Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu konuyu bari baltalamasaydınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailkaya27

    quote:

    Orijinalden alıntı: ipo_aga

    2 adet dikdörtgenden aldım metrodan, haber veren arkadaşa teşekkürler, 40 lira kardayım.

    ne zaman aldınız usta.. fiyat iyiymiş gideyim alayım eger varsa :)

    Etlik metrodan dün aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahinbey66

    Bende Metrodan aldım ve tavuk pirzola denedim fakat beceremedim tavuğu ve tavayı güzelce yağlamama rağmen tavuklar tavaya yapıştı.
    Birde tavuklar iyice kızarmadı nerde hata yaptım acaba?

    Etleri oda sıcaklığına gele kadar bekletmediysen soğuk et tavaya yapışır, içi de pişmez. Tavayı yağlamıyoruz, sadece pişirilecek et her ne ise onu yağlıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Febr


    quote:

    Orijinalden alıntı: oktaysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Febr

    Uğraşılmış edilmiş de, burası İngiltere mi yoksa Amerika mı?
    Neden BİFTEK demiyorsunuz?
    Türkçe konuşmaktan utanıyor musunuz?
    Babanız lord falan mı?


    Tartışmayalım hocam, et konusu bu. Biftek, bonfile, antrikot bunların türkçedeki yeri aynı hepsi fansızca kökenli ve tdk'da yer alıyor. Hani önerdiğiniz kelimenin de bir artısı olsa anlayacağım hassasiyetinizi. Etin her bölümü farklı bir ad. Neden böyle yapıyorsunuz, durup durup nerden çıkıyorsunuz ne gerek var bunlara

    Sen nereden çıktığını paylaşırsan ben de cevap veririm delikanlı.

    Biftek demek, hayvanın farklı kısımlarından pişirilen parça demek.

    Antrikot, bonfile ve köfte demek gibi bir şey oldu dediğin.
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak başa bela.



    Dur ben İlber Baba'yı çağırayım.




    önerdiğiniz kelime BİFTEK Antrikot ve bonfileye karşıysanız bunlar da Biftek ile aynı değerde TDK için.

    edit: bana cevap vermezseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 14 Ocak 2016; 12:50:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Febr


    quote:

    Orijinalden alıntı: oktaysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Febr

    Uğraşılmış edilmiş de, burası İngiltere mi yoksa Amerika mı?
    Neden BİFTEK demiyorsunuz?
    Türkçe konuşmaktan utanıyor musunuz?
    Babanız lord falan mı?


    Tartışmayalım hocam, et konusu bu. Biftek, bonfile, antrikot bunların türkçedeki yeri aynı hepsi fansızca kökenli ve tdk'da yer alıyor. Hani önerdiğiniz kelimenin de bir artısı olsa anlayacağım hassasiyetinizi. Etin her bölümü farklı bir ad. Neden böyle yapıyorsunuz, durup durup nerden çıkıyorsunuz ne gerek var bunlara

    Sen nereden çıktığını paylaşırsan ben de cevap veririm delikanlı.

    Biftek demek, hayvanın farklı kısımlarından pişirilen parça demek.

    Antrikot, bonfile ve köfte demek gibi bir şey oldu dediğin.
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak başa bela.



    Dur ben İlber Baba'yı çağırayım.



    hocam biftek antrikot ve kontrfile türkçe kelimeler. Boşuna üzme kendini. Bizde elimizden geldiğince türkçe konuşmaya çalışıyoruz.




  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Evde yapamayacağınızı söylediği şey "kuru dinlendirme" olmasın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burdakini okuyarak çok iyi bir şekilde pişirebilirsiniz

    http://www.cemkarakus.com/birisi-et-mi-dedi-erkek-adam-iyi-et-pisirmeyi-bilir-ete-dair-en-kapsamli-yazi-burada/#prettyPhoto/2/

    burdaki düzensiz konuyu 40 tıkla atarak okumaya çalışmanıza gerek yok
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Cevap yazmayayım dedim ama dayanamadım. Mesajınızın bir kısmını gülerek okudum. Acaba bilgi sahibi olmadan bu kadar kesin konuşan başka bir millet var mıdır Türkler dışında?

    1)Döküm tavalar ızgara kalitesinde et sunmuyor

    Nasıl sunmuyor hocam? "Hatta kaliteli standart bi tavada daha iyi pişirirsiniz" demişsiniz, bana döküm tavadan daha kaliteli et yapabileceğimiz tavayı söyler misiniz? Bu işten anlamadığınız çok açık.

