Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.904
Cevap
315
Favori
128.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar, bende iki adet Lava tava var biri büyük ve pahalı olan model, diğeri Carrefour'da satılan 20 liralık biraz daha ince olanı. Bana göre İkisinin de pişirme performansı aynı ama yanılıyor olabilirim, bilemiyorum. Sormak istediğim sorular vardı.

    Etin kralı bonfile derler ama antrikot daha güzel oluyor sanki, katılıyor musunuz? Bir de temizlenmesiyle ilgili farklı fikirler var. Ben eti pişirmeden önce karabiberi ve deniz tuzunu üzerine hafif zeytin yağı dökerek ete yediriyorum. Sonrasında tavada yağ kalıntıları olabiliyor. Şu ana kadar elimde bulaşık deterjanı ile ve bulaşık süngerinin sert, yeşil yüzüyle temizledim. Sanırım bu konuda hatalıyım ? Bir de yıkadıktan sonra özel bir kurulama faslına girmiyorum, koyuyorum kenara kendisi koruyor. Bu konudaki tavsiyelerini özellikle bekliyorum.

    Son olarak Ankara'da kaliteli et alabileceğim yerlerle ilgili tavsiyesi olan varsa beklerim.




  • Arkadaşlar döküm ve wok tavaları temizlenmez. Kıro gibi dalmayın, daldırmayın. Tavalar sıcaklık ve az yağ ile kavruldukça gözle görülmeyen mikro tanecikleri lezzetle dolar ve tavalar işleme uğrayıp islendikçe lezzet artar. En fazla peçeteyle fazla yağları alınır pişirim sonrası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MilanRapajic

    Selamlar arkadaşlar, bende iki adet Lava tava var biri büyük ve pahalı olan model, diğeri Carrefour'da satılan 20 liralık biraz daha ince olanı. Bana göre İkisinin de pişirme performansı aynı ama yanılıyor olabilirim, bilemiyorum. Sormak istediğim sorular vardı.

    Etin kralı bonfile derler ama antrikot daha güzel oluyor sanki, katılıyor musunuz? Bir de temizlenmesiyle ilgili farklı fikirler var. Ben eti pişirmeden önce karabiberi ve deniz tuzunu üzerine hafif zeytin yağı dökerek ete yediriyorum. Sonrasında tavada yağ kalıntıları olabiliyor. Şu ana kadar elimde bulaşık deterjanı ile ve bulaşık süngerinin sert, yeşil yüzüyle temizledim. Sanırım bu konuda hatalıyım ? Bir de yıkadıktan sonra özel bir kurulama faslına girmiyorum, koyuyorum kenara kendisi koruyor. Bu konudaki tavsiyelerini özellikle bekliyorum.

    Son olarak Ankara'da kaliteli et alabileceğim yerlerle ilgili tavsiyesi olan varsa beklerim.

    Ham demirdökümse fazla sert malzemeler kullanmadan sadece mekanik temizlik ve tuz kullanılabilir. Zaman içinde yapışmazlığı artacaktır.

    Emaye kaplı ise sıkıntı yok. Deterjan kullanabilirsiniz. Zaten emaye kaplı tavalarda seasoning tutmuyor bizzat denedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.katil -- 14 Eylül 2016; 16:30:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    Arkadaşlar döküm ve wok tavaları temizlenmez. Kıro gibi dalmayın, daldırmayın. Tavalar sıcaklık ve az yağ ile kavruldukça gözle görülmeyen mikro tanecikleri lezzetle dolar ve tavalar işleme uğrayıp islendikçe lezzet artar. En fazla peçeteyle fazla yağları alınır pişirim sonrası.

    Bu denilen olay *Ham dokum yani emayesiz olan tavalar* ve* karbon celigi woklar* icindir yalniz.Insanlar hala emaye tavaya seasoning yapmaya calisiyor,artik sunun ayrimina bir varalim milletce :) Eger emaye tavalarda dediginiz gibi demir gozenekleri acilsaydi,icine giren nem yuzunden 1saat icinde paslanma baslardi.Paslanma olmadigina gore,gozenekler acilmiyor demektir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.katil

    quote:

    Orijinalden alıntı: MilanRapajic

    Selamlar arkadaşlar, bende iki adet Lava tava var biri büyük ve pahalı olan model, diğeri Carrefour'da satılan 20 liralık biraz daha ince olanı. Bana göre İkisinin de pişirme performansı aynı ama yanılıyor olabilirim, bilemiyorum. Sormak istediğim sorular vardı.

