir güzel pişti,kurumadan,suyu içinde,o arada sofrayı,salatayı hazırladık,vakit de kazandık,
    *10.dk'da tavukları ters çevirdim,hiçbiri yapışmamıştı,kapağı tekrar kapattım,
    *Bu sefer tava ısınmış oldugundan alt kısımlar çıtır olmaya yakın pişti ve ızgara çizgileri daha güzel oluştu.
    *üstte kalan kısma şu karışımı sürdüm;
    -2'şer çay kaşığı soya sosu,acı sos ve barbekü sosu,inanılmaz şekilde tam yetti
    *10.dk da alt kısımlar pişti ve soslu olan kısmı tekrar alta getirip ,tavanın altını kapattım ve 2dk pişirdim.(Sosu en son koydumki ev dumandan mahvolmasın,sos yanıp tavukların dışını kömür etmesin,yoksa ev haftasonu maltepe sahile döner.Mangalda da ızgaradan almadan 1-2 dk önce sürünüz,)
    *Altta kalan soslu kısım pişerken,üst kısma da kalan sosu sürdüm ama onu pişirmeden öyle bıraktım,isterseniz siz onu da tekrar çevirip 1-2 dk pişirebilirsiniz;

    Sonuç;
    İçi sulu löp et,
    0 pembelik(bazen mangalda ilk parti tavuklar dışı yanar içi pişmez ya hani,pembe kalır birazı,lastik gibi olur...),
    Dışı çıtır ve yanmamış ya da hafif yanık soslu,
    Mangalın 1/10'un dan daha az duman ve koku ,
    Marinasyonmuş,dolapta 3-5 saat bekletmeymiş ,ocaktan sonra fırına sokmakmış vs. uğraşması olmayan,
    0 yapışmazlık ve sadece yağ sıcramasından kaynaklanan temizlik,
    Evde boxer la pişirmenin rahatlıgı...
    *Tavada biriken yağın kabasını alıp,sos yanıklarını da temizledikten sonra attım fırına ,tavuk yağıyla mis gibi seasoning yapıyorum şimdi..

    10 numara tavuk kanat oldu millet,tavsiye ederim size mutlaka deneyin.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    Tavanın hali bu, sadece 1-2 nokta da deri yapışmış,siyah noktalar da fırçayla hiç olmadı hafif bulaşık teliyle rahatça çıktı..


     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 30 Ağustos 2016; 21:30:55 >




  • Herkese merhaba.Böyle bir konunun olmasına sevindim.Migrosun dry aged etlerini deneyen oldu mu hiç?Diğer etlerden farkı açık şekilde hissediliyor mu?
  • StillB0rN S kullanıcısına yanıt
    Diğer etlerden kasıt hangi etler? Migros'ta vakumlu pakette satılan 400-600gr halinde satılan normal dana pirzola yazan etler ise aroma olarak fark var fakat çok da belirgin değil. Yani yağ dağılımı daha iyi, kasapların çıralı diye tabir ettiği et hangisiyse onu almak daha iyi. Yoksa olgunlaştırılmış yazan etlerin fiyat farkı aromasını karşılamıyor. Ayrıca kasabını tanıdığınız Migros varsa gidip kasaba söyleyin, genelde bu tarz etler pahalı diye çok alan olmuyor ve üzerindeki 1 haftalık skt tarihi geçince %25 indirim etiketi basıyorlar, böyle daha ucuza geliyor et zaten dondurucuda duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LordMorpheus

    http://web.archive.org/web/20160114095705/http://forum.donanimhaber.com/m_113442548/tm.htm