    2)Sırf yazmış olmak için yazılmış bir mesaj daha, "BLA BLA BLA ŞEKLINDE ÇEVİRİRSENIZ YANLIŞ 60 SANIYE SONRA ÇEVIRIN"

    Şaka mı bu? Et hangi et, etin kalınlığı ne, yiyecek kişi nasıl bir pişirme seviyesinde eti seviyor, bunları bilmeden "60 SANIYE PIŞIRIYORUZ BEYLER BU ADAM BİLMİYORRR" şeklinde yazı yazmışsınız. Hangi pişmişlik seviyesi olursa olsun 60 saniye içinde çevrilmez, çok ısınmış döküm tavaya eti attığınız an mühürlenir zaten

    3)Yine farkınızı konuşturmuşsunuz, biz dry-aged yemeyi bilmiyorduk iyi oldu söylediğiniz :( millet pahalı diye döküm tavada et yerine tavuk yapıyor sen gelmiş dry-aged aroması bla bla yapıyorsun.

    4) FIRINDA KUZU KAFES YIYIN açıklaması sizden gelen en mantıklı açıklama. Fakat bu da yanlış. Bari kuzu kafes yapacaksın önce onu mühürleyecek bir tava bul da sonra fırına atarsın. Mühürlemeden fırına atıyorsan sana afiyet olsun, fazla uzatmaya gerek yok.

    5)"HOCAM YANLIŞ ANLAMA DA ALDIĞIN ETLER SIRF YAĞ"

    Yaahu abi Allah Aşkın'a bilgi sahibi olmadan buralarda Porterhouse'un şefi gibi fikir beyan etmeyin ya, rica ediyorum bakın. Cidden bu kadar yeter yazarken ben üzüldüm. Bak bu da Dünya'nın en pahalı bifteği, acaba niye bi düşün bakalım :(http://i.hizliresim.com/pBWNlq.jpg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: promise899

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Günaydın'da 750gram Dallas Steak 120 TL, Dallas Steak dediğimiz dana pirzola bildiğimiz. Real'de Dana pirzola 47.5 liraydı 2 hafta önce aldım. Marble şeklinde yağ damarları olan şahane bir et. Günaydın'dan dry-aged, harika bir Dallas Steak'i (750g-850gram) 120₺'ye yemek mi (bu hesabın saf 120₺ gelmeyeceğini siz de biliyorsunuz), yoksa 2.5 kilodan daha fazla dry-aged olmayan şahane bir eti 120 liraya yemek mi daha avantajlı? Bir tarafta tek kişi yiyor, aynı paraya evde 650gramlık Dallas Steak'ten 4 Tane alırsın 4 kişi yersin.

    Nusr-et'in de Günaydın'ın da ortağı Ferit Şahenk. Yani Nusr'etteki son fiyatların 70 TL olduğunu düşünmüyorum.

    Günaydın pahalı bir yer Nusret'e göre.

    Hayır her zaman yediğim şey Dallas, o yüzden fiyatta inatlaşırım yani seninle. Günaydın'da Dallas adı altında başka bir ürün de satıyor olabilirler, 50TL fark olacağını sanmıyorum aynı ürünler arasında.

    T-Bone'lar da 10-15TL farkla satılıyor iki rakip firma arasında.

    Kardeşim bu nusret çırakmış galiba tamam yetenekli onu anladım da o sermayeyi bulupta nasıl açtı o semte o dükkanı.

    o mekanı nusret açmadı zaten mithat erdem açtı ona da teklif etti




  • Ankara'daki arkadaşlar;

    Eti nereden alıyorsunuz? Nereden almamızı önerirsiniz?

    @CnnRose

    hocam bütün mesajları okudum emeğine sağlık. Tavuk için bonfile, köfte olarak da kaşarlı köfte öneriyorsun değil mi?

    Ya da ben tavuk olarak şunu kullandım süper lezzetli oldu dediğiniz ne var? Tavuğun pişirme süresi et ile ne kadar farkeder?
  • Kaşarlı köfte de olur farklı köfte de olur, ben Migros'un köftelerini yapıyorum güzel oluyor. Tavuğu ben Fırında yapıyorum genelde fakat CriticalWave nickiydi sanırım, o arkadaş tavuk yapmıştı bilgisi var o konuda; bi sorun isterseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Konu içeriği değiştiği ve ilgi gördüğü için, konu dışı mesajları silmek yerine konuyu Sıcak Fırsatlar Konu Dışı bölümüne aldım.