    Etin kralı bonfile derler ama antrikot daha güzel oluyor sanki, katılıyor musunuz? Bir de temizlenmesiyle ilgili farklı fikirler var. Ben eti pişirmeden önce karabiberi ve deniz tuzunu üzerine hafif zeytin yağı dökerek ete yediriyorum. Sonrasında tavada yağ kalıntıları olabiliyor. Şu ana kadar elimde bulaşık deterjanı ile ve bulaşık süngerinin sert, yeşil yüzüyle temizledim. Sanırım bu konuda hatalıyım ? Bir de yıkadıktan sonra özel bir kurulama faslına girmiyorum, koyuyorum kenara kendisi koruyor. Bu konudaki tavsiyelerini özellikle bekliyorum.

    Son olarak Ankara'da kaliteli et alabileceğim yerlerle ilgili tavsiyesi olan varsa beklerim.

    Ham demirdökümse fazla sert malzemeler kullanmadan sadece mekanik temizlik ve tuz kullanılabilir. Zaman içinde yapışmazlığı artacaktır.

    Emaye kaplı ise sıkıntı yok. Deterjan kullanabilirsiniz. Zaten emaye kaplı tavalarda seasoning tutmuyor bizzat denedim.

    Emaye kaplı, teşekkürler.




  • Hocam çok sağ olun tarif garika mis gibi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60-70liraya grill oneriniz var mi beyler?

    http://m.lavashops.com/lava-yuvarlak-dokum-demir-izgara-tava/

    Sunu almayi dusunuyorum simdilik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem konu açıp hem de konunun içeriğini silmekte ayri bisey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi konuymuş bu ya hocam ilk mesajı bana da pm atar mısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3

    Mevzuat mevzusu çözülmesine müteakiben,üretim çalışmalarına hız verdim.
    İlk prototip ürün hızlıca dökülüp kum kalıpta yapıldı,yani ürüne ait üretim yapılacak olan nihai alüminyum kalıp olmadan,sadece silisle kalıp alındı ve sonuç beklediğimden çok daha iyi çıktı.Bu fotolar kalıptan çıkarıldıktan sonra temizlenmeden daha sıcakken çekildi,yani son hali değil
    Ürün hurda değil,demir külçelerinden üretildi,bundan sonra laboratuvarda yapılacak inceleme var.Sağlığa zararlı herhangi bir madde olmadıgının anlaşılmasından sonra yerli marka ve emayesiz tava üretimi için bir engel kalmıyor :)

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    Hocam resimlerdeki tavaları sen mi ürettin?




  • evet MrKemal17 :) Onları sadece şöyle bi yapalım hızlıca neye benzeyecek diye eldeki tavalardan kopyaladık.

    Ancak işlerimin yogunlugu ve kuruluş maaliyeti yüksekliği sebebiyle bir türlü seri üretime geçemedim,maalesef.
    Gerçi ilk zamanlarda baya soran oluyordu,artık soran da yok.Siteme giren de günlük 40-50 kişi,pek bi ilgi yok ülkemizde nedense,devam etme konusunda biraz tereddütteyim açıkçası.
  • Ürünlerde Lodge yazdığı için merak ettim. Herhalde nihai üretimde kendi tasarımın ve markan olur. Çok fazla ilgi olacağını ben de sanmıyorum, insanlar kaplamasız dökümün zahmetiyle uğraşmak istemeyebilir ama bu ürünleri de isteyen bir kitle mutlaka olacak. İşte bu kitle kar getirir mi, onu düşünmek lazım.