    HELAL LAN TIRREK
  • 50 kuruş ver tırrek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustalar size bir şey soracağım. ben bir kasaba girip de et fiyatlarına göz atmayalı epey oldu daha çok migros ve türevi yerlerden aldığımız için, bir de kasap pahalı olur düşüncesiyle oldu bu..
    kasaplardaki et fiyatları migros ve türevi yerlere göre nasıl? bu konu içerisinde kasap etlerinden de sıkça bahsediliyor ve tavsiye konusu da oluyor ya, kaçırmış olmayayım diye bir merakımı gidereyim dedim..
  • Ben antrikotu güvendiğim kendi kasabımdan alıyorum. 40 tl kilosu.1 hafta dinlendiriyorlar onlarda alıştı :) lokum şeklinde yiyoruz. Çocuklar steak gününü

    iple çekiyor. İyi et olursa 5 kiloya kadar tamamını alıyorum. 1 ay yetiyor bana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stradivarius

    Ben antrikotu güvendiğim kendi kasabımdan alıyorum. 40 tl kilosu.1 hafta dinlendiriyorlar onlarda alıştı :) lokum şeklinde yiyoruz. Çocuklar steak gününü

    iple çekiyor. İyi et olursa 5 kiloya kadar tamamını alıyorum. 1 ay yetiyor bana.

    Kasabınız eti ne şartlarda dinlendiriyor?

    Bunun dışında ev ortamında eti en yumuşak hale getirebileceğimiz nasıl bir dinlendirme yöntemi olabilir bilen uygulayan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stradivarius

    Ben antrikotu güvendiğim kendi kasabımdan alıyorum. 40 tl kilosu.1 hafta dinlendiriyorlar onlarda alıştı :) lokum şeklinde yiyoruz. Çocuklar steak gününü

    iple çekiyor. İyi et olursa 5 kiloya kadar tamamını alıyorum. 1 ay yetiyor bana.

    İstanbulda o paraya anca yarısını alıyoruz,hem et de et olsa bari..Arkadaş ne günahı var büyük şehirlerde yaşayanların ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.katil


    quote:

    Orijinalden alıntı: stradivarius

    Ben antrikotu güvendiğim kendi kasabımdan alıyorum. 40 tl kilosu.1 hafta dinlendiriyorlar onlarda alıştı :) lokum şeklinde yiyoruz. Çocuklar steak gününü

    iple çekiyor. İyi et olursa 5 kiloya kadar tamamını alıyorum. 1 ay yetiyor bana.

    Kasabınız eti ne şartlarda dinlendiriyor?

    Bunun dışında ev ortamında eti en yumuşak hale getirebileceğimiz nasıl bir dinlendirme yöntemi olabilir bilen uygulayan var mı?


    Burası küçük bir yer öyle dry egeat dinlendirme yapamazlar ama veteriner kontrolünde ciddi güzel etler çıkıyor hepsi tanıdık zaten.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Etler cuma günleri çıkıyor kasaplara bende antrikotu perşembe gibi alıyorum (1 kg 5 kg arası), ilk olarak o gün soframa koyuyorum kalanını no-frosta atıyorum. Bu resimdeki antrikotlar kasapta 1 hafta, no-frostta 2 hafta olmak üzere 3 hafta dinlendi. Oda ısısında sadece biraz zeytinyağı ile 4,5 - 5 dk döküm tavada sonrasında 2 dakika dinlendikten sonra 4-5 dakika fırında 150 derecede pişirildi. Sofradaki manzara ise etler bıçakla çok az enerji harcayarak ayrıldı, çok yumuşak ve suluydu.

    Dinlendirme yönteminden ziyade kaliteli et çıkıyor burada. Tabi ki migrosta vs marketlerde süper dinlenmiş pahalı etler kadar değildir ama 2,5 yaşındaki oğlum da dahil soframdan herkes mutlu ayrılıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stradivarius -- 10 Eylül 2016; 23:02:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3

    quote:

    Orijinalden alıntı: stradivarius

    Ben antrikotu güvendiğim kendi kasabımdan alıyorum. 40 tl kilosu.1 hafta dinlendiriyorlar onlarda alıştı :) lokum şeklinde yiyoruz. Çocuklar steak gününü

    iple çekiyor. İyi et olursa 5 kiloya kadar tamamını alıyorum. 1 ay yetiyor bana.