    İyi forumlar,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Cevap yazmayayım dedim ama dayanamadım. Mesajınızın bir kısmını gülerek okudum. Acaba bilgi sahibi olmadan bu kadar kesin konuşan başka bir millet var mıdır Türkler dışında?

    1)Döküm tavalar ızgara kalitesinde et sunmuyor

    Nasıl sunmuyor hocam? "Hatta kaliteli standart bi tavada daha iyi pişirirsiniz" demişsiniz, bana döküm tavadan daha kaliteli et yapabileceğimiz tavayı söyler misiniz? Bu işten anlamadığınız çok açık.

    2)Sırf yazmış olmak için yazılmış bir mesaj daha, "BLA BLA BLA ŞEKLINDE ÇEVİRİRSENIZ YANLIŞ 60 SANIYE SONRA ÇEVIRIN"

    Şaka mı bu? Et hangi et, etin kalınlığı ne, yiyecek kişi nasıl bir pişirme seviyesinde eti seviyor, bunları bilmeden "60 SANIYE PIŞIRIYORUZ BEYLER BU ADAM BİLMİYORRR" şeklinde yazı yazmışsınız. Hangi pişmişlik seviyesi olursa olsun 60 saniye içinde çevrilmez, çok ısınmış döküm tavaya eti attığınız an mühürlenir zaten

    3)Yine farkınızı konuşturmuşsunuz, biz dry-aged yemeyi bilmiyorduk iyi oldu söylediğiniz :( millet pahalı diye döküm tavada et yerine tavuk yapıyor sen gelmiş dry-aged aroması bla bla yapıyorsun.

    4) FIRINDA KUZU KAFES YIYIN açıklaması sizden gelen en mantıklı açıklama. Fakat bu da yanlış. Bari kuzu kafes yapacaksın önce onu mühürleyecek bir tava bul da sonra fırına atarsın. Mühürlemeden fırına atıyorsan sana afiyet olsun, fazla uzatmaya gerek yok.

    5)"HOCAM YANLIŞ ANLAMA DA ALDIĞIN ETLER SIRF YAĞ"

    Yaahu abi Allah Aşkın'a bilgi sahibi olmadan buralarda Porterhouse'un şefi gibi fikir beyan etmeyin ya, rica ediyorum bakın. Cidden bu kadar yeter yazarken ben üzüldüm. Bak bu da Dünya'nın en pahalı bifteği, acaba niye bi düşün bakalım :(http://i.hizliresim.com/pBWNlq.jpg

    Dostum burada seni yermeyi ben çok iyi bilirim ama böyle bir çaba içinde olmadım. Dediğim gibi ben bu işin uzmanı değilim, ama sen hiç değilsin. Bildiğim, okuduğum izlediğim insanlar var, italyanından, ingilizine, Amerikalısına, fransızına her türlü milletten insanın tekniklerini ve yöntemlerini incelemiş, görmüş bir insanım.

    Döküm tavada, ızgara kalitesinde et pişirebileceğini düşünecek kadar safsan benim sana diyecek bir şeyim yok. Paylaştığınız döküm tavaları ben yıllardır kullanıyorum, daha populer olmamışken en babasını, en ağır dökümünü almıştım. Döküm tava mühürlemeden başka bir işe yaramaz, pişirme işlemi için kesinlikle iyi bir seçim değildir. Ben döküm tavayı sadece fırına atacağım büyük parça etleri mühürlemek amaçlı kullanıyorum, yada tandır benzeri et yemekleri yapacağım zaman mühürleyip düdüklüde pişiriyorum. Izgara gibi iyi ve lezetli pişirmen mümkün değil o döküm tavalarda. Denedim, gördüm, okudum, izledim ve karşılaştırdım. Bunu ben söylemiyorum, youtubeda biraz araştır yabancı dilin varsa, çok sayıda alternatif var izleyebileceğin. En güzel et bizim bildiğimiz klasik ızgaralarda olur diye bir kaidede yok ayrıca, dünyanın en kaliteli eti olarak kabul edilen japonya'nın kobe köyünün sıgırlarını japonların nasıl ızgaralarda pişirdiğini, nasıl keserek vs pişirdiklerini izlersen görürsün.