    Ayrıca yeni Lodge tava aldım, bu tavanın iç duvarında 3 adet delik/göçük var. Sizce bu durumun olması problem yaratır mı?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Tavanın sapına yakın olan delik diğerlerinden daha büyük; 2mm çapında. Diğer iki delik de 1mm çapında.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    Edit: Makro çekimler eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 6 Ekim 2016; 15:40:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKemal17

    Ürünlerde Lodge yazdığı için merak ettim. Herhalde nihai üretimde kendi tasarımın ve markan olur. Çok fazla ilgi olacağını ben de sanmıyorum, insanlar kaplamasız dökümün zahmetiyle uğraşmak istemeyebilir ama bu ürünleri de isteyen bir kitle mutlaka olacak. İşte bu kitle kar getirir mi, onu düşünmek lazım.


    Ayrıca yeni Lodge tava aldım, bu tavanın iç duvarında 3 adet delik/göçük var. Sizce bu durumun olması problem yaratır mı?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Tavanın sapına yakın olan delik diğerlerinden daha büyük; 2mm çapında. Diğer iki delik de 1mm çapında.

    Evet sadece kalıp olarak ürün nasıl çıkıyor diye merak ettik ve döküm yaptık.Tabiki kendi marka ve dizaynımla üretilecek yerli ürünler.
    Aslında hiç zahmeti yok,teflon ,emayeden bile o kadar rahatki kullanımı.Pişir,yıka,kurula bu kadar,yapıştıysa vur mutfak telini geç,hiçbirşey olmaz,150-200 yıl hatta daha fazla gider kullanımı ama insanımıza anlatmak lazım.

    Hem Hala piknkikte teflon tavalarla menemen yapanlar var,allahım tam bir sağlık faicası...

    Pik dökümün genetiğinde var bu,yüzeyde de eskilerde olduğu gibi elle işlem yapılmadığından yüzey pütürlü,girintili-çıkıntılı olabilir.
    Ama bu kadar derin bir deliği ilk defa gördüm.Sorun olacağını sanmıyorum ancak yıkama sonrası dikkat edilmeli,içinde su kalır,üzerini de yağ kapatırsa içi paslanabilir.

    Yıkadıktan sonra havluyla kurulayıp,5dk orta ateşte ısıtın ve ocak üstünde soğumaya bırakın,ben artık böyle yapıyorum.Sıvı yağ ile yağlamaya gerek yok,yapış yapış oluyor.

    edit:hocam C&b'den aldıysanız iade edin,yenisini talep edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 6 Ekim 2016; 15:58:05 >




  • Amazon'dan aldım, değişim veya kısmı ücret iadesi isteyeceğim.

    Teşekkürler.
  •  STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    fileden aldığım t bone steak (2,5x4 dk pişirdim)




  • zafermahmut86 kullanıcısına yanıt
    Afiyet olsun hocam, bifteğe pişirmeden Deniz tuzu hariç herhangi bir baharat atmamanızı öneririm, 2.5x4 biraz fazla pişmiş 1.5 deneyin bir de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda Ben de bir döküm tava alıp evde Steak işine girmeyi düşünüyorum Nusretten neyimiz eksik ancak emayeli mi yoksa emayesiz ham döküm tava mı alsam kararsızım açıkcası, emayesiz alırsam acaba bakımını yapabilirmiyim diye düşünüyorum biraz araştırdım ham döküm tavayı en ufak bir ıslak bırakmada ya da seasoning işlemini aksattığımızda paslanma olayı oluyormuş. Bu olay bir gözümü korkutuyor. Ancak diğer yandan ham dökümden alacağımız Demir emilimi ve sağlık da çabası. Kararsız kaldım diyebilirim. Hocam özellikle sana da sormak istiyorum bu soruyu emayesiz tava çok uğraştırıcı mı ve yazıldığı gibi en ufak bir ihmal de paslanma gibi durumlar ile karşılaşırmıyım? Ek olarak emayeli ve emayesiz modellerde bana tavsiye edeceğin modeller nedir(fiyat kısıtlaması yok yeter ki düşük kalite olmasın)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bi ara forumca aldığımız lava marka tavaların üstünde emaye var değil mi ?
  • helluri kullanıcısına yanıt
    Evet var. Lava, Hecha, Silver, Korkmaz, Staub hepsi emaye kaplamalıdır.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.