    İstanbulda o paraya anca yarısını alıyoruz,hem et de et olsa bari..Arkadaş ne günahı var büyük şehirlerde yaşayanların ya.

    Hocam bu da bizim şansımız küçük bir yerdeyiz çevremizde 5 tane yayla var yerlileri çıkıp oralarda kalıyorlar. Karavan çeken bile var. Suyu mis havası mis :) Kuzu, oğlak çevirme, tandır vs et kültürü ileri seviyede. Daha 2 hafta önce bir oğlak tandır yaptırdık herşey içinde 500 TL ye 5 aile yedik ve daha arttı. Biz 6 da geleceğiz diyoruz çoban hazırlıyor o saate.

    Kışın evde güzel et arayışında bu konuya rastlayınca baya bi uğraştım geliştirdim. Bu steak yüzünden bu yaz pikniğe daha az gittik.




  • Steak yapimi nasil bir problemden silinmek zorunda kalinabilir ki cok enteresan? Bu iste tuhaf bir durum var neydi bu tarif?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ledie L kullanıcısına yanıt
    Lava döküm tava ucuz olduğu için lava döküm tava alın yazdık, 2 kişi de beni viral aldım sanıp burada laf yetiştirip moderatöre şikayet etmişler. Moderatör arkadaş da aklıevvel biri olduğu için konuyu farklı yere taşıdı falan filan. Özeti budur.

    Kurban bayramı yaklaştığı için 1-2 münasebetsizin yaptıklarını unutarak steak tarifi konusundaki ilk mesajı isteyenlere pm/mail aracılığıyla yollayacağım. Ayrıca kurbanlarınızı (toklu/kuzu/dana vs.) nasıl ayırttırmanız ve işlettirmeniz gerektiği hakkında detayları vereceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stradivarius

    quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3

    quote:

    Orijinalden alıntı: stradivarius

    Ben antrikotu güvendiğim kendi kasabımdan alıyorum. 40 tl kilosu.1 hafta dinlendiriyorlar onlarda alıştı :) lokum şeklinde yiyoruz. Çocuklar steak gününü

    iple çekiyor. İyi et olursa 5 kiloya kadar tamamını alıyorum. 1 ay yetiyor bana.

    İstanbulda o paraya anca yarısını alıyoruz,hem et de et olsa bari..Arkadaş ne günahı var büyük şehirlerde yaşayanların ya.

    Hocam bu da bizim şansımız küçük bir yerdeyiz çevremizde 5 tane yayla var yerlileri çıkıp oralarda kalıyorlar. Karavan çeken bile var. Suyu mis havası mis :) Kuzu, oğlak çevirme, tandır vs et kültürü ileri seviyede. Daha 2 hafta önce bir oğlak tandır yaptırdık herşey içinde 500 TL ye 5 aile yedik ve daha arttı. Biz 6 da geleceğiz diyoruz çoban hazırlıyor o saate.

    Kışın evde güzel et arayışında bu konuya rastlayınca baya bi uğraştım geliştirdim. Bu steak yüzünden bu yaz pikniğe daha az gittik.

    vay ben ölem atın toprak üstüme
    Kıymetini bilin hocam,biz de pahalı et ve döküm tavaya talim,hayeller hep Ege'ye Akdeniz'e taşınmak ama gerçekler betonarme İstanbul...




  • stradivarius kullanıcısına yanıt
    Yayla neresi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yayla çok usta Kozpinar, armutlu, kocayayla, kocatarla, yusufça, böğrüdelik, değirmenbaşı, dirmil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmelisiniz buralara kesinlikle değer. Ama istanbul da güzel bizde oralara ozeniriz hep.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stradivarius -- 11 Eylül 2016; 6:39:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler kavurma tarifi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta kavurma yapacaksan Gölhisar kavurması yaz google da, iyi et ile sac üzerinde güçlü ateşte yapabilirsen vazgeçemezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stradivarius -- 11 Eylül 2016; 22:52:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.