Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuyu tekrar okumanızda fayda var, eti biraz daha kalın dilimlettirin ve dövdürmeyin, deniz tuzu dökün sadece (karabiber de serpebilirsiniz, havadan ve fazla olmamak Amacıyla), ve çevirme talimatlarında anlattığımız x4 olayını yapmanızı öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esevetnov kullanıcısına yanıt
    Sağolun ama öyle yapmanız daha iyi diye dedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten bende mesajımdada yazdığım gibi ödemeyi yaparken arkada dövdü eti kassap. ayrıcada pişirirken + izini verdim ete o halinin resmini çekmedim sadece. ve evet zeytinyağı, karabiber ve deniz tuzuda ekleyip 20 dk dinlendirdim eti oda sıcaklığında. ama detaylı anlatmadığım için eksikmiş gibi gözüküyor herşey tabi. velhasıl senin yazdıların birebir uygulandı hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: esevetnov

Bir resimde benden. antrikot aldım ben ödemeyi yaparken adam eti döğdü malesef. bir dahakine ilk önce onu belirticem.

Bir daha bu kasaptan alışveriş yapmamanızı öneririm. Antrikotu dönerlik hale getiren birinden bırakın et kurşun kalem alınmaz.

• esevetnov kullanıcısına yanıt
    Hocam kasap tanıdık mı? Antrikot değil verdiği et şimdi dikkat ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CnnRose

Hocam kasap tanıdık mı? Antrikot değil verdiği et şimdi dikkat ettim.

Hocam bariz antrikot, dövüldüğü için öyle olmuş. Çig fotoda üstteki etin solunda, alttaki etin sağında yağlanma yüzünden oluşan, ayrılmış yarım ay gibi olan şekil antrikotta oluyor.

Dövülmüş olsa da eminim bu et lezzetli olmuştur, çiğ halindeki renginden onu hissettim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 16 Ocak 2016; 7:33:09 >
  • Ya ne konuymuş firmaları coşturdunuz.

Bernardo tv reklamı verdi şimdi yuvarlak döküm tava 149tl yerine 59tl diye.

• Ankarada bu günaydın kasapın etlerine yakın et satan, fiyatı makul, bireysel olarak taleplerimize cevap verebilecek kasap var mı? Ben EBK dan antrikot aldım ama o damarlı yapı söz konusu değildi. Hatta biraz hayal kırıklığına uğradım. Ha alet güzel pişirdi o ayrı.
  • 3 günde 3 kez et pişirdim bu tavayla, daha sonra videoları izledim ve bazı tespitlerde bulundum. Onları paylaşmak istiyorum. 1.si o damarlı etleri bulamazsanız adamların çıkardığı hım ah oh sesleri çıkaramayabilirsiniz. 2. si ilk parti et piştikten sonraki pişen etler tavanın yüzeyinde oluşan katman yüzünden daha yavaş pişiyor, oluşan katman yalıtım görevi görüyor ve tavanın eti kızartmasına izin vermiyor. Videolarda dikkat edin, adamların ocağındaki mazgalların altı boş, etin suyu vs olduğu gibi aşağı iniyor ve alttan bilmem kaç derecede kor kömür ateşi vuruyor. Ben en büyük ocak gözünde full açık 15 dakika ısıtıp ölçüm yaptım tava 325 dereceye çıkıyor en fazla. Ayrıca üreticinin dediği gibi her yere eşit sıcaklık yayılmıyor. Tavanın sol ortasından ısı veriyorum en sağ tarafı ile arası 50 derece fark ediyor( benim tava dikdörgen uzun olandan). Neyse sonuçta kaç kişi 150 gram etin porsiyonuna 180TL verebilir. Evde yapılan et için gayet makul rakamlar kalıyor. Lezzet olarak da iyi bir etle gayet makul. Resim eklemiyorum alan var alamayan var. Zaten koyan arkadaşlar mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Ya ne konuymuş firmaları coşturdunuz.

Bernardo tv reklamı verdi şimdi yuvarlak döküm tava 149tl yerine 59tl diye.

Bende magazada gordum, halen alamayan arkadaslar alternatif olarak bunuda dusunebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Ankarada bu günaydın kasapın etlerine yakın et satan, fiyatı makul, bireysel olarak taleplerimize cevap verebilecek kasap var mı? Ben EBK dan antrikot aldım ama o damarlı yapı söz konusu değildi. Hatta biraz hayal kırıklığına uğradım. Ha alet güzel pişirdi o ayrı.