    60 saniyede olayına gelince, okuduğunuzu keşke anlasaydınız. Ben ilk çevirme işlemini 60 saniyede yapmanız gerektiğini söyledim, 60 saniyede pişecek demedim. Anlamadığınız gibi bir de büyük harflerle yazıp saygısızlık yapıyorsunuz. Bunu da açıkladım, mühürlemenin mantığı sıvının içerde kalmasıdır, uzun sürer tek yüzünde kalırsa et, yukarıdan sıvıyı kaybeder. Bu tavalar mühürlemek için ideal ancak pişirmek için değil. heleki antrikot için, antrikotun en babasını fransız ve isviçreliler yapar ve sadece antrikot yapan tıklım tıklım, küçücük masalarda, kuyruk bekleyerek yiyebileceğiniz restorantlar türemiştir bu iki ülkede, oralarda nasıl antrikot yaptıklarını kolaylıkla internette bulabilirsiniz, ne kesimi sizin kestirdiğiniz gibi, ne yağ oranı sizinki gibi, nede pişirme tekniği sizinki gibi.

    Kuzu kafese gelince, kuzu kafesi mühürlemek (heleki ev şartlarında) imkansıza yakın. Kuzu kafes zaten yine ızgarada yapılır bu tip restorantlarda, yüksek ateşte ve aleminyum folyo ile fırına atılınca, suyunu muafaza edebiliyor. denedim, gördüm, yedim. Eğer benim gibi orta az pişmiş seviyorsanız zaten büyük bir mangalda güçlü ateşte pişirmenizde mümkün hiç fırınla uğraşmanızada gerek yok, lezetler hemen hemen bir birine benziyor fırın ve ızgara ikisinide denedim.

    Ben sadece et noktasında değil, bir çok dünya mutfağı ve pişirme tekniği ile ilgiliyim. Et uzmanı değilim ama siz sanki et uzmanıymış gibi konuşmaya kalkmayın iki cüneyt beyin videosu izlemekle öyle etin uzmanı olunmuyor, az bucuk benim kadar anlayan birisi bile seçtiğiniz antrikotların yanlış seçim olduğunu görür.

    Ben oldukca mütevazi yaklaşıyorum, belki olması gerektiğinden fazla mütevazi davrandığım için böyle bilmediğiniz halde biliyormuş gibi bir de beni terslemeye kalkıyorsunuz. her şeyi geçtim böyle bir uslub ve tartışma şekli oldukça premature kalıyor kusura bakma.




  • ismailkaya27 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bende dün aldım full gril olanı tavsiye edilmiş yani üstteki, hem zaten alttaki benim gözüme biraz büyük geldi yani ocakta sanki iki gözle anca pişirir gibi duruyor ilki tam bir göz için uygun ve daha kaliteli duruyor üstteki karar sizin tabi o kadar para vermişken 10 lira daha verilir diyip üsttekini aldım ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Kaşarlı köfte de olur farklı köfte de olur, ben Migros'un köftelerini yapıyorum güzel oluyor. Tavuğu ben Fırında yapıyorum genelde fakat CriticalWave nickiydi sanırım, o arkadaş tavuk yapmıştı bilgisi var o konuda; bi sorun isterseniz.

    Hocam bu köfteyi de biftekleri yaptığımız gibi mi yapıyoruz? Farklı bir yöntemi yok değil mi?
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    http://m.lavashops.com/lava-yuvarlak-dokum-demir-izgara-tava/

    bunu mu diyorsunuz? Sanki yuvarlak olanın pişmesi daha iyi olur gibi
  • Macro'dan aldığım T-Bone için senin anlatığın gibi bir yöntemi denedim vaktinde tabakta ki tüm patates püresi "miyoglobin" oldu yiyemedik insanın içi bir hoş oluyor gitmiyor bize tam pişmiş lazım dedik eşimle ama o gün son oldu bir daha denemedim. Şimdi konuyu görünce h.sonu için yine T-Bone denemeyi düşünüyorum
  • -EDD- kullanıcısına yanıt
    Hocam tahta tabak yoksa eti ayrı patatesi ayrı tabakta servis edin bir de t-bone icin yapılacak en kötü şey çok pişirmektir haberiniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Hocam tahta tabak yoksa eti ayrı patatesi ayrı tabakta servis edin bir de t-bone icin yapılacak en kötü şey çok pişirmektir haberiniz olsun

    Hocam et prof'u denen adamın tarifini uyguladım fakat bildiğin eti mutfak bıçağı ile kesemedim. Ya ben bir yerde hata yaptım yada hakikaten bana az geldi o pişme seviyesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose



    Bu adamı izleyince aklıma şu videosu geliyor,
    Cuneyt Asanyoutube
    Efsane Kasap Show Cüneyt Asan Mutlaka İzleyin
    https://www.youtube.com/watch?v=JhzgGgvTtEo






  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.