Mermer yağlı et kolay kolay bulunmuyor. Ben eti Metro marketten alıyorum, kasap kısmında ki çocuklar sağ olsun et denk geldiğinde arıyorlar gidip üç beş parça alıp depoluyorum. Dün yine arkadaşlarla yolumuz düştü baktım paketlerde 300 gramlık T-Bone steak var duramadım aldım iki tane. Lokanta da tek kişi 70 TL verdiğiniz T bone tanesi 25 TL ye geldi. Bu Ülke insanına et yedirmek istemiyorlar, et fiyatlarını yıllardır düşürmeme politikaları bu yüzden. Yesinler hamuru, ıvırı zıvırı ileri de sağlıksız, hasta bir nesil gelsin hastaneler para bassın. Hayvancılığı bir düzene sokmak bu Millete ucuz et yedirmek çok mu zor. İnsan bu etleri alıp yerken içi sızlıyor açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 16 Ocak 2016; 13:41:25 >

• oktaysar O kullanıcısına yanıt
    Antrikotun başladığı yerin bitişiğinde biftek adı altında satılan Kısım var, ordan vermiş arkadaşa

• Aa bernardoda lava satıyormuş, ben kendi markası sandım.

Metro da, bernardoda yakın ama et pişirirken çıkan duman korkuttu beni.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Evet lava marka, cikan duman korkutmasin sizi bir sey olmuyor isindigi icin cikiyor saglik acisindan eti yakmadiginiz surece bir sey yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mermer yağ desenleri bulunan antrikot bulamadığım için kuzu pirzola yaptım harika oldu.

kesinlikle pirzolayı pişirmeden önce marine etmemenizi öneririm. etin tadını bozar. zaten kuzu pirzolalar o kadar sulu ve yumuşaktı ki hiç gerek olmuyor marine etmeye.

sadece pişirmeden önce 1 saat oda sıcaklığında bekletin sonrasında sadece deniz tuzu ve zeytinyağı sürüp tavaya atın.

kullandığım tavayı en ucuza satan yerin linki aşağıda. bombeli olduğu için etten çıkan yağlar tavanın kenarlarında süzülüyo ve daha az duman çıkıyor.

www.hepsiburada.com
    Esse Bombé Döküm Demir Grill Tava 26cm Yeşil Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/esse-bomb-dokum-demir-grill-tava-26cm-yesil-pm-mt152245103

kuzu pirzolalar biraz yağlıydı ama tadı çok iyiydi. kuzu pirzola seçerken ne tavsiye edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alitaro -- 16 Ocak 2016; 18:24:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alitaro

mermer yağ desenleri bulunan antrikot bulamadığım için kuzu pirzola yaptım harika oldu.

kullandığım tavayı en ucuza satan yerin linki aşağıda. bombeli olduğu için etten çıkan yağlar tavanın kenarlarında süzülüyo ve daha az duman çıkıyor.

http://www.hepsiburada.com/esse-bomb-dokum-demir-grill-tava-26cm-yesil-pm-mt152245103

kuzu pirzolalar biraz yağlıydı ama tadı çok iyiydi. kuzu pirzola seçerken ne tavsiye edersiniz.

Kenarı bol yağlı olacak. Bazı kasaplar iyi bir şey yapıyormuş gibi bu yağı sıyırır pirzolayı mundar eder.

• proteo kullanıcısına yanıt
    hocam benim aldıklarım da bol yağlıydı, bu yüzden tadı da çok iyiydi. ama 2. parçayı yedikten sonra bol yağlı olması rahatsız etmeye başlıyor.

siz küçük parça mı yoksa büyük parça pirzola mı tavsiye edersiniz ? aralarında fark var mıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alitaro

hocam benim aldıklarım da bol yağlıydı, bu yüzden tadı da çok iyiydi. ama 2. parçayı yedikten sonra bol yağlı olması rahatsız etmeye başlıyor.

siz küçük parça mı yoksa büyük parça pirzola mı tavsiye edersiniz ? aralarında fark var mıdır.

Büyük olanlar biraz daha yaşlı oluyor, bu aylarda kuzu pirzola bulmak zor. Marttan itibaren başlar. En iyi pirzola trakya kuzusundan çıkıyor.
  • Emeğinize sağlık...emeğe saygı!!! Çok başarılı anlatım olmuş.

• Simdiye kadar evde hic et yememisim...

Hafta icerisinde dokum tavayi aldim, bugun de et balik kurumundan kilosu 38 liradan antrikot aldim. Tarife uygun bir şekilde pisirdim. Sonic mukemmellll.

Konu sahibine cok tesekkur ederim

